Dodaj do ulubionych

Języki :)

06.01.12, 19:17
Jakich języków się uczycie, oprócz angielskiego oczywiście, i czy robicie to w szkole czy może próbujecie na własną rękę z ksiażek i internetu? może jakieś ciekawe języki was fascynują?

ja jestem zainteresowana językami germańskimi, postanowiłam sobie że się nauczę norweskiego by w przyszłości móc wyjechać do skandynawii smile
Obserwuj wątek
    • emosusie Re: Języki :) 06.01.12, 19:21
      oprócz angielskiego uczę się w szkole też hiszpańskiego.
      • kassieek Re: Języki :) 18.01.12, 15:40
        Ja oprócz Angielskiego ucze sie niemieckiego ktorego nie znosze uncertainconfused .Ale chcialabym nauczyc sie jeszcze francuskiego oraz Hiszpanskiego smile sercekwiatbig_grin
        • kawaiikimie Re: Języki :) 18.01.12, 20:33
          A dlaczego oprócz ang.? Nie wszyscy uczą się go w szkole.
          Ja uczę się głównie angielskiego. Oprócz tego niemieckiego- ale go nie lubię. Umiem też podstawowe słówka z rosyjskiego, hiszpańskiego- pewnie już nie pamiętam. Ale jakbym przeczytała kawałek już bym pamiętała. Uczyłam sie też jakiś czas japońskiego- znam kilka słówek, ale to takie max. podstawowe, bo jakoś ciężko mi zapamiętać, takie dziwne jakieś te słówka.
      • dzisas 18.01.12, 21:31
        angielski, łacina, francuski , wcześniej rosyjski . : 3
        • you_x Re: ♥ 18.01.12, 22:14
          Ja tylko angielski i niemiecki w szkole ;/
          Kiedyś koleżanka uczyła mnie jakiś podstawowych francuskich zwrotów (bo sama się uczyła francuskiego - ze słowników książek itp.) I przyznam że zainteresował mnie ten język. Z koleżanką nie mam juz kontaktu, a sama nie mam czasu uczyć się w domu języka. ; /
      • agaa1 Re: Języki 19.01.12, 12:41
        Ja w szkole angielski i niemiecki.
        A oprócz tego czeski, to bardziej na potrzeby moich zainteresowań smile
    • mysiuniaxpp Re: Języki :) 06.01.12, 20:12
      w szkole oprócz angielskiego uczę się niemieckiego . ale niemieckiego nie lubię . wolę zdecydowanie angielski . wink
      • martuskac Re: Języki :) 07.01.12, 11:28
        angielski i niemiecki
      • olunia99 Re: Języki :) 18.01.12, 19:04
        Ja w sql oprócz angielskiego uczę się niemca tongue_out
        nie znosze tego języka... a takto poza szkola ucze sie jeszcze hiszpańskiego
    • shunra Re: Języki :) 07.01.12, 13:17
      Jestem zmuszona uczyć się niemieckiego tongue_out w domu uczę się fińskiego nawet dość dobrze mi to idzie smile i także chciałam się uczyć norweskiego nawet umiem parę słów po norwesku.

Tutaj masz fajną stronę do nauki podstaw norweskiego nawet są nagrania do niektórych słów.
      www.norweski.angielski-kursy.pl/category/darmowy/
      Tutaj też jest trochę podstaw
      www.norweski.net/kurs_jezyka_norweskiego.html
      • ladyaga13 Re: Języki :) 18.01.12, 15:59
        Norweski nie jest taki trudny wink na poczatku jest zawsze najgorzej ale potem jakos idzie. Ja mieszkam w Norwegii juz 2 i pol roku i jezyk umiem bardzo dobrze, rzeby nie powiedziec perfekt smile
    • camper_kala Re: Języki :) 07.01.12, 14:46
      oprócz angieskiego, uczę się w szkole niemieckiego.
      A tak wogóle to sama uczę się HISZPAŃSKIEGOserceserceserce
      • olkasikorka99 Re: Języki :) 18.01.12, 17:36
        Ja też się uczę hiszpańskiego big_grinbig_grin
    • monia12xd Re: Języki :) 08.01.12, 16:55
      ja się uczę angielskiego i niemieckiego w szkole
    • shiningstar Re: Języki :) 08.01.12, 19:05
      Ja też uczę się w szkole niemieckiego i angielskiego
    • elisss92 Re: Języki :) 08.01.12, 21:56
      Studiuję niemiecki, mam jeszcze angielski i łacinę
    • diabolusxxx Re: Języki :) 08.01.12, 22:08
      oprócz angielskiego, jedynie niemiecki.
    • anja_ Re: Języki :) 08.01.12, 22:11
      niemiecki z przymusu, w szkole.
      angielski z własnego wyboru, korki, różne tam internetowe bzdety. może w przyszłość zwiedzenie francji, anglii.
    • blackout. Re: Języki :) 08.01.12, 22:16
      angielski i rosyjski.
      • niemampomyslu Re: Języki :) 08.01.12, 22:22
        oprócz anglika tylko niemiec (z przymusu), w przyszłości chcę znać więcej.
    • anusia1314 Re: Języki :) 08.01.12, 23:39
      Ucze sie angielskiego i niemieckego , a kręci mnie HISZPAŃSKI <3333
    • monik4 Re: Języki :) 09.01.12, 10:13
      francuski
    • agapi Re: Języki :) 09.01.12, 21:58
      Oprócz angielskiego wybrałam sobie dodatkowy rosyjski i nawet mi się podoba. Niemieckiego uczyłam się... przez chyba 5 lat i mam go serdecznie dość ;p.
      A na własną rękę uczę się hiszpańskiego smile

A Tobie życzę powodzenia. Norweski jest strasznie trudny big_grin
      • sznuurowka Re: Języki :) 16.01.12, 20:40
        niemiecki w szkole i dod. lekcje
        angielski w szkole z rozszerzeniem bo jestem w gim dwujęzycznym i dod. lekcje
        hiszpański dod. lekcje
        chciałabym zacząc francuski.
    • love_is_forever Re: Języki :) 16.01.12, 20:37
      Oprócz angielskiego uczę się też francuskiego. Nie lubię tego języka, ot bo tak.

Chciałabym się nauczyć hiszpańskiego. W przyszłości chciałabym mieszkać w Hiszpanii. smile Próbowałam trochę na własną rękę, ale nie znalazłam odpowiednie strony.
    • foczka Re: Języki :) 18.01.12, 15:38
      uwielbiam angielski dodatkowo chodzę na korepetycję a angielskiego mam w szkole 4/5 godzin . A niemiecki ? szkoda gadać ! nienawidze go
      • darkness_day Re: Języki :) 18.01.12, 15:45
        Oprócz angielskiego w szkole jako drugiego języka uczę się niemieckiego. No cóż...na początku nie byłam przekonana do tego języka i olewałam go sobie a teraz widać konsekwencje. tongue_out W jakiejś dalekiej przyszłości, jesli miała bym możliwość to chciała bym zapoznać si trochę z hiszpańskim albo francuskim. wink
    • selenqqa Re: Języki :) 18.01.12, 15:42
      Ja się tylko uczę angielskiego .
    • love_r.h.c.p. Włoski, Niemiecki, Włoski. 18.01.12, 15:46
      W szkole tyko ang. ale uczę się też go dodatkowo, bu wyjść ponad poziom klasy. W przyszłości może jeszcze francuski.smile
    • padlinka13 Re: Języki :) 18.01.12, 15:46
      Oprócz angielskiego uczę się też rosyjskiego >.< W sumie chciałabym też umieć francuski :3
      • klara.1 Re: Języki :) 18.01.12, 15:53
        oprucz angielskiego ucze sie jeszcze niemieckiego i francuskiego brawo
      • demi261 Re: Języki :) 18.01.12, 15:54
        w szkole uczę się angielskiego i niemieckiego, przy czym niemieckiego nie znoszę, angielski jest spoko, dodatkowo mam lekcje portugalskiegowink w przyszłości chciałabym umieć jeszcze hiszpański i japońskie^^ ale będzie dobrze jak chociaż jeden dobrze opanuję;p
    • harry20joe angielski - to nie dla mnie 18.01.12, 15:52
      Ja nie mam angielskiego w szkole, tylko niemiecki, rosyjski i trzeci obowiazkowy język hiszpański. Jest na profliu językowym.
      • kaasia96 Re:Języki :) 18.01.12, 15:55
        W szkole mam obowiązkowy angielski (nie znoszę) i niemiecki (lubię). Kocham język hiszpański i mam zamiar się na niego zapisać big_grin serce
      • najli. Re: angielski - to nie dla mnie 18.01.12, 16:42
        fajnie masz. chciałbym zamiast angielskiego mieć rosyjski. hiszpańskiego też chciałabym się uczyć, bo jest strasznie prosty.
    • blizniaczkii Re: Języki :) 18.01.12, 15:54
      angielski i łacinawink

na pamięć łacinę a angielski to fiszki...smilesmilesmile
    • marsshollene Re: Języki :) 18.01.12, 15:57
      moj ojczysty jezyk to niemiecki ale oprocz tego umiem polski, blugarski , ruski , rumunski,angielski troche po wlosku i hiszpansku i wszystko sie nauczylam od rodziny bo mam pochodzenie niemiecko rusko rumunsko wegierskie a reszta od kolegow ;d
    • rusherka Re: Języki :) 18.01.12, 15:58
      ja w szkole ucze sie angielskiego i niemieckiego a po za tym ucze sie przez internet jezyka hiszpańskiego big_grin
    • dulcecita Re: 3 języki :) 18.01.12, 16:03
      Ja w szkole uczę się niemieckiego na poziomie zaawansowanym i angielskiego na poziomie podstawowym. Oprócz tego bardzo podoba mi się język hiszpański i uczę się go na własną rękę. W przyszłości może wezmę się jeszcze np. za norweski lub grecki. wink
    • souven. Hhmmm.... 18.01.12, 16:05
      Jestem w 1 gimnazjum w klasie językowej, uczę się angielskiego i niemieckiego na poziomie 2 i 3 gimnazjum (nie skromnie mówiąc moja klasa jest zdolna ;D )
      Mama mnie uczy francuskiego, potrafię coś tam powiedzieć po hiszpańsku...
      Chodzę na dodatkowy ang i niem.
      Języków uczę sie z piosenek i filmów np.: gdy 2 raz oglądam jakiś zagraniczny serial zmieniam sobie język z polskiego na angielski...
      Pozdrawiam
      Souven ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka