variablelily 18.03.09, 16:05 Tu możemy spokojnie pogadać o profilach w liceach i o niepewności co do tego, gdzie iść Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka6655 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:18 Też mam ten problem, ale totalnie nie wiem gdzie iść. Z jednej strony chce iść do dobrego liceum, ale z drugiej nie, bo w takich jest więcej kujonów [których nie znosze] i ogólnie więcej wymagają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Gdzie do liceum? IP: *.tktelekom.pl 24.03.09, 20:18 podono od przyszłego roku mają zlikwidować licea profilowane więc po kłopcie Odpowiedz Link Zgłoś
aliss Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:32 buuu ja nie wiem gdzie do liceum pojde ;// masakra jakaś normalnie. u mnie w miescie juz w liceach jest tak,ze klasy sa ogolne wszystkie a w drugiej klasie liceum bedziemy miec rozszerzone przedmioty te z których będziemy zdawac mature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄDRA Re: Gdzie do liceum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:42 Jak nie lubisz kujony to znaczy że nie uczysz się zbyt dobrze, a jeśli się dobrze nie uczysz nie zdasz egzaminów i nie masz co liczyć na dobre liceum. Po twojej wypowiedzi sądzę że jesteś... ( jak to ująć po waszemu) żałosna, z jednej strony chcesz iść do liceum dobrego, a z drugiej nie bo za dużo wymagają... lecz się dziewczyno!! MĄDRA Odpowiedz Link Zgłoś
julka6655 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 21:08 Gość portalu: MĄDRA napisał(a): > Jak nie lubisz kujony to znaczy że nie uczysz się zbyt dobrze, a jeśli się > dobrze nie uczysz nie zdasz egzaminów i nie masz co liczyć na dobre liceum. Po > twojej wypowiedzi sądzę że jesteś... ( jak to ująć po waszemu) żałosna, z jedne > j > strony chcesz iść do liceum dobrego, a z drugiej nie bo za dużo wymagają... lec > z > się dziewczyno!! > > MĄDRA To, że nie lubię się uczyć to wcale nie oznacza, że nie jestem inteligentna i pewnie cie zmartwie mówiąc że mam dobre oceny a z próbnego egzaminu miałam 44 i 46 [na normalnym zazwyczaj ma się więcej]. Jestem raczej inteligentna, ale nie lubię się uczyć. codzę do bardzo dobrego gimnazjum do klasy do której było się bardzo trudno dostać, więc wiem co to znaczy chodzić z kujonami do szkoły. Dodatkowo strasznie dużo od nas wymagają i ogólnie jest ciężko w ogóle się utrzymać w tej klasie, trzeba baz przerwy zakuwać, a ja nie chce tego powtórzyć w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoker:D Re: Gdzie do liceum? IP: 83.1.139.* 25.03.09, 17:58 Mądra? <lol2> kujony to frajerzy... nie nalezy sie przeciązac... ale warto cos wiedziec zeby nie wyjsc na debila w przyszlosci... ale kujonów co do wszystkich nauczycieli sie podlizuja i zamiast sie zabawic to czytaja w kółko ksiAZKI TEPIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Gdzie do liceum? IP: *.chello.pl 25.03.09, 15:05 Prawda jest taka, że w lepszych liceach nie siedzą same kujony, a w słabszych wbrew pozorom nie wymagają mniej. Sama się o tym przekonałam. Poszłam do szkoły z drugiej połowy rankingu, a zapieprz mam taki, że nie śpię po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi 133 Re: Gdzie do liceum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:55 Ja to ide na angielski do liceum. jest on razem z polskim historia i wosem, ale przede wszystkim jest tam angielski... a czy sie dostane <!> <?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tala Re: Gdzie do liceum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 06:27 ja też się nad tym zastanawiam chce iść do liceum profilowanego profli ekonomiczno-administarcyjny lub progil usługowo-gospodarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boo. Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 13:28 Najlepiej iść do dobrego liceum w okolicy, bo trzeba też pomyśleć o tym co będzie po liceum. Ale spoko. Bez stresów Odpowiedz Link Zgłoś
variablelily Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:23 Ja się zastanawiam nad profilem. Wiem na 100% do jakiego liceum pójdę, ale ekonomia czy dziennikarstwo?? Boję się że na ekonomii nie poradzę sobie z matmą, a raczej, że nauczycielka która mnie uczy nie postawi mi dobrej oceny... Odpowiedz Link Zgłoś
julka6655 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:29 Jeśli lubisz dużo pisać to radzę iść na dziennikarstwo, na pewno w przyszłości to się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weruczka Re: Gdzie do liceum? IP: *.subscribers.sferia.net 18.03.09, 16:30 Ja.... zastanawiam się nad humanistyczno-teatralnym a dziennikarstwem. Ponieważ... H-T idzie w stronę aktorstwa, a to kocham bardzo. (jestem obecnie po 7 latach zajęć teatralnych). A dziennikarstwo, wydaje mi się że ma większą ... inaczej... że mam większe szanse 'być', bo z tym pierwszym nie zawsze mi może wyjść. Nie wiem sama co wybrać... Został mi niby jeszcze czas, ale... powinnam się już zastanawiać (obecnie - 2 gim. ) Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Liceum;)) 18.03.09, 17:20 jak chodze do takiej szkoly ze liceum jest polaczone z gimnazjum... Jesli zostane w tej szkole to rozszerzenie mam dopiero od 2liceum... Ale tak czy siak na cos sie zdecydowac... ale na co?? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.pl Re: Liceum;)) 18.03.09, 17:23 agusiak napisał(a): > jak chodze do takiej szkoly ze liceum jest polaczone z gimnazjum... Jesli zosta > ne w tej szkole to rozszerzenie mam > dopiero od 2liceum... Ale tak czy siak na cos sie zdecydowac... ale na co?? na tej stronie jest dużo informacji - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:44 Ja też kiedyś chciałam iść do liceum, ale zmieniłam szybko zdanie, ponieważ jak bym nie zdała matury to po tym mam tylko wykształcenie średnie i nic więcej, a przecież mogę iść do technikum i mam zawód i średnie a jak zdam maturę to tez mogę iść na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolqua Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:34 JEST W WAWIE JAKIEŚ LICEUM Z KLASĄ DZIENNIKARSKĄ CZY PROFILEM DZIENNIKARSKIM?!?! JAK WIECIE TO PODAJCIE NAMIARY!! PROSZĘ. Z GÓRY DZIĘKI ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 04.04.09, 19:30 w Czarnieckim na brudnie jest profil dziennikarski. wczoraj było zebranie prug punktowy wynosi 101 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiawu Re: Gdzie do liceum? IP: *.local.pl / 172.16.202.* 24.03.09, 20:50 po ch*** jest Ci dobra ocena w liceum? Oceny nie zawsze odzwierciedlają Twoja wiedzę, a poza tym lepiej mieć gorszą ocenę w lepszym liceum niż lepszą w gorszym. mysl pod kątem przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: Gdzie do liceum? IP: *.autocom.pl 24.03.09, 20:50 ale w liceum nie liczy się ocena możesz jechać na samych dopach bo tu chodzi o dobrze zdaną maturę, z drugiej strony jak się nie będziesz uczyć to nie zdasz matury.. . ale ocenami się nie przejmuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley_221 Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 19:21 Ja się uczę neżle,ale wybieram się do bodajże najlepszego liceum w moim mieście(w moim mieście są tylko 4 LO,mam nadzieję,że się dostanę). Zamierzam wybrać profil europejsko-prawny z rozszerzonym polskim,historią,geografią i wosem. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty16 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 16:34 a ja chciałabym pójść do liceum ogólnokształcącego, tylko czy sie dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi.tka Re: Gdzie do liceum? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.09, 19:36 ja juz zdecydowałam. ide do technikum. zawód - technik obsługi turstycznej. żeby sie dostać liczy sie gegra, polski, matma, angielski. a później planuje jakieś studia turytyczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
naivee Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 17:28 Mój wymarzony profil, to chemia połączona z zajęciami teatralnymi i historią sztuki xDDD A co do dziennikarstwa, to raczej odpada, bo w szkole, którą sobie wybrałam są 3 godziny języka francuskiego, więc dziękuję xD Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 17:34 Ja też zostało mi nie wiele czasu ale myślałam o dziennikarstwie albo liceum pedagogicznym! Ale wiem, że czeka mnie internat Odpowiedz Link Zgłoś
kitka Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 18:00 Humanistyczne albo dziennikarswo Tylko pewna nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
variablelily Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 18:00 Lubię pisać, ale na każdym humanistycznym jest historia, a jej nie chcę się uczyć. Pierwsze co wykluczyłam to mat-fiz. W tym LO do którego chcę iść jest profil ekonomiczny, i chyba tam pójdę. To zawód z przyszłością. A na dziennikarstwo jest się strasznie trudno dostać, a później dostanie pracy graniczy z cudem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Gdzie do liceum? IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 18:16 ja ten problem mam juz za soba obecnie jestem w 1lo poszlam na profil humanistyczno kulturowy z elementami dziennikarstwa mam rozszerzony polski i jezyk obcy moja psiolka poszla do lo na profil lingwistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
juna Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 22:18 Ja wybieram się do klasy z rozszerzoną ofertą programowa z języka angielskiego, biologii oraz z elementami psychologii i pedagogiki. Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 22:40 Ja chodzę do klasy humanistycznej, jest trochę nauki, ale da się przeżyć. Zawsze myślałam, że w klasie humanistycznej ma się luzy z matmy, fizyki, etc., ale to ściema. Ciężko czasem opanować materiał z matmy, a nauczyciel i tak wymaga, chociaż wie, że nie jesteśmy ścisłowcami. Historii jest dużo, do tego dochodzi WOS (wiedza o społeczeństwie) i WOK (wiedza o kulturze). Dużo lektur, ale wiadomo, że w każdej klasie, niezależnie od profilu będzie ich dużo. Da się przeżyć, polecam humana Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Gdzie do liceum? 22.03.09, 20:19 Mi doszly jeszcze PO (przysposobienie obronne) i PP (podstawy przedsiebiorczosci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xox Re: Gdzie do liceum? IP: *.kalisz.mm.pl 25.03.09, 16:06 jak każdemu. tak jest w programie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaskaa Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 23:02 Ja póki co jestem w I, ale w II klasie wybieramy specjalizacje. Co prawda nic mi nie pasuje, ale chyba prawno-społeczna jednak poleci : historia, polski, wos, matmy tylko 1 kurs (3msc, dzień w dzień) ;] Życzcie powodzenia, bo się przyda ;p Odpowiedz Link Zgłoś
klimka Re: Gdzie do liceum? 18.03.09, 23:11 Ja myślałam o dziennikarstwie, tylko nie wiem czy coś mi wyjdzie z tych moich planów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Gdzie do liceum? IP: *.komputersat.pl 19.03.09, 00:11 ja jestem na humanistycznym ale jednak stwierdzam ze to chyba nie dla mnie i w 2 klasie chcialabym sie przenisc na inny. myslicie ze to dobry pomysl czy lepiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
variablelily Re: Gdzie do liceum? 19.03.09, 10:01 Myślę, że jeśli nie jest Ci za dobrze w klasie humanistycznej, to lepiej się przenieść, niż później żałować. Ja do ekonomicznej idę z taką myślą, że w razie czego, się przepiszę ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xDxD Re: Gdzie do liceum? IP: 77.223.214.* 20.03.09, 22:36 Jestem na humanie i na razie jest spoko.Mam zarąbistego faceta od Woku i historii sztuki(Cały czas robi historie sztuki xD) Poza tym w 2 liceum jedziemy do Francji na tydzień ponieważ jesteśmy profilem z nauką języka FrancuskiegoPóźniej wybieram się na dziennikarstwo...jak mój wujek. Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: Gdzie do liceum? 20.03.09, 22:51 mój starszy brat jest w Batorym,w zeszłym roku był 4. najlepszym liceum w Warszawie. też chciałabym tam iść, albo do Nowaka- Jeziorańskiego. w sumie to jeszcze mam czas, żeby o tym myśleć, ale w każdym razie chciałabym iść do jakiegoś liceum z tej czołówki. myślę że wtedy będzie mi łatwiej dostać się na wymarzone studia (architektura ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 04.04.09, 19:49 jeśli myślisz o szkołach w czołówce to musisz dobrze sie zastanowic, bo każda czym się od siebie różni. jeśli marzysz o medycynie w przyszłości albo o podobnym kierunku idz do hoffmanowej chyba najlepiej uczy biologi w całej wawie. jeśli chcesz iśc na matme i zastanawisza się nad staszicem lub jeziorańskim to idz do staszica lepiej matmy uczy w jeziorańskim w przeciwieństwie do staszica języki są na wyższym poziomie. a o batorym słyszałam tylko że fajna szkoła od znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka. Re: Gdzie do liceum? 21.03.09, 12:20 ja nie idę do Liceum tylko zamierzam iść do technikum konkretnie do ekonomiaka na profil Ekonomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
she_is_crazy Re: Gdzie do liceum? 22.03.09, 18:05 ja najprawdopodobniej wybiorę sie do teatralno-filmowego w Łodzi....;p ale jeszcze nie wiem dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Gdzie do liceum? 22.03.09, 20:17 ja poszłam na biologie-geografie np ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:07 ja dopiero do gimnazjum sie wybieram. ale boje sie i tak na prawde nie wiem dokąd iść... życzcie mi powodzenia 2 kwietnia, bo mam egzamin po 6 klasie. pozdrooo! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
iluvromance8 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:28 Gość portalu: Alice napisał(a): > ja dopiero do gimnazjum sie wybieram. ale boje sie i tak na prawde nie wiem dok > ąd iść... > życzcie mi powodzenia 2 kwietnia, bo mam egzamin po 6 klasie. > pozdrooo! ;* Witaj w klubie ale boję się tego testu tak leciutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:08 Ja wybieram się na mat-fiz-inf, ale widze, ze tu wiekszośc idzie na humanistyczny, aczkolwiek, nad bio-chem tez sie zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junaaa Re: Gdzie do liceum? IP: *.multi-play.net.pl 25.03.09, 23:17 Ja jestem obecnie w 1 gimnazjum,ale wiem,że w przyszłym roku będę musiała wiedzieć gdzie iśc,no a w 3 gimnazjum składać papiery Zastanawiałam się nad prawem,ale mama twierdzi,że jeżeli nie ma sie kontaktów to nie mam szans na aplikacje.Tak samo z medycyną.Dlatego myślę o dziennikarstwie i ewentualnie pedagogice (języki obce itd) . Nie wiem jakie liceum wybrać,ale mam jeszcze czas doradźcie mi! chciałabym prawo,ale wiem,że nie mam szans,dlatego wybieram bardziej realne zawody z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mrsrock Echh 24.03.09, 20:14 Ja mam dużo problemów z wybraniem profilu...Bo w sumie zastanawiam się między humanem, mat-fizem, dziennikarskim a klasą medialną. Ale to zależy jak mi testy pójdą...Dałabym wszystko żeby było już za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_bla_bla Klasy medialne i dziennikarskie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:49 A nie wiesz, czy w Wawie są licea z klasami medialnymi albo o profilu dziennikarskim?... albo przynajmniej klasie dziennikarskiej. ? ? jak wiecie to napiszcie namiary!! proszę... i z góry dzięki ) Odpowiedz Link Zgłoś
mrsrock xD 24.03.09, 21:23 Ja w sumie nie jestem w wawy ale mogę cię zapewnić, że jak w Krakowie są to u was też napewno Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: xD 24.03.09, 22:22 eej, na pewno są. Wawa to cywilizowane miasto . To zalezy od liceum; ja np. jestem w medialnej- i jest to jedyna taka klasa utworzona w moim roczniku- tylko w tym liceum, do którego ja poszłam; gdzie indziej nie ma. poszukaj; załatw sobie jakieś ulotki, chódź na dni otwarte to się dowiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Klasy medialne i dziennikarskie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:47 hmmm .. jestem z krakowa i chodzę do klasy dziennikarskiej XXIII polecam ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Klasy medialne i dziennikarskie !!!!!!!!!! IP: 87.204.25.* 25.03.09, 17:29 > A nie wiesz, czy w Wawie są licea z klasami medialnymi albo o profilu dziennika > rskim?... albo przynajmniej klasie > dziennikarskiej. ? ? > jak wiecie to napiszcie namiary!! > proszę... i z góry dzięki ) w dużej mierze wybór szkoły zależy od dzielnicy. w W-wie jest mnóstwo klas o profilach humanistycznych, dziennikarskich, kulturalno-medialnych. wystarczy się rozejrzeć. a jeśli o mnie chodzi to mam już upatrzone 2 licea, nie wiem które wybrać jako pierwsze. i jesli chodzi o klase tez mam metlik. zastanawiam się nad dziennikarską albo psych- ped. wybiera się ktoś na psych-ped? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Gdzie do liceum? IP: *.telpol.net.pl 24.03.09, 20:15 Ja idę na biol-chem z rozszerzoną historią P Najlepszy profil xdd Odpowiedz Link Zgłoś
karolincia12194 Re: Gdzie do liceum? 27.03.09, 15:47 A ja powiem szczerze że nie miałam takiego problemu jak musiałam wybrać liceum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jucia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:15 W moim mieście są tylko 3 profile ale mój jedyny wybór to humanistyczny..Najgorsze jest to że strasznie boje sie matury i w ogóle nie wiem co chce w życiu robić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jucia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:19 Myślałam jeszcze o technikum ale jedyne co by mi pasowało to kelner...Poza tym najbliższe technikum znajduje sie 15 km od mojego miasteczka,a moje liceum znajduje sie tuz obok mojego domu..A do technikum musiałabym iść sama,a w liceum bedę ze wszystkimi kolezankami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dona Re: Gdzie do liceum? IP: *.chello.pl 24.03.09, 21:03 Ale nie możesz też patrzeć przez pryzmat koleżanek... Co z tego, że w liceum bd z koleżankami? Na studia (jeśli o nich myślisz) przecież nie pójdziesz tam, gdzie twoje znajome! Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 22:27 to tak jak ja ;] też się boję, ale w sumie nie ma czego ;} ucz się, a zdasz; 30 % to nie dużo :] gorzej, że wprowadzili matmę, z której niektórzy [JA!] nie czają nic. ;| Odpowiedz Link Zgłoś
iluvromance8 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:18 ja tam dopiero idę do gimnazjum dlatego chyba na razie nie mam tego problemu ale i tak jeszcze nie wiem do jakiego gimnajzum pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nacia Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:19 ja chodzę do jednego z lepszych liceów w okolicy mojego miejsca zamieszkania i nie jest wcale tak źle. jestem na biol chemie (mój wymarzony profil) i nie narzekam na nadmiar nauki... praktycznie uczę się tylko z chemii i biologii, angla bo na tych przedmiotach mi zależy, resztę olałam i spokojnie wyszłam na średnią 4,69. poza tym uważam, ze kierunki nauk przyrodniczych na studiach są to dość przyszłościowe zawody, a marzy mi się praca w laboratoriom, no może medycyna sądowa. radzę też brać udział w olimpiadach przedmiotowych w liceum, bo do wygrania są indeksy na studia... a czy to nie fajnie zaklepać sobie miejsce na uczelni przed maturką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Gdzie do liceum? IP: *.3s.pl 24.03.09, 20:25 do: she_is_crazy : szkoła teatralno-filmowa w Łodzi to nie liceum tylko szkoła wyższa do ,której żeby się dostać trzeba skończyć liceum Odpowiedz Link Zgłoś
iluvromance8 Re: Gdzie do liceum? 24.03.09, 20:29 masz rację mój brat się tam wybiera na produkcje teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:33 A dlaczego tylko liceum? Technikum też jest bardzo dobre. Osobiście jestem po połowie gimnazjum ale moja sąsiadka, która skończyła Liceum strasznie żałuje tego i powiedziała żebym lepiej wybrała technikum. Tylko czy to dobry pomysł? Szczerze mówiąc na początku nie wiedziałam do jakiej szkoły chce iśc ale na dzień dzisiejszy widze siebie w Technikum odzieżowo-usługowe Taaa widze że tylko ja z was wszystkich najprawdopodobniej pójde do takiej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 04.04.09, 20:13 co się przejmujesz?? nie patrz na innych.... ja jestem w 3 gim i mniej więcej wiem gdzie chce isc do szkoły...najchętniej to bym poszła do technikum chemicznego, bo po technikum ma się zawód i można rozpocząc jakąs prace w zawodzie jeśli sie poszczęsci, a po lo nic się nie ma. osobiście polecam ci technikum masz zawód i możesz isc potem na studia, a po lo nie masz zawodu i żeby pracowac w zawodzie jakim chcesz koniecznie musisz isc na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Gdzie do liceum? IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 20:30 Jeszcze pare miesiecy temu mialam ten sam dylemat co Ty. Z jednej strony dziennikarstwo-pisanie, nauka o tym co od dawna wzbudza we mnie nie male emocje. Z drugiej strony ekonomia-trzeba myslec o przyszlosci. Co mi z liceum nic po nim nie mam. Matura-fatk to sporo, ale zaraz potem wypada isc na studia bo do pracy raczej nie pujde. malo jest osob co skonczylo liceum? O tuz nie. I wybralam technikum, technikum ekonomiczne. Mysl o matmie troche mnie przerazala. Nie wiem jak jest w Twoim miescie u mnie byl profil ekonomiczny, ale do wyboru mialam ten z rozszerzoną matma lub geografia. Wybralam geo. Dzis po tych paru miesiacach nie zaluje. Olie dobrze sie przyloze bd miala i zawod i mature. Rok nauki wiecej, ale zaraz po szkole bd mogla isc do pracy jak i pojsc na studia. Marzenie o dziennikarstwie zostawiam na potem, kto wie moze za pare lat bd dziennikarką, ktora bd znakomita secjalistka od ekonomii. takich ludzi jest nie wiele. Ale wybur nalezy do Ciebie. Zastanow sie do czego czujesz wiekszy pociag, jak widzisz swoja przyszlosc...mimo iz jesem mloda napewno masz jej jakis malenki zarys. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś