Dodaj do ulubionych

Gdzie do liceum?

18.03.09, 16:05
Tu możemy spokojnie pogadać o profilach w liceach i o niepewności co do tego,
gdzie iśćsmile
Obserwuj wątek
    • julka6655 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:18
      Też mam ten problem, ale totalnie nie wiem gdzie iść.
      Z jednej strony chce iść do dobrego liceum, ale z drugiej nie, bo w takich jest
      więcej kujonów [których nie znosze]
      i ogólnie więcej wymagają.
      • Gość: jaa Re: Gdzie do liceum? IP: *.tktelekom.pl 24.03.09, 20:18
        podono od przyszłego roku mają zlikwidować licea profilowane więc po kłopcie
        • aliss Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:32
          buuu ja nie wiem gdzie do liceum pojde ;// masakra jakaś normalnie. u mnie w
          miescie juz w liceach jest tak,ze klasy sa ogolne wszystkie a w drugiej klasie
          liceum bedziemy miec rozszerzone przedmioty te z których będziemy zdawac mature
          smilesmiletongue_out
      • Gość: MĄDRA Re: Gdzie do liceum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:42
        Jak nie lubisz kujony to znaczy że nie uczysz się zbyt dobrze, a jeśli się
        dobrze nie uczysz nie zdasz egzaminów i nie masz co liczyć na dobre liceum. Po
        twojej wypowiedzi sądzę że jesteś... ( jak to ująć po waszemu) żałosna, z jednej
        strony chcesz iść do liceum dobrego, a z drugiej nie bo za dużo wymagają... lecz
        się dziewczyno!!

MĄDRAkisskisskiss
        • julka6655 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 21:08
          Gość portalu: MĄDRA napisał(a):

> Jak nie lubisz kujony to znaczy że nie uczysz się zbyt dobrze, a jeśli się
          > dobrze nie uczysz nie zdasz egzaminów i nie masz co liczyć na dobre liceum. Po
          > twojej wypowiedzi sądzę że jesteś... ( jak to ująć po waszemu) żałosna, z jedne
          > j
          > strony chcesz iść do liceum dobrego, a z drugiej nie bo za dużo wymagają... lec
          > z
          > się dziewczyno!!
          >
          > MĄDRAkisskisskiss

To, że nie lubię się uczyć to wcale nie oznacza, że nie jestem inteligentna i
          pewnie cie zmartwie mówiąc że mam dobre oceny a z próbnego egzaminu miałam 44 i
          46 [na normalnym zazwyczaj ma się więcej]. Jestem raczej inteligentna, ale nie
          lubię się uczyć. codzę do bardzo dobrego gimnazjum do klasy do której było się
          bardzo trudno dostać, więc wiem co to znaczy chodzić z kujonami do szkoły.
          Dodatkowo strasznie dużo od nas wymagają i ogólnie jest ciężko w ogóle się
          utrzymać w tej klasie, trzeba baz przerwy zakuwać, a ja nie chce tego powtórzyć
          w liceum. wink
        • Gość: Spoker:D Re: Gdzie do liceum? IP: 83.1.139.* 25.03.09, 17:58
          devilMądra? <lol2> kujony to frajerzy... nie nalezy sie przeciązac... ale warto cos wiedziec zeby nie wyjsc na debila
          w przyszlosci... uncertain ale kujonów co do wszystkich nauczycieli sie podlizuja i zamiast sie zabawic to czytaja w kółko
          ksiAZKI TEPIC!
      • Gość: M. Re: Gdzie do liceum? IP: *.chello.pl 25.03.09, 15:05
        Prawda jest taka, że w lepszych liceach nie siedzą same kujony, a w słabszych
        wbrew pozorom nie wymagają mniej. Sama się o tym przekonałam. Poszłam do szkoły
        z drugiej połowy rankingu, a zapieprz mam taki, że nie śpię po nocach.
      • Gość: gabi 133 Re: Gdzie do liceum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:55
        Ja to ide na angielski do liceum. jest on razem z polskim historia i wosem, ale
        przede wszystkim jest tam angielski... a czy sie dostane <!> <?> uncertain
      • Gość: Tala Re: Gdzie do liceum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 06:27
        ja też się nad tym zastanawiam
        chce iść do liceum profilowanego
        profli ekonomiczno-administarcyjny
        lub
        progil usługowo-gospodarczy
      • Gość: Boo. Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 13:28
        Najlepiej iść do dobrego liceum w okolicy, bo trzeba też pomyśleć o tym co
        będzie po liceum. Ale spoko. Bez stresów wink
    • variablelily Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:23
      Ja się zastanawiam nad profilem. Wiem na 100% do jakiego liceum pójdę, ale
      ekonomia czy dziennikarstwo?? Boję się że na ekonomii nie poradzę sobie z matmą,
      a raczej, że nauczycielka która mnie uczy nie postawi mi dobrej oceny...
      • julka6655 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:29
        Jeśli lubisz dużo pisać to radzę iść na dziennikarstwo, na pewno w przyszłości
        to się przyda.
      • Gość: Weruczka Re: Gdzie do liceum? IP: *.subscribers.sferia.net 18.03.09, 16:30
        Ja.... zastanawiam się nad humanistyczno-teatralnym a dziennikarstwem.
        Ponieważ... H-T idzie w stronę aktorstwa, a to kocham bardzo. (jestem obecnie po 7 latach zajęć teatralnych).
        A dziennikarstwo, wydaje mi się że ma większą ... inaczej... że mam większe szanse 'być', bo z tym pierwszym nie
        zawsze mi może wyjść. Nie wiem sama co wybrać... indifferent Został mi niby jeszcze czas, ale... powinnam się już
        zastanawiać (obecnie - 2 gim. )
        • agusiak Liceum;)) 18.03.09, 17:20
          jak chodze do takiej szkoly ze liceum jest polaczone z gimnazjum... Jesli zostane w tej szkole to rozszerzenie mam
          dopiero od 2liceum... Ale tak czy siak na cos sie zdecydowac... ale na co??tongue_out
          • kotek.pl Re: Liceum;)) 18.03.09, 17:23
            agusiak napisał(a):

> jak chodze do takiej szkoly ze liceum jest polaczone z gimnazjum... Jesli zosta
            > ne w tej szkole to rozszerzenie mam
            > dopiero od 2liceum... Ale tak czy siak na cos sie zdecydowac... ale na co??tongue_out

na tej stronie jest dużo
            informacji
            - polecam.
        • Gość: Kasia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:44
          Ja też kiedyś chciałam iść do liceum, ale zmieniłam szybko zdanie, ponieważ jak
          bym nie zdała matury to po tym mam tylko wykształcenie średnie i nic więcej, a
          przecież mogę iść do technikum i mam zawód i średnie a jak zdam maturę to tez
          mogę iść na studia.indifferent
      • Gość: lolqua Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:34
        JEST W WAWIE JAKIEŚ LICEUM Z KLASĄ DZIENNIKARSKĄ CZY PROFILEM DZIENNIKARSKIM?!?!
        JAK WIECIE TO PODAJCIE NAMIARY!! PROSZĘ.
        Z GÓRY DZIĘKI ;*serce
        • Gość: gośc Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 04.04.09, 19:30
          w Czarnieckim na brudnie jest profil dziennikarski. wczoraj było zebranie prug punktowy wynosi 101
      • Gość: kasiawu Re: Gdzie do liceum? IP: *.local.pl / 172.16.202.* 24.03.09, 20:50
        po ch*** jest Ci dobra ocena w liceum?

Oceny nie zawsze odzwierciedlają Twoja wiedzę, a poza tym lepiej mieć gorszą ocenę w lepszym liceum niż lepszą w gorszym. mysl pod kątem przyszłości
      • Gość: licealistka Re: Gdzie do liceum? IP: *.autocom.pl 24.03.09, 20:50
        ale w liceum nie liczy się ocena możesz jechać na samych dopach bo tu chodzi o dobrze zdaną maturę, z drugiej
        strony jak się nie będziesz uczyć to nie zdasz matury.. . ale ocenami się nie przejmuj
      • Gość: Ashley_221 Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 19:21
        Ja się uczę neżle,ale wybieram się do bodajże najlepszego liceum w moim
        mieście(w moim mieście są tylko 4 LO,mam nadzieję,że się dostanę).
        Zamierzam wybrać profil europejsko-prawny z rozszerzonym
        polskim,historią,geografią i wosem.
    • kitty16 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:34
      a ja chciałabym pójść do liceum ogólnokształcącego, tylko czy sie dostane indifferent
      • Gość: jowi.tka Re: Gdzie do liceum? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.09, 19:36
        ja juz zdecydowałam. ide do technikum.
        zawód - technik obsługi turstycznej.
        żeby sie dostać liczy sie gegra, polski, matma, angielski.
        a później planuje jakieś studia turytyczne..
    • naivee Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 17:28
      Mój wymarzony profil, to chemia połączona z zajęciami teatralnymi i historią sztuki xDDD A co do dziennikarstwa, to raczej odpada, bo w szkole, którą sobie wybrałam są 3 godziny języka francuskiego, więc dziękuję xD
    • anielica54 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 17:34
      Ja też zostało mi nie wiele czasu ale myślałam o dziennikarstwie albo liceum
      pedagogicznym! Ale wiem, że czeka mnie internat
    • kitka Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 18:00
      Humanistyczne albo dziennikarswotongue_out
      Tylko pewna nie jestembig_grinbig_grin
    • variablelily Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 18:00
      Lubię pisać, ale na każdym humanistycznym jest historia, a jej nie chcę się uczyć.
      Pierwsze co wykluczyłam to mat-fiz. W tym LO do którego chcę iść jest profil
      ekonomiczny, i chyba tam pójdę. To zawód z przyszłością.
      A na dziennikarstwo jest się strasznie trudno dostać, a później dostanie pracy
      graniczy z cudem...
    • Gość: elo Re: Gdzie do liceum? IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 18:16
      ja ten problem mam juz za soba obecnie jestem w 1lo poszlam na profil humanistyczno kulturowy z elementami
      dziennikarstwa mam rozszerzony polski i jezyk obcy
      moja psiolka poszla do lo na profil lingwistyczny
    • juna Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 22:18
      Ja wybieram się do klasy z rozszerzoną ofertą programowa z języka angielskiego,
      biologii oraz z elementami psychologii i pedagogiki.
      winksmilesmilesmilesmilesmirkshocksercekwiat
      • valhalla Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 22:40
        Ja chodzę do klasy humanistycznej, jest trochę nauki, ale da się przeżyć. Zawsze
        myślałam, że w klasie humanistycznej ma się luzy z matmy, fizyki, etc., ale to
        ściema. Ciężko czasem opanować materiał z matmy, a nauczyciel i tak wymaga,
        chociaż wie, że nie jesteśmy ścisłowcami.
        Historii jest dużo, do tego dochodzi WOS (wiedza o społeczeństwie) i WOK (wiedza
        o kulturze). Dużo lektur, ale wiadomo, że w każdej klasie, niezależnie od
        profilu będzie ich dużo.
        Da się przeżyć, polecam humana smile
        • elisss92 Re: Gdzie do liceum? 22.03.09, 20:19
          Mi doszly jeszcze PO (przysposobienie obronne) i PP (podstawy przedsiebiorczosci) smile
          • Gość: xox Re: Gdzie do liceum? IP: *.kalisz.mm.pl 25.03.09, 16:06
            jak każdemu. tak jest w programie.
    • aaskaa Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 23:02
      Ja póki co jestem w I, ale w II klasie wybieramy specjalizacje. Co prawda nic mi
      nie pasuje, ale chyba prawno-społeczna jednak poleci : historia, polski, wos,
      matmy tylko 1 kurs (3msc, dzień w dzień) ;] Życzcie powodzenia, bo się przyda ;p
    • klimka Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 23:11
      Ja myślałam o dziennikarstwie, tylko nie wiem czy coś mi wyjdzie z tych moich
      planów shockshock
      • Gość: q Re: Gdzie do liceum? IP: *.komputersat.pl 19.03.09, 00:11
        ja jestem na humanistycznym ale jednak stwierdzam ze to chyba nie dla mnie i w 2
        klasie chcialabym sie przenisc na inny. myslicie ze to dobry pomysl czy lepiej nie?
    • variablelily Re: Gdzie do liceum? 19.03.09, 10:01
      Myślę, że jeśli nie jest Ci za dobrze w klasie humanistycznej, to lepiej się
      przenieść, niż później żałować.
      Ja do ekonomicznej idę z taką myślą, że w razie czego, się przepiszę wink)
      • Gość: xDxD Re: Gdzie do liceum? IP: 77.223.214.* 20.03.09, 22:36
        Jestem na humanie i na razie jest spoko.Mam zarąbistego faceta od Woku i
        historii sztuki(Cały czas robi historie sztuki xD) Poza tym w 2 liceum jedziemy
        do Francji na tydzień ponieważ jesteśmy profilem z nauką języka
        FrancuskiegowinkPóźniej wybieram się na dziennikarstwo...jak mój wujek.devil
    • nygus_95 Re: Gdzie do liceum? 20.03.09, 22:51
      mój starszy brat jest w Batorym,w zeszłym roku był 4. najlepszym liceum w
      Warszawie. też chciałabym tam iść, albo do Nowaka- Jeziorańskiego. w sumie to
      jeszcze mam czas, żeby o tym myśleć, ale w każdym razie chciałabym iść do
      jakiegoś liceum z tej czołówki. myślę że wtedy będzie mi łatwiej dostać się na
      wymarzone studia (architektura big_grin).
      • Gość: gosc Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 04.04.09, 19:49
        jeśli myślisz o szkołach w czołówce to musisz dobrze sie zastanowic, bo każda czym się od siebie różni. jeśli marzysz
        o medycynie w przyszłości albo o podobnym kierunku idz do hoffmanowej chyba najlepiej uczy biologi w całej
        wawie. jeśli chcesz iśc na matme i zastanawisza się nad staszicem lub jeziorańskim to idz do staszica lepiej matmy
        uczy w jeziorańskim w przeciwieństwie do staszica języki są na wyższym poziomie. a o batorym słyszałam tylko że
        fajna szkoła od znajomych.
    • asienka. Re: Gdzie do liceum? 21.03.09, 12:20
      ja nie idę do Liceum tylko zamierzam iść do technikum konkretnie do ekonomiakawink
      na profil Ekonomiczny.
      • she_is_crazy Re: Gdzie do liceum? 22.03.09, 18:05
        ja najprawdopodobniej wybiorę sie do teatralno-filmowego w Łodzi....;p ale jeszcze nie wiem dokładnie
    • elisss92 Re: Gdzie do liceum? 22.03.09, 20:17
      ja poszłam na biologie-geografie np ;p
    • Gość: Alice Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:07
      ja dopiero do gimnazjum sie wybieram. ale boje sie i tak na prawde nie wiem dokąd iść...
      życzcie mi powodzenia 2 kwietnia, bo mam egzamin po 6 klasie.
      pozdrooo! ;*
      • iluvromance8 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:28
        Gość portalu: Alice napisał(a):

> ja dopiero do gimnazjum sie wybieram. ale boje sie i tak na prawde nie wiem dok
        > ąd iść...
        > życzcie mi powodzenia 2 kwietnia, bo mam egzamin po 6 klasie.
        > pozdrooo! ;*
        Witaj w klubie ale boję się tego testu tak leciutkosmilewink
    • Gość: Ewa Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:08
      Ja wybieram się na mat-fiz-inf, ale widze, ze tu wiekszośc idzie na humanistyczny, aczkolwiek, nad bio-chem tez sie zastanawiam
      • Gość: Junaaa Re: Gdzie do liceum? IP: *.multi-play.net.pl 25.03.09, 23:17
        Ja jestem obecnie w 1 gimnazjum,ale wiem,że w przyszłym roku będę musiała wiedzieć gdzie iśc,no a w 3
        gimnazjum składać papiery tongue_out Zastanawiałam się nad prawem,ale mama twierdzi,że jeżeli nie ma sie kontaktów to
        nie mam szans na aplikacje.Tak samo z medycyną.Dlatego myślę o dziennikarstwie i ewentualnie pedagogice (języki
        obce itd) . Nie wiem jakie liceum wybrać,ale mam jeszcze czas smile doradźcie mi! chciałabym prawo,ale wiem,że nie
        mam szans,dlatego wybieram bardziej realne zawody big_grin z góry dzięki kiss
    • mrsrock Echh 24.03.09, 20:14
      Ja mam dużo problemów z wybraniem profilu...Bo w sumie zastanawiam się między humanem, mat-fizem,
      dziennikarskim a klasą medialną.
      Ale to zależy jak mi testy pójdą...Dałabym wszystko żeby było już za miesiącindifferentuncertain
      • Gość: pani_bla_bla Klasy medialne i dziennikarskie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:49
        A nie wiesz, czy w Wawie są licea z klasami medialnymi albo o profilu dziennikarskim?... albo przynajmniej klasie
        dziennikarskiej. ? ?
        jak wiecie to napiszcie namiary!!
        proszę... i z góry dzięki wink)
        • mrsrock xD 24.03.09, 21:23
          Ja w sumie nie jestem w wawy ale mogę cię zapewnić, że jak w Krakowie są to u was też napewno wink
          • bouche2 Re: xD 24.03.09, 22:22
            eej, na pewno są. Wawa to cywilizowane miasto tongue_out. To zalezy od liceum; ja np.
            jestem w medialnej- i jest to jedyna taka klasa utworzona w moim roczniku- tylko
            w tym liceum, do którego ja poszłam; gdzie indziej nie ma.
            poszukaj; załatw sobie jakieś ulotki, chódź na dni otwarte to się dowiesz wink.
        • Gość: nata Re: Klasy medialne i dziennikarskie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:47
          hmmm .. jestem z krakowa i chodzę do klasy dziennikarskiej XXIII polecam ;DDD
        • Gość: g Re: Klasy medialne i dziennikarskie !!!!!!!!!! IP: 87.204.25.* 25.03.09, 17:29
          > A nie wiesz, czy w Wawie są licea z klasami medialnymi albo o profilu dziennika
          > rskim?... albo przynajmniej klasie
          > dziennikarskiej. ? ?
          > jak wiecie to napiszcie namiary!!
          > proszę... i z góry dzięki wink)

w dużej mierze wybór szkoły zależy od dzielnicy. w W-wie jest mnóstwo klas o
          profilach humanistycznych, dziennikarskich, kulturalno-medialnych. wystarczy się
          rozejrzeć.

a jeśli o mnie chodzi to mam już upatrzone 2 licea, nie wiem które wybrać jako
          pierwsze. i jesli chodzi o klase tez mam metlik. zastanawiam się nad
          dziennikarską albo psych- ped.
          wybiera się ktoś na psych-ped?
    • Gość: xd Re: Gdzie do liceum? IP: *.telpol.net.pl 24.03.09, 20:15
      Ja idę na biol-chem z rozszerzoną historią tongue_outP Najlepszy profil xdd
      • karolincia12194 Re: Gdzie do liceum? 27.03.09, 15:47
        A ja powiem szczerze że nie miałam takiego problemu jak musiałam wybrać liceum! tongue_out
    • Gość: Jucia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:15
      W moim mieście są tylko 3 profile ale mój jedyny wybór to humanistyczny..Najgorsze jest to że strasznie boje sie
      matury i w ogóle nie wiem co chce w życiu robić..
      • Gość: Jucia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:19
        Myślałam jeszcze o technikum ale jedyne co by mi pasowało to kelner...Poza tym najbliższe technikum znajduje sie
        15 km od mojego miasteczka,a moje liceum znajduje sie tuz obok mojego domu..A do technikum musiałabym iść
        sama,a w liceum bedę ze wszystkimi kolezankami..
        • Gość: Dona Re: Gdzie do liceum? IP: *.chello.pl 24.03.09, 21:03
          Ale nie możesz też patrzeć przez pryzmat koleżanek... Co z tego, że w liceum bd
          z koleżankami? Na studia (jeśli o nich myślisz) przecież nie pójdziesz tam,
          gdzie twoje znajome! surprised
      • bouche2 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 22:27
        to tak jak ja ;] też się boję, ale w sumie nie ma czego ;} ucz się, a zdasz; 30
        % to nie dużo :] gorzej, że wprowadzili matmę, z której niektórzy [JA!] nie
        czają nic. ;|
    • iluvromance8 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:18
      ja tam dopiero idę do gimnazjumbig_grinwink
      dlatego chyba na razie nie mam tego problemusurprised
      ale i tak jeszcze nie wiem do jakiego gimnajzum pójdęuncertainuncertain
    • Gość: Nacia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:19
      ja chodzę do jednego z lepszych liceów w okolicy mojego miejsca zamieszkania i
      nie jest wcale tak źle. jestem na biol chemie (mój wymarzony profil) i nie
      narzekam na nadmiar nauki... praktycznie uczę się tylko z chemii i biologii,
      angla bo na tych przedmiotach mi zależy, resztę olałam i spokojnie wyszłam na
      średnią 4,69. poza tym uważam, ze kierunki nauk przyrodniczych na studiach są to
      dość przyszłościowe zawody, a marzy mi się praca w laboratoriom, no może
      medycyna sądowa.
      radzę też brać udział w olimpiadach przedmiotowych w liceum, bo do wygrania są
      indeksy na studia... a czy to nie fajnie zaklepać sobie miejsce na uczelni przed
      maturką? smile
    • Gość: gość portalu Re: Gdzie do liceum? IP: *.3s.pl 24.03.09, 20:25
      do: she_is_crazy :
      szkoła teatralno-filmowa w Łodzi to nie liceum tylko szkoła wyższa do ,której
      żeby się dostać trzeba skończyć liceum
      • iluvromance8 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:29
        masz rację mój brat się tam wybiera na produkcje terazsurprised
        • Gość: Milena Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:33
          A dlaczego tylko liceum? Technikum też jest bardzo dobre. Osobiście jestem po połowie gimnazjum ale moja
          sąsiadka, która skończyła Liceum strasznie żałuje tego i powiedziała żebym lepiej wybrała technikum. Tylko czy to
          dobry pomysł? Szczerze mówiąc na początku nie wiedziałam do jakiej szkoły chce iśc ale na dzień dzisiejszy widze
          siebie w Technikum odzieżowo-usługowe Taaa widze że tylko ja z was wszystkich najprawdopodobniej pójde do
          takiej szkoły... smile
          • Gość: gosc Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 04.04.09, 20:13
            co się przejmujesz?? nie patrz na innych.... ja jestem w 3 gim i mniej więcej wiem gdzie chce isc do
            szkoły...najchętniej to bym poszła do technikum chemicznego, bo po technikum ma się zawód i można rozpocząc
            jakąs prace w zawodzie jeśli sie poszczęsci, a po lo nic się nie ma. osobiście polecam ci technikum masz zawód i
            możesz isc potem na studia, a po lo nie masz zawodu i żeby pracowac w zawodzie jakim chcesz koniecznie musisz
            isc na studia.
    • Gość: ann Re: Gdzie do liceum? IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 20:30
      Jeszcze pare miesiecy temu mialam ten sam dylemat co Ty.
      Z jednej strony dziennikarstwo-pisanie, nauka o tym co od dawna wzbudza we mnie
      nie male emocje.
      Z drugiej strony ekonomia-trzeba myslec o przyszlosci. Co mi z liceum nic po nim
      nie mam. Matura-fatk to sporo, ale zaraz potem wypada isc na studia bo do pracy
      raczej nie pujde. malo jest osob co skonczylo liceum? O tuz nie.
      I wybralam technikum, technikum ekonomiczne. Mysl o matmie troche mnie
      przerazala. Nie wiem jak jest w Twoim miescie u mnie byl profil ekonomiczny, ale
      do wyboru mialam ten z rozszerzoną matma lub geografia. Wybralam geo.
      Dzis po tych paru miesiacach nie zaluje. Olie dobrze sie przyloze bd miala i
      zawod i mature. Rok nauki wiecej, ale zaraz po szkole bd mogla isc do pracy jak
      i pojsc na studia. Marzenie o dziennikarstwie zostawiam na potem, kto wie moze
      za pare lat bd dziennikarką, ktora bd znakomita secjalistka od ekonomii. takich
      ludzi jest nie wiele. Ale wybur nalezy do Ciebie. Zastanow sie do czego czujesz
      wiekszy pociag, jak widzisz swoja przyszlosc...mimo iz jesem mloda napewno masz
      jej jakis malenki zarys.
      Pozdrawiam! kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka