Dodaj do ulubionych

Guns N' Roses

19.01.12, 21:34
Był temat, wiem, ale bardzo dawno, gdzieś zarchiwizowany, więc stwierdziłam, że grzebać nie będę i stworzę nowy wątek.
Za co lubicie ten zespół? A może nie lubicie? Jaki jest wasz ulubiony utwór, album, członek zespołu? I który skład zespołu wolicie, oryginalny, z piątką niegrzecznych chłopców, czy może nowy? Wypowiadajcie się. ; )
Obserwuj wątek
    • kicia377 Re: Guns N' Roses 19.01.12, 22:04
      Lubię Gunsów, ale w oryginalnej wersji tj. lata 80- pełny skład zespołu itd. Najlepsze utwory moim zdaniem to " November Rain", "Paradies City" i "Welcome To The Jungle". Za co ich lubię? Hmm.. chyba za dobre brzmienie. smile
    • kamiles Re: Guns N' Roses 19.01.12, 22:35
      TO jest klasyk, ja przy tym pierwszy raz pocałowałem swoją narzeczoną obecną big_grin
      • pamietnik hmHM 20.01.12, 19:31
        Guns N' Roses ubóstwiam szczególnie "Sweet Child o' Mine" jest cudowna smile
        nie słuchalam jeszcze wszystkich ich utworow, bo na razie katuje to co mam.Kiedyś lubiłam "Don't Cry" i "Welcome to the Jungle" ,ale to był początek poznania się i koleżanka mi przeslala te 2 piosenki, więc słuchałam ich tak długo aż teraz nimi prawie rzygam tongue_out

Ale Guns N'Roses najlepsze było w starym skladzie, nowy to w ogóle coś innego uncertain
    • 30sekunddomarsa Re: Guns N' Roses 20.01.12, 21:48
      Bardzo podoba mi się ich muzyka. Mogę tak powiedzieć po przesłuchaniu pierwszej płyty. W historię zespołu się nie zagłębiałam, ponieważ tej muzyki słucham od 2,3 tygodni. Mam zamiar pojechać na ich koncert 30 czerwca w Rybniku tylko czekam kiedy bilety będą w sprzedaży. Nie mam ulubionej piosenki ale kocham "Out ta get me" , " Welcome to the jungle" i " It's so easy".
    • kokosh_ Re: Guns N' Roses 20.01.12, 21:56
      mają kilka naprawdę świetnych kawałków, tych starszych ma się rozumieć.
      • wiki3113 Re: Guns N' Roses 20.01.12, 22:06
        Bardzo lubię Guns N' Roses,ale w starym składzie.Nie mam chyba ulubionej piosenki.Mam wielki sentyment do November rain,ale większość ich (starych) piosenek jest świetna.
    • frederique Re: Guns N' Roses 20.01.12, 23:33
      Wg mnie najlepszy skład to: Axl, Slash, Duff, Izzy i Steven, a ulubione piosenki to: It's so easy, Mr. Brownstone, Rocket Queen smile
      • martucha.12 @30sekunddomarsa 21.01.12, 22:00
        Jeżeli chcesz jechać na ich koncert, to polecałabym przesłuchać również najnowszą płytę, bo wiadomo, nie będą grać tylko starych piosenek.
        A co do nowej płyty, to nie wiem dlaczego ludzie tak po tym jeżdżą. Może wam się nie podobać nowy skład, ok, ale warto chociaż przesłuchać płytę, skoro uważacie się za fanów Axla. Mi się osobiście bardzo podoba, a co do składu, to każdy wie, że wiecznie wku...ony i niezadowolony Axl nie nagrałby płyty i nie koncertował z kimś kto nie umie grać.
    • padlinka13 Re: Guns N' Roses 21.01.12, 22:03
      Najbardziej to: Axl, Slash ! Mają dobre brzmienie.. robią muzykę którą kocha miliony ludzi ! ; - D Kocham: sweet child o mine, welcome to the jungle, paradise city etc. ; )
    • xadax Re: Guns N' Roses 27.01.12, 22:12
      uwielbiam ich za każda piosenkę smile są prześwietni
      • martucha.12 Ile z was ma zamiar wybrać się na koncert? 28.01.12, 23:14
        *niepozwoliabytematznowuzarchiwizowali*

Chciałabym wiedzieć ile z was mimo nowego składu przejechałoby się zobaczyć staruszka Axla na scenie. wink
        • rememberina Re: Ile z was ma zamiar wybrać się na koncert? 29.01.12, 14:23
          ja bym poszła z wielką chęcią, ale brak dunduszy :c

a w głośnikach "civil war" smile
          • rememberina *funduszy 29.01.12, 14:28
            eh, klawiatura xd
        • xadax do martucha.12 28.02.12, 20:52
          ejj Axl wcale nie jest stary, ma zaledwie 50tke na karku ;p
    • rememberina Re: Guns N' Roses 28.01.12, 23:46
      kocham ich. cudowna muzyka. magiczna gra slasha, orgazmy sceniczne axla. wszystko jest świetne.

uwielbiam sweet child o'mine, patience, paradise city, welcome to the jungle, november rain i wgl. wszystkie!
      nowe też są zajebiste, ale i tak ubolewam nad tym, że z prawdziwego gnr został już tylko axl.

ale. pomimo wszystko!
    • slodkaa Re: Guns N' Roses 29.01.12, 00:36
      Najbardziej lubię stary skłąd czyli : Axl, Slash, Izzy, Duff, Steven. Na koncert raczej sie nie wybiorę bo humorzasty Axl nie robi na mnie wrażenia bez pozostałych członków zespołu. Najbardziej lubę Izziego jest niesamowity. Co do piosenek to uwielbiam : Patience, Sweet child o mine i Nightrain.
    • lilaa. Re: Guns N' Roses 29.01.12, 15:13
      Nie lubię ich.... Ja ich kocham serce Najbardziej pokochałam ten pierwotny skład, czyli Axl, Slash, Duff, Steven i Izzy. Kocham ich wszystkich. Ulubionej piosenki nie mam... Nie potrafię wybrać jednej. big_grin Mam nadzieję, że się zejdą. W końcu Slash chce się pogodzić z Axlem.
    • lilaa. Re: Guns N' Roses 29.01.12, 15:19
      Yyyy nie wiem czy wiecie, że Axl teraz dojrzał. Cały czas ma ten swój trudny charakter, ale naprawdę dojrzał i to ewidentnie widać, gdyby jeszcze pogodził się ze Slashem i resztą legendarnego składu zespołu.
      • martucha.12 @lilaa. 29.01.12, 17:44
        Gdyby nie był taki uparty, to by się pogodzili, Slash powiedział kiedyś podobno, że jeśli Axl by go przeprosił, to wróciłby do zespołu. Nawet jeśli by się to stało, to nie wiem czy Axl tak szybko wyrzuciłby teraźniejszych członków. Straciłabym do niego szacunek, gdyby im taki numer odstrzelił 'już was nie potrzebuję, mam Slasha, lol, spieprzajcie'.
        • hermiona13 Re: Guns N' Roses 31.01.12, 20:39
          [i] zdecydowanie wolę składy skład ;3 axl, slash i reszta.
          co do utworu, to nie da rady wybrać jednego, każda ich piosenka jest na swój
          sposób wyjątkowa. pierwszą, którą usłyszałam było chyba don't cry, więc sentyment
          do tej piosenki zostanie tym bardziej, że kojarzy mi się z pewną osobą. ostatnio mam
          znów faze na patience, ale uwielbiam też this i love, paradise city, knockin on heavens door, november rain, usted to love her, sweet child of mine, no wszystkie! ;3
    • martucha.12 11 LIPCA. 10.02.12, 21:55
      Kto jedzie? ; )
    • kawa_27 hej tu Slash 16.02.12, 17:44
      Planuję jakiś drobny sabotaż na koncercie tej rudej małpy podszywającej się pod GN'R i zbieram ochotników. Więc jakby co, to się nie krępujcie. I kupujcie płyty VR, też muszę z czegoś żyć...
    • niemampomyslu Re: Guns N' Roses 17.02.12, 15:07
      lubię, nawet bardzo. ulubiona piosenka? trudno powiedzieć, zmienia się co kilka dni. oprócz najbardziej znanych (don't cry, welcome to the jungle itd.) kocham też black leather, out ta get me, my michelle, it's so easy...
      pojechałabym na koncert, gdyby grali prawdziwi Gunsi, a nie Axl z bandą gości, którzy nie wiadomo czemu nazywają się Guns n' Roses.
    • kasiuulka23 Re: Guns N' Roses 18.02.12, 09:34
      oczywiście że uwielbiam, ano najbardziej? nie da się wybrać jednego! Slash i oczywiście stary skład
      • avrilkaskate Re: Guns N' Roses 23.02.12, 11:41
        o jejku! <3 gdyby nie oni, to pewnie teraz ograniczałabym się do Paramore, 30stm i chemików... kocham ich, mój ulubiony zespół. przeczytałam Patrząc jak Krwawisz i od tej pory mam świra na ich punkcie. no i Axl był kiedyś taaaaki cudowny! *___* tak jak niemampomyslu, pojechałabym na koncert gdyby grali w starym składzie, a że tak nie jest to się nie wybieram. wink
        ulubiona plyta - AFD
        ulubiony utwór - Don't Cry, My Michelle, Paradise City
        ulubiony członek zespołu - W. Axl Rose i Duff i Slash... kurde, wszyscy są genialni!
        • wisshy Re: Guns N' Roses 24.02.12, 00:07
          Stary skład. Mistrzostwo.
          • milk.a Re: Guns N' Roses 24.02.12, 16:35
            Wstyd mi się przyznać, ale przygodę z tym zespołem rozpoczęłam tak z miesiąc temu.
            No ale lepiej późno niż w cale nie??
            Świetny zespół, z wypracowanym charakterystycznym brzmieniem, niezapomnianymi solówkami Slasha (ubóstwiam tą w November Rain), cudownym, skrzeczącym wokalem Axla, świetnie trzymającym rytm Izzim, przystojnym, dawno dawno temu w młodości basistą Duffem no i Stevenem z blond bujnym włosem- uwielbiam jak nawija na perkusji.
            Jednym z moich ulubionych utworów jest cover utworu Boba Dylana- Knocking on heavens door, a z oryginałów Welcome to the jungle, Sweet child of mine czy niezapomniany klasyk November rain.

• love_r.h.c.p. Re: Guns N' Roses 24.02.12, 16:41
      Kocham... Członek-Slash, Piosenka-hmm tródno wybrać, ale myślę, że Right Next To the Hell! Wolę stary skład smile
    • annairda5 Re: Guns N' Roses 26.02.12, 20:35
      kochaaaam <3 kocham od jakichś 2 lat, stworzyli hity na całe wieki! oczywiscie wole tą starsza wersje z ukochanym Slashem i boskim Duffem! loveloveloe 4ever devil
      ~let there be rock! \m/
    • lollyana Re: Guns N' Roses 26.02.12, 20:56
      Czasem słucham, przeważnie jak mam chandrę. Nie mam ulubionego członka. Ulubiony utwór to ,, This I love".
    • dariija Re: Guns N' Roses 26.02.12, 20:56
      Guns n' roses. mniam! Axel Rose! <3 kocham!
    • lace Re: Guns N' Roses 26.02.12, 21:14
      Wciąż poznaję ten zespół.

Ulubiona piosenka? Może to zabrzmi banalnie, ale Paradise City-bardzo pozytywnie mi się kojarzy ta piosenka.

Który skład wolę? Nie lubię gdy zespoły się rozpadają i potem jest wokalista+jacyś muzycy, którzy w ogóle nic nie mają wspólnego z zespołem, więc skład oryginalny.
    • xadax Re: Guns N' Roses 28.02.12, 20:47
      uwielbiam ich smile i moich ulubionych piosenek jest masa ;p
    • mausercap Re: Guns N' Roses 13.03.12, 18:48
      To świetny legendarny zespół, ale jakoś nie przypadł mi do gustu.
    • rocketqueen Piątka Mistrzów!!! 26.03.12, 22:07
      od razu mówię nowych nie lubię. Ze starych Gunsów została tylko nazwa.

a starych? wielbię. Uwielbiam ich, a szczególnie ich muzykę. Każdy ich utwór ma coś w sobie, brzmienie, słowa. Widać, że został napisany z głową i wiedzieli co chcą przez ten utwór przekazać. Połączenie Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Steven Alder, Izzy Stradlin - mistrzostwo świata! Głos Axl'a i ich gra - wspaniałe. Ich wygląd, styl bycia wszystko było takie oryginalne. Każdy był niepowtarzalny. Utalentowani i niesamowici.Ta moc,energia. Coś pięknego. Nadal mam nadzieję, że kiedyś znowu zagrają razem.

Wszystkie ich utwory są wspaniałe, ale szczególnie lubię Sweet Child O'Mine(co widać po nicku) , So Fine (głos Duffa:3), Don't Cry (kocham moment kiedy Slash wchodzi), Don't Damn Me ( 2:00 min najlepsza!) , Back Off Bitch (jakoś bardzo przemawia do mnie), Welcome To The Jungle (idealna od samego początku do końca, teledysk tak samo), You Could Be Mine (nic dodać nic ująć^^) Get In The Ring (nieźle pocisnęli) November Rain, My Michelle, Rocket Queen, 14 Years (Izzy*.*), Dust N' Bones, Think About You.

Kocham ich ogólnie jako zespół, idealnie się dobrali. Nie wybiorę jednego, ale najciekawsi moim zdaniem są: Axl, którego podziwiam za głos, ruchy i gadane, Slash, który jest mistrzem gitary, Duff, który był troche w cieniu Axl'a i Slash'a, ale uwielbiam go za grę i głos, to on najbardziej kontrolował cały zespół, "pilnował" ich, nie robił z siebie mega gwiazdy i to w nim właśnie doceniam, był po prostu wspaniały!

Obawiam się że urodziłam się w niewłaściwej dekadzie. Oddałabym wszystko żeby pojechać na ich koncert w oryginalnym składzie sad
    • rocketqueen Piątka Mistrzów!!! 26.03.12, 22:08
      od razu mówię nowych nie lubię. Ze starych Gunsów została tylko nazwa.

a starych? wielbię. Uwielbiam ich, a szczególnie ich muzykę. Każdy ich utwór ma coś w sobie, brzmienie, słowa. Widać, że został napisany z głową i wiedzieli co chcą przez ten utwór przekazać. Połączenie Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Steven Alder, Izzy Stradlin - mistrzostwo świata! Głos Axl'a i ich gra - wspaniałe. Ich wygląd, styl bycia wszystko było takie oryginalne. Każdy był niepowtarzalny. Utalentowani i niesamowici.Ta moc,energia. Coś pięknego. Nadal mam nadzieję, że kiedyś znowu zagrają razem.

Wszystkie ich utwory są wspaniałe, ale szczególnie lubię Sweet Child O'Mine(co widać po nicku) , So Fine (głos Duffa:3), Don't Cry (kocham moment kiedy Slash wchodzi), Don't Damn Me ( 2:00 min najlepsza!) , Back Off Bitch (jakoś bardzo przemawia do mnie), Welcome To The Jungle (idealna od samego początku do końca, teledysk tak samo), You Could Be Mine (nic dodać nic ująć^^) Get In The Ring (nieźle pocisnęli) November Rain, My Michelle, Rocket Queen, 14 Years (Izzy*.*), Dust N' Bones, Think About You.

Kocham ich ogólnie jako zespół, idealnie się dobrali. Nie wybiorę jednego, ale najciekawsi moim zdaniem są: Axl, którego podziwiam za głos, ruchy i gadane, Slash, który jest mistrzem gitary, Duff, który był troche w cieniu Axl'a i Slash'a, ale uwielbiam go za grę i głos, to on najbardziej kontrolował cały zespół, "pilnował" ich, nie robił z siebie mega gwiazdy i to w nim właśnie doceniam, był po prostu wspaniały!

Obawiam się że urodziłam się w niewłaściwej dekadzie. Oddałabym wszystko żeby pojechać na ich koncert w oryginalnym składzie sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka