Dodaj do ulubionych

co to jest?!

19.01.12, 12:37
hej Kotki kiss
od dwóch dni mam problem, ponieważ bardzo boli mnie gardło, ale tylko przy przełykaniu czegokolwiek. Jak mówie to nic nie czuje, ale ledwo mogę przełykać chociażby wodę lub ślinę, bo to tak strasznie boli... Mieliście kiedyś coś takiego? Jak na to zaradzić? Czy to może być angina?

I proszę, nie piszcie rzeczy typu 'Idź do lekarza', 'Poszukaj w necie', bo do lekarza pójdę na pewno jeśli nic się nie zmieni, a w internecie już szukałam i jedyne co znalazłam to płukanie gardła wodą z solą... Chodzi mi o to, że może któraś z was miała coś takiego i wie jak temu zaradzić, bo pojutrze wyjeżdżam i nie chciałabym już tego mieć tongue_out

Z góry dziękuję serce
Obserwuj wątek
    • inbloom *______* 19.01.12, 12:41
      Oj no nie wiem . Jak byłam mała miałam coś podobnego , ale mi się tam jakaś krosta zrobiła .
    • izuunia55 Re: co to jest?! 19.01.12, 19:19
      To pewnie angina, ale nie jestem pewna. Radze Ci iść do lekarza i życzę zdrowiasmile
    • ann_rock .......... 19.01.12, 21:42
      też tak czasem mam, jak np. chodzę bez szalika xD po paru dniach chyba przestanie, u mnie zazwyczaj po 2-4 dniach
    • charlotte__ Re: co to jest?! 19.01.12, 22:16
      Ja tak zawsze mam przed katarem, ale mnie to lekko boli ;p
    • blondzia Re: co to jest?! 20.01.12, 10:32
      Wiesz nie wiem co to może być bo mnie gardło boli bardzo często i boli mnie różnie np ostatnio bolało mnie gardło po jednej stronie aż przez tydzień . Innym razem bolało przez tydzień a potem straciłam głos na dwa dni ale to było zapalenie krtani .

Może masz jakoś infekcję zapalenie gardła czy coś.

Jak nie chcesz iść do lekarza to kup sobie tabletki od gardła Cholinex czy coś tam szczerze to nienawidzę smaku Cholinex ale jak mnie mocno gardło bolało,że aż łzy mi same leciały to je brałam pomimo,że wymiotować mi się chciało i mi pomogły tylko zjadłam tych tabletek ze 4 albo 5 jednego dnia .

Możesz zakupić sobie również witaminę A w tabletkach droga to chyba nie jest mojej mamie kiedyś aptekarka doradziła jak moją mamę bolało gardło powiedziała,żeby wzięła witaminę A w tabletkach i ją chwilę possała a potem rozgryzła i w tej tabletce jest takie coś tłustego i to nawilża gardło smak bezsmakowy .

I może kup sobie jakiś syrop ja miałam taki syrop z drzewa iglastego kosztował około 12 zł ale nie pamiętam nazwy ;\ i ten syrop jak się wypiło to tak się czuło takie gorąco w gardle mi pomógł ten syrop i mojej mamie też dobry jest a mnie to stale boli gardło co miesiąc co dwa boli mnie gardło uncertain

• mania14 Re: co to jest?! 20.01.12, 13:42
        Bardzo Wam wszystkim dziękuje! Moja mama kupiła mi wczoraj jakiś proszek do robienia roztworu do płukania gardła i jest naprawdę dobry! Wczoraj płukałam 2 razy i dzisiaj boli mnie o wiele mniej, jeszcze czuję ale już moge bez problemu przełykać... Jak coś to lekarstwo nazywa się 'Gargarin' (mojej mamie poleciła go farmaceutka) i kosztuje tylko ok 4zł! Naprawde polecam i jeszcze raz DZIĘKUJĘ! kiss
    • zakochanie Re: co to jest?! 20.01.12, 14:14
      słuchaj, jak cię boli gardło i chcesz się tego pozbyć, to najlepiej jak kupisz sobie tabletki na ból gardła chlorchinaldin. zawsze wszystkim go polecam, i wszyscy potem dziękują, że po dwóch dniach już ich gardło nie boli. wg mnie, to jest najlepszy lek na gardło jaki może być, bo te strepsilsy i cholinexy, to nic innego, jak cukierki. pamiętam, jak się tego kiedyś nażarłam, a i tak nic nie pomogło. weźmiesz chlorchinaldin, i od razu będzie boleć jeszcze bardziej, ale tylko dlatego, że ten lek zabija bakterie. brany dwa razy dziennie, rano i wieczorem przez dzień albo dwa, potrafi wyleczyć ból gardła bardzo skutecznie. najlepiej, jak się go weźmie od razu, kiedy zaczyna boleć = szybszy powrót do zdrowia.
    • kropeczka23 Re: co to jest?! 20.01.12, 17:58
      miałam tak. :c
      Proponuję wpsikiwać sobie "tantum verde".. Wpsikuje się to i nie jest wcale nie dobre.. smile Pomaga-a to najważniejsze..
      https://www.google.pl/imgres?q=tamtum+verde&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=579&tbm=isch&tbnid=wJTxBA4ytWuLyM:&imgrefurl=http://www.dobra-mama.pl/apteczka-malucha/tantum-verde.html&docid=tnM1tQEIlYQWSM&imgurl=http://www.dobra-mama.pl/images/notki/tantum-verde/tantum-verde-aerozol2_b.jpg&w=399&h=600&ei=4pwZT8KPCo3Lsgaf48BI&zoom=1&iact=hc&vpx=466&vpy=58&dur=902&hovh=275&hovw=183&tx=60&ty=148&sig=109865861643239358864&page=1&tbnh=174&tbnw=110&start=0&ndsp=9&ved=1t:429,r:2,s:0
    • loczek151 to najprawdopodobnie angina 22.01.12, 18:07
      radzę iść do lekarza, z tym nie ma żartów. Ja kiedy ją miałam nie jadłam przez prawie trzy dni i myślałam że umrę. Ty lepiej szybko się z tego wylecz zanim będzie poważnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka