Dodaj do ulubionych

Co powinnam zrobić?

27.07.12, 15:08
Moja przyjaciółka zakochała się w chłopcu z innej klasy. Poprosiła go, by razem z nią zatańczył poloneza. Chodzili na kółko teatralne. Moja przyjaciółka marzy, by z nim chodzić...problem w tym,że on traktował ją jak koleżankę,a ostatnio nawet na facebooku nie chce z nią rozmawiać - nie odpisuje na jej wiadomości.
Ja i moja przyjaciółka chodzimy do dwóch różnych szkół, więc tego chłopaka żywego nigdy nie widziałam.
Powiedziałam jej,żeby nie była nachalna i trochę odczekała.
No i odczekała od końca roku szkolnego do wczoraj.
Znów do niego napisała, on tę wiadomość przeczytał (wyświetlone), ale mimo tego, znów się nie odezwał.
Poprosiłam przyjaciółkę,by dała mu spokój, by się nie martwiła.
Że to nie jest jedyny chłopak i by miała do siebie szacunek.
A tymczasem ona jest w rozpaczy i rozterce.
Oni kompletnie się od siebie różnią.
Co mam zrobić? Jak się spotykam z przyjaciółką,ciągle jest smutna i zdołowana.
Wczoraj ją za to opierdzieliłam, powiedziałam, że jest żałosna i, że nie może się tym aż tak przejmować,bo w końcu nigdy nie byli przyjaciółmi, a co dopiero parą.
Właściwie prawie w ogóle się nie znali.
Pozostaje mi tylko przeczekać,ale ile można?
Co wy byście zrobiły na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • atmosphere. Re: Co powinnam zrobić? 27.07.12, 21:25
      Umm .. powinnaś ją zdecydowanie duuuuużo pocieszać, mówić że będzie miliony innych chłopaków itp. A jak to nie pomoże to musisz po prostu przeczekać ten okres, minie jej.
      Powodzenia smile
      • wampire13 Re: Co powinnam zrobić? 29.07.12, 15:37
        Musisz być cierpliwa - na pewno po jakimś czasie jej to minie. Teraz najważniejsze jest to, byś była przy niej, ona bardzo cię potrzebuje.

Powodzenia smile
    • mesajahforever Re: Co powinnam zrobić? 31.07.12, 17:57
      Miałam to samo z koleżanką. Ja jej dałam w ryja w przenośni i nagadałam jej do rozumu, wzięłam na imprezę i na zakupy. pomogło nawet. nie była już taka zasmutana. smile
    • marsjanka115 x__x 02.08.12, 01:00
      jako osoba doświadczona w takim temacie powiem ci że nic na siłę ,
      a choć mamy XXI wiek to chłopców takie nachalne zachowanie jedynie odstrasza.
      więc niech nic nie robi , ba niech nawet na niego nie patrzy.
      łatwo mówić? nie , wiem doskonale że to nie łatwe ale wykonalne. i to jedyne wyjście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka