09.03.12, 16:03
Witam kotkowiczki smile
Pomóżcie mi .
Ostatnio w moim życiu wszystko stało się bez sensu .
Mam pełno problemów i po prostu jestem chodzą bombom . Czy coś wink
W szkole kiepsko same 2 , z przyjaciółką ciągle kłócę się o byle co , w rodzinie też nie udłada mi się dobrze , z chłopakiem który mi się podoba to..ach szkoda gadać , a na dodatek wróciłam do cięcia się uncertain. Jestem cały czas zestresowana . Jak sobie poradzić z problemami . ? Pomóżcie mi . Błagam serce
Obserwuj wątek
    • lollyana Re: Bez sens. 09.03.12, 16:05
      Takie jest życie. Raz pod górkę, raz z górki. Trzeba to przetrwać, w końcu się ułoży. Nie tnij się, bo potem będziesz sie wstydziła w lato założyć bluzkę z krótkim rękawem.
      • renatka12 Re: Bez sens. 10.03.12, 17:04
        sięgnij porady psychologa czy pedagoga szkolnego ! On ci na pewno pomoże ! - pRzecież od tego jest !wink
        I przestań się ciąc !!!big_grin
    • inbloom *______* 10.03.12, 17:19
      pogadaj z rodzicami i pójdź do psychologa . I nie tnij się bo to twojego problemu nie rozwiąże .
      • noicomipowiesz Re: *______* 10.03.12, 17:32
        eh.. wiesz powiem Ci ..ze cięcie się - to dopiero jest bezsens!! smilespokojnie, nie denerwuj się że masz teraz ciężko. każdy czasem tak ma. potrzeba Ci relaksu, przede wszystkim to śpij dużo.. tzn. nie w dzień no ale wcześniej idź spać. wyluzuj.. porozmawiaj szczerze z przyjaciółką, powiedz jej to co tu napisałaś.. że jest Ci ciężko .. ona Cię powinna zrozumieć i wesprzeć jeżeli jest Twoją prawdziwą przyjaciółką. wyjaśnij wszystko swojej rodzinie.. zdobyj się na szczerą rozmowę z mamą przy gorącej herbacie.. mama to powinna Cię najbardziej zrozumieć.. przynajmniej u mnie tak jest.. wszystko jej mówię.. jest moją najlepszą przyjaciółką. big_grin
        Trzymaj się ciepło ! kiss pozdrawiam wink
        • dulcecita -_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_ 10.03.12, 18:15
          Po pierwsze to się nie tnij. To wcale nie rozwiązuje problemów, a tylko pogarsza sytuację. Niestety takie jest życie. Z problemami trzeba się zmierzyć. Zdobądź się na szczerą rozmowę z przyjaciółką, urządźcie sobie np. z soboty na niedzielę noc filmową u Ciebie czy u niej w domu. Będziecie miały dużo czasu i może Wasze relacje się poprawią. big_grin Rodzicom też powinnaś powiedzieć co czujesz... Ocenami się nie przejmuj. Zawsze lepsze dwóje niż jedynki. Gdy wyjaśnisz sprawę z rodziną i przyjaciółką, i oczywiście przestaniesz się ciąć na pewno zaczniesz się lepiej uczyć. To przejściowy kryzys. Każdy czasem go ma. Uwierz. Najgorsze jest cięcie się. Za każdym razem jak o tym pomyślisz to wyobraź sobie lato... Wszyscy chodzą na krótki rękawek, a Ty nie chcesz pokazać rąk... Teraz Ci się wydaje, że to pomaga, ale to tylko pozory. To zniszczy Ci życie. Najlepiej jakbyś znalazła sobie nowe zajęcie, które pomoże Ci się czasem zrelaksować i o wszystkim zapomnieć. Nie wiem co to mogłoby być bo nie wiem co lubisz... W czym jesteś dobra? Fotografia, rysunek, taniec, śpiew, sport, wyszywanie... Jest wiele rzeczy. Znajdź sobie hobby. Myślę, że to trochę pomoże. Pozdrawiam. kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka