ka.rolla 19.03.09, 19:22 myśle, że ładnie wyglada aparat u nie których osób, lecz noszenie go nie jest przyjemne ;* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agucia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:32 ja niedługo bede miała na moich zabkach rozmyslam czu to modne czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MileyFan Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:34 Moim zdaniem noszenie aparatu jest fajne ... Ale nie stałego tylko ruchomego czyli że zakładam go na noc , a w dzień chodzę swobodnie Posiadam taki aparat już 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexz. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.net.igaz.net 23.03.09, 18:48 ja nosze już 1.5 roku i szczerze mówiąc fajnie to wygląda ale strasznie jest to nie przyjemne.. po każdej wizycie u ortodąty zęby bolą niemiłosiernie .. no ale żeby byc pięknym [^^] trzeba cierpieć ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me :) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:05 Cóż sama mam zacząć nosić stały, wcześniej nosiłam ten na noc, jednak nie pomógł Jednak ortodonta powiedział, że stały pomoże moim pięknym <?> ząbkom. Jak dla mnie to HIT. Wiele gwiazd specjalnie sobie taki kupuje, chociaż nie potrzebuje. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skylarkowa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.rzeszow.mm.pl 24.03.09, 00:14 Dla mnie jest to HIT. Bo jeśli ma pomóc to czemu go nie nosić? Juz dawno skonczyly się czasy kiedy ludzie z aparatem na zębach byli wyśmiewani. Ja sama noszę aparat od 2,5 roku i 1 kwietnia go ściągam. Mam idealne zęby - nie żałuje, że go założylam ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanetka13x Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 212.160.251.* 24.03.09, 10:24 Ja nosze stały aparat juz prawie 3 lata ;D fajnie to wygląda ;D Hit ;D Ale po każdej wizycie u ortodonty zeby bola niemiłosiernie ... Odpowiedz Link Zgłoś
miley6 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 13:09 Ja nosze aparat ruchomy już trzy lata nosze go w nocy i trzy godziny dziennie i wcale mi to nie przeszkadza HIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.sta.kaczory.net.pl 26.03.09, 19:44 heh ja już mam stały aparat na zębach.Na początku było trudno , ale potem to już z górki.Idzie się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxmisia9876xxx Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 10:41 ja mam aparat od miesiąca i ładnie to wygląda ale strasznie czasem boli Odpowiedz Link Zgłoś
alexx9990 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 13:44 Zgodzę się z tobą! Ja nosze aparat od 1,5miesiąca będę nosic jeszcze ok.1 do 2 lat Chodz boli to warto to zrobić. Jeśli ktoś się będzie wstydził to niech założy aparat od wewnatrz zakładany, i jego nie widać. Ja to zrobiłam bo jest mi to potrzebne do zawodu który chce wykonywać w przyszłości... polecam Diamonds Odpowiedz Link Zgłoś
maniaulaa03 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 16:54 Właśnie w Wtorek idę na załozenie stałego .... Czy to boli?? Czy warto go nośić?? Czy to przeszkadza?? Proszę kogoś kto nosi już długo aparat o porade... dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wÓÓ Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:52 Ja mam aparat stały już około 1,5 roku. Na początku mocno bolały mnie zęby, ale z czasem ból ustąpił. Myślę, że tu nie wygląd jest ważny, tylko prosty zgryz(tak po prostu dla naszej wygody i ładnego uśmiechu). Kiedy mi założono aparat od razu poprawa zębów była widoczna. Moim zdaniem czasy kiedy aparaty ortodontyczne zostały wyśmiewany już dawno minęły, u mnie w szkole nikt się z aparatów nie śmieje. LEPIEJ TERAZ POCIERPIEć Z APARATEM, A POTEM MIEć łADNE ZęBY NIż MIEć JE KRZYWE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.res.pl 24.03.09, 21:10 Ja mam aparat już prawie 2 lata. Niedawno założyłam dół, mam go nosić mniej więcej jeszcze do końca roku. Moje górne zęby są już prościuteńkie, co jak narazie trochę gryzie się z dołem. Ale znajomi nie wyobrażają sobie mnie bez aparatu, więc HIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellie Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 14:57 Ja noszę aparat stały prawie rok. Początki były okropne.! A teraz, jest ok.Racja,by być pięknym trzeba pocierpieć Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina0532 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 21.07.09, 13:51 mam aparat już dwa lata i jest GIT nic nie boli nic nie czyję a w klasie wszyscy zazdroszczą kolorowych ząbków Odpowiedz Link Zgłoś
antex12 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 18:57 Ja mam aparat i dobrze mi z tym ;D Odpowiedz Link Zgłoś
marza1316 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 21:11 Uważam , ze to jest spoko i doscyc modne . Sama będę nosić . HIt ! = Odpowiedz Link Zgłoś
mee1 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 21:30 właśnie sieęnad tym zastanawiam .. bo sama powinnam mieć , ale rodzice zdecydują się mi go założyć dopiero za parę lat , jak skończę szkołę i będą mieli więcej kasy(jestem w szkole społecznej i i czesne za semestr wynosi 8 stów) bo wiadomo , że taki aparat to jednok spory wydatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulincia <3 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:11 moim zdaniem to aparaty nie są takie złe ale nie na wszystkich wyglądają dobrze co nie znaczy że się z tych ludzi naśmiewam bo nie ma po co !!!! to zwyczajni ludzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greendream Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.static.espol.com.pl 23.03.09, 19:10 ... Ja noszę od października 2008 roku na górne zęby i w lutym tego roku na dolne i zauwazylam ,ze mam juz proste moim zdaniem jest to HIT . na początku tuz po założoniu myslalam ,ze wyglądam jak bym miala cos w buzi i było nie wygodnie ,ale to sie zmienilo nawet kiedy poszlam do szkoly nie bylo osoby ,ktorej sie nie podobał więc dziewczyny nie bójcie się opinii innych tylko proscie rodziców o aparat , wiadomo ,ze jest troche drogi lecz efekt jest napewno zniewalający. a co do gumeczek na aparacie to wygląda to super teraz mam jasno niebieskie ,ale teraz zmieniam na jakis ciemny rozowy tez wygląda fajnie polecam go na początek ,bo wcale nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulaaa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:16 ja też mam górę od pażdziernika a dół od lutego i też mam teraz gumki jasno niebieskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola xD Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:16 A mam pytanko bo ja też noszę ruchomy Czy seplenisz jak go nosisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola xD Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:22 bo wiecie ja noszę aparat ruchomy i wiecie co mam już go ok.2 miesiące i nic zero nie widzę poprawy Chyba mam jeszcze gorzej niż było Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 12:30 Tak trochę się sepleni ale da się zrozumieć ja mam od niedawna mam ruchomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miley;) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:32 Ja mam tak krzywe zęby że niestety będę nosiła aparat stały przez 2 lata.Napewno to nie jest przyjemne, ale no cóż trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol<3 Hiiittt. Spoooko. Bd dobrze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:20 Ja nic nie mam zwiazanego z aparatem (tzn. nie nosze i nie bd nosic) Lecz mysle ze to HIT. NIe znam dziewczyny ktora zle by w nim wygladala! Bardzo mi sie podobają i gdybym miala krzywe zęby napewno bym go nosila Tzn. oczywiscie nie wiem czy gdybym go miala to by bylo ladnie. To jeszcze zalezy od osoby. Niektórym pasuje niektórym niestety nie Ale wiekszosci pasuje Jedynym wyjątkiem jest brzydUla POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulaaaaa ;* Moim zdaniem.... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:19 Moim zdaniem aparaty to jest mega HIT. Bardzo dużo osób go teraz nosi i uważam że to dodaje uroku. Ja będę nosiła stały aparat od września.Wcześniej miałam ten na noc ale nie pomógł mi.Dziewczyny, moim zdaniem to przecież lepiej się teraz pomęczyć a potem mieć śliczny uśmiech niż chodzić z krzywymi zębami.Pomyślcie...nastolatkom aparaty dodają uroku a jeśli teraz nie będziecie prostować zębów to w przyszłości tym bardziej. Przecież jak będziecie dorosłe to będzie trochę dziwnie wyglądać..u nastolatki o wiele lepiej Nie martwcie się początkami noszenia aparatu..na pewno będzie troche bolało. ale zobaczycie ze się opłaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fionija Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 195.117.218.* 23.03.09, 19:47 Lepsze są aparaty stałe niż ruchome nosząc stały szybciej wyprostujemy zęby a ruchome to można nosić do usranej śmierci. Ja mam stały aparat od tygodnia i naprawdę warto już czuję i widzę efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.gdynia.mm.pl 23.03.09, 19:56 mam pytanie...jak chopacy reaguja na to ze ma sie aparat na zebach? jak to jest sie wtedy z chlopakiem calowac? czy to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
ewus Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 20:04 moim zdaniem jest to hit. ! nie dość, że fajnie wygląda (można sobie zmieniać kolory gumek) to jeszcze prostuje tak idealnie zęby, że można się poświęcić! x) ja noszę aparacik stały już 1 rok na górę, a na dół 1 miesiąc i zęby mam proste tylko zgryz mi się naprawia. Pozdro dla Aparatek ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:18 I co dał ci coś taki aparat na noc? Bo słyszałam że takie raczej nie pomagają za bardzo... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusiiia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.na5.net / 192.168.6.* 23.03.09, 21:20 Ja myślę, że KIT.! mam aparat już.. o matko.! już trzeci rok leci. i jest mi z tym źle. nie polecam. okres po założeniu u niektórych może okazać się bardzo bolesny przez kilka dni. i jeszcze wymiany łuków. też bolii. ale nie przy zmienianiu tylko dopiero potem. Na prawdę.! Nie polecam.! Dużo osób mówi, że mi aparat pasuje, ale ja jestem innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexx Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 15:39 Nie opowiadaj głupot!!! Co ma w ogóle okres do aparatu?!?! A poza tym ja noszę już aparat 2.5 roku i za 2 miesiące już zdejmuje!! Ale jakoś nie pale się do zdejmowania, bo dobrze mi z nim!! Odpowiedz Link Zgłoś
anieq Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 15:36 Ymm nie rozumiem pytania Hit czy KIT. Jak ktoś nosi aparat to znaczy ze musi a nie! bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sana Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.ib.tcz.pl 25.03.09, 16:54 Ja mam nosiĆ aparat stały , i koleżanki wciskąją mi kity że operacje jakieś się ma dziosła się wycina itd ale to nie prawda moje koleżanka nosi i mówi że najgorsze jest to że musi po każdy posiłku myć zęby a może ktoś opowie tak ze szczegułami jak to jest?? hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. ;D Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:51 Ja mam stały i często mnie bolą zęby . ; / ale pozatym to ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
otoja Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 26.04.09, 13:45 ja będę musiała nosić na dole bo mam jeden krzywy ząb Odpowiedz Link Zgłoś
pffy Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.02.10, 14:14 ja mam od września aparat. na początku bardzo bolało, ale teraz już prawie nie czuję. Moim zdaniem jeśli chodzi o wygląd to to kwestia przyzwyczajenia. Mnie się akurat nikt nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
strawberowa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.02.10, 16:19 ja od roku nosze stały na początku bolały zęby ale teraz nawet zapominam że go mam, i to wcalenie jest obciach jak nie którzy mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milu$$$ Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 213.92.132.* 23.03.09, 18:58 jak kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
demi11 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 19:03 ja mam aparat ale sciągany Nie lubie go nosić nic w nim niemogepowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
lolaboa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 19:29 wiecie, ja nie noszę aparatu, ale nosi moja koleżanka. moim zdaniem stałe aparaty są boskie. no a bynajmniej tak wyglądają bo słyszałam że na początku strasznie boli. no ale co tak i tak chciałabym mieć;D;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Jane Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:51 Ehh ja nosze już ponad dwa lata, z mną jest już poraniona warga i policzki od środka całe poszarpane tak na początku jest jak cholera nie przyjemny cale zęby bolą tak,z e jadałam same jogurty, ale teraz jest okej w wakacje mi zdejmują, a uśmiech wreszcie będę miała piękny i prosty... mmm nie mogę się doczekać. Im bardziej kolorowe gumeczki tym lepiej choć ja najlepiej lubię różowe, fioletowe i turkusowe Odpowiedz Link Zgłoś
gosieq Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 19:08 Hmmmm... nie sie to podoba, sama będę miała za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilOnkaa ;d. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:14 Ja mam aparat ale ściągany i bardzo narzekam ./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 23.03.09, 19:30 ja mam aparat od tygodnia. nie powiem żeby było to zbyt miłe i wygodne ale trzeba czasami pocierpieć ja nie uważam żeby to był kit, przecież nikt nie nosi tego dla przyjemności prawda? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.03.09, 19:33 Aparat? Tak, miałam. Podsumowując chyba z 4 i pół roku. Dlaczego tak długo? Bo mój zgryz wyglądał strasznie. Miałam chyba wszystkie rodzaje-od rozciągającego ' szczękę ' do stałego. Teraz, dzięki temu ' wynalazkowi ' mam zęby o jakich nigdy nie marzyłam. Po prostu cudo ; ] Owszem, czasem są niewygodne, po przeglądzie bolą ząbki, ale dla pięknego uśmiechu chyba ja osobiście mogłabym zrobić wszystko-i zrobiłam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia.;] Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.09, 17:56 Czy aparat rozciągający boli ? Bo niedłuugo będę miałą i się troche boje. ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera136 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.cust.tele2.pl 23.03.09, 19:41 moja kumpela przez pierwsze dni jak jej założyli to nic nie jadła i prawie ryczała z bólu u niektorych osób wygląda nawet nawet moim zdaniem lepiej mieć wykładany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGD !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 20:08 Sama mam aparat tylko ze sciągany ! nie radze kupowac stałego! Okropnie źle się mówi ! A sciagany się tylko na noc zakład! Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: !!!!! 24.03.09, 19:22 Gość portalu: ZGD napisał(a): > Sama mam aparat tylko ze sciągany ! nie radze kupowac stałego! Okropnie źle się > mówi ! > A sciagany się tylko na noc zakład! ale aparat ruchomy nie jest tak skuteczny jak stały. a poza tym nie wszyscy w aparatach stałych seplenią, mam 3 koleżanki z aparatami stałymi i każda mówi normalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinaa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:11 z stałym aparatem męczyłam się 3 lata... ładnie wygląda aparat, ale dopiero jak trzeba go ściągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
nata.. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 20:47 Moim zdaniem aparat ortodontyczny jest bardzo przydatny gdyż w przyszłości osoby go noszące będą miały piękne, proste zeby. Ja nie nosze apratu ale znam dużo osob ktore go maja. Uwazam iz to HIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ell Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:21 A ja noszę aparat już 6 miesięcy, na pytanie czy noszenie go jest bolesne - na poczatku tak ale z czasem mozna się przyzwyczaić. A jak ktoś myśli,że aprat utrudnia zdobycie chłopaka to się myli...Wręcz przeciwnie w aparacie wyglada się Sexi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wercia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.echostar.pl 24.03.09, 08:38 Brońcie sie przed tym.....to boli i wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
qasia1996 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 09:17 ja nosze juz 2 lata. i bardzo sie ciesze ze go nosze chociaz nie jest to przyjmne. zgryz sie poprawil i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaas Aparty Ortodontyczne ;] 24.03.09, 14:27 Ja mam ale zdejmowany ;] A co do stałego to duża odpowiedzialność i w ogóle, ale i tak HIT ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funka Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.sandomierz.pilicka.pl 24.03.09, 14:55 Aparat bez wątpienie kiedyś były modne, ale wydaje mi się że czasy kiedy nosiło się aparaty bez względu na to czy była taka potrzeba czy też nie mamy już za sobą;] aparat wygląda jeszcze jako tako, ale jest strasznie wkurzający i niepraktyczny.. zachodzi jedzenie a poza tym łatwo jest sobie poranić wargo i dziąsła;/ ale jak mus to mus;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwciaa xdd Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.xdsl.centertel.pl 24.03.09, 16:35 Moim zdaniem to jest HIT .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:45 wez aparat na zebach jaki zal Odpowiedz Link Zgłoś
emoprincess Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 17:52 ja chciałabym nosić aparat, ale w moim przypadku jest to niepotrzebne. ;// Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa12 Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 25.03.09, 11:59 Nom, ja też będę musiała niedługo nosić. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda:* Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 17:00 Ja będę mieć zakładany 27 maja uważam ,że to HIT. Lepiej mieć aparat i proste zęby niż nie mieć go ,a mieć krzywe zęby Odpowiedz Link Zgłoś
destiny12 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 26.03.09, 11:11 Gość portalu: Agucia napisał(a): > ja niedługo bede miała na moich zabkach > rozmyslam czu to modne czy nie ja myśle że to kit, ale u nie których fajnie to wygląda.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;*-my zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:59 Też bede mieć... Nieważne czy to modne czy nie..Najważniejsze jest to że po jego ściągnięciu będziemy miały ładny uśmiech i proste zęby ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 12:02 Ja też niedługo będę miała aparat . Zastanawiam się tylko co powiedzą w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
walentynka.. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.02.10, 14:34 Niee wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 09:57 To nie ma byc modne, to ma ci wyprostowac zęby ;P Ja osobiście noszę aparat, nic do niego nie mam. Na początku to panikowałam "jak ja wyglądam" itp. Ale wszyscy mi mówią, że jest w nim ładnie. Jego prawie w ogóle nie widac! Tylko jak sie usmiechniesz to widac kolorowe gumki na zębach Mysle, że można to potraktowac jako ozdobe, a potem po 2 latach masz zęby jak gwiazda Hollywood Tylko boli parę dni po dokręcaniu Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 21.03.09, 14:31 a ja chcę mieć aparacik ale rodzice mi nie pozwalają bo mam okropną szparę i nie chcę jej mieć bo ona się tak okropnie rzuca w oczy a moi rodzice się nie zgadzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.09, 18:50 słuchaj ja też mam szparkę w zębach i nie mam zamiaru nosić aparatu!! to co że niby taka szparka się rzuca w oczy! moim zdanie to własnie dobrze!! bo to takie wyjątkowe.. i wszyscy Cię zapamiętają! mówie Ci nie namawiaj rodziców na to żebyś nosiła aparat!! wiesz ja też kiedyś chciałam, ale się przekonałam pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 10:44 kiedyś widziałam dziewczynę z różowymi gumkami na zębach. Gumki trzymały się na tych metalowych szynach. Całość - a la Brzydula, wyglądało no, nie najgorzej ale mimo wszystko za topornie. Dziewczynom decydującym się na aparat polecam umiar i rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lily Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 11:00 hit Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 21:50 zgadzam sie!! zbyt dużo różnych rzeczy na apracie to przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 12:14 Będę miała już niedługo.. boje się że będzie boleć xd Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 14:27 Sama jeszcze niedawno nosiłam aparat Z początku trudno się przyzwyczaić, ale po miesiącu w ogóle go nie czuć Nie znosiłam go...Wydawał mi się okropny xdd Ale teraz wiem, że opłaciło się Od miesiąca mam zdjęty aparat, i mam śliczne białe i równe zęby Więc polecam Można trochę się pomęczyć(W moim przypadku 3 lata ), ale naprawdę jest warto xd Bo efekt genialny xd Odpowiedz Link Zgłoś
candy.e Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 14:49 hm..^ nie rozmyslalam nad tym bo ja go nie musze miec..znaczy mialam miec ale zamiast tego zrobili mi podcinanie dziasel czy cos takiego..i jest git raczej..no ba! nawet na pewno nie chcialabym miec aparatu na zebach..xd Odpowiedz Link Zgłoś
lolapio Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 18:46 U mnie w szkole prawie każdy chce mieć aparat bo szkolna piękność i dyktatorka mody go ma Odpowiedz Link Zgłoś
vanisia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 18:58 ja noszę aparat i wogule mi nie przeszkadza chyba,że jak go podkręcają to boli ale naszczęście zostało mi tylko 4 miesiące noszenia i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlka Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:12 Ha.... nigdy nie nosiłam aparatu ale wydaje mi sie że troszkę jest to KIT ale i po części HIT. Zależy. U niektórych aparat wygląda całkiem nie źle a u niektórych to totalna maskara i tak zwany gwóźdź do trumny Czasami ludzie pytają sie mnie czy nosiłam aparat bo mam proste zęby i oczywiście odpowiadam że nie chociaż gdybym była do tego zmuszona to pewnie nie było by tak źle. Wiem że kiedyś był "szał" na aparaty ale teraz to już sie chyba nieco zmniejszyło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.olsztyn.mm.pl 23.03.09, 19:04 Ja będe nosiła bo mam szpare dużą I ładnie śpiewam i jak wyprostuje to będe prubować sił jako piosenkarka !! Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kylie Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:21 BOŻE !!! co to w ogóle znaczy hit albo kit ;/ jak ktoś ma krzywe zęby to nosi i koniec tego nie nosi sie dla szpanu tylko po to by jakos w przyszłości wygladać... zęby są bardzo ważne i niewidze nic niemodnego lub modnego w noszeniu aparatu... Odpowiedz Link Zgłoś
kitty16 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 20.03.09, 20:33 myśle że to fajnie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelunia trzeba patrzec na efekty końcowe :> IP: *.malbork.mm.pl 23.03.09, 19:30 Moim zdaniem aparat wyglada ładnie u niektorych osób ale za to jakie potem ma się zęby ja też niedługo będę nosiła aparat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaxd Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 16:48 Najlepsze jest to, że to w ogóle nie boli ^^ Ja mam aparat i niebieskie gumki, nie rzuca się w oczy i da się do niego przyzwyczaic. Mam strasznie krzywe zęby więc aparat musiał byc. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka96 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 15.07.09, 10:01 Ja będę chyba nosić aparat ale nie wiem dokładnie bo moich rodziców za bardzo na to nie stać. A poza tym siora się już teraz za mnie nabija. Ale raczej nie będę się tym przejmować bo mój kuzyn ma i jest mu do twarzy z aparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
beyonce Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 21.03.09, 18:22 Ja mam aparat juz od kilku miesiecy i da sie żyć Sory ale czytajac niektóre wypowiedzi to... moze zostawie to bez komentarza. Jesli macie ''krzywe'' zeby polecam bo ja juz widze poprawe Odpowiedz Link Zgłoś
different Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 21.03.09, 23:05 dokładnie. jeśli problem jest duży to to naprawde działa cuda. sama miałam więc mówię z własnego doświadczenia. świetna zabawa była gdy cała moja klasa zgadywała jaki kolor gumek będę miała po comiesięcznej wizycie. w klasie były mini-zakłady ;DD ja przyjemnie wspominam noszenie apartau. jak coś boli to łykasz apap i przechodzi. a uśmiech mam teraz śliczny. przestrzegam jednak. jeśli ktoś nie dba o higiene jamy ustnej (mycie zębów) bez aparatu, niech nawet nie myśli o zakładaniu go. Tutaj higiena jest bardzo ważna, bo inaczej można mieć całkiem żółte ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś... Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 88.220.143.* 22.03.09, 16:33 a ile czasu trzeba czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju;la Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.03.09, 19:56 Jeśli chodzi o to il czasu sie nosi to zależy od wady zgryzu. Przeciętnie nosi się około roku, półtora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:44 MileyFan ma rację ... Ty nie masz o tym pojęcia , ja noszę już ruchomy przez 4 lata ! I co , nakrzyczysz na mnie ... Bardzo wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 22.03.09, 20:14 rok? półtora? Ja raczej bym powiedziała 2 lata Przynajmniej ja nosiłam 3 lata I dodam jeszcze, że im wcześniej się go założy, tym lepiej Ja zaczęłam nosić jak miałam 11 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju;la Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.09, 14:02 Skoro nosiłaś 3 lata to musiałaś mieć poważną wadę ! Ja nosiłam półtora ! Na początku nie jest wygodnie i nie przyjemnie, ale z czasem sie da przyzwyczaić ! Za to mam teraz pięknr i proste zeby !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MileyFan Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:41 Chodzi o to że ja noszę aparat ruchomy , a nie stały ! Ty wogóle jesteś jakaś dziwna . Nie masz aparatu ,a chwalisz się i chwalisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;D Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.chello.pl 23.03.09, 18:40 Moi rodzice zawsze mi chcieli wsadzić aparat na zęby, ale nie było to konieczne;D Zawsze miałam proste i pani ortodonta mówiła, że aparat w moim przypadku jest zbędny ;D A co do osób, które go noszą. On nie ma być modny tylko ma prostować zęby -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:42 Masz 100 % rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She Dominiczek..^^ Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:44 TA tylko nie ciebie przezywają aparatka lub robią sobie z niego żary... Mnie się on podoba choć mam go już dosyć gdyż noszę go już dwa lata Ale bardzo on mi pomógł..i ciesz się że niedługo będe mniała do już za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
marixd Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 18:42 ja mam aparat i noszenie go jest czasem nieprzyjemnie bo czasem boli ale opłaca się po 2 miesiącach było już widac znaczną poprawe Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 18:45 moim zdaniem to przegięcie jeżeli ludzie dokładają na te aparatu jeszcze jakieś ozdubki i szczerze nie podoba mi sie to, nie musze nosić aparatu ale gdbym musiała to napewno bez żadnych ozdób i najchętniej tylko kilka godzin dziennie a nie cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
olla. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 18:46 Ja mam aparat i nie kolorowy z gumkami tylko zwykły.Na początku histeryzowałam,że będę brzydko wyglądać,ale teraz mi to wgl nie przeszkadza.I mówię,że boli przez cały okres noszenia,a to nieprawda,bo boli tylko 2-3 dni po dokręceniu.I aparat ma służyć wyprostowaniu zębów,a nie że jest taka moda to mogę go ewentualnie sobie założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannah Montana Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:47 ja nie nosze aparatu bo moje zęby tego nie wymagają aczkolwiek wydaję mis ię że są troszkę krzywe i maja próchnicę i są żółte!Ale nie wyobrażam siebie z aparatem na zębach!Aparat na zęby KIT!Efekt po noszenia aparatu hit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:10 hannah montana ma sztuczne zeby widać Odpowiedz Link Zgłoś
lily_95 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 18:49 z jednej strony Hit zaś z drugiej Kit..;/ niektóre osoby uroczo wyglądaja w aparatach ortodontycznych.. zas calować sie z nim nie da i tu jest jego minus;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keklaka Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.aster.pl 23.03.09, 20:04 da sie całować z aparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka aparat to brzydactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:34 Według mnie aparat okropnie wygląda na czyiś zębach, jednak liczy się efekt jaki zostaje po leczeniu. Ja na szczęście mam ładne zęby bez aparatu Odpowiedz Link Zgłoś
twilightowa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 18:50 I hit i kit. Bardzo przeszkadzają i się nawet czasami pluje przez nie. (biedny mój chłopak) (pozdr *) Naszła taka MODA że nosi się je dla przyjemności. Nie wiedzą co to znaczy!! . Ja już noszę aparat ponad rok . Odpowiedz Link Zgłoś
angelania hit :) 23.03.09, 18:50 najpierw się pomęczysz z takim aparacikiem - to fakt bo sama od pół roku noszę ale jest to inwestycja na lata a poza tym jak się uśmiechniesz to twoje kafeleczki będą prościutenkie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
xxxlinkaxxx Re: HIT 23.03.09, 19:00 I to mi się podoba Masz bardzo fajną postawę Ja noszę aparat już 3 lata mam już 3 Już niedługo będę miała 4 Odpowiedz Link Zgłoś