29.01.12, 16:43
Cześć.
Jestem w 3 gimnazjum, a liceum zbliża się wielkimi krokami. Co do szkoły - nie mam zbyt wielkiego wyboru. W moim mieście jest tylko jedno liceum i jedno technikum. Za to mam mały problem z wyborem profilu. Na początku byłam pewna, że idę na humanistyczny, ale teraz już nie jestem do niego taka przekonana. Zastanawiam się nad matematyczno-geograficznym. Jest ktoś z Was na tym profilu? A może macie tam jakichś znajomych? Jak tam jest ?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam serce
Obserwuj wątek
    • petka Re: mat-geo 29.01.12, 17:36
      Mam koleżankę na takim profilu i mówi, że ciężej momentami jest z geografią niż matematyką, ale wiadomo majca to zdradliwy przedmiot. Ogólnie sobie chwali, ale uczyć się trzeba. Moim zdaniem jeśli masz do wyboru taki profil mat-geo a human to bierz ten pierwszy, humanisty już dzisiaj za dużo jest i coraz więcej nie ma pracy w naszym krajuuncertain
      • petka Re: mat-geo 29.01.12, 17:37
        petka napisał(a):

> Mam koleżankę na takim profilu i mówi, że ciężej momentami jest z geografią niż
        > matematyką, ale wiadomo majca to zdradliwy przedmiot. Ogólnie sobie chwali, al
        > e uczyć się trzeba. Moim zdaniem jeśli masz do wyboru taki profil mat-geo a hum
        > an to bierz ten pierwszy, humanisty już dzisiaj za dużo jest i coraz więcej nie
        > ma pracy w naszym krajuuncertain
        *humanistów
        • emm. Re: mat-geo 29.01.12, 20:18
          właśnie słyszałam, że po humanie ciężko znaleźć pracę..
    • golden_star :) 29.01.12, 20:38
      Też mam problem z wyborem profilu do ogólniaka ( jestem w III gimnazjum). W moim mieście są 2 licea ogólnokształcące i jedno uniwersyteckie (jestem w gimie przy tym uniwersyteckim, bo to jest zespół szkól). Nie lubię humana, a chemia po prostu mi nie leży. A co do mat-geo zastanów się cop być mogła robić po takim profilu, na jakie iść studia (pamiętaj, rozszerzenia są punktowane do rekrutacji na studia). Ja się decyduję, chyba ma mat-biol.
      • jonasofanka Re: :) 29.01.12, 20:59
        HUMAN , HUMAN, HUMAN, HUMAN! :3
    • justa28t Re: mat-geo 01.02.12, 13:17
      Na ten co chcesz isc to dobry pomysł.
    • michaelmontana Re: mat-geo 01.02.12, 13:56
      ciężko.
      przypominasz sobie tabelę stratygraficzną?
      trias, jura, kreda, kambr, ordowik sylur..... itd.
      teraz trzeba będzie umieć podzielić te wszystkie okresy jeszcze bardziej szczegółowo
      co więcej musisz umieć wymienić co w jakim okresie było. np. trwa gdzieś tam, sosna gdzieś tam, wąż boa , gdzieś tam.
      I to w sumie jeden z łatwiejszych tematów ; <
      Dotego mnóstwo teorii. 10440217402 rodzajów map i siatek.
      i kucie mapy na pamięć. wszystkie rzeki, jeziora, stolice państw, góry, niziny,wyżyny...

Matma luz smile
      • madzi.anna Re: mat-geo 16.02.12, 21:46
        gorąco polecam mat-geo. Super profil, matma jak matma, z geografii trzeba dużo kuć, ale jeśli tylko lubisz ten przedmiot to jest to sama przyjemność

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka