Dodaj do ulubionych

Misja: trądzik! Pomocy!

01.01.12, 13:17
Zacznę od tego, ze mam problem z trądzikiem. Próbowałam już większość toników, kremów, żeli, peelingów, maseczek i żadne nie dawały rezultatów. (niektóre to nawet pogarszały sprawę)sad
Myślałam nad spróbowaniem tabletek np. CeraNova czy coś

Chciałam się zapytać, czy któraś to zażywa i czy naprawdę pomagają? A może polecacie coś innego? Pomóżcie! kiss
Obserwuj wątek
    • zuziafuzia Re: Misja: trądzik! Pomocy! 01.01.12, 15:41
      ja polecam pójście do dermatologa, moja koleżanka poszła i lekarz przepisał jej maść do stosowania na trądzik i jakieś produkty do oczyszczania skóry co baardzo jej pomogło. Dermatolog wie najlepiej co będzie odpowiednie dla twojej skóry, ewentualnie tam możesz spytać o stosowanie tych tabletek. Pozdrawiam wink
      • kawaiikimie Re: Misja: trądzik! Pomocy! 01.01.12, 15:52
        Zgadzam się z @zuziafuzia
        Jednemu może coś pomóc, a Tb nie. Zresztą nie wiadomo jaki jest skład tych tabletek, może okazać się, że ma w sobie dużo hormonów, których ty nie możesz przyjmować. : ) Zresztą nie polecam stosować dużo produktów drogeryjnych, lepsze są te z apteki. : )
    • heart.of.you Re: Misja: trądzik! Pomocy! 01.01.12, 15:48
      Polecam Under20 , żel do oczyszczania twarzy, tonik, i krem antybakteryjny a razem zakrywający niedoskonałości na dzień, bardzo dobry, miałam okropne czoło i.. tadaam , ani śladu ; *
    • paulina3678 Re: Misja: trądzik! Pomocy! 02.01.12, 18:01
      mi pomogły z avonu kosmetyki na trądzik z serii clearskin
      • mysterious69 Re: Misja: trądzik! Pomocy! 02.01.12, 18:06
        mi pomogl accos , mozesz kupic w roznej w postaci.
        albo idz do dermatologa , jak mowily dziewczyny wyzej.
    • laleczka. Re: Misja: trądzik! Pomocy! 02.01.12, 19:19
      Ja też miałam ogromny problem z trądzikiem, ale mama zabrała mnie do dermatologa i pani wypisała mi taką maść: ISOTREXIN, po jakimś tygodniu widać już było efekty! Miesiąc później nie miałam już prawie trądziku, no może ze 2, 3 krostki na czole smile
      Ta maść działa suuuper! Tylko, że jest trochę droga(40zł), ale starcza na 3 miesiące ;D
      ps. musisz mieć receptę na tą maść kiss
    • nusska Re: Misja: trądzik! Pomocy! 02.01.12, 20:09
      dr duda acne mineral . Lub też garnier 3w1
      Też próbowalam wielu żelów itd. To w końcu pomogło,zresztą i mnie i bratu ;]
    • domaa Mój trądzik. 02.01.12, 23:34
      Mam trądzik od kilku lat, żadne maści nie pomagały od dermatologa, tak samo jak mojemu bratu. Dopiero gdy mu pani przepisała jakies tabletki, kuracja kosztuje ok. 180zł miesięcznie, bardzo dużo, ponadto nie można pić alkoholu itp. ale pomaga, teraz nie ma żadnych blizn, chorstek, wągrów. Więc radzę iść do dermatologa, może Ci przepisze jakąś maść, nie bój się, że odrazu tabletki.. sama nie dasz sobie z tym rady..
      yh.. ja jutro też idę do derma., uhh.. miejmy nadzieje, że przepisze mi też jakieś tabletki.. bo trądzik mam już z 3 lata sad
      A jakieś żele, kremiki pomogą Ci, ale nie na duższą metę..więc kieruj się do dermatologa ; p
      • kasiunciam Re: Mój trądzik. 16.02.12, 13:07
        Walczę z trądzikiem od wielu lat. Obecnie jestem na diecie tzn. unikam słodyczy, w ogóle nie jem fast foodów ani pikantnych potraw. Staram się jeść zdrowo jak najwięcej zieleniny, owoce, warzywa. Piję dużo wody niegazowaniej i zieloną herbatę. Przez jakiś czas piłam bratka. Nie palę (choć paliłam tylko na imprezach, teraz w ogóle). Alkoholu też unikam. Dodatkowo codziennie pielęgnuję twarz używam do mycia przegotowanej wody i wycieram ją jednorazowymi ręcznikami. Buzię smaruję kremem Acne-Stop. To właśnie babka z tej firmy poleciła mi taką pielęgnację twarzy. Moja cera w końcu się poprawiła. Bo trądzik to nie jest kwestia jednego preparatu tylko całej masy wyrzeczeń, wytrwałości. Ciężko go wyeliminować.
    • kotek.mix Re: Misja: trądzik! Pomocy! 04.01.12, 15:27
      Dzięki dziewczyny. kiss
      Myślałam też nad pójściem do dermatologa, ale chciałam się jeszcze upewnić, czy może czegoś mi nie polecicie. wink

Jeszcze raz dzięki kiss
    • colorova Moja walka z trądzikiem 07.01.12, 15:02
      Ja też używałam wszystkich możliwych rzeczy, kosmetyków itp. tabletek nie polecam bo jak je odstawisz to wszystko wraca 2x szybciej i w 2x większej ilości !

Ja odstawiłam wszystko DOSŁOWNIE wszystko i zaczełam tylko myć twarz emulsją
      cetaphil kosztuje cos koło 40zł ale mi wystarczyła na 7-8 miesięcy i tylko tym myłam buźke i używałam do tego toniku z ziaji ogórkowego i tyle ! smilesmile

w razie pytań piszi zapraszam na :modnieiurodnie.blogspot.com/
    • other_ Re: Misja: trądzik! Pomocy! 07.01.12, 19:48
      Trądzik to cholerne przekleństwo.
      Nie mam jego mocnych objawów, ale co jakiś czas daje mi się we znaki.
      Próbowałam już tylu żeli, kremów i tabletek, ale nic nie podziałało.
      Ja jestem alergikiem i lekarz przepisał mi pewien antybiotyk do smarowania na twarz. podziałało natychmiastowo. Także zalecam udać się do dermatologa.
      • espinozaa Re: Misja: trądzik! Pomocy! 08.01.12, 12:46
        Hmm .. u mnie to najgorzej na dekolcie i plecach .. kiedys sama nie wiedziałam co już mam robić z tym .. używałam żelów,peelingów, jednak nie tylko ja miałam taki problem wink Mój kuzyn miał (dosłownie) całą twarz w krostach .. chodził 3 lata do dermatologa..i wszystko co przepisywał nie działało ; ) Lekarz powiedział mu że tylko zabieg mu już pozostał, który kosztował 500 zł. Moja ciotka ( mama kuzyna) powiedziała, że nie wyda takiej kasy na zabieg, który być moze też nie pomoże .. poszła do starej lekarki, która jest juz dawno na emeryturze. Wszystko opowiedziała o tym, że żadne leki nie działają i że nie wie co ma robić .. pani na emeryturze przepisała lek ( jak to ja nazywam ,, cudowny eliksir''), który kosztuje tylko 5 zł ! Jest w butelce 100 ml(chyba) i robiony jest w aptece.Po tygodniu smarowania twarzy tym lekiem mój kuzyn pozbył sie wszelkich krost .. . Obecnie ja też to stosuje .. taka butelka starczy mi na 2 miesiące .. Smaruje tylko dekolt i plecy ; p a twarz tylko jak mi coś tam wyskoczy to lekko wacikiem przykładam. To kosztuje 5 zł i czekam max.2 dni aż to zrobią ;p Oprócz tego używam też mydła siarkowego no i żel i peeling z under 20 ; D
    • lara12 :) 16.02.12, 18:51
      te wszystkie tabletki ci nie pomogą. to są suplementy diety, czyli uzupełniają twoją dietę w przeróżne potrzebne składniki, można to zażywać, ale trądzik ci od tego nie zniknie. polecam krem na receptę Skinoren, jest skuteczny wink a jeśli chodzi o kosmetyki typu żel, tonik, to pokupuj w drogerii czy w aptece, raz jedne, raz inne, w końcu trafisz na takie, jakie ci trochę pomogą smile a jeśli chcesz coś ukryć, to poszukaj antybakteryjnych korektorów i ewentualnie pudru (polecam Manhattan Clearface czy jakoś tak).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka