Dodaj do ulubionych

co ja mam robić?

12.06.12, 15:56
hej.mam w klasie koleżankę,która zachowuje się jak, powiem wprost, lafirynda.chodzi w 3x za dużych spodniach, które specjalnie sobie opuszcza,pali,pije,kradnie,ogółem mówiąc masakra.Nasz wychowawca niejednokrotnie słyszał od nauczycieli skargi na nią,że pali itd,lecz teraz chciał dowodów.ja b.często ją widziałam z papierosem.Nie wiem czy mam na nia nakablować,bo po1 BYŁA moją najlepszą przyjaciółką,po2 wszyscy z klasy ją lubią i za to by mnie chyba zabili.Teraz nie wiem co mam robic...
Obserwuj wątek
    • mesajahforever Re: co ja mam robić? 12.06.12, 16:34
      Jak masz wyjśc na przedłużacza to lepiej nic nie mow >.<
      kiss
    • areska3 Re: co ja mam robić? 12.06.12, 18:16
      Jeżeli masz stuprocentowe zaufanie do tego nauczyciela i wiesz, że sprawa nie rozniesie się po szkole powinnaś powiedzieć. Zupełnie inaczej wygląda sprawa gdy wiesz, że nauczyciel może rozpowiedzieć, że to ty. Wtedy na Twoim miejscu nie mieszałabym się w tą sprawę. Po pierwsze stracisz znajomych w klasie, po drugie narazisz się tej dziewczynie. Ale pamiętaj. Ja dwa lata temu byłam w takiej sytuacji. Razem z przyjaciółkami widziałyśmy dziewczyny z naszej klasy palące poza szkołą. Kilka dni później wychowawca poinformowała nas, że słyszał od kilku nauczycieli, że niejakie....palą. Zarządał dowodów i świadków. Ufałyśmy swojemu wychowawcy i wiedziałyśmy, że można mu wiele powiedzieć. Sprawa skończyła się pomyślnie...dla nas wink Więc...przede wszystkim zastanów się czy ufasz swojemu wychowawcy...?
    • xadax Re: co ja mam robić? 25.06.12, 22:10
      to nie twoja sprawa. nic ci nie zrobiła więc czemu masz na nią nakablować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka