Dodaj do ulubionych

Jak się ubrać na koncert

22.04.12, 15:01
W czerwcu wybieram się na koncert i już zastanawiam się w co się ubrać. Chcę żeby było wygodnie bo to podstawa ale chcę też fajnie wyglądać. Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • znam_ten_stan Re: Jak się ubrać na koncert 22.04.12, 20:40
      A to będzie noc, wieczór, pod zadaszeniem, na powietrzu ?
      • eminem72 Re: Jak się ubrać na koncert 05.05.12, 17:35
        w krótki szorty , martensy i jeanswą kamizlkę( żeby wygladała na starsza lata xd) smile
        • jane_ Re: Jak się ubrać na koncert 05.05.12, 18:32
          martensy i kamizelka odpadają - laska się ugotuje, jak będzie chciała wojować o dobre miejsce pod sceną.

ubierz to, co wpadnie ci w oko danego dnia. najlepsze wyjście. ja zawsze też planuję, zastanawiam się, rozkminiam, a potem i tak ubieram kompletnie coś innego. najczęściej są to, uniwersalny, najprostszy zestaw: długie spodnie i jakaś koszulka, trampki, kardigan + jeżeli koncert jest do późnej nocy, zabieram do torebki kurtkę. żadnej biżuterii, bo możesz ją stracić w tłumie.
          • corellka Re: Jak się ubrać na koncert 06.05.12, 04:27
            Płyta... ach płyta to istne szaleństwo, w tłumie jest gorąco, ciasno wiec nie ma sensu sie obkładać. Proponuje ci jakaś niekombinowana wygodna koszulkę, może z logo wokalisty, rurki i tampki :3 Ewentualnie bluze.
    • demi261 Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 11:38
      to chyba zależy na koncert jakiego zespołu i jaka będzie pogoda, ale jak dla mnie dwie wersje:
      - krótkie spodenki + bokserka (może być z logo zespołu) + martensy to cię nie podepczą, ewentualnie trampkiwink
      - spodnie + koszulka z krótkim rękawem (najlepiej z logo zespołu) + obuwie te samewink
    • shinitaru Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 11:44
      zależy jaki koncert : )
      jeśli coś luzowego (typu regagge) to sprawdzą się spodnie i zwykła bluzka na krótki rękaw oraz trampki.
      ale jeśli to koncert ciężki (typu metal) radzę bez glanów lub martensów nie ruszać, bo zbytnio nie poszalejesz ^ ^
      miłego koncertu : ))
    • kotkaevita15 Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 13:38
      Gdyby było chłodno: błyszcząca bluzka z krótkim rękawem i bluza lub jakaś narzutka, długie dżinsy, najlepiej z cekinami lub nadrukami. Jeżeli to rurki fajnie by było, gdyby były postrzępione
      Gdyby było ciepło: krótkie dżinsy lub szorty, bluzka z cekinami.

PS: Jeżeli masz długie włosy upnij je w swobodny węzeł. Tu znajdziesz jak go zrobić:
      mojblogowszystkim.blogi.kotek.pl/2012/05/jak_upiac_wlosy_w_swobodny_wezel/1
    • wilkolak Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 13:48
      trampki, rurki i jakiś fajny t shirt
    • sandy Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 13:53
      To koncert Linkin Park smile
      • revelka.xd Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 14:11
        Haha, od razu jak zobaczyłam, że koncert w czerwcu, to wiedziałam, że chodzi o Linkin Park. Też chciałam jechać, ale nie wypaliło. Życzę dobrej zabawy!
        Co do ubioru, to możesz pooglądać sobie na necie filmiki na yt z koncertami LP, i zobaczyć jak ludzie poubierani. Ja proponuję koszulkę z logo zespołu lub ich nazwą. Możesz ją nawet zrobić sama specjalnymi markerami do ubrań. Do tego spodnie, najlepiej długie, ale też nie za obcisłe, bo się ugotujesz na płycie, to przecież lato. (Ale lepiej sprawdzaj parę dni wcześniej pogodę) Do tego adidasy, albo trampki, ale weź takie, żeby za bardzo nogi nie ucierpiały, jak cie ludzie np. nadepną. Do tego możesz wziąć koszulę do torebki czy plecaka na wieczór. wink
        Wejdź też na forum o LP, tam są opisy akcji, jakie będą na koncercie, np. podczas tej piosenki jakieś kartki trzeba mieć z wyrazem czy coś.
        Życzę dobrej zabawy. wink
      • milk.a Mały Potwór 07.05.12, 14:11
        Dobrze, że napisałaś na kogo idziesz koncert, bo teraz jest Ci łatwiej podpowiedzieć.
        Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłyby po prostu zwykłe rurki, luźny t-shirt (może być z logo grupy itp.), bluzę (gdyby było chłodno) i najzwyklejsze trampki. Tak jak wcześniej, któraś dziewczyna pisała proponuję nie brać żadnej biżuterii, a szczególnie jakiejś drogocennej, bo po pierwsze na pewno będzie Ci przeszkadzać, a po drugie ktoś może Ci, że tak powiem ''capnąć''.
        Może wydać się to dziwne, ale nie bierz aparatu. OK. rozumiem fajnie mieć zdj. swojego idola, ale tak naprawdę zamiast dobrze się bawić będziesz próbowała zrobić jak najlepsze foto, bez żadnych zmazań, a uwierz mi na koncercie to b. trudne (no chyba, że masz miejsce na VIP-ów, a i z drugiej strony to też denerwuje niektóre inne osoby, bo im świecą po oczach te wyświetlacze z aparatów.
        Mam nadzieję, że pomogłam. Amen
        Mały Potwór
    • harrypotterxd Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 14:40
      Zależy na jaki koncert ;D Czy Linkin Park czy Miley Cyrus wink Myślę że fajnie by wyglądała biała bluzka kolorowe rurki ;D Wygodnie i ładnie kiss Miłej zabawy ;D
    • cece25 Najlepiej normalnie! 07.05.12, 15:15
      Proponuję założyć Ci:
      -zwykłe jeansy (najlepiej rurki) w standardowym granacie;
      -tunikę w jakimś fajnym kolorze( proponuję koralową lub turkusową);
      -baleriny (czarne, fajne są te z H&M z kokardką jakby ze sznurka, mam takie i są bardzo wygodne i stopy ładnie w nich wyglądają) lub koturny w kontrastującym kolorze;
      -kontrastującą , bransoletkę, kolczyki, naszyjnik, np. do koralowej niebieski, do turkusowej czerwony lub pomarańczowy; chodzi przede wszystkim o barwę, czyli jeśli top jest w ciepłym odcieniu załóż zimną biżuterię lub odwrotnie;
      - make-up: cienie w kolorze bluzki, jasny błyszczyk z drobinkami brokatu lub krzykliwie różową szminkę, fluid (podkład) o 2 tony ciemniejszy od koloru twojej skóry, czarny tusz i fioletową, czerwoną lub najlepiej srebrną kredkę do oczu
      - cielista, beżowa lub brązowa torebka

Mam nadzieję, że pomogłam ^ ^
      • sandraaa000 Re: Najlepiej normalnie! 07.05.12, 15:40
        cece25 napisał(a):

> Proponuję założyć Ci:
        > -zwykłe jeansy (najlepiej rurki) w standardowym granacie;
        > -tunikę w jakimś fajnym kolorze( proponuję koralową lub turkusową);
        > -baleriny (czarne, fajne są te z H&M z kokardką jakby ze sznurka, mam takie i
        > są bardzo wygodne i stopy ładnie w nich wyglądają) lub koturny w kontrastującym
        > kolorze;
        > -kontrastującą , bransoletkę, kolczyki, naszyjnik, np. do koralowej niebieski,
        > do turkusowej czerwony lub pomarańczowy; chodzi przede wszystkim o barwę, czyl
        > i jeśli top jest w ciepłym odcieniu załóż zimną biżuterię lub odwrotnie;
        > - make-up: cienie w kolorze bluzki, jasny błyszczyk z drobinkami brokatu lub k
        > rzykliwie różową szminkę, fluid (podkład) o 2 tony ciemniejszy od koloru twojej
        > skóry, czarny tusz i fioletową, czerwoną lub najlepiej srebrną kredkę do oczu
        > - cielista, beżowa lub brązowa torebka
        >
        > Mam nadzieję, że pomogłam ^ ^

QUE? chyba koleżanka nigdy na koncercie nie była...
        Zwykłe jeansy i t-shirt. Możliwie jak najsolidniejsze buty, bo przy skakaniu możesz odczuć stopy innych. Torebka? NIE. Będzie przeszkadzać i Tobie i innym. Poupychać co najważniejsze do kieszeni. Żadnej biżuterii. I zwiąż włosy, żeby ludzie stojący za Tobą nie musieli ich jeść.
        • killjoysowa Re: Najlepiej normalnie! 07.05.12, 19:14
          Racja, ona idzie na koncert, a nie na randkę. Co do ubioru to polecam to samo co sandraaa000
    • gusia03 zależy. .. 07.05.12, 15:36
      zalezy jaki koncert, jakiego zespołu/wykonawcy.
      ;D
      ale najlepiej ubierz coś wygodnego. np. tunike,leginsy i trampki . ;D
    • lilaa. Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 15:44
      Luźna koszulka (naprawdę najlepiej logo zespołu), krótkie spodenki/rurki ewentualnie leginsy (ale żeby nie wyglądało jakoś tandetnie) do tego oczywiście glany albo trampki, innego wyjścia (jeśli chodzi o obuwie) nie widzę. wink Miłej zabawy.
    • cisum_evol_i Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 15:56
      To zależy na czyj koncert jedziesz. Jeśli na jakiś metalowy, to może glany/trampki, jakąś bluzkę z metalowym/rockowym zespołem i krótkie spodenki. A jak na popowy (nie wiem jak to odmienić) to jakąś luźną bluzkę, normalne buty i też krótkie spodenki smile
    • beemazzy Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 17:03
      ja bym się ubrała w jeansowe rurki, czarne trampki, białą bokserkę i jakąś fajną, krótszą, kolorową marynarkę, którą potem i tak ściągniesz, plus jakaś brązowa skórzana torba.
    • sumimasen Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 17:04
      Ja też jadę na Linkinów ! <3
      Sama siedzę na trybunach więc rezygnuję ze swojego standardu płytowego natomiast Tobie polecam: szorty, glany(jeżeli zamierzasz skakać jak szalona, iść w pogo)/DOBRE trampki, bluzka z rękawkiem(zawsze można zawinąć do ramion) opcjonalnie przed wyjściem Linkinów bluza, na innych zespołach nie będzie adrenaliny jeżeli ich nie lubisz więc zmarzniesz
      może nie będziemy o tym wiedziały a się zobaczymy przed koncertem więc do opcjonalnego zobaczenia :3
    • bogdanek_14 Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 17:10
      wiesz wszystko zależy od stylu, pogody przede wszystkim no i rodzaju tego koncertu, bo wiadomo że na koncert rockowy nie ubierzesz sukieneczki w kwiatki i balerinek prawda ? ;D więc proponuję taki uniwersal :
      ---> na zimno niech będzie : czarne rurki ( zwykłe najzwyklejsze, ew. jakieś podarcia albo ćwieki, itp., ale proponuje klasyczne gładkie ), luźny T-shirt z jakimś fajnym kolorowym nadrukiem, najlepiej damski w rozmiarze M lub L ( ewentualny supełek z boku) (tylko nie czarny !) para jakiś militarnych botków albo workerów lub trampki, bo zapewne takowe posiadasz, do tego skórzana ramoneska i nic więcej, bo cokolwiek ponadprogramowego czytaj drobnego zaraz Ci zniknie.

---> na ciepło : szorty w jakimś podstawowym kolorze ( czarny, granat ), brązowy pasek, taka sama koszulka jak w poprzednim i para takich samych butów może zamiast kurtki jakiś duży sweter, ale w sumie może nie.
      mam nadzieję, że pomogłam big_grin
    • kicia_miau Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 17:28
      pop plus podobne : kolorowe trampki, krótkie dżinsowe szorty i jakiś tshirt/bokserkę z fajnym printem.
      metal/rock: glany obowiązkowo, czarne szorty, najlepiej bluzeczka z jakimś zespołem typu metallica, guns n roses czy iron maiden ( plus wiele innych ).
      życzę fajnego koncertu smile

• krejzi_qciara Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 17:58
      Najlepiej jakieś krótkie bluzki, i szorty bo na takich koncertach zazwyczaj jest gorrrąco kiss I jak najbardziej jakieś ciężkie buty,prawdziwe glany - MARTENSY <3 Różowe są świetne! A jak będzie ci zimno jednak, to zawsze znajdzie się jakiś fajny chłopak, to jeszcze ci kurtkę pożyczy, mrrr <3
      • kicia_miau Re: Jak się ubrać na koncert 12.05.12, 11:53
        krejzi_qciara napisał(a):
        * I jak najbardziej jakieś ciężkie buty,prawdziwe glany - MARTENSY
        > <3 Różowe są świetne!

kochanie, martensy to nie są prawdziwe glany lol po jednym porządnym koncercie zostałyby z nich strzępy. osobiście polecam HD i Steel. i jeśli nie chcesz się narazić na kpiące spojrzenia, to broń boże nie kupuj różowych!
        xoxo
    • myszkamiki21198 Koncert 07.05.12, 19:31
      A na jaki koncert idziesz, Pitbulla ?????
    • ashley141 Re: Jak się ubrać na koncert 07.05.12, 19:59
      Ubierz coś lekkiego w czym nie będzie ci ciepło i nie spocisz się zbyt bardzo .. jakaś przewiewna tunika a do tego leginsy i np. baleriny albo rzymianki!
    • jane_ Re: Jak się ubrać na koncert 08.05.12, 09:48
      na koncertach zazwyczaj nie kradną. jeśli idzie o biżuterię, ona po prostu może wam się urwać czy coś. buta też da się stracić, więc co dopiero mówić o tym...
      orange na którym występują lp to festiwal - pewnie dziewczyna będzie tam tak czy siak cały dzień, więc torebka przyda się jak nic. zawsze można tam upchnąć różne rzeczy, chusteczki, telefon (żeby nie wypadł podczas koncertu z kieszeni), jakiś worek przeciwdeszczowy czy coś w tym stylu, dodatkowy sweter, bo jak wyjdziesz po nocy z koncertu na pewno będzie zimno. na pewno zimniej niż w tłumie, a chyba niefajnie jest umierać z zimna, nie? dlatego lepiej postawić na długie spodnie.
      wszyscy piszą - glany, bo cię zdeptają. tak, niech wszyscy ubiorą glany! sorcia, ale pomyślcie inaczej - ubierzesz glany, zdeptasz kogoś obok. bolesne jest nawet nastąpienie na czyjąś stopę zwykłym trampkiem. i to trampki polecam, bo są najwygodniejszym obuwiem na tego typu zabawy. i serio, nie będzie ci w glanach mimo wszystko za gorąco? baleriny odpadają.
      co do aparatów, ktoś wspomniał - nie wiem jak jest na orange, ale na niektóre festiwale jest ograniczenie, wnieść można jedynie aparat do 5 megapikseli, choć jak dla mnie zakaz powinien być całkowity. chodzenie na koncerty polega na doznawaniu tu i teraz że tak powiem, nie na byciu zajętym obfotografowywaniem wszystkiego w kiepskiej w dodatku jakości. zdjęcia znajdziesz w sieci.
      "na innych zespołach nie będzie adrenaliny" - jak mnie to wkurza. idziecie na festiwal, w ramach którego występują lp. wykażcie się chociaż odrobiną chęci i posłuchajcie w domu kilku numerów zespołów grających przed nimi. a może wam się spodoba i nie będziecie stały jak kołki grzejąc sobie miejsce na lp, podczas gdy będzie grał inny zespół o wcześniejszej godzinie?
    • joasiiaa Zależy jaki to koncert, jaka muzyka tam będzie.. 08.05.12, 11:08
      Ubierz się w stylu odpowiadającym muzyce, która będzie tam grana.
    • nessy96 Re: Jak się ubrać na koncert 08.05.12, 12:08
      no zalezy na jaki koncert. ubierz jeansy albo rybaczki i jakąś podkoszulke.
    • mweezy . 08.05.12, 14:19
      I tu akurat zgadzam się z jane. No chyba, że idziesz tam dla lansu a nie dlatego, żeby posłuchać live zespołu, który lubisz i przeżyć te wszystkie cudowne emocje. Koszulka, sweterek, dżinsy i jakieś wygodne buty nie muszą wyglądać nudno, wystarczy to wszystko dobrze dobrać. ;3
    • sandy Re: Jak się ubrać na koncert 10.05.12, 17:45
      Dziękuję za tak liczne wypowiedzi smile założe pewnie rurki i jakiś t-shirt albo tregginsy i pewnie trampki, i ramoneskę. Aparatu nie biorę bo i tak są ograniczenia a poza tym pewnie nie będę miała czasu robić zdjęć, ale torebkę muszę wziąć bo to festival i będę tam cały dzień więc trochę rzeczy trzeba zabrać ze sobą
    • nadiaa. Re: Jak się ubrać na koncert 13.05.12, 13:56
      Hem .. Też zależy co to za koncert. Czy festival może ? ; ). Jak koncert Twojego ulubionego zespołu to fajnei by było jak byś kupiła/ zrobiła bluzkę tego zespołu ; ) . Na allegro można sobie zamówić ; ). Osobiście uważam,że na koncerty najlepiej zalożyć glany, ponieważ wszyscy się pchają jak najbliżej sceny. Niektórzy też mają glany, więc mogą Ci połamać palce. ;D.Ale jeśli nie masz to trampki najlepiej ; ).Sądzę, że na koncerty to nie powinno się chodzić w sukienkach, spódniczkach, bo w takim stroju chodzi się na imprezy i miała byś spory dyskomfort, bo tam się bd wszyscy pchali i wgl ; ). Możesz też założyć jakieś fajne jeansy i do tego jakąs bluzkę w stylu ' nietoperz' ; ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka