Dodaj do ulubionych

Problem z wymową.:/

25.02.12, 18:24
Cześć . Mam taki tyci problem z wymową . Nie moge się wysłowić . Gdy mówię szybko nikt mnie nie rozumie i nawet naajdłuższe zdania musze powtarzać jeszcze raz . to mnie strasznie denerwuje . Gdy jestem z kim kogo ledwo znam jest jeszcze gorzej , a gdy rozmawiam z jakimś chłopakiem albo takim który mi się podoba to już wgl zatyka mnie od środka . Są na to jakies rady ? Pomóżcie !
Z góry wielkie dzięki ! serce kiss wink
Obserwuj wątek
    • noicomipowiesz Re: Problem z wymową.:/ 25.02.12, 18:37
      może logopeda ? wink
    • mweezy . 25.02.12, 18:40
      Również wydaje mi się, że powinnaś się udać do logopedy, żeby nie było gorzej.

ladiesteaparty.blogspot.com/
      • kama35494 Re: . 25.02.12, 19:45
        Miałam ten sam problem... Chodziłam do logopedy bardzo długo nawet nie pamiętam ile ale było warto... A moja wymowa znacznie się poprawiła... smile
    • charlotte__ Re: Problem z wymową.:/ 25.02.12, 19:49
      Ja ogólnie mówię normalnie.. Ale jak się zdenerwuję to nie dość, że mówię nie wyraźnie to jeszcze bez ładu i składu..
    • milusia22 Re: Problem z wymową.:/ 25.02.12, 20:04
      ja mówię za szybko. nie wiem czemu, ale czasem tak mam, że po prostu nawijam szybciej niż ludzie myślą, a przy chłopakach mnie całkiem zatyka dla odmiany. i co gorsza to on nie musi mi się podobać. wystarczy, że jest chłopakiem więc rozumiem co czujesz
    • olcia456 Re: Problem z wymową.:/ 25.02.12, 20:09
      mnie też wkurza gdy musze coś powtarzać staraj się mówić wolniej no trudno powiedzieć cool
    • lollyana Re: Problem z wymową.:/ 26.02.12, 14:52
      Logopeda. Może Twoje problemy są spowodowane nieśmiałością albo brakiem pewności siebie, więc wtedy może też wizyta u psychologa?
    • niezniszczalna Re: Problem z wymową.:/ 26.02.12, 21:12
      Logopeda najbardziej Ci pomoże.
      Ale możesz również w domu próbować coś z tym zrobić. Bierz np. jakieś czasopismo i czytaj je na głos. Staraj się to robić wyraźnie i głośno. Czytaj powoli. Potem możesz popróbować wymawiać codzienne zdania typu: ,,Hej, Jak się macie?" albo ,,Co było dzisiaj zadane?". Banalne - wiem, ale może coś pomoże. W ostateczności idź do logopedy. Ale ćwicz! big_grin Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka