Dodaj do ulubionych

megavideo, videobb, videozer wyłączone

21.01.12, 13:12
to są jakieś żarty !! nie ma gdzie oglądać filmów ani seriali ! co o tym myślicie ? gdzie będziecie oglądać ? to jest jakaś porażka. strona iitv.info jest praktycznie bezużyteczna. nic już tam nie ma
Obserwuj wątek
    • oliiviia . . . 21.01.12, 13:16
      no tak. a wyobraź sobie, że gdy polska podpisze to coś z ACTA, nie będzie możliwości ściągania czegokolwiek, prywatne rozmowy będą kontrolowane, a jeśli coś znajdą, odpowiemy za to. zero wolności, słit.
    • johankaka Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:25
      Czyli znowu trzeba będzie ściągać - cudownie po prostu uncertain
      Ja nie wiem czy to źle że oglądamy swoje ulubione filmy i seriale sieci ?
      • fuckinbad Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:59
        nie będziesz mogła ściągać, bo ACTA zablokuje wszystko, co zablokować może, czyli niemalże wszystko. dlatego apeluję do Was, kotowiczki, poczytajcie o tym więcej i napiszcie chociażby maila do biura poselskiego ładnie TŁUMACZĄC (nie "oddajcie nam serialiki </3"), dlaczego ACTA nie powinna wejść w życie.
    • love_r.h.c.p. Pal licho seriale, 21.01.12, 13:25
      za niedługo rozmowy na priv będą kontrolowanecry
    • estera102 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:26
      już o tym nie chciało mi się nawet wspominać to jest jakieś pojebane jak to wszystko wejdzie w życie to równie dobrze mogę wyrzucić komputer za okno.
    • estera102 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:28
      wczoraj siedziałam do po północy bo chciałam obejrzeć nowy odcinek the secret circle i TVD. dzisiaj bym już nie mogła, więc można powiedzieć że miałam szczęście
    • estera102 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:32
      mam jeszcze jedno pytanie. czy powinnam usunąć konto na chomikuj ?
      • estera102 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:32
        pytam w związku z ACTA
    • rememberina Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:38
      pojebało ich, tyle.
      • answer answer@ 21.01.12, 13:42
        Rememberina ma rację. Ale niestety jeszcze te rozmowy uncertain
        Ale ja mam jeszcze yourlifecinemaTV tongue_out
        • fuckinbad Re: answer@ 21.01.12, 14:01
          jeszcze rozmowy? wszystko. Google, YouTube, kwejki, demotywatory, wolność słowa w mailach etc to wszystko, WSZYSTKO, zniknie... co zostanie? nie mam pojęcia. może jakaś gazeta.pl, której artykuły będą skrupulatnie sprawdzane, ale to i tak zamieni się w telewizję i będziemy mieli tylko to, co dostaniemy na tacy, a nie, to, co sami będziemy uważać za mądre i słuszne.
          • lokis772 Re: answer@ 21.01.12, 16:47
            Racja, zostanie gazet.pl, tvn.24, bardzo wirtualna polska i inne mainstreamowe degenerujące mózg portale; internet będzie ściśle kontrolowany, treści odpowiednio dobierane, wszelkie odchyły likwidowane, aż staniemy się w końcu ŚWIATŁYMI bezideowymi niewolnikami.
    • alicez Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:53
      O nie! Wczoraj tylko megavideo mi nie działało... myślałam że videobb zostanie crying a tu bum! I teraz nic nie obejrze. Nawet the secret circle cryingLicze że hakerzy zrobią z tym porządek ;]
    • fuckinbad Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 13:57
      chociaż jestem serialoholiczką i najpierw zbulwersowało mnie zniknięcie megavideo, to na tę chwilę największym problemem jest to, że rządzący zabierają nam JAWNIE WOLNE SŁOWO. wyobrażacie to sobie? kiedy wszystko, co będziecie robić w sieci, będzie podglądane przez firmy, które internet dostarczają i będzie szło do tych "u góry". to jest ŚLEDZENIE obywateli i teraz większość ludzi tylko siedzi na swoich tyłkach, czekając na podpisanie przez Polskę dokumentu ACTA, który jest tak OSZUKAŃCZY i jest taką ZBRODNIĄ na wolności ludzkiej, że się w głowie nie mieści! to się już zaczyna, to zamykanie obywateli w klatkach trzymając się kryptonimów "to dla waszego dobra". walka z piractwem..? walka z wiatrakami prędzej... to jest odebranie wolności słowa, myślicie, że dalej się nie posuną? że nie będzie żadnego kolejnego kroku w związku z ograniczeniem nas?! tak, tak, niedługo nie będzie pieniędzy, będą czipy z nimi, a kiedy zrobisz coś, żeby się przeciwstawić państwu zostaniesz bez pieniędzy - bez niczego! to dopiero początek, a my martwimy się serialami..
      osobiście wystosowałam maila do wszystkich posłanek w Polsce, odpisała mi pani Anna Grodzka z Ruchu Palikota, która potwierdziła, że będzie interweniować wobec tej skandalicznej ustawy. pozostaje mieć nadzieję, bo tylko tyle, my, szara masa, możemy zrobić..
    • diamond_girl12 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 14:14
      Zgadzam się z @fuckinbad .

Oni odbierają nam wolność. Niedługo już przestaniemy być wolnymi ludźmi, a staniemy się jedynie pionkami. Oni po prostu robią z nami, co chcą, a my nie możemy zrobić NIC by temu zaprzestać. Jesteśmy bezsilni, a bezsilność jest najgorsza... To, co się dzieje na świecie, jest po prostu chore ! Teraz nawet we własnym domu będziemy się czuć, jak więźniowie, a rozmawiając przez telefon nie będziemy mogli być ani trochę swobodni.

A jeżeli nie możemy żyć, jako wolni ludzie, to po co żyć ..?
      • kaha Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 14:22
        To jest po prostu chore.Już nawet nie mówię o serialach,których prawdopodobnie przez to nie obejrzę..Ja naprawdę nie rozumiem co oni chcą przez to osiągnąć.
    • sweeting Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 14:19
      To jest jakaś masakra!! Chcą nam zabrać praktycznie cały internet - wszystko co mogliśmy w nim robić, oglądać, nasze kontakty ze znajomymy, wolność słowa - to wszystko przepadnie!!! Gdy wczoraj sie dowiedziałam że Megavideo zostało usunięte to nie mogłam uwierzyć w to co widzę! Dzisiaj VideoBB i Videozer.... Potem usuną Facebooka, Twittera i tak po kolei aż nie zostanie nic... Jak pomyślę że już nigdy nie zobaczę napisu o tym że mam poczekać 72 minuty aż limit się skończy to czuję.... jakąś taką pustkę, jakby mi odebrano coś bardzo ważnego... I to w nas - internautach jest nadzieja żeby odzyskać to co to całe ACTA czy coś tam chce nam odebrać.... Sorry że tak długo ale chcialam wyrazić swoje zdanie póki mogę...
      • niemampomyslu (komentarz usuniety przez ACTA) 21.01.12, 14:34
        Tak to będzie wyglądac za jakiś czas.
    • mweezy . 21.01.12, 14:47
      Niedługo jeszcze wikipedię zabiorą... Już na jeden dzień jej angielską wersję zablokowano.

Działajcie tak jak możecie, rozumiem, że nie możecie zrobić protestu, ani niczego takiego, ale można inaczej pomóc.
    • charlotte__ Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 14:50
      Dobrze, że jeszcze zdążyłam obejrzeć nowy odcinek PLL, ale w środę ma się pojawić nowy.. Cholera, jak ja go obejrzę ?! Jak oni podpiszą to całe ACTA to mogę się pożegnać ze słuchaniem muzyki, trzeba będzie inwestować w płyty, których cena w Polsce jest kolosalna ;/
      • charlotte__ Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 14:57
        Poza tym, co chyba jest największym problemem, ograniczą naszą wolność, internet nie będzie już skarbnicą ludzkich poglądów, nie zawsze zgodnych z panującymi obyczajami. Do tego kontrole, śledzenie.. Nawet w domu będę się czuć jak w więzieniu, nic już nie będzie prawdziwe. Wszystko będzie kontrolowane i skąd będziemy mieli pewność, że przekazywane nam informacje nie będą nieprawdziwe, że wszystko będzie kreowane na to, że rząd, sejm etc. jest idealne. Prawdopodobnie jeśli ta ustawa wejdzie to mój komentarz zniknie, lub go ocenzurują jako że to co napisałam jest przeciwko tej chorej ustawie..
    • coldprincess Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 14:54
      Niech zamykają megavideo, viedozer itd. ale jak mi KURWA zabiorą anime to powybijam dosłownie.

Ja tam kibicuję całym sercem grupie anonymous i mam nadzieję, że zrobią z tym jakiś porządek, bo tak być nie może! Oni nam odbierają wolność osobistą, jeszcze trochę, a wszystkie nasze rozmowy w internecie będą kontrolowane i sprawdzane. Nie będziemy mieli dostępu do żadnych wiarygodnych informacji, przecież oni "zapanują" nad całym internetem. Porażka -,-
    • martynka5008 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 15:07
      Podpisuję się pod wszystkimi.
    • diabolusxxx Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 15:30
      zjebanie, po prostu.
      • lilii_95 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 15:43
        wiecie, że teraz dobra kultury mogą stać się towarem luksusowym?

poza tym... to co czytam o ACTA (o którym przez natłok zajęć dokładniej dowiaduję się dziś) brzmi jak z jakiejś powieści antytotalitarnej. serio.
    • xmadziunia14x Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 15:34
      Zgadzam się z Wami. Wszystko co miałam do powiedzenia, jest w wątku newsy.
    • marsjanka115 x__x 21.01.12, 15:54
      brak mi słów. może jeszcze yt niech zablokują sku...syny jebane.
    • flo. Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 16:34
      i tutaj nie chodzi o pobieranie/oglądanie filmów. ACTA kradnie wolność słowa i osobistą, o co ludzie walczyli przez tyle lat.
      to już zaczyna się robić nie tyle głupie i denerwujące, co przerażające.
      • cariforniagirl Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 19:05
        To jest zamach na prywatność ludzi ( kontrolowanie rozmów). Nie po to właśnie ludzie walczyli,jak ktoś u góry wspomniał,aby teraz nagle to zabrać. Nie chodzi tu o piractwo,ale o nasze prawa człowieka,bo to co oni chcą zrobić,to jest sprzeczne z tym. Ja mam kompletną załamkę przez to.... . sad
        • coldprincess TUTAJ! 21.01.12, 19:32
          Dla wszystkich pragnących obejrzeć (puki jeszcze czas jest) nowe odcinki ulubionych seriali np. TVD, zapraszam tutaj KLIK
          • coldprincess Re: TUTAJ! 21.01.12, 19:34
            * tfu! PÓKI!
            • shut_up NWO. 21.01.12, 20:15
              New World Order, illuminati, poczytajcie sobie, to dowiedziecie się, o co w tym chodzi. My jesteśmy tylko numerami PESEL, NIP, nic nie znaczymy. Byliśmy, jesteśmy i będziemy jeszcze bardziej kontrolowani. Karta kredytowa - wiedzą gdzie kupujesz, co kupujesz, za ile, o której godzinie - kontrola. wink
    • jennaush Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 21:08
      Ja dzisiaj wróciłam z ferii i zadowolona, że obejrzę nowy odcinek Glee wchodzę na jedną stronę drugą... A tam normalnie pusto! Jestem strasznie zła bo na polskie premiery będzie trzeba czekać przynajmniej rok! Dlatego musimy walczyć i podpisywać petycję!angry
    • estera102 Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 21.01.12, 21:19
      zauważyłam że niektórzy mylą przyczyny. odtwarzaczy nie zamknięto z powodu ACTA. to jest całkiem co innego. oni po prostu byli "przestępcami". ACTA jeszcze nie działa
    • rozalie32 megavideo, videobb, videozer wyłączone 23.01.12, 22:15
      No masakra sad
      Wyłączyli mi mój ulubiony serial Glee. I teraz oglądam to co jeszcze zostało z tego na zalukaj. A jak wyłączą youtube to bd koniec świata uncertain Nie wyobrażam sobie dnia bez muzyki i teledysków
    • meredith. Re: megavideo, videobb, videozer wyłączone 25.01.12, 22:16
      apokalipsa.

ale z tego co widzę to jeszcze można oglądać, na iitv.info obejrzałam kilka odcinków seriali, więc jeszcze dzisiaj możemy czuć się wolni ;d
    • love_is_forever ____________________ 28.01.12, 20:40
      No tak. Ja rozumiem, że wielu osobom nie chcę się zajrzeć do wypożyczalni, czy te wydać tych paru złotych na bilet do kina. Kino, no właśnie zasłaniacie się, że bilety są za drogie a tak na prawdę wolicie obejrzeć film w necie. Gratulacje dla tych osób. Są też pewnie osoby, których nie stać na bilet, albo chcą zobaczyć kilka filmów, a nie stać ich na taki wydatek. Wtedy można przecież trochę poczekać aż film wyjdzie na DVD i pójść do wypożyczalni, albo poczekać jeszcze dłużej aż film będzie w telewizji (chociaż takie czekanie uważam za absurdalne), ale niestety niektórym tej cierpliwości brakuje. Są tacy, którzy ani razu w takiej wypożyczalni nie byli, wolą jak już pisałam obejrzeć go w internecie, nie zdając sobie sprawy iż to może być nielegalne.
      Oczywiście ja też parę razy obejrzałam film na specjalnych stronach, ale to dlatego iż w żadnej wypożyczalni nie mogłam go znaleźć. Tak już jest, że mało znane filmy ciężko jest gdziekolwiek obejrzeć i dlatego pozostaje nam internet i cóż się dziwić, że robimy to nielegalnie iż po prostu chcemy powiększyć swoje filmowe ambicje i oglądać filmy nieco ambitniejsze, a o te teraz trudno. No i pozostaje nam internet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka