Dodaj do ulubionych

Wiek chłopaka

07.01.13, 11:56
Jakie znaczenie ma dla was wiek chłopaka w związku? Czy koniecznie musi być starszy? Jak tak to o ile, bo pewnie za duża różnica też jest zła... A co jakby był młodszy? czy to jakiś problem dla was? jak patrzycie na takie związki? smile

Zapraszam do rozmowy big_grin
Obserwuj wątek
    • jula96 Re: Wiek chłopaka 07.01.13, 13:14
      O wiek mi nie chodzi, a o dojrzałość. Jeśli jest młodszy a zarazem dojrzały to wspaniale, ale to rzadkość. Przeważnie interesuję się hm, dużo starszymi facetami (20+).
      wink
    • piaskiemwoczy Re: Wiek chłopaka 07.01.13, 15:27
      Ja zawsze lubiłam, jak chłopak był choć trochę ode mnie starszy - mężczyźni nieco później dojrzewają, więc z chłopakiem starszym o ok. 2-3 lata rozumiałam się świetnie jak z rówieśnikiem smile Ci w moim wieku zawsze wydawali mi się za bardzo dziecinni tongue_out
    • ankaax3 Re: Wiek chłopaka 07.01.13, 15:32
      Co do młodszych to raczej mi by młodszy nie odpowiadał, patrząc na młodsze roczniki to o pożal się boże... Wolę starszego, rok albo dwa lata, choć wolę rok starszego.
    • roswell Re: Wiek chłopaka 07.01.13, 20:56
      Chciałabym, żeby mój partner był w tym samym wieku co ja. Na pewno nie chcę żeby był młodszy -.- Starszego również nie, bo denerwowałoby mnie to, że w sensie edukacji jest mądrzejszy, lepszy ode mnie.
    • pudding Re: Wiek chłopaka 08.01.13, 19:49
      oczywiście że patrzy sie na pary fajne jest to jak chłopak jest starszy
      naj o 2 lata może być wiecej
      ale o 10 to przesada chyba że koło 30 to nie wygloda w tedy az tak zle
      ale młodszy też może być choc to dziwnie wygloda, młodszy czyli w twoim wieku to spoko
      ale jeżeli to prawidzwa dla ciebie miłosc i chcesz być z nim to wiek nie ma żadnego znaczenia, a to co sądzą inni w tedy niepowino cie opchodzić najważniesza jesteś ty i on, a reszta niech tylko zazdrośćiserce
    • xadax Re: Wiek chłopaka 08.01.13, 20:03
      nie ma to znaczenia czy będzie starszy czy młodszy, byle był kochany.
    • suddenly122 Re: Wiek chłopaka 08.01.13, 20:16
      Dużo bardziej wole starszych , tak 2 lata jest dla mnie w sam raz..najwięcej 3 a najmniej to w moim wieku, młodszy nigdy. smirk
      • ciastko_kremik Re: Wiek chłopaka 11.01.13, 19:22
        haha też tak mówiłam... Nawet temu chłopakowi smile
        • hilary_fanka Re: Wiek chłopaka 11.01.13, 21:44
          Ja nie mam nawet nic przeciwko, żeby był młodszy, ale tylko rok. Dziwnie bym się czuła, gdyby dwa lub więcej. Docelowo chciałabym sobie znaleźć chłopaka w swoim wieku lub rok starszego, ale jak będę starsza to dopuszczam max 4 lata starszego. wink
    • blaugball Re: Wiek chłopaka 13.01.13, 20:45
      Powinien być przede wszystkim dojrzały.
      Mimo to, nie chciałabym tworzyć takiego związku z młodszym chłopakiem, ponieważ jak na swój wygląd i a) wyglądam starzej i b) jestem dojrzała.
      Wg mnie optymalna różnica to dwa-trzy lata, ale starszy jednak powinien być przedstawiciel płci męskiej.
    • mausercap Re: Wiek chłopaka 15.01.13, 20:40
      Starszy o rok lub dwa, myślę, że to odpowiedni wiek, chociaż w gruncie rzeczy wiek zupełnie nie ma znaczenia, w końcu liczą się inne sprawy.
    • madisa Re: Wiek chłopaka 16.01.13, 07:47
      Raczej w moim wieku lub starszy, młodsi są zdecydowanie mniej dojrzali, ale - jeżeli jakiś młodszy będzie wyjątkowy, czemu nie? Tylko raczej to jest niemożliwe...
      poza tym dużo młodi to pokazują się ze starszymi, żeby zaszpanować, co uważam za irytujące i niedopuszczalne... więc jeżeli już młodszy (a raczej nie), to raczej o rok smile
      a starszy? póki co też niewiele...
      wakacyjnaa.blogspot.com a jaki powinien być idealny mężczyzna? albo inaczej (ideałów nie ma), rawdziwy mężczyzna? wypowiedz się tu, możesz anonimowo smile wakacyjnaa.blogspot.com
    • jb.0la ;o 19.01.13, 19:41
      jak dla mnie to nie ma znaczenia.
      nie uważam, że młodsi lub rówieśnicy są mniej dojrzali.
      ale jeśli młodszy, to raczej tylko o rok (patrząc po ludziach w moim zasięgu - tj, szkoła, miasto, okolica), a starszy - najwyżej 3.
      choć jestem z chłopakiem w moim wieku i jest fajnie.
    • mesajahforever Re: Wiek chłopaka 19.01.13, 19:51
      Szczerze? Rypie mnie to. Musi mnie kochać i tyle.
    • mysterious69 ∞. 26.01.13, 10:18
      Oczywiście,że górne i dolne granice są. Ja akutalnie jestem w takim wieku,że z chłopakiem poniżej 16 nie moge być i z facetem powyżej 25 też nie.
      Nie chce się wiązać ani za bardzo młodszym ani za bardzo starszym. Odchyły w dół mogą być 2 lata a w górę z 5-6.
      Młodszy może być pod jedym warunkiem,że będzie dojrzały umysłowo i uczuciowo,że nie będzie zachowywyał się jak głupi nastolatek, z humorami itp.
      Starszy za to,musi być bardziej otwarty i rozmowny.
      Akurat ja trafiłam na młodszego wiekiem ale za to zajebiscie dojrzałego mentalniesmile
      I nie wyobrażam sobie przyszlosci bez niegosmile
    • paulolajna . 31.01.13, 06:44
      dla mnie w sumie wiek nie ma znaczenia.
      nigdy nie miałam młodszych chłopaków, tylko jak już starszych, ale znam przypadki związków gdzie chłopak był np. 2 lata młodszy od swojej dziewczyny i takie związki były tysiąc razy lepsze od związku starszego chłopaka z młodszą dziewczyną.
      jeżeli się kogoś kocha to wiek się nie liczy i nie jest dla mnie przeszkodą. chory jest dla mnie związek np. 21 letniej kobiety z 60 mężczyzną, albo 16 letniego chłopaka z np. 30 kobietą. to już przesada.
    • ryszardama Re: Wiek chłopaka 01.02.13, 11:16
      Wiek nie zawsze idzie w parze z dojrzałością. Jeżeli mężczyzna odpowiadałaby mi pod względem charakteru nie przeszkadzałby mi jego wiek.
    • majson Re: Wiek chłopaka 01.02.13, 17:59
      Jak dla mnie może być najwięcej o rok młodszy o ile by był dosyć dojrzały, najstarszy to o 2 ewentualnie 3 lata starszy ode mnie ale najlepiej jak by był o rok albo 2 starszy smile
    • lilka97 Re: Wiek chłopaka 16.02.13, 21:02
      Niby wiek nie gra roli, ale nie mogłabym być z młodszym smile Idealna różnica dla mnie to kiedy chłopak jest starszy od dziewczyny o 3 lata, chociaż zazwyczaj podobają mi się dużo starsi ode mnie.
    • caffeelattee Re: Wiek chłopaka 16.03.13, 23:26
      Hmm, moim największym problemem jest to, że zawsze podobają mi się mężczyźni starsi ode mnie o minimum 8-10 lat. Jakoś nie wyobrażam sobie związku z młodszym od siebie chłopakiem, ale ludzie są różni także nie wykluczam tego. Zwłaszcza, że kiedyś byłam zauroczona chłopakiem mlodszym ode mnie o 2 lata. Powiem tyle, nie mowię takiemu związkowi nie, ale wolę starszych od siebie facetów. W pewien sposób daje mi to jakieś poczucie bezpieczeństwa.
    • mesajahforever Re: Wiek chłopaka 17.03.13, 22:43
      Jak chłopak jest fajny nie patrze na wiek czy np. na wzrost. liczy się on i jego wnętrze.
      Jednak chyba bardizej wole starszych tak około 3 lub 4 lata. Są dorośli, mądrzejsi a nie chlopcy wieczni.
    • ulalalka Re: Wiek chłopaka 18.03.13, 13:45
      Pewnie dla większości dziewczyn wiek ma duże znaczenie. Myślimy "kuurde.. starszy jest ode mnie ;/ nawet nie zwróci na mnie uwagi" albo "coo?! Taki bachor?" nie da się dogodzić tongue_out Ale jeżeli w grę wchodzi UCZUCIE to już wgl co innego. Myślę, że wiek nie stoi wtedy na przeszkodzie, jeżeli oczywiście 2 osoby czują to samo wink
    • kolorowa23 Re: Wiek chłopaka 18.03.13, 18:01
      Jeśli sie naprawde kogoś kocha, nie zwraca się uwagi na wiek,serce jednak gdyby chodzilo o mnie to wolałabym żeby chłopak był starszy.Maksimum tak o 3 lata starszy( chyba ze bylabym naprawdę zakochana). Jeżeli był by młodszy... hmm... myśle że dla mnie nie byl by to problem ( chyba że byłoby to jakies 2 - 3 lata, ale jesli rok młodszy to okbig_grin). Nie mam nic do takich związków, gratuluje takim osobombrawo ponieważ nie patrza na zdanie innych, a wiekszosc osób takie związki krytykuje.big_grinbig_grinbig_grin
    • corba 18.03.13, 18:26
      Zawsze lepiej brać starszego, bo Ci, którzy są w tym samym wieku lub młodsi to są na ogół szczeniaki, którzy nie ustawią Cię do pionu, którzy nie będą mieć jakiś określonych celów i będą myśleć tylko o jednym.
      Ja mam na prawdę mądrego, inteligentnego faceta. 5 lat starszy. Pokazuje mi czasem co robię nie tak, ustawia do pionu, dzięki niemu się zmieniam. On ma perspektywy na życie, jakieś cele i marzenia. Nie podchodził do mnie jako do tematu że 'o, ona bedzie moja dziewczyną bo mi się podoba' tylko podchodził po prostu jak do znajomej i wszystko samo z siebie wyszło i teraz ma wobec mnie wielkie marzenia i cele. Nie patrzył tylko na ciało, a przede wszystkim na charakter, na to co mam w środku.
      A z młodszym nigdy Ci nie wyjdzie. Są niedojrzali. Poza to mózg mężczyzny jest jakby.. cofnięty o 3 lata w rozwoju porównując do kobiety.
    • kotkaevita15 Re: Wiek chłopaka 25.03.13, 16:58
      Najlepiej starszy o 1-3 lata lub w tym samym wieku. smile
      Gdyby był młodszy zapoznałabym go, od razu raczej nie przekreśliła, ale zależy o ile młodszy. bo z 10-latkiem nie chciałabym się umawiać...
      Co do innych związków - ich sprawa, jak są szczęśliwi razem, choć pomiędzy nimi jest duża różnica, o spoko. kiss
      • kasiekk2 Re: Wiek chłopaka 01.04.13, 23:17
        mi się zawsze podobali starsi. 3 albo więcej lat w górę to tak optymalnie jak dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka