Dodaj do ulubionych

Film, którego nigdy nie zapomnicie.

15.03.12, 21:54
Jak w temacie. Najlepiej żeby odpowiedź była uzasadniona, choć ucieszę się z każdej. c;

"Szynka, szynka"
Już dawno chciałam go obejrzeć, ale okazji nie było. W końcu którejś pięknej nocy wzięłam się za niego.
Niebezpieczny. Od teraz tytułowa szynka zawsze nabiera innego znaczenia. Ciągle mam go głowie. Nie umiem o nim pisać. To po prostu trzeba przeżyć. Gorąco polecam choć nie każdemu.

Zapraszam do dyskusji. wink

Obserwuj wątek
    • rememberina Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 15.03.12, 21:59
      Chciałabym powiedzieć jakiś wybitny film, arcydzieło, ale nie.

"Zakochana złośnica". Teoretycznie znam wszystkie kwestie na pamięć, mam zamiar przeczytać szekspirowski dramat. Film jest po prostu nie do znudzenia.
      • milusia22 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 15.03.12, 22:36
        oo oglądałam "zakochana złośnica" [tłumaczenie tego tytułu jest beznadziejne szczerze mówiąc] a ja nigdy nie zapomnę "Szkoły uczuć" i "Ostatniej piosenki"
        • rememberina Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 16.03.12, 19:00
          Właściwie to jest to dziwna sytuacja, gdyż "Zakochana złośnica" to przeróbka oryginalnego tytułu ("Poskromienie złośnicy"), a "10 Things I hate about you" Amerykanie wymyślili sami, aby nie było oczywistego nawiązania do sztuki Szekspira. Aczkolwiek jest to rażące, wg. mnie powinno być albo polski "10 rzeczy, których w tobie nienawidzę", albo angielski "Taming of the Shrew/Shrew in love".

Jednakże oba tytuły mi się podobają. Z resztą, co mnie tytuł, skoro film jest zajebisty?
      • dariija Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 27.03.12, 21:58
        "I że cię nie opuszczę" .. film w kinach od niedawna.. ale ma w sobie to "coś".. wzrusza.
    • sweeting Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 16.03.12, 19:30
      Nie opuszczaj mnie - daje niezłego kopa w du.ę żeby jednak troche doceniać życie
    • roksanaroxana tajemnice brokeback mountain 16.03.12, 19:37
      .
    • bieberek Film, którego nigdy nie zapomnicie. 16.03.12, 23:32
      Jestem bardziej wrażliwą osobą,więc lubię uczuciowe filmy smile
      Albo może takie o życiu.
      Nigdy nie zapomnę filmu "Twój na zawsze" i "Szkoła uczuć"
      te dwa filmy pierwsze przychodzą mi do głowy i je uwielbiam.

Pozdrawiam,bieberek kiss
    • sims Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 18.03.12, 14:17
      Titanic serce, Piraci z Karaibów big_grin Król Lew big_grin
    • your_nightmare Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 20.03.12, 19:21
      Szkoła Uwodzenia .
      Pierwszy dramat , na którym się popłakałam . Wywarł na mnie duże wrażenie .
    • elisss92 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 20.03.12, 19:25
      Uwielbiam "In Time" i "Pearl Harbor". szczególnie ten drugi mogę oglądać codziennie i ryczeć na tych samych momentach...
    • hajdi60 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 21.03.12, 18:04
      Jest ich wiele, ale pierwszy o jakim pomyślałam to Incepcja.
    • czekoladowa_14 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 25.03.12, 11:41
      ' Poczta serc '
      • roxy11 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 25.03.12, 16:26
        jest kilka takich filmów. Pearl Harbor, Szkoła uczuć, Twój na zawsze, Nostalgia anioła i Step up. może zbyt ambitne one nie są, ale mam do nich ogromny sentyment.
    • sekai. Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 25.03.12, 16:34
      Nasza klasa.
      Oparty na faktach film o chłopaku, nad którym się znęcano. Myślę, że każdy powinien obejrzeć chociażby ze względu na zakończenie...
      • milusia22 sekai. 28.03.12, 20:05
        oglądałam ten film i szczerze mówiąc bałam się. myślę, że powinnam go dopisać do listy filmów których nie zapomnę. obok "Chłopiec w pasiastej piżamie"
    • vikaa Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 27.03.12, 17:12
      "rodzinka Robinsonow
    • kristen_94 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 27.03.12, 19:29
      Całej Sagi Zmierzch
    • anomalia_ Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 27.03.12, 21:22
      chatroom.
      o zgrozo, jestem pusta. chciałam obejrzeć ten film tylko ze względu na jednego aktora ;x ale tematyka jak najbardziej trafiona w majne wyrafinowane gusta. samobójcy, ćpuny, geje... co prawda uderzało mnie to podobieństwo do 'sali samobójców', jednak czatróm bije polski film na głowę. te dialogi, ta głębia, wewnętrzne wojny bohaterów... psychologiczne cudo. oglądałam trzy razy, za każdym razem odkrywając coraz to nowe szczegóły, na które wcześniej nie zwróciłam uwagi. oczywiście - z pozytywnym skutkiem. i naprawdę nie obchodzą mnie opinie ludzi, którzy twierdzą, że ten film to marna podróba 'sali samobójców'. nie znajo się i tyle.
    • monik4 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 28.03.12, 09:41
      Zmierzch ten film to arcydzieło ;D
    • madisa filmy: 28.03.12, 10:21
      ja na pewno nigdy nie zapomnę PIRATÓW Z AKRAIBÓW, te teksty mnie dobijają... heh...
      ale nie zapomnę też TITANICA i SANCTUM, tego ostatniego nie polecam wam teraz, przynajmniej większości... na razie się wstrzymajcie, bo nie zrozumiecie przesłania, a tylko się zrazicie lub wystraszycie...
      I jeszcze turysta był super... wiec jego pewnie też nie zapomnę...wink
    • vampirekiss Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 28.03.12, 19:51
      Obecnie na myśl mi pszychodzi tylko: "Sala Samobójców"
    • mausercap Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 08.04.12, 11:16
      Lśnienie - genialny film + Jack Nicholson w roli głównej.
    • beemazzy Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 08.04.12, 19:29
      których nie zapomnę? tych ciężkich nie zapomnę. typu lektor, sala samobójców, to nie jest kraj dla starych ludzi, chłopiec w pasiastej piżamie, zielona mila... aktualnie tyle mi do głowy przychodzi, ale na pewno znalazłoby się więcej.
      • agaa_ Zielona mila. 08.04.12, 19:37
        Film po prostu świetny, a określenia "Zmierzch to arcydzieło" przy tym to zwykłe puste słowa. Fabuła, scenariusz, dobrana obsada - naprawdę warto. I duży + za brak happy endu.
    • madoxxx Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 09.04.12, 20:11
      Szkoła uczuć
      Kocham ten filmsmile
      zawsze przy nim płacze i ta piosenka serce
      polecam kto nie oglądałsmile
      Smutno się kończy ale warto obejrzeć serceserceserce
    • edith_ Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 10.04.12, 16:58
      Trzecia gwiazda - jedyny film, na którym pod koniec się popłakałam.
    • juliettee Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 10.04.12, 17:25
      requiem dla snu.
      tego sie nie da opisac, to mozna tylko i wylacznie obejrzec.
      film, po ktorym mialam ochote plakac, ale nie moglam, bo zbyt wielkie wywarl na mnie wrazenie.
    • suddenly122 Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 10.04.12, 19:00
      "I że Cię nie opuszczę" to najpiękniejszy dramat jaki wdziałam , no i Saga Zmierzch , scena ślub Belli i Edwarda serce<br />
      Oraz "Ostatnia piosenka" i "Dear John" . big_grin
    • laura98 ; ))) Tutaj !! 13.04.12, 13:43
      Nigdy nie zapomnę Sagi o Harrym Potterze . Książka jak i film są tak fajne ze mogę je oglądac\czytac cały czas .
      To strasznie pobudziło moją wyobraźnię .
      Ci którzy nie czytali lub nie oglądali tego to bardzo ich zachęcam kiss
    • johankaka Re: Film, którego nigdy nie zapomnicie. 15.04.12, 07:31
      Ja nigdy nie zapomne takich filmów jak "Titanic", "Ich własna liga"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka