Dodaj do ulubionych

PAcon 2012 - konwent m&a

12.01.12, 00:06
Impreza kulturalna PAcon – Polish Anime Convention 2012 zwany dalej Konwentem, odbywający się w dniach 21 – 22 stycznia 2012 roku w XXI Liceum Ogólnokształcącym im. Hugona Kołłątaja, mieszczącym się przy ulicy Grójeckiej 93 w Warszawie.
pacon

dziś dowiedziałam się że będę miała szansa znaleźć się na tej imprezie, jednak brak znajomych o podobnych zainteresowaniach zmusiłby mnie do samotnego spędzenia czasu. dlatego chętnie spotkam się z innymi 'samotnymi' lub poszukującymi towarzystwa na konwencie osobami.
więc jak, wybiera się się jakaś kotkowiczka? ^^
Obserwuj wątek
    • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 15:46
      hmm... miałam tam jechac, ale za dlugo zwlekalam. Nie miałby kto mnie zawiezc. Ale rezerwacje się skończyły już wcześniej przecież xd
      • psycho_ Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 15:51
        z tego co się orientuję przedłużyli do 15 stycznia ^^
        • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 15:55
          a to może jest jeszcze nadzieja... jeżeli załapię się na jakiś transport. Myślę nad pojechaniem pociągiem (w końcu z Płocka do Warszawy nie jest tak daleko), ale wątpię by rodzice się zgodzili.. Cóż jeszcze pomyślę ;d
          • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 18:08
            aaaaaaaaaa! Jednak będę mogła jechac : 3
            • psycho_ Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 19:29
              to gratuluję *czy cokolwiek co piszę się w takich sytuacjach xD*

a z ciekawości: byłaś już kiedyś na jakimś konwencie?
              • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 21:04
                właśnie nie, to bd mój pierwszy. Zazwyczaj były za daleko.
                A Ty byłaś? xd
                • noruwei Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 21:16
                  dlaczego konwenty zawsze odbywają się wtedy, kiedy ja jestem w swoim rodzinnym mieście?
                  to jest naprawdę niesprawiedliwe!! ;c
                • psycho_ Re: PAcon 2012 - konwent m&a 12.01.12, 22:02
                  piąteczka, to też będzie 'mój pierwszy raz' xD

zresztą gdybym nie wygrała biletu i data nie mieściła się w przedziale dni wolnych od nauczania to bym na pewno się nie pojawiła. rodzice uważają to za stratę czasu i pieniędzy D:
                  • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 14.01.12, 16:45
                    Więc skoro nie masz z kim tam jechac i ja nie mam z kim jechac, to możemy się jakoś zmówic ;d
                    a jeszcze małe pytanko. Jedziesz na dwa dni czy na jeden? A jak na jeden to 21 czy 22 stycznia?
                    • psycho_ ... 14.01.12, 20:42
                      raczej tylko na pierwszy, choć podobno w nocy są najlepsze atrakcje. ale raczej rodzice nie pozwolą mi spać w sleeproomie z grupką nieznajomych osób ^^
                      • coldprincess Re: ... 15.01.12, 11:05
                        A to dokładnie jak ja ; d
                        Też idę pierwszego dnia i tylko na jeden dzień =3
    • psycho_ Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 15:50
      zresztą na sam drugi dzień się nie opłaca bo kończy się o 14 xD
      a wiesz może o której w sobotę wpuszczają? bo ja wszędzie widzę tylko informacje o godzinie zakończenia a o rozpoczęciu nic...
    • coldprincess . 15.01.12, 16:07
      Data: 21 stycznia 12:00 do 14:00 22 stycznia 2012 r.
      Tak jest napisane na stronie ;d
      • psycho_ Re: . 15.01.12, 19:26
        op, nie zauważyłam
        widziałaś plan atrakcji?
        większość tych którymi byłam zainteresowana wepchali na drugi dzień. i po co ja robiłam rewatch FMA:B na wiedzówkę? D:
        • coldprincess Re: . 15.01.12, 20:46
          widziałam, widziałam, ale mało z niego zapamiętałam, więc przeczytam jeszcze raz ;d
          Oj tam atrakcje, atrakcjami.. ja się cieszę, że wreszcie będę mogła z kimś pogadac o animandze. Tam przynajmniej jak się zapytam (przykładowo) "Widziałeś nowy chapter Beelzebuba?" to nikt się na mnie nie popatrzy jak na idiotkę *.*

Oo! Wracając do atrakcji, chętnie bym poszła na "animcowe kalambury", "Co to za manga" i konkurs wiedzy o Naruto. Ale przy tym ostatnim wypadałoby odświeżyc sobie pamięc ;D
          • psycho_ Re: . 15.01.12, 22:44
            patrząc na atrakcje to ja chyba będę siedzieć tylko na konkursach, no i jeszcze cosplay, anime 2012 i o fansubach ^^

ja próbuję powoli przekonywać koleżankę, ale nic na siłę. ostatnio czytała ze mną tomik mangi na wdżwr i nawet się jej podobało c;
            jak zobaczysz samotną dziewczynę w czerwonej koszuli w kratkę to możesz zagadać, może nie o Beelzebuba (wgl mało anime oglądam więc wtf? co ja robię na konwencie?) ale chętnie pogadam xD

jeeeezu, nie będę na panelu o Ghibli T^T
    • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 20:57
      Jadę na ten konwent. Mam juz zarezerwowana wejsciowke wink
      • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:02
        ja zamierzam bilet kupic na miejscu :d Więc muszę się śpieszyc, bo ilośc jest ograniczona.
        • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:06
          wspolczuje.
          ja za to bede sie bila o sleeproom. poza tym to bedzie moj drugi konwent w zyciu xd
          • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:11
            Mój pierwszy.. xD
            Skoro już raz byłaś musisz coś wiedziec na ten temat. Da się tam porozmawiac z ludźmi? Jaka panuje atmosfera i wg?
            • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:21
              jest fajnie. ludzie sa bardzo otwarci co mnie zdziwilo, hehe. troche rozmawialam, ale nie za duzo, bo jestem dosyc niesmiala. rozsmieszylo mnie jak jakis chlopak opryskal nas po twarzy woda wink
              a jedziesz sama czy z kims znajomym?
              • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:25
                Sama. Wokół mnie jakoś nie ma osób, które interesowałyby się podobną tematyką. Szkoda..
                No, ale mam nadzieję, że kogoś fajnego tam poznam. Trzeba tylko zebrac się na odwagę i zagadac ; ]
                • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:28
                  moze zlozy sie tak, ze zagadasz akurat do mnie big_grin
                  ale to przykre, ze nie ma u ciebie osob ktore by sie tym interesowaly...sad u mnie w sql powstal nawet taki klub m&a i dzialal rok, ale na niego nie chodzilam.
                  • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:33
                    A ty z kimś jedziesz? ; d
                    • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:36
                      z przyjaciolka : ) Mamy podobne zainteresowania. Ogólnie w naszej szkole (dawnej tez) przekonalysmy do ogladania anime. z czystym sumieniem moge napisac ze w naszej szkole jest ok. 7 osob ktore to lubia.
                      • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:37
                        hej, slyszalas o zespole the gazettE? Jesli tak to wejdz tutaj
                        www.kotek.pl/kotek_forum/02,3004,132411900,132411900,the_GazettE.html
                        • coldprincess Re: PAcon 2012 - konwent m&a 15.01.12, 21:43
                          Ja ze szkoły znam tylko jedną...
                          Tak, słyszałam ;d Nie jestem fanką zespołu, znam kilka piosenek. No, ale petycję mogę podpisac ; d
                          • sakura134 Re: PAcon 2012 - konwent m&a 16.01.12, 09:01
                            Dziękuję smile
                            • coldprincess psycho_ 16.01.12, 15:23
                              Wiesz już mniej więcej o której tam będziesz? :d
                              Obie nie mamy z kim jechac, więc możemy się tam spotkac, co Ty na to ? ;p
                              • psycho_ Re: psycho_ 16.01.12, 16:36
                                chętnie ^^
                                jak będę to około 12, może trochę wcześniej. jeszcze nie wiem jak to jest z tymi rezerwowanymi biletami. do tego muszę ustalić czym będę jechać: autobus czy samochód ;p

a ty od której do której godziny masz zamiar być?
                                • coldprincess Re: psycho_ 16.01.12, 17:03
                                  Też przyjadę około 12, bo bilet kupuje na miejscu. A wyjadę tak gdzieś 19-20 zależy jeszcze czy będzie ciekawie ;d
                                  • psycho_ Re: psycho_ 16.01.12, 17:25
                                    ja podobnie. jeśli będę jechać busem to na pewno około 19 będę wychodzić
                                    • coldprincess Re: psycho_ 16.01.12, 17:35
                                      A ok.
                                      To jeszcze się jakoś zgadamy na kocie przed wyjazdem, żeby się jakoś rozpoznac ;d
                                      • psycho_ Re: psycho_ 19.01.12, 22:02
                                        ok, ja już mam po części wszystko w domu ustalone. nawet na kawałek drugiego dnia wpadnę ^^

to jak się rozpoznamy? bo z tego co patrzyłam filmiki na YT to tam naprawdę dużo ludzi przychodzi...
                                        • coldprincess Re: psycho_ 20.01.12, 12:26
                                          A jeżeli chodzi o mnie, to siostra wczoraj mi pow, że nie bd mogła mnie zawieźć no i mam mały problem, bo muszę do jutra sobie załatwić transport, bo inaczej nie pojadę. A tego bym nie chciała. Poproszę jeszcze parę osób może się zgodzą i dopiero wtedy bd do końca pewna.
                                          Jak coś to wieczorem dam Ci odpowiedź ok?
                                          • psycho_ Re: psycho_ 20.01.12, 12:32
                                            ok, będę trzymać kciuki xD
                                            • coldprincess Re: psycho_ 20.01.12, 12:52
                                              ja też ;d
                                              • psycho_ Re: psycho_ 20.01.12, 22:04
                                                i jak? jedziesz?
                                                • coldprincess Re: psycho_ 21.01.12, 07:54
                                                  Jednak nie...
                                                  Ech... Szkoda, bardzo chciałam jechać, a teraz znowu będę musiała czekać na następny konwent (raz już była identyczna sytuacja)
                                                  No niestety.
                                                  • sakura134 Re: psycho_ 22.01.12, 20:31
                                                    Jak tam wrażenia po konwencie? ^^
                                                    Mnie się bardzo podobało xD
                                                  • psycho_ Re: psycho_ 22.01.12, 21:21
                                                    mi się strasznie podobało chociaż byłam tylko pierwszego dnia i to do 18.
                                                    na panelu o nowym sezonie myślałam że wybuchnę, dawno tak długo się nie śmiałam xD
                                                  • psycho_ Re: psycho_ 22.01.12, 21:25
                                                    to miała być odpowiedź do sakura134
                                                    kotek znów coś chrzani ;d
                                                  • psycho_ Re: psycho_ 22.01.12, 21:24
                                                    szkoda ;c
                                                    niedługo w Warszawie ma być Ezko, tylko jeszcze nic nie wiadomo o nim. nawet czy się odbędzie, bo drugi dzień tego konwentu ma wypadać w prima aprilis xD
                                                  • sakura134 Re: psycho_ 25.01.12, 12:13
                                                    Nawet nie wiem czy pojadę na kolejny konwent. Ale jest to prawdopodobne, ponieważ mieszkam w Wawie i będę miała blisko. Zobaczy się czy będę miała nastrój itd.
                                                    A na tym panelu nie byłam.
    • justa28t Re: PAcon 2012 - konwent m&a 01.02.12, 10:42
      Nie, ja się nie wybieram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka