justyna746 27.04.09, 15:03 Piszcie tutaj swoje problemy. Może to być problem psychologiczny lub związany z urodą. Moi rodzice są takich zawodów, ze mogą wam pomóc. Mój tata-psycholog. Moja mama- kosmetyczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nieśmiala... ;/ Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.netia.citysat.com.pl 27.04.09, 16:12 hey. mam wielki problem. W obecnosci mamy jestm troche nismiala i mam problem jak powiedziec mamie ze mam prolem. chodzi o depilacje nóg. nie wiem jak jej to powiedziec. gdy dostalam okresu ledwo co sie dowiedzia !!! wiec nie wiem jakto wyrazic zebym ja sie czula komfortowo zebym pozniej nie zalowala tego co powiedzialam!! Help !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demi92 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 16:15 właśnie ja też mam taki problem nie umie z mamą gadać o sprawach związanych z dojrzewaiem jak zacząć taki temat żeby nikt nie czuł sie skrępowany???? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 19:34 Nie da się rozmawiać o takich sprawach bez skrępowania, ale ten sposób sprawi, ze bęziesz odczuwała je zarówno ty jak i twoja mama na początku rozmowy. Podejrzewam, ze masz około 14 lat. Przedewszystkim nikogo nie może być w domu lub po prostu spróbuj wybrac czas, w którym nic wam nie przeszkodzi i nikt nie będzie mógł podsłuchiwać waszej rozmowy np. w łazience kiedy się przebierasz ty lub twoja mama. Wejdź do niej lub zawołaj ją do łazienki, a potem zacznij: ,,Mamo, ja muszę o czymś z tobą porozmawiać..." i zacznij gadkę, że ty już jesteś nastolatką i, ze ty po prostu juz nie jestes dzieciakiem, a potem dorzuć coś o czym chciałaś jej powiedzieć. Na końcu również może okazać się trochę trudno zakończyć jakoś temat, ale sobie poradzisz. W ten sposób na pewno ta rozmowa ie będzie taka nieprzyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 19:15 Z tym to akurat powinnam sobie poradzić. Ja miałam 10 lat kiedy zazęłąm sobie depilować nogi. Więc podejdź do mamy i poproś ją, żeby kupiła ci coś do depilacji. Ona prawdopodobnie zapyta dlaczego, a ty odpowiedz jej, że ty już musisz czy chcesz sobie nogi wydepilować. Ogólnie przedstaw jej całą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
demi92 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 16:22 własnie mam jeszcze jedno pytanko (przyda sie twój tata hehe chodzi mi o rozstania z byłym nie dawno zerwałam z chłopakiem i ciężko mi o nas zapomnieć - można poiedzieć że mam tak jakby małą depreche - i nie wiem jak o nim zapomnieć no bo niby to ja z nim zerwałam ale co chwile coś mi o nim przypomina i strasznie za nim tęsknie co mam zrobić żeby o nim zapomnieć???? prosze pomóż Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 19:45 Ja miałam podobną sytuację. Właściwie to pewien poeta wyznał kiedyś, że o swojej byłej nie mógł zapomnieć 500 nocy i 13 dni, u ciebie to raczej nie grozi, ale ja miałąm podobną sytuację co ty, tylko gorszą, ale nie na mnie się teraz skupiamy. Ja nadal nie mogę zapomnieć o swoim byłym, ale polecam ci bardzo jakiś wyjazd w weekendy lub jakąś wycieczkę rowerową codziennie. Ogólnie chodzi mi o cos co sprawi ci oprzyjemnośc i będzie ją sprawiało codzinnie lub badzo często. Ja zapominam o nim tylko w weekendy, ponieważ normalnie on chodzi do 6. a ja do 5. klasy tej samej szkoły i ja ci podała sposób na zerwanie osób z innych szkół i ogólnie nie spotykających się na codzień, a teraz może coś o osobach ze szkoły. Otóż powinnaś z nim szczerze porozmawiać najlepiej musicie się gdzieś spotkać, najle-iej w cichym miejscu. Umówcie sie przez GG lub komórke. Msisz z nim poruszyć temat o tym, że ty już z nim nie chodzisz i trudniej ci jest ,,żyć" kiedy ty pojawiasz się codzienie przed oczami i (być może) gapisz się na nią. Powiedz mu na koniec ostro i twardo ,,nie chodzimy ze sobą i uszanuj to" No i oczywiście przdadza się jeszcze jakieś metody relaksacyjne, zebyo nim zpaomnieć, mogą być te, które już wspomniałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieśmiała ;/ Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.netia.citysat.com.pl 27.04.09, 16:28 prosze odp jak najszybciej ! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: 86.110.138.* 27.04.09, 16:31 no więc... dzisiaj byłam na basenie z klasa no i już w przebieralni suszyłam włosy itp. kiedy popatrzyłam w lustro miałam całą czerwona i suchą twarz....dzisiaj zapomniałam wziąć kremu wiec może temu ale nigdy wcześniej mi się tak nie stało... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 19:49 To muszą być jakieś problemy skórne związane z okresem dojrzewania. Musisz udac się do dermatologa, ktry zobaczy co jest z twoją skórą i przepisze ci odpowiednie leki. Oczywiście powiedz o wszystkim mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: 86.110.138.* 27.04.09, 17:14 i mam jeszcze pytanie czemu mi tak wyskakują pryszcze kiedy mam okres?? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 19:53 ponieważ jest to czas, w którym ciało wariuje i w okresie dojrzewania jst to najnormalniejsze. U mnie równiez tak jest od dwóch lat i nie mam problemów z niczym. Nie martw się, niedługo skończy się okres dojrzewania i wytwarzanie łoju wreszcie ustanie i będziesz miała piękną cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 17:50 ok, nie ja miałam odpowiadać, ale chyba moge pomóc? Z tymi pryszczami przy okresie to jest całkiem normalne. Nie każdy je ma, ale można się tego spowdziewac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:27 mi raczej przyda się rada twojej mamy mam taki okropny problem:wąsik! jest coraz widoczniejszy!niewiem czy to hormony bo nie mam az tak ciemnych włosów;/ ale to jest starszne! i mam takie 3 pytania na które chciałabym odpowiedź twojej mamy: 1.Czy są na to jakieś domowe sposoby?Jakie? 2.Jak działa krem depilujący?Jak się go stosuję i czy on nie pogorszy mojego wyglądu? 3.Jakiej firmy najlepiej wybrać taki krem i jak jest jego cena? Mieszkam w takiej małej wsi gdzie niema takich sklepów z kosmetykami i gdy pojadę na zakupy chce zakupić taki krem tylko prosze niech twoja mam mi dobrze podpowie jestem załamana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GabI;*** Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 19:57 Hej... mam taki problem. Chodzę do 5 klasy a mój były do 6. No to wiadomo o co juz chodzi... tydzień temu zerwałam z nim ale po prostu myślę o nim cały czas nie mogę zapomnieć! Próbuję wszytskiego! Wypad z koleżankami na miasto spacer po bliskiej okolicy na wycieczkę rowerową ale wciąż nie mogę zapomnieć! Nie dawno a dokładnie w piątek on podszedł do mnie i powiedział " cześć... masz chwilkę bo chciałbym z tobą szczerze pogadać..." i przy tym uśmmiechnął się do mnie tajemniczo. Ja oczywiście powiedziałam że mam wolny czas. I on wtedy powiedział że przeprasza mnie bardzo że był taki niesmiały i wogóle za wszystkie błędy które popełnił... Jak mogłam mu nie wybaczyć! Następnego dnia napisał mi na gg " Możemy do siebie wrócić... wystarczy chcieć, a ja oczywiście się poprawię..." na koniec buziaki. Dzisiaj w sql moja koleżanka ( o niczym mi nie mówiąc) podeszła do niego i zaczęła się wypytywać jego o wszytskie szczegóły... między innymi czy mnie kocha... jak to usłyszał o mało nie zepchnął jej ze schodów wychylił się zza ściagny i powiedział przy wszytski dziewczynach że mnie kocha.... Proszę doradźcie mi co mam zrobić... Co mam mu odpisać na tego jego wiadomośc na gg o której wspomniałam? Liczę na pomoc.... Naprawdę bardzo mi na nim zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 20:20 Odpisz mu: 1. Jeśli żeczywiście chcesz z nim być: ,,No mam nadzieję, ze żeczywiście się porawisz. Chciałam do ciebie wrócić, bo trochę stęskniłam się za tobą. I to co powiedziałeś przy tylu osobach, to oznacza, ze naprawde się starasz i chcesz do mnie wrócić, więc ok!" 2. Jeśli wolisz muodmóewic: ,Wiesz, ja wąłściwie to nie za bardzo coś do ciebie jescze czuje. Doceniam to, ze pzy tylu osobach powiedziałeś, że mnie kochasz, ale to jest naprawdę dla mnie nie za bardzo istotne, ponieważ zerwaliśmy ze sobą i ja, ja nie mam pojęcia jak ci to powiedzieć! Wolałabym po prostu... nie... Sorki, ale tak będzie najlepiej!" PS. Konieczie napisz mi jak ci to poszło, może będziesz eszcze otrzebowała moich rad Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 20:03 Otóż problemem dużym to nie jest: 1. Domowych sposobów na to nie ma. 2. Krem depilujący pomoże i ni epogorszy twojego wyglądu, chociaż możesz stosować też inne środki depilujące, ale zastosuj się do ulotki. 3. Ja ci polecam 3 firmy: NIVEA, SORAYA i PHARMACERIS, chociaż najlepsza jest pharmacerisa, ja ją stosuję (toniki, peelingi). Zazwyczaj kosztują one 10-70zł. Jesli chcesz cos jeszcze wiedziec, to napsiz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 20:17 mam kartoflany nos ;/ jak go zamaskować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi:*** Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 20:20 Hej... mam taki problem. Chodzę do 5 klasy a mój były do 6. No to wiadomo o co juz chodzi... tydzień temu zerwałam z nim ale po prostu myślę o nim cały czas nie mogę zapomnieć! Próbuję wszytskiego! Wypad z koleżankami na miasto spacer po bliskiej okolicy na wycieczkę rowerową ale wciąż nie mogę zapomnieć! Nie dawno a dokładnie w piątek on podszedł do mnie i powiedział " cześć... masz chwilkę bo chciałbym z tobą szczerze pogadać..." i przy tym uśmmiechnął się do mnie tajemniczo. Ja oczywiście powiedziałam że mam wolny czas. I on wtedy powiedział że przeprasza mnie bardzo że był taki niesmiały i wogóle za wszystkie błędy które popełnił... Jak mogłam mu nie wybaczyć! Następnego dnia napisał mi na gg " Możemy do siebie wrócić... wystarczy chcieć, a ja oczywiście się poprawię...kiss" na koniec buziaki. Dzisiaj w sql moja koleżanka ( o niczym mi nie mówiąc) podeszła do niego i zaczęła się wypytywać jego o wszytskie szczegóły... między innymi czy mnie kocha... jak to usłyszał o mało nie zepchnął jej ze schodów wychylił się zza ściagny i powiedział przy wszytski dziewczynach że mnie kocha.... Proszę doradźcie mi co mam zrobić...crying Co mam mu odpisać na tego jego wiadomośc na gg o której wspomniałam? Liczę na pomoc.... Naprawdę bardzo mi na nim zależy... serceserceserce Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 20:30 W takim razie skorzystaj z rady numer jeden którą ci już napisaalm Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 27.04.09, 20:30 Już kiedyś na innym forun rozwiązywałam ten problem. Musisz tylko ciemniejszym puderm zamatować sobie policzki i pobocza nosa, a czubek pomaluj na jasniejszy kolor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:13 Teraz przyda się twoja mama.Czy są jakies sposoby na proste włosy bez prostownicy??? jesli nie ma to co mam robic zeby sie jak najmniej niszczyły przy prostowaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paati Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.osiedle.net.pl 27.04.09, 22:17 Mam dwa problemy pierwszy sucha skóra ,a drugi to jak sie pozbyć wągrów ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytkstustykl Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:00 A ja mam problem z zadaniem z matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 15:40 Jesteś zapewne najgorsza z kasy lub należysz do tych osób xD. Na pewno znasz osoby, któr epie się uczą matematyki (mają np. 5) więc umów się z którymś z kujonów matematycznych i poproś o korepetycje (darmowe oczywiście) twoi rodzice mogą ci również wykupić koroepetycje u nauczycieli. Aby poprawić swije stopnie musisz jak naszybciej poprawić wszystkie swoje oceny, które można jeszcze poprawić i wkuwać do każdej krtkówy czy klasówy po kilka godzin. Możesz też zainwestować w program do nauki matematyki dla sowjej grupy wiekowej. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 15:36 1. Używaj kremów nawilżających i jedz dużo owoców 2. Nie wyciskaj! Stosuj toniki, peelingi na twarz, często my twarz itp. polecam ci kosmetyki z firmy PHARMACERIS Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 15:34 są odżywki, które prostują włosy, ale zaledwie 5% skutkuje a nie da sie używać prostownicy i mniej niszczyć włosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 13:36 ale to są kremy dpilujące czy do depilacji? bo mi chodzi o takie które nakladam i one wspomagaja znikanie włosków. jak sie je stosuje? ile musze je stosowac zeby zobaczyc efekty? czy one na zawsze usuna owłosienie? i i czy gdy juz sie tego pozbede musze je jeszcze stosowac czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 15:43 -Depilujące -według opisu na opakowaniu -Nie -Zależy czy na ulotce jest tak napisane, czy na opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 13:53 a czy ty tez miałas wąsik? jakie są afekty tych produktów?te toniki też depilują? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 15:45 -nie miałam -azwyzaj działają i nie masz owłosienie na kila tygodni -nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytkstustykl Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 15:55 Tak tylko że mie chodzi o zadanie z matematyki zadane do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 19:13 to mi je tu napisz, jeślichodzisz niej więcej (najdalej do 5 klasy) to je rozwiążę! Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 18:11 ej, a co zrobić, żeby mieć idealną cerę latem? żeby nie pakować na ryj tony jakiś szitów? bo ja pojęcia nie mam... jak to niemożliwe, to co można zrobić, żeby chociaż była cera była czysta? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 19:17 nie da się obejść bez kosmetyków w lato, musisz stosować: - kremy nawilżające - opalać się (max 3 godziny) - masować sobie codziennie twarz ( po prostu ok. 15 minut wmasowywuj se kremik) - stosuj toniki na pryszcze, zaskórniaki i wągry Jeśli teraz zacziesz działaść w lato możesz osbie dac spokój z kosmetykami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 19:50 a jakie kremy są dobre? bo nie znam się na tym za bardzo. muszę zaznaczyć, że mam bardzo wrażliwą skórę, więc muszę uważać.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: Pomogę wam we wszystkim! 28.04.09, 19:54 aaa i konieczne jest opalanie się? jestem bardzo blada i tak mi się w sumie podoba... nie chciałabym niczego zmieniać. o.O Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 29.04.09, 15:09 opalanie nie jest konieczne, ale piękną cerę byś miała (taką czekoladową) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 29.04.09, 15:08 podejdź do apteki i zapytaj sie jaki krem na sucha skóre bedzie dla cb najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: Pomogę wam we wszystkim! 29.04.09, 16:40 aha, okej, dzięki za info, pomogłaś mi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytkstustykl Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:11 Chodze do 2 gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 29.04.09, 20:08 aha, not o poproś, któregoś z rodziców o pomoc lub postaraj sie napisac mi tutaj to zadanie, a ja spróbuje je rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytkstustykl Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 20:09 Ok juz zrobiłam, tyko ciekawe czy dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdxd Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.telpol.net.pl 30.04.09, 11:41 mam taki problem: mam trądzik,wągry itp na twarzy i trochę na plecach. a do tego rozstępy na udach i znamię na plecach.. O ile z twarzą sobie jakoś radze to z reszztą nie co moge zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 30.04.09, 13:25 Rozstępy przechodza dopiero po latach ćwiczeń i zbilansowanej diety. Nie polecam jednak operacji, ani żadnych innych sposobów. Znamieni już nigdy nie usuniesz chyba, że operacyjnie co będzie kosztowało całe tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdxd Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.telpol.net.pl 30.04.09, 13:43 a wiesz może czy są jakieś maści,kremy na rozstępy? znasz jakąś stronę na której mogę sprawdzić wartość energetyczną produktów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.09, 13:58 dziewczyny! pomocy! sciana u mnie w szkole jest taki chłopak... bardzo mi sie podoba i ja jemu też (chyba... tak mi dziewczyny mówią) ale nie wiem jak zrobic ten pierwszy krok żeby był taki dyskretny... sytuacja jest trudna bo on jest ode mnie rok młodszy (chodzę do 6 kl) a za mną chłopaki z mojej klasy latają... sciana pomóżcie! pliz! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 30.04.09, 14:41 WoW! Nie czekaj na nic! Tylko się dowiedz czy ma dziewczynę i rób ten pierwszy krok: Po prostu podejdź do niego i powiedz, ze się tobie podoba. Ja mam ten sam problem, a właściwie miłam. Powiedziałam to (młodszemu i rok) chłopakowi i on teraz ze mną chodzi. Tylko, ze takie związki są nietrwałe, to jet jedyny szkopół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewna. Chłopak. IP: *.tvgawex.pl 30.04.09, 15:23 Hej justyna746 Więc tak. Podoba mi się taki chłopak. Jest w moim wieku ( 6 kl), jest wyższy ode mnie (a to taka innowacja, bo jestem trzecią najwyżyszą w szkole dziewczyną) i straasznie mi się podoba. Kiedyś, w zesłym roku, w listopadzie, musiałam z taką grupką osób z mojej klasy iść do równoległej klasy, bo reszta uczniów pojechała w jakieśtam miejsce, a my zostaliśmy. No i w tej klasie był ten chłopak. I od tamtego czasu mi się podoba. W tym roku mam bal szóstych klas, i chciałabym iść z nim.. Ale ja nawet go nie znam! jak mam się z nim zaprzyjaźnić, i zmusić go, by ze mną poszedł? Pomóóż! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Chłopak. 30.04.09, 15:38 Więc skoro ci się podoba, to najpierw dowiedz się, czy tyu mu się podobasz. Potem postaraj się zwrócić jego uwage na siebie. Bal zapewne będzie już niedługo więc się spiesz, ale nie za bardzo. Kiedy już będziesz go miła w garści napisz se w opisie na gg: ,,Bal 6-tych klas! Czekam an zaporszenia chłopaków" a jesli cię nie popris to niestety nie ma mocnych lub może już kogoś zaprosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewna. Chłopak. IP: *.tvgawex.pl 30.04.09, 15:48 justyna746 napisał(a): > Więc skoro ci się podoba, to najpierw dowiedz się, czy tyu mu się podobasz. Pot > em > postaraj się zwrócić jego uwage na siebie. Bal zapewne będzie już niedługo więc > się spiesz, > ale nie za bardzo. Kiedy już będziesz go miła w garści napisz se w opisie na gg > : ,,Bal 6-tych > klas! Czekam an zaporszenia chłopaków" a jesli cię nie popris to niestety nie m > a mocnych > lub może już kogoś zaprosił. Po pierwsze. Jak mam się dowiedzieć, czy mu się podobam? W myślać czytać nie umiem Po drugie. Jak mam zwrócić na siebie jego uwagę? Mam mu krzyczeć przed nosem : "Podobasz mi się, zwróć na mnie uwagę!"? Po trzecie. Jak myślisz, czy to dobry pomysł, żeby go zaprosić do znajomych na naszej-klasie po tym, jak stale się na niego gapię na przerwach? Po czwarte. Dziekuję że mi odpisałaś Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Chłopak. 30.04.09, 19:34 1. Znajdź jego kumpli i naślij ich na niego. 2. Kiedy będziesz szła niech ,,przypadkowo" wypadnie ci np. bransoletka pod jego nogi i poproś go żby ci ją podniósł, a potem przez kilka sekund patrz sie w jego oczy (to działa) 3. tak 4. nmzc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.09, 17:08 no tak, ale ja miałam mu to dyskretnie pokazac, a nie tak wprost... jestem nieśmiała jeśli chodzi o te rzeczy ... doradź jakoś inaczej... pliz! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 02.05.09, 21:03 Ale jeśli chłak jest młodszy to nie powinno być problemu. Wyrzutów sumienia nie ma dużych jak on nie będziechciał z tobą chodzić, bo dla starszej ziewczyny on okaże się potem,,szczeniakiem" i nie będzie się nim przejmowała. A żeby zrobić to dyskretnie to spróbuj złapać jego gg i pisać mu pod nickiem ,,animka" to nie będzie wiedział o co chodzi. powiesz mu wprost na gg: podobasz mi się, zobacyzmy się w szkole, dowiesz się kim jestem!" i tak już będzie prościej lub jest drugi sposób: ,,naślij na niego swoje kleżanki , najlepiej śmiałe.to może wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
sirangel Re: Pomogę wam we wszystkim! 02.05.09, 22:11 Hej, po pierwsze... jest jakiś sposób na usunięcie z twarzy piegów??? Próbowałam już chyba wszystkiego i nic... ogórki, kremy dupa nic nie działa A po drugie.. heh.. to głupia sprawa... chyba zakochałam się... w takim jedynym idiocie... ale to nie takie zwykłe zakochanie. On mi się przyśnił po tym jak raz go na oczy widziałam... a potem było coraz gorzej. Odkrywałam po kolei że łączy nas dokładnie wszystko! Lubimy te same rzeczy, czytamy te same książki, słuchamy tej samej muzyki... kurcze.. nie wiem co robić... jedyny problem to to że on jest w cholere daleko i nie mam mozliwosci sie z nim spotkac... co zrobić? Jak się odkochać? Ja już nie umiem normalnie funkcjonować... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 03.05.09, 09:28 Piegi można usuwać chyba tylko operacyjnie co nie jest zbytnio bezpieczne, a żeby się odkochać musisz tylko poszukać głupot o nim, typu: łąmaga z WF-u, aparat a zębach, itp. poszukaj w nim dziwactw. Na miesiąc znajdzie się z dzieisięć! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 03.05.09, 21:34 moze masz jeszcze jakies problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jowitus_jonas Re: Pomogę wam we wszystkim! 04.05.09, 15:11 Mam wielki problem, zakochałam się w chłopaku z mojej klasy i nie wiem jak się odkochać? Proszę pomóż mi! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 04.05.09, 16:14 A dlaczego chcesz się odkochać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulinka Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 17:46 ja chciałabym trochę schudnąć z twarzy.. nie wiem czy tak się da, ale taki troche pulchniak ze mnie, bo policzki tak jakby mam kwadratowe a broda tak trochę odstaje więc nie jest to całkiem kwadratowa twarz, aha i jeszcze jestem prawie zawsze czerwona, a tam gdzie są wąsy i broda (u chłopów) to tak zielono trochę ;/ pomóż xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdxd Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.telpol.net.pl 04.05.09, 19:37 często robie się czerwona ; ( co mam zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 04.05.09, 20:56 a z jakiego powodu robisz się czerwona? za zawstydzenia? czy są inne powody? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 04.05.09, 20:55 żeby ,,schudnąć" an twarzy potrzebujesz kilku miesięcy. Możesz sobie kupić masażer lub krem do twarzy. Jeśi wolisz masarzer do twarzy to pójdź do jakiegoś sklepu internetowego,a jeśliw olisz tradycyjne metody wsamrowywuj sobie codzinnie wieczorkiem kremik, a i co do tych kolorków na twarzy, to poradź się dermatologa Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: Pomogę wam we wszystkim! 04.05.09, 22:08 1. jak namówić mamę, żeby puściła mnie na koncert do Warszawy? ;/ miałam już cały plan, ale moja siostra wszystko schrzaniła. moja siostra ma 18 lat, miała jechać ze mną, ale uciekła z domu, mama się wściekła i mówi, że nigdzie więcej jej nie puści -.- jak widziała, jak ostatnio płakałam, powiedziała, że pojedzie ze mną, ale jak to będzie wyglądać? to jest koncert zespołu grającego psycho METAL. tam będzie bardzo ostro, szczególnie, że muszę dokopać pewnej dziewczynie, dlatego nie może tam być mojej mamy! błagam, pomóż mi muszę jechać na ten koncert! ale nie z mamą ( co mam jej powiedzieć, żeby mnie puściła?! ;/ nie jestem już dzieckiem, wiem co dobre, a co złe... ( 2. mam blizny... jest ich dużo i są głębokie... chciałabym nosić koszulki na ramiączkach ale to wygląda tragicznie... ;/ co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 05.05.09, 14:12 1. niech, ktraś twoja koleżanka pojedzie an ten koncert ze swoją starszą siorką, a ty z nimi 2.nakładaj sobie fluid lub make-up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdxd Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.telpol.net.pl 05.05.09, 14:55 robię się czerwona np.jak gadam z kimś,czasami tak po prostu,jak się śmieje itp. nic stresującego. bo jak się stresuje to mi się ręcę pocą i musze coś z nimi robić ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 05.05.09, 19:33 Zapewne są to efekty dojrzewania. Są na to leki, ale w tej sprawie poradź się lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulinka Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 19:09 o ja też tak mam jak osoba powyżej, czerwona nie ze wstydu tylko tak normalnie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 05.05.09, 19:35 No więc są to efekty dojrzewania i, aby się z tego leczyć (niewiem czy da sie wyleczyć) musisz iść do odpowiednią receptę do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [][] Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:22 A ja mam celulit ((( Jak mam się go pozbyć?? HELP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 06.05.09, 13:17 kilka miesięcy ćwiczeń po kilka godzin dziennie lub operacja i ból Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 07.05.09, 13:09 justyna746 napisał(a): > Piszcie tutaj swoje problemy. Może to być problem psychologiczny lub związany z > urodą. > Moi rodzice są takich zawodów, ze mogą wam pomóc. Mój tata-psycholog. Moja mama > - > kosmetyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 18:08 jestem wysoka !! mam 12 lat i 166 cm wzrostu !! przezywają mnie żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 09.05.09, 08:38 to nie noś wysokich buów, a jesli ju7z tak robisz to niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia13miley Re: Pomogę wam we wszystkim! 08.05.09, 16:21 Mam taki problem mam 13 lat i mam trądzik na twarzy i plecach niedługo bal szóstoklasisty a ja nie chce iść taka pryszczata jak sobie z tym poradzić ??? prosze pomóż mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_ija Re: Pomogę wam we wszystkim! IP: *.csk.pl 08.05.09, 20:24 mam 12 lat i jestem brunetka . moje wloski na nogach nie sa az tak bardzo dlugie ale za to wyraziste. moje kolezanki z klasy maja nawet dluzsze od moich , ale sa blondynkami i u nich tego nie widac. czy moge juz zaczac depilowac nogi? i jak powiedziec o tym mamie zeby mnie zrozumiala i pomogla?? pomocy.. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 09.05.09, 08:39 zacznij depilować nogi i powiedz mamie, że źle wyglądasz z włoskami na nogach i jak ty pójdziesz na Odpowiedz Link Zgłoś
justyna746 Re: Pomogę wam we wszystkim! 09.05.09, 08:38 wyciśnij sobie wszystkie ,,syfy" i przemyj tonikiem oczyszczającym Odpowiedz Link Zgłoś