anulka 26.07.12, 18:10 Jutro ruszają XXX Letnie Igrzyska Olimpijskie. Będziecie oglądać i kibicować?, jakie dyscypliny lubicie najbardziej? Zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 26.07.12, 19:09 Ja jak najbardziej! Przecież to najważniejsza sportowa impreza na świecie. Nie mogę doczekać się ceremonii otwarcia aby zobaczyć co przygotowali Brytyjczycy i czy będzie się mogło to równać z fantastycznym otwarciem sprzed czterech lat. Będę gorąco kibicować Polakom, szczególnie siatkarzom, mam nadzieję że uda im się zdobyć złoty medal. Liczę też na Agnieszkę Radwańską i naszych lekkoatletów. Odpowiedz Link Zgłoś
winia IO 26.07.12, 19:47 Oczywiście będę oglądać. Na pewno obejrzę wszystkie mecze siatkarzy i będę im kibicować. Mam nadzieję, że w tym roku Polacy zdobędą jak najwięcej medali, ale nie ukrywam najbardziej liczę na naszych siatkarzy. Nie mogę się doczekać ceremonii otwarcia. Na pewno będzie piękna Odpowiedz Link Zgłoś
lady_famous Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 26.07.12, 21:40 jasne, że oglądam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
morfina Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 26.07.12, 22:35 będę . : ) biegi , skok o tyczce , siatkówka , skok w dal . Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 28.07.12, 18:54 No i mamy pierwszy medal. Ceremonia otwarcia to było fantastyczne widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 28.07.12, 19:01 Naprawdę super że jej się udało. Mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. A co do ceremonii, cóż, podobała mi się, miała w sobie to coś, ale uważam że Pekin miał lepszą. Strasznie podobał mi się fragment z Rowanem Atkinsonem, uśmiałam się. Ale zapalenie znicza znacznie przebiło Pekin, było piękne, wzruszające. No i Polska zaprezentowała się znakomicie, Agnieszka wyglądała pięknie. Co sądzisz o Polakach? Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 28.07.12, 20:35 ceremonia była świetna. no i znicz jest genialny, muszę przyznać. najbardziej mi się podobała cześć poświęcona muzyce rozrywkowej z wysp, no i oczywista Rowan. Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 28.07.12, 21:57 tak poza tym and may the odds be ever in your favour! Odpowiedz Link Zgłoś
aveugle Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 28.07.12, 21:33 Mnie ceremonia bardzo się podobała, naprawdę byłam pod wielkim wrażeniem, a szczególnie przypadła mi do gustu część z "Jasiem Fasolą" ; ) co do strojów to bardzo mi się podobały, nie tylko Agnieszka wyglądała pięknie bo i nasi mężczyźni w tych białych garniturkach wyglądali perfekcyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 29.07.12, 22:46 Będę oglądać tylko piłkę nożną, kibicuję Brazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
justa567 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 30.07.12, 09:27 Oczywiście,ze będę oglądać a najbardziej lubię judo Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 30.07.12, 10:42 uwielbiam tenisa i siatkówkę. niestety Radwańska przegrała, nie pokazała na co jej stać, miała szansę na wygraną. a polscy siatkarze poradzili sobie świetnie, niektóre momenty były stresujące, ale wybrnęli i są efekty Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 30.07.12, 10:52 Fajne było otwarcie, szczególnie jak J.K.Rowling czytała dzieciakom Alicję I pojawił się Jaś Fasola....^^ Kibicuje oczywiście naszym, a najbardziej to chyba siatkarzom Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka IO 30.07.12, 13:52 Oczywiscie, ze ogladam, szczegolnie lekkoatletykę i siatkowke. Jak wam sie podobał mecz Polska:Włochy ? Po pierwszym secie byłam zmartwiona, ale później grali pięknie po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: IO 30.07.12, 16:05 Pierwszy mecz zawsze jest trudny. Nasi staneli na wysokości zadania. Szkoda Isi i braku medalu w judo. Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: IO 30.07.12, 20:17 jestem taka zawiedziona, że Japończycy nie zdobyli żadnego medalu podczas rozgrywek gimnastyki artystycznej mężczyzn (drużyna), a były na to bardzo realne szanse. ale, patrząc na to z drugiej ilość błędów popełniona przez gimnastyków z Kraju Kwitnącej Wiśni wskazywała na ich porażkę - aczkolwiek bardzo żałuję Uchimury i jego ostatniego elementu na koniu: gdyby nie to, kto wie, może zdobyliby medal? Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: IO 30.07.12, 21:31 a jednak mają srebro.. co prawda nie w taki sposób jaki byłby najbardziej satysfakcjonujący, no cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka IO 30.07.12, 21:19 Nie mogę się doczekać kolejnego meczu Polaków, mam nadzieje ze bedzie rownie wspaniały ^^ Szkoda Isi to prawda, mialam nadzieje ze zajdzie dalej, o wiele dalej... O Anulka to Twoj watek nie zauwazylam, hej Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: IO 31.07.12, 11:36 Siatkarze pokazali że są mocni i że są faworytami do medalu. Oby ta dobra passa sprzyjała im dalej. Myślę że pokonają Bułgarię, przecież nie tak dawno pokonali ich w LŚ. Należy im się, grają świetnie. Nie mogę się też doczekać kiedy zacznie się lekkoatletyka, lubię tą dyscyplinę. Odpowiedz Link Zgłoś
katka30 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 31.07.12, 12:21 Ja najbardziej lubię gimnastykę sportową i lekkoatletyke,ale oglądam wszystko.Chociaż nie mogę patrzeć na podnoszenie ciężarów Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_loveyou Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 31.07.12, 14:02 ja oglądam siatkówkę , badminton i podnoszenie ciężarów oglądałam tenis z Isią ,ale przegrała ... Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka IO 31.07.12, 18:15 No niestety odpadla. Myslalam, ze siatkarze poradza sobie z Bułgaria, ale wyraznie mieli gorszy dzien. Oby to taki ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 01.08.12, 15:24 Trzymam kciuki za wszystkich naszych sportowców, ale najbardziej kibicuję siatkarzom, mikstowi badmintonowemu i siatkarzom plażowym Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 02.08.12, 08:34 Nasi siatkarze dziś grają z Argentyną, mam nadzieję że sobie poradzą. Niestety z Bułgarią przegrali, ale to też może trochę przez presję jaka na nich ciąży. Ja dalej na nich liczę. No i czekam na lekkoatletykę Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 02.08.12, 12:07 Ja oglądam tylko jedną dyscyplinę- siatkówkę Dziś z Argentyną, będę oglądać. Mam nadzieję że będą dobrze grali. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 02.08.12, 18:39 Szkoda, że marnujemy medalowe szanse np w judo . Siatkarze na razie 2>0 z Argentyną. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 02.08.12, 18:40 Żal też badmintonistów i szermierzy oraz florecistek. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 02.08.12, 18:42 Poza siatkówką oglądam pływanie tenis czekam na konkurencje lekko atletyczne. Oglądałam też miksta w badmintonie szkoda, że odpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 02.08.12, 20:13 Ja też im kibicowałam, szkoda mi ich. Ale w sumie Polakom jakoś się nie wiedzie na tych Igrzyskach. Mam nadzieję że będzie lepiej. I strasznie się cieszę z wygranej siatkarzy, że podnieśli się po porażce. Trzymam kciuki mocno za wszystkich polskich sportowców. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 03.08.12, 13:33 Jest drugi medal Brawo dziewczyny. www.eurosport.pl/wioslarstwo/igrzyska-olimpijskie-londyn/2012/drugi-medal-dla-polski_sto3373226/story-london.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 03.08.12, 16:15 ależ emocji dostarczają zawody na trampolinie! Chińczycy jak zwykle można powiedzieć, że dominują, ale mój faworyt - Japończyk, Ito Masaki się tak łatwo nie poddaje. i to mi się podoba! /czy tylko ja oglądam tutaj takie "dziwne" sporty? no nieważne, szkoda tylko, że już zakończyły się zawody gimnastyki artystycznej/sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 04.08.12, 10:17 nie tylko ty uwielbiam gimnastykę aczkolwiek wczoraj nie oglądałam ale przecież wczoraj był polski dzień! Brawa dla dziewczyn za wspaniałą walkę i brąz no i oczywiście dla Adriana Zielińskiego i Tomka Majewskiego za złoto! Oby ta dobra passa trwała nadal! Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 04.08.12, 11:46 dobrze wiedzieć, że nie jestem sama! wczorajsze kwalifikacje obfitowały w trochę upadków zawodników, najgorzej to wyglądało w przypadku Australijczyka.. mam nadzieję, że nic mu się nie stało. a dzisiaj są kwalifikacje kobiet, ciekawe czy znów będzie dominacja Rosjanek, Chinek czy Amerykanek. Odpowiedz Link Zgłoś
jowi95 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 04.08.12, 11:38 Pewnie,że oglądam i kibicuję! Prawie wszystkie dyscypliny oglądam,ale najbardziej lubię biegi na 100m i dłuższe dystanse Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka :) 04.08.12, 16:30 No nareszcie Polakom coś wychodzi ! Mamy wiecej medali yeah wczorajszy dzien byl naprawde udany Szczegolnie wzruszyly mnie wioslarki, gratuluje wszystkim medalistom ! ;* A dziś nie mogło być inaczej, wygralismy z brytyjczykami pięknie 3:0 ale i tak musze przyznac, ze myslalam ze beda grac slabiej Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 04.08.12, 17:21 Medalistki olimpijskiego turnieju w tenisie - gra pojedyncza: złoty - Serena Williams (USA) srebrny - Maria Szarapowa (Rosja) brązowy - Wiktoria Azarenka (Białoruś). a Polacy mają dziś jeszcze szansę na medal w pływaniu 1500m. Siatkarze ograli 3>0 gospodarzy Igrzysk a Sylwia Bogacka zajeła 4 miejsce w swojej drugiej stzeleckiej konkurencji. Anna Rogowska awansowała do finału skoku o tyczce. Decydująca rozgrywka w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 04.08.12, 21:02 Nasi pływacy się nie popisali 14 zawodników 4 finały żadnego medalu ani nawet podbitego rekordu życiowego smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
limewire Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 04.08.12, 22:22 oczywiście jako zapalony kibic oglądam i kibicuje naszym! wszystkie dyscypliny staram się oglądać, ale oczywiście ulubionym widowiskiem jest siatkówka, narazie Polakom dobrze idzie, oby tak dalej i mam nadzieje, że będzie złoto Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 05.08.12, 14:03 Kurczę, z tym złotem to chyba ciężko będzie. Chłopaki na razie nie grają na swoim poziomie. Ale to może dlatego że mają dosyć podrzędne zespoły. W ćwierćfinale muszą zagrać dużo lepiej. Ale ja w nich bardzo mocno wierzę i wiem że dadzą z siebie wszystko. Kibicuję im bardzo. W ogóle kibicuję wszystkim naszym sportowcom. Aczkolwiek muszę przyznać że rozczarowała mnie postawa Agnieszki Radwańskiej, kiedy przeczytałam jej wypowiedź po przegranym meczu z Niemką. Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 05.08.12, 17:05 srebro Uchimury podczas ćwiczeń wolnych gimnastyków to najlepszy news dzisiejszego dnia!! jego występ był naprawdę dobry, niczego mu nie brakowało, ale na Zou dzisiaj nie było mocnych! plus, Uchimura odganiający muchę na podium = so much win ♥ DZIŚ JEST NAPRAWDĘ DOBRY DZIEŃ Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 05.08.12, 20:47 Oglądałam! Po prostu KOCHAM tego Japończyka! Ale faktycznie Zou był świetny. Czekam na dalsze występy i na rozpoczęcie rywalizacji w kategorii gimnastyki akrobatycznej Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 11:01 JEZUUUU MIŁO WIDZIEĆ KOLEJNĄ FANKĘ UCHIMURY!! /WZRUSZYŁA SIĘ dzisiaj już king!Kohei nie wystąpi (wczoraj były ostatnie zawody z jego udziałem podczas tych igrzysk), a o ile się orientuję, jutro wystąpią Tanaka Kazuhito i jeszcze jeden, którego nazwiska nie mogę sobie przypomnieć (to tak, à propos team Japan). dzisiaj będą zawody na kółkach i tutaj obstawiam że Yibing zdobędzie złoto, a Ablyazin srebro; dodatkowo skoki przez stół gimnastyczny to tutaj myślę, że walka będzie toczyć się o medal ze złotego kruszcu między właśnie Ablyazinem, a Thomasem z Wielkiej Brytanii a na deser: UCHIMURA ODGANIAJĄCY MUCHĘ NA PODIUM (klik!) Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 11:41 na pewno będę oglądać aczkolwiek ja się nie orientuję tak dobrze w gimnastyce jak ty, chociaż uwielbiam oglądać a tak co do Polski: co się dzieje z polskimi siatkarzami? Gdzie się podziali chłopaki z Ligii Światowej? Czy mają jakiś kryzys? Jeżeli się nie poprawią to czarno widzę jakikolwiek medal, mimo iż bardzo w nich wierzę! Chłopaki dajcie czadu! Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 11:52 lata oglądania robią swoje, hehe. no właśnie, to mnie zastanawia. co się z nimi dzieje? grają bardzo słabo, popełniają masę głupich, niemalże podstawowych błędów.. nie takich siatkarzy chcemy oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 12:04 Owszem, a poza tym sędziowie też nam nie pomagają. Często przyznają błędne punkty na korzyść przeciwników. I to nie tylko w tym meczu! I to mają być sędziowie na IGRZYSKACH?! Ale trzeba trzymać kciuki, wygrali przełomowego seta. Co do gimnastyki, zawsze mnie interesowała, ale jakoś nie miałam możliwości oglądania tych zawodów. Dlatego nie jestem tak obeznana jak ty. Teraz oglądam na necie, chociaż czasami mi się zacina... Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 12:09 w ogóle sędziowie na tych igrzyskach to jakaś kompletna porażka, o ile sobie przypominam, w Pekinie nie było tak dużo przypadków niekompetencji ze strony sędziów. /ja staram się oglądać zawody, które są zazwyczaj transmitowane na Eurosporcie - prosty powód, komentatorzy tam, to klasa sama w sobie, zdecydowanie preferuję ich od tych z TVP1. gimnastyka to strasznie wciągający sport i jeśli ktoś mówi, że faceci uprawiający go, są niemęscy to... mylą się, i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 12:21 Dokładnie, sędziowie są okropni np. jak oni mogli dopuścić do takiej sytuacji jaka się zdarzyła w szermierce! Gdy walczyła Koreanka już nie pamiętam z kim. Nie do pomyślenia! Ale aż się boję o naszych siatkarzy! Gdy trafią w ćwierćfinale na mocniejszych to przecież sobie nie poradzą. A chciałabym strasznie ich widzieć na podium, nie ważne na jakim miejscu... trzymajmy za nich kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 12:52 siatkarze dzisiaj kolokwialnie mówiąc dali du*py. z grupy i tak wyjdziemy, ale trafilibyśmy na słabszych przeciwników. mimo wszystko dalej trzymam za nich kciuki i liczę na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 13:15 masz rację, nie grają na swoim poziomie, teraz miejsce w grupie zależy od meczu Włochy-Bułgaria. Ale boję się że oni swoją największą formę wykorzystali w LŚ i teraz się po prostu "wypalili" . No nic, zobaczymy na kogo trafią w ćwierćfinale i jak im pójdzie. Trzymam kciuki za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 17:38 moje typy z zawodów na kółkach się nie sprawdziły, ale PIERWSZE MIEJSCE DLA ZANETTIEGO TO NIESPODZIANKA! będę baczniej go obserwować, bo to ciekawy gimnastyk. drugie miejsce Yibinga to też trochę niespodzianka, szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 18:34 jej, niestety nie mogłam oglądać bo coś mi wypadło! jestem bardzo rozczarowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
soraru Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 06.08.12, 19:20 ja widziałam tylko zawody na kółkach, reszty nie, bo nie było mnie w domu, ale to chyba na jutrzejsze zawody nastawiam się najbardziej: poręcze równoległe (zawodnicy, którym będę kibicować - Tanaka Kazuhito (mam nadzieję, że jutro uda mu się zdobyć jakiś medal, bo ten z wieloboju był o włos!), Tanaka Yusuke (młody, ciekawy zawodnik, warto mu się przyglądać) no i Nguyen Marcel (podoba mi się jego styl w jakim wykonuje wszystkie te ćwiczenia, może nie jest tak elegancki jak Uchimury, ale godny zobaczenia i bardzo solidny) + dużym zagrożeniem może być Zhang Chenglong; poręcze asymetryczne (tutaj to myślę, że walka o złoto będzie toczyć się między właśnie Chenglongiem a Zou, drugie miejsce może zdobyć Hambuchen Fabian albo Leyva Danell) Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 07.08.12, 15:04 Trzymajmy wszyscy kciuki za naszych siatkarzy jutro! Grają z Rosjanami i przed nimi bardzo trudny mecz. No i mamy 3 kolejne medale Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 08.08.12, 11:46 Dzis siatkarze MUSZA wygrac z Rosja! To nie bedzie latwy mecz, to oczywiste, ale porazki z Rosja to ja z pewnoscia nie przezyje... Odpowiedz Link Zgłoś
merle123 Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012 08.08.12, 16:22 Ja też! Ale przecież nasi nie raz pokazali siłę! Ja wciąż wierzę że im się uda i że przegrane mecze z Bułgarią i Australią to tylko wypadek przy pracy. Że pozbierają się po porażce i udowodnią wszystkim że medal się im należy. Dacie radę!! Odpowiedz Link Zgłoś