emili 23.03.09, 22:41 Hej! Znacie jakiś dobry sposób na pryszcze trądzik i inne krosty na twarzy?? Bo mnie nie pomaga nic pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valhalla Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 23.03.09, 22:54 Toniki, żele i kremy oczyszczające. Domowe maseczki (przepisy znajdziesz w internecie, albo zapytaj mamy). A jak nic nie pomaga to warto wybrać się do dermatologa, który przepisze odpowiednie maści albo tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 24.03.09, 15:00 na moje czoło toniki działają odwrotnie więc radze codziennie wyciskać pryszcza jak ci wyskoczy i nie zdrapywać strupów(bo ja się przyzwyczaiłam że zdrapuje i nie mogę przestać) przemywać spirytusem(bądź sprawdzonym tonikiem)i spirytusem trochę szczypie i szczególnie przecieraj nim po wyciśnięciu i możesz używać też z nim tonika choć to trochę długo trwa gdy nie stosujesz tego codziennie to po miesiącu miałam efekty teraz mam tylko takie drobne w włosach a i najgorsza jest grzywka dzieńki niej masz więcej pryszczy ponieważ słońce wysusza chrosty itd. a gdy masz grzywkę to nie dociera tam słońce Odpowiedz Link Zgłoś
daria1150 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 07.07.09, 09:55 Mi bardzo pomaga maśc Benzacne zapytaj w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
anetka96 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 22.08.09, 14:05 Garnier czysta skóra. W niebieskim opakowaniu. Żel do mycia, tonik i krem. Pomaga. Moja siostra miała problem z pryszczami i naprawdę pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 16:09 ja stosuje tylko spirytus jest najlepszy... po nim mam bardzo ładną cerę tylko jak juz przetrzesz twarz spirytusem kremem posmaruj bo będziesz miała suchą skóre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: princess Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.xdsl.centertel.pl 10.04.09, 18:04 Hej. Wiesz ja też mam cerę trądzikową. Nie mam pojęcia ile masz lat i w jakim stopniu jest Twoja cera, ale myślę, że Ci pomogę. Po pierwsze nigdy nie używaj tych samych kosmetyków dwa razy, bo jak skóra się przyzwyczai to będzie źle . Po drugie, nie używaj zbyt wielu rzeczy na raz. Ja używam obecnie żelu, toniku i specjalnego płynu przepisanego przez lekarza - pediatrę, oraz stosuję witaminę B. Też tak spróbuj. Nie rób maseczek, peelingów itp., ponieważ tylko sobie zaszkodzisz. Na to jeszcze przyjdzie czas Jeśli nic nie pomoże, to po prostu idź do deramtologa. No to życzę Ci sukcesów w walce z trądzikiem i serdecznie Cię pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga96r Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 10.04.09, 20:38 maść cynkowa - dostępna w aptece ok. 3 zł , i jeszcze jeśli masz dużo pryszczy nie nakładaj na to pudru itp , bd jeszcze gorzej , ; xx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netinka01 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 15:16 Może spróbuj kapsułek Cerabit poleciła mi je farmaceutka Odpowiedz Link Zgłoś
britney_ Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 04.06.09, 15:25 Byłam z tym problemem u kosmetyczki Dała mi kilka cennych wskazówe;ij dużo wody mineralnej (ona oczyszcz cię z toksyn od wewnątrz) ,przemywaj rano i wieczorem cerę ,żelem antybakteryjnym (dobrze by było gdyby również zwężał pory ,tonik i krem z tej samej serii (najlepiej oczywiscie Powód z trądzikiem może być również wywołany przez słodycze i mleko o,O Też się zdziwiłam ;p Dlatego spróbuj słodycze odstawić na jakis czas ,a możliwe ,że będzie ich wyskakiwało coraz mniej Wysypiaj się i troszcz o skórę jak o niemowlę ;p Więcej wskazówek możesz znaleźć w internecie ,lub na kotku ,gdyż też był taki temat Jeżeli jednak masz poważne problemy idź natychmiast do DERMATOLOGA ! Odpowiedz Link Zgłoś
britney_ Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 04.06.09, 15:27 Jeszcze jedno ,widziałam w poscie ,że ktos napisał Ci abys wyciskała pryszcze..to bzdura ,nie wyciskaj ,chyba ,że chcesz mieć blizny i slady jeżeli chcesz poprawić stan skóry idż na oczyszczanie twarzy ,jedyne co można wyciskać to tak zwane wągry..znajduję się w okolicy "T" ,czyli czoło,nos ,broda. Odpowiedz Link Zgłoś
decod.e Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 04.06.09, 15:32 ` moja koleżanka kupuje amol i daje na pryszcze a to jej wypala i znika . spróbuj jak chcesz bo to działa . ona tak mówi . ; ] ale ja bym Ci radziła systematycznie dbać o twarz , czyli codziennie oczyszczać i nie jeść czekolady ani nie palić szlugów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cati Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 15:21 Moim zdaniem sporo zależy od tego czy to ile jest pryszczy. Jeśli nie ma ich dużo można radzić sobie samej. Oczyszczanie zioła czy preparaty typu wspomniany Cerabit. Jednak jeśli jest dużo to chyba jednak dermatolog Odpowiedz Link Zgłoś
loczek. Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 06.06.09, 12:49 tonik , żel do twarzy , krem = 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loczuś Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.koba.pl / 10.0.20.* 06.06.09, 13:25 też mam ten sam problem i mi w miarę pomaga żel do mycia garnier czysta cera czy tam skóra trzy w jednym. A jeśli już wyciskasz to do końca wtedy wcale blizny nie zostają chyba że strupa zerwiesz ale trzeba do końca a rzadko tak się da więc lepiej zostawić i jeśli już wyciśniesz to NIGDY powtarzam NIGDY nie trzymaj wacika ze spirytusem lub tonikiem długo na czole bo ci spali skórę. Ja ostatnio wycisnęłam pryszcza wszystko ok zaczęłam przemywać tonikiem i tak przytrzymałam chwilę aby mi resztę ropy zabrało i jak następnego dnia spojrzałam w lustro to krzyknęłam bo się przestraszyłam miałam wielkie coś na czole tzn nie takie wielkie ale wielkości większego pieprzyka i to na środku czoła załamka ale po 1 dniu zrobił się strup taki (mama mi powiedziała że sobie skórę przypaliłam...) i po 4 dnia niecący dotknęłam i odpadł strupek i na szczęście nie ma po tym śladu ;] nawet po pryszczu ;] caałe szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Girl Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:13 Jak myślicie stosowanie suplementów poprawiających cerę jak np ten Cerabit o którym ktoś pisał to skuteczny sposób? Czy może lepiej po wysuszyć pryszcza miejscowo? Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 00:59 Tak, jak sama nazwa wskazuje Cerabit to suplement diety, w którego składzie znajdziemy zioła. Tabletki te wraz z dostępnym żelem do mycia twarzy skutecznie poradzą sobie z wykwitami trądzikowymi, aczkolwiek należy pamiętać, iż kuracja taka jest dosyć długotrwała - ale skuteczna. Myślę, że jak ktoś od lat boryka się z nawracającymi pryszczami, to bez większego problemu zniesie te 4-6 tygodni kuracji. Podany przeze mnie czas jest optymalny, ponieważ żaden dostępny suplement diety nie przyniesie należytych efektów po kilku dniach - tak samo jest z tabletkami wzmacniającymi wlosy, czy z tabletkami zawierającymi beta-karoten. Ekspertką nie jestem i dlatego chciałabym się poradzić, przez jak długi okres czasu można stosować Cerabit? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 10:10 Ja stosuję żel+peeling+maseczka w jednym Garnier Czysta Skóra. Do tego raz w mtygodniu peeling gruboziarnisty i biorę suplement diety Skrzypo Vita. Jakoś pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 10:21 jeśli masz duzo pryszczy to idź do dermatologa, ja chodzę pół roku ale troszkę mi pomogło, nie tak bardzo ale jest juz lepiej niz w zimie ^^ a jeśli chodzi o maseczke to kupiłam wczoraj genialną ^^ "Garnier Czysta Skóra, MASECZKA rozgrzewająca, dogłębnie oczyszcza pory na 7 dni, z cynkiem" moze znajde jakies zdjęcie w necie, chwilkę ^^ właśnie taka, polecam ^^ i starcza na 2 zastosowania ^^ genialne uczucie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 10:40 do nicola_16 Ile kosztuje takie jedno opakowanie? xD Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 10:49 coś około 6 - 8 zł polecam Odpowiedz Link Zgłoś
miley. Tonik Benzacne. 20.07.09, 11:56 Ja miałam kiedyś całą twarz w krostach. Teraz nie mam już nic ;d Tonik Benzacne u mnie w aptece za ok 15 złotych. Jeśli będziecie stosowały systematycznie zobaczycie efekty już po 3 dniu naprawdę polecam. Można kupić też krem ale w gorące dni nie będzie komfortowo bo będziecie się całe kleić. Może znajdę jakąś fotkę tego. to jest to. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:29 Ja stosuję Cerabit na ulotce niema nic o tym jak długo można stosować. Przy cierpliwym zażywaniu naprawdę wart polecenia. Zwłaszcza dla osób o tłustej cerze Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 30.06.09, 20:36 No właśnie wiem, że nie ma i w tym jest problem, ponieważ przez okrągły rok raczej nie można żadnego suplementu diety stosowac. Ja wiem, że suplementy są do długotrwałego stosowania, aczkolwiek też mają jakiś destrukcyjny wpływ na wątrobę. Ja zastanawiam się nad rozpoczęciem drugiego opakowania - jak myślisz warto? Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 13:36 Polecam! Kosztuje około 15zł, a można stosować jako żel do mycia twarzy, peeling i maseczkę. Warto zainwestować. Skóra jest odświeżona i czysta. Kiedy wyskakuje mi jakiś pryszcz, smaruję go spirytusem. A na noc? Krem bye-bye spot Nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_ Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 17:37 ardnaskela podala bardzo fajny krem. ja mam 13 lat zaduzo to ja ryszow nie mam ale moj brat ma 15 lat i uzywa tego kremu Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 26.06.09, 17:59 Żele: ja uzywam tego: www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=1638295&stc=1&d=1217589181 Jest super !!!!!! I TONIKA TEŻ UZYWAM TEGO: www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=1638294&stc=1&d=1217589851 tO STEJ FIRMYXd www.eris.pl/erismedia/images/a8c3f9e540.jpg nA SERIO POMAGA I TAKIEGO KREMU TEZ UZYWAM ALE ZAPOMNIALAM NAZWY..... Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia7777777 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 30.06.09, 23:27 Ja mam niespełna 13 lat i nie mam pryszczy : D Ale mam szczęście : ) jak na razie... -_- Odpowiedz Link Zgłoś
olciaa111 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 30.06.09, 23:41 Myślę że powinnaś stosować różne toniki i żele do mycia twarzy. Jeśli nic nie będzie ci pomagało zgłoś się do dermatologa. ! Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 07.07.09, 01:54 A jak myślicie, czy w przypadku zbyt przypieczonej skóry można ją przemywać tonikami i myć żelami? Czy nie będzie wtedy szczypać? A ten żel Cerabit nie podrażni spalonej słońcem skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaluk Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 11:53 Blondyneczko przy takie skórze radziłabym wstrzymać się ze smarowaniem żeli i innych kosmetyków na trądzik. Skóra zbyt mocno opalona jest bardzo wraźliwa i wyszuszona. Delikatnie spróbowałabym smarowac kremem nawilżającym. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 09.07.09, 02:25 No tak ja smaruje przypieczoną skórę kremem nawilżającym - zwykłym Bambino, bo on nie podrażnia skóry, aczkolwiek świece się jak............no, nie powiem jak co Korci mnie żeby umyć twarz żelem, bo jestem taka już tłusta i świecąca od tego kremu, że aż wstyd tak wyjść do ludzi Czy teraz po dwóch dniach mogę już umyć twarz żelem Cerabit? Już nie mam takiej spieczonej buzi, aczkolwiek w dalszym ciągu troszkę mnie szczypie, a przez ten krem i mycie samą wodą, to pewnie pory pozatykały mi się maksymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniussia Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 11.07.09, 17:40 Najważniejsze to NIELECZ SIĘ W REKLAMACH !!!! Najprościej idź do dermatologa , on ci pomoże i mimo że musisz wyłożyć trochę kasy ( np. ja z mój peeling dałam 49 zl) ale na 10000000000000000000000%% ci pomoże ... Odpowiedz Link Zgłoś
loove_miley Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 12.07.09, 19:02 Ja też przeżywam trądzik na twarzy, ale nie bój się: prawie żadnej dziewczyny to nie ominie. Ja mam 13 lat i przynajmiej się cieszę, że teraz dostałam, a nie w wieku np. 17 lat. Hmm.. a co robię? Stosuję różne tabletki po kolacji xd Najlepszy pomysł: Idź po prostu do apteki i zapytaj się, czy są jakieś tabletki na trądzik. One na pewno po jakimś czasie pomagają. A teraz ja matuję sobie ten trądzik, zwłaszcza na czole, żeby nie było widać xd heh xd Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 13.07.09, 14:37 Ja polecam z AA na trądzik. Sama używam i jestem zadowolona,przynajmniej Cię nie uczuli. I smaruj na początku maścią cynkową(zostaw na pół godzinki) zmyj, a potem kremem Bambino ( taki zwykły dla małych dzieci,różowy xD) wysmaruj się i po paru dniach na pewno zobaczysz różnicę,nowe pryszcze nie będą się tak robić...Jak już to pojedyncze <br /> Niestety taki wiek,sama mam skórę skłonną do wyprysków... Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 14.07.09, 02:11 loove_miley napisał(a): > Ja też przeżywam trądzik na twarzy, ale nie bój się: prawie żadnej dziewczyny t > o > nie ominie. Ja mam 13 lat i przynajmiej się cieszę, że teraz dostałam, a nie w > wieku np. 17 lat. Hmm.. a co robię? Stosuję różne tabletki po kolacji xd > Najlepszy pomysł: Idź po prostu do apteki i zapytaj się, czy są jakieś tabletki > na trądzik. One na pewno po jakimś czasie pomagają. A teraz ja matuję sobie ten > trądzik, zwłaszcza na czole, żeby nie było widać xd heh xd Pozdrawiam Ja naprawdę nie radzę pudrować trądziku czy też smarować go fluidem. Mamy teraz lato, skóra się poci, a to okropnie wygląda - rozpływająca się tapeta. Wystaw buzie na chwilkę do słońca - niech ono troszkę wysuszy trądzik, smaruj maścią cynkową, zażywaj Cerabit, myj twarz odpowiednim żelem, zrezygnuja z soli i ostrych potraw i naprawdę zrezygnuj z pudrów i fluidów, bo szkodzisz swojej cerze (być może nawet nieświadomie). Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja7777 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 14.07.09, 10:02 Ja kiedyś stosowałam kosmetyki firmy AA i niestety bardzo mnie one uczulały. Także każdy musi znaleźć dla siebie odpowiednie. Teraz używam firmy Pharmaceris oraz kupiłam sobie suplement diety Cerabit z żelem. Ponieważ mam bardzo tłustą cerę - żel ładnie mi pomaga wysuszyć krostki. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 17.07.09, 15:15 No dokładnie każdemu pomaga co innego, aczkolwiek ja np. jestem z kolei uczulona na kosmetyki z Pharmaceris - buzia mnie po nich swędzi i w ogóle czuje dyskomfort. Podobnie mam z kremami Nivea - dla mnie to chyba najgorsze co może być. Oczywiście zażywam Cerabit, aczkolwiek to suplement diety w tabletkach, także mnie nie uczula - nawet od środka nie uczula Z kolei ja używam kremu albo z Ziaji, Dax Cosmetics i z Olaya. Te dwie pierwsze do niby tanie firmy, aczkolwiek naprawdę ich kremy mi pomagają i bardzo dobrze współgrają z moją skórą. Swoją drogą nie doczytałam na ulotce Cerabitu, jak długo może być on stosowany. Wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
sweetstar Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 22.08.09, 20:21 Moja rada -idź do dermatologa, który przepisze Ci odpowiednie dla cb leki na trądzik. Odpowiedz Link Zgłoś
limette cerabit 19.07.09, 20:09 Najlepiej zapytaj ich na www.cerabit.pl Właśnie odkryłam ,że mają nową stronkę i można tam pytać lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
ashley. Re: cerabit 19.07.09, 20:12 Stosuj maście ,toniki,żele do twarzy.Rób sobie peeling raz w tygodniu i maseczkę.Pij dużo wody,ogranicz słodycze(u niektórych os. to właśnie słodycze sprawiają zmianę trądzikową),jeżeli nie ustępuje idź do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja7777 Cerabit 20.07.09, 10:53 Blondyneczko ja postanowiłam zużyć dwa opakowania kapsułek Cerabitu a potem na jakiś czas zrobić przerwę np. na 3 miesiące, no chyba, że już nie będzie konieczne branie jakiegoś "pomocnika"). Jednak myślę, aby zaczeło przynosić efekty potrzebny jest dłuższy okres jego stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Cerabit 21.07.09, 00:57 No ja właśnie ja zaczęłam stosować kurację z użyciem kolejnego opakowania - szkoda, tylko, że nie natrafiłam na ten pakiet promocyjny z żelem, bo on jest rewelacyjny, a żelu samego akurat nie było Nie mniej jednak teraz zamiast 3 tabletek będę łykać 2 dziennie, tak żeby stopniowo wchłaniać mniejszą dawkę - może to pomoże. A nad trzecim opakowaniem, to już naprawdę się dogłębnie zastanowie, albo zapytam farmeceuty, czy Cerabit można aż tak długo stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja7777 Cerabit 22.08.09, 14:02 Ja też zakupiłam kolejne opakowanie Cerabitu z żelem, dostałam jeszcze zestaw z promocji, ale jak pani powiedziała w aptece, to już końcówka takich zestawów. Jak narazie nowe krostki mi się nie pojawią, a cera wygląda znacznie lepiej. Ciekawe jak będzie po odstąpieniu tego leku. Jednak jak napisałam wezmę go do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
netinka01 Cerabit 23.08.09, 17:21 Też stosuje Cerabit jestem bardzo ciekawa czy efekt utrzyma się po odstawieniu kapsułek a jeśli tak to na jak długo Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 22.08.09, 14:11 nie zawsze jakieś drogie,reklamowane,markowe kosmetyki czy tobiki działają mi mama kupiła tonik z apteki za chyba 8 złotych i pomógł po 2 dniach i nie mam wcale pryszczy no nie u wszystkich to działa po 2 dniach ale moja koleżanka miała starszne pryszcze a używała same markowe jakies toniki,kremy aj apoleciałm jej mój i juz nie ma a nazywa się undertwenty Odpowiedz Link Zgłoś
agzii14 Spróbuj tego... :) 23.08.09, 21:41 Okej. Mam ten sam problem. Ostatnio wyczaiłam w aptece fajny tonik do twarzy: 'Benzacne' jest dobry bo nie wysusza strasznie cery. A jak chcesz jakiś mocniejszy to fajna jest 'Afrodyda(Afronis)' ale to trochę wysusza. Dobrze jest jeszcze stosować jakieś tabletki, najlepiej na bazie drożdży. Ja na przykład stosuję 'Dromin'. Myj codziennie buzię jakimś żelem, a na noc smaruj się kremem (najlepiej nie tłustym). Ja lubię NIVEA visage youn 'bye-bye spot!'.Dużo dają też domowe maseczki No i chyba tyle czy się mogę podzielić. :p Odpowiedz Link Zgłoś
ewafarna Re: Pryszcze!!!Straszna rzecz!! 24.08.09, 22:23 polecam taki \kerm bez recepty ACNEDERM -mi pomaga Odpowiedz Link Zgłoś