nicola_16 28.04.09, 15:02 napiszcie jaką najciekawszą książkę czytałyście w życiu no i jak wam się chce to napiszcie o czym jest, a po co mi to? chciałabym przeczytac coś extra i tyle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicola_16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 28.04.09, 16:44 jak dla mnie to narazie... hmm... może... Niekończąca się historia... ale tak szczerze to nie wiem czytałam mało fajnych książek Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_xd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 28.04.09, 17:02 Klasa Pani Czajki=>> polecam zajefajna Potter i ... Pan Samochodzik wiem, ze głupi brzmi ale zajefajna jest ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
anahi17 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:14 Stawazyszenie Wedrujacych Dzinsów !!!!!!!!!!!! POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luckygirl952 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliści 06.07.09, 15:25 moimi ulubionymi ksiazkami sa ,,letnia akademia uczuc'' 1 i 2(uczniowie liceum wyjezdzaja na wycieczke do bulgarii, tam poznaja wiele znanych im osob od innej strony, a takze maja nowe nie tylko milosne klopoty.Jest to moim zdaniem ksiazka nie tylko o milosci ale takze o problemach, ktore wielu z nas ma), i jest jeszcze ksiazka,,kiffo i pitbull''czy cos takiego(jest o dwojce przyjaciol, ktorzy sledza nauczycielke(chyba od matmy lub polskiego) bo podejrzewaja ja ze jest dilerem narkotykow. W miedzy czasie nastepuje wir sytuacji, ktore oczywiscie maja niekoniecznie dobre skutki. Jak dla mnie byla to chwilami wstrzasajaca ksiazka, lecz bardzo fajna), kolejna to np. trylogia ,,Eragon''(ksiazka o chlopcu, ktory ma moc i smoka, musi pokonac wiele przeciwnosci losu i czarnych mocy, wbrew pozorom nie jest to podobna ksiazka do ,,Harry'ego Potter'a'', mowi wiele o naszym życiu), kolejna ksiazka to ,,Dzieci z dworca zoo''(opowiada o dziewczynie zazywajacej narkotyki i probojacej wyciegnac sie z tego lecz nikt nie chce jej pomoc wiec stacza sie na dno i posowa sie do rzeczy ktorych wczesniej sie brzydzila), oczywiscie polecam takze ,,Zmierzch''(jak dla mnie jest swietny, zapewne wiesz o czym jest), fajne jest tez,,klopoty milosne poplacaja''(ksiazka o dziewczynie ktora ma na poczatku same problemy m. in. milosne, a poźniej oczywiscie po wileu przejsciach zakochuje sie w pewnym kolesiu przy ktorym na robila sobie niezlej siary). To na razie tyle jak sobie jeszcze cos przypomne to napisze. Mam nadzieje,ze spodobaja Ci sie chociaz niektore z tych ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 19:21 Maite Carranza - Klan Wilczycy cudowna książka, opowiada o pewnej dziewczynie,której mama nagle znika,a ona sama dowiaduje się,że jest czarownicą. No i ogólnie wszystkie książki Małgorzaty Musierowicz są wspaniałe więc też polecam =) Miłego czytania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka zmierzchu Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:56 SAGA ZMIERZCHU uwielbiam ta książka jest wsapniał kto nie czytla niech Żałuje !!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
bakubaku Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 07.07.09, 00:16 Saga Zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
bakubaku Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 07.07.09, 00:36 Saga Zmierzch ..po prostu ubóstwiam ..pisać nie będę o czym jest bo chyba każdy to zna "MÓW" ..też bardzo fajnie ..opowiada o dziewczynie (Melindzie) ktora właśnie idzie do liceum ale nikt jej tam nie toleruje.. a dlaczego i co sie jej przydażyło przeczytajcie sami polecam "Marzenia Sandry K" ..dziewczya poznaje nowych ludzi, pragnie zostac modelka itp.. ksiazka na jeden wieczór ciekawa "Diabelski Walec" ..opowiada o dziewczynce ktora trafia do szpitala z dziwnymi objawami choroby dla nikogo nieznanej ..prawdziwą przyczyne odkrywa detektyw Alex, który podejrzewał o "to" całkiem kogoś innego "Ciało i Krew", "Obłęd, jestem gwiazdą", "Chciałabym, żeby ktoś gdzies tam na mnie czekał" ..i dużo dużo ich pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 25.08.09, 15:54 Moja ulubiona to Romeo i Julia ale ją chyba wszyscy znamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.lukman.pl 07.07.09, 12:21 "Zmierzch" "Księżyc w nowiu" "Zaćmienie" "Przed świtem" "Intruz" "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów" "Mała Księżniczka" Te książki są naprawdę świetne!! A 5 pierwszych napisała Stephanie Meyer Gorąco je polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolla Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: 82.160.33.* 07.07.09, 12:24 komórkowa miłość podwójne zauroczenie miłość dzielona na 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja xd Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.chello.pl 07.07.09, 22:00 ''pzdr'' , ''3maj się'' , ''papatki'' -lauren myracle <br /> oczywiście saga zmierzchu <br /> Odpowiedz Link Zgłoś
nata_twilght Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 01.04.10, 17:55 Zmierzch,Księżcyc w Nowiu,Zacmienie,Przed ŚwitemkOcham Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
lonusia Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 06.09.09, 10:06 Najlepszą książkami są wszystkie części sagi Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
milka55988 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 08.05.10, 09:05 No to tak: -Saga Zmierzch < 3 Każdy raczej wie o czym jest ;p -Niebieski Nitki Też bardzo fajna ;P Odpowiedz Link Zgłoś
vingi Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 22.08.09, 09:48 Najlepsza książka jak dla mnie to "Zmierzch" Jest bardzo fajna opowieść o miłości łączoncej 17-letnią Belle Swan z Wampirem Edwardem. Naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuCh Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 22:34 Ja czytam tylko fajne ksiazki, wiec posluchajcie mnie. To jest: Zmierzch, Ksiezyc w nowiu, Zacmienie, Przed Switem. Intruz. Miasto poza czasem. Amy na czacie. mowie wam przeczytajcie. ! Odpowiedz Link Zgłoś
zizi589 ksiązki 14.01.10, 21:19 zgadzam się z tobą, że Miasto poza czasem to ciekawa książka. Dostałam ją pod choinkę i tak właściwie już prawie kończę. Niesamowicie wciąga. Jeśli chodzi o Sagę Zmierzch są to raczej książki napisane dość płytkim i prostym językiem więc są idealne do zrelaksowania się i odpoczęcia od poważnych i czasem "trudnych" książek. Moim zdaniem niesamowitą książką jest nieśmiertelny "Pan Samochodzik i templariusze" oraz wiekowa "Duma i uprzedzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
kladd ;] 07.07.09, 11:54 Najlepsze książki jakie czytałam to cała saga zmierzch.! Naprawdę gorąco polecam.! Można przy niej popłakać jak i się cieszyć czy uśmiechać... A i gorące pozdrowienia dla fanów całej sagi Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolititka xD Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:53 Moje ulubione ksiażki to te z sagi zmierzch ;p a sczególnie polecam zaćmienie Odpowiedz Link Zgłoś
k.a.s.i.a. :)) 02.08.09, 22:47 Saga Zmierchu Dzień niebieskiego psa Stowarzyszenie wędrujących Dżinsów Seria niefortunnych zdarzeń Harry Potter Kraina Elyona Pamiętnik książniczki POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
blondi727 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 04.08.09, 23:04 hmmmmm osobiscie uwielbiam sage zmierzchu ^^ , ale polecam tez ksiazki dla nastolatek pisarki Meg Cabot ! jest wspaniala ! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwcia_4 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 19.09.09, 21:06 Ja oczywiście polecam całą sagę Zmierzch! A także sagi: Harry Potter, Pamiętnik księżniczki, pamiętnik jedynaczki. A z książek polecam również: Muchy w butelce, M jak Dżem, Pamiętnik sfrustrowanej nastolatki, Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów, Odpowiedz Link Zgłoś
monia222 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:50 Najlepsze dla mnie to : " Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów" i oczywiście " Zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem " !!! - po prostu genialne !!!........ a tak po za tym to polecam: "plotkare" , " chłód od raju", "niania w lodynie" ....... czytałam mnóstwo fajnych książek, ale teraz troche ciężko sobie wszystko przypomnieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwe Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:50 Harry Potter, Pan Samochodzik i oczywiście wszystkie książki z sagi Zmierzch! Chciałabym przeczytać Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów, ale ktoś wypożyczył z biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda 16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.toya.net.pl 06.07.09, 17:18 Polecam wszytskie 4 części ZMIERZCHU!!! sa super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 54 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:34 Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
eipril_ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 14.08.09, 22:18 Zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem boskie warto przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:58 czytałas sage zmierzchu jesli tak to napisz ze czytałas zeby inni nei musieli non stop pisac ze saga zmierzchu najlepsza bo to przeciez oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 195.116.179.* 06.07.09, 22:43 Harry Potter (każda kolejna lepsza) Zmierzch Stowarzyszenie Wendrujących Dżinsów My dzieci z dworca Zoo Pamiętnik Narkomanki Stokrotka i Stokrotka i Demony Koszmarny Karolek Chłopcy z placu broni Mały książe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauraa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 20:48 ,.. wg mnie stephanie Meyer nie potrafi pisac, biorac pod uwage to ze to poczatkujaca autorka wnioskuje iz albo nastoletnie dziweczyny to idiotki, albo nie zwracaja uwagi na jakosc i sposob pisania danej ksiazki, moze i pomysl na ksiazke byl dobry lecz autorka nie potrafi w pelni oddac danych uczuc, zdarzen itd. Moim skromnym zdaniem na najlepsze rekomendacja zasluguja autorzy tacy jak Stephen King i J.R.R. Tolkien, to sa prawdziwi wielcy pisarze. - saga - ,, Mroczna Wieża,,- S. King oraz ,,Władca Pierścieni,, - JRR Tolkien dla milosniczek innego rodzaju literackiego proponuje ksiazki polskiej autorki Ewy Nowak- np ,,Krzywe 10,, swietna ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanderka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 20:51 wielbie Stephena Kinga to genialny pisarz, jego ksiazki sa niesamowite !! Tolkien to dla mnie wielka legenda pisarska wiec zgadzam sie z twoja opinia ! Jezli juz koniecznie chcecie przeczytac cos Stephani Meyer i to nie musi byc Zmierzch xD to proponuje ksiazke pt,.,, Intruz,, jest bardzo wciagajaca i ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartuCh Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 22:39 Lauraa ty gowno wiesz o ksiazkach. Wladca pierscieni jest dla dzieciakow grajacych w tibie albo w metina. ! Albo nie umiesz czytac albo jestes slepa. Moze najpierw przeczytaj wszystkie 4 czesci zmierzchu a potem sie wypowiadaj, co.? jak tam nie ma uczuc to ja jestem jakas inna. || Zal mi takich dzieci jak tyy. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.compnet.com.pl 07.07.09, 10:57 a mi żal Ciebie ; | po pierwsze to, że ktoś lubi Władce Pierścieni nie znaczy, że nie czytał zmierzchu. Ja czytałam obie ksiązki i uważam, że WP jest fantastyczny, tak jak i Zmierzch. a tak w ogóle to moi koledzy, którzy grają w tibię nigdy nie czytali WP ; ) Wracając do tematu to czytałam pełno książek i wszystkie są godne polecenia ; D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna 28 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.lomza.vectranet.pl 07.07.09, 17:16 o dzizas no nie moge z ciebie! co ty wiesz o wielkich pisarzach? Śmiesz pisać , że Tolkien jest dla dzieciakow? haha no to sie usmialam. czytalam sage zmierzchu wciagnela mnie przez 4 bite miesiace bylam nia zaurovczonha i nie przestawalam o niej mowic ani przez chwile, ale teraz mi przeszlo, meyer wcale nie jesty tak dobra pisarka to laik wsrod pisarzy, a juz w ogole porownywac ja do tolkiena! dziecko ciebie jesZcze na swiecie nie bylo jak wydali wladce pierscieni! caly swiat to czytal i czyta po dzis dzien, a zmierzch to tylko sezonowy fenomen, i wszyscy naweet ty, tak jak ja po kilku miesiacach zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpirek :)) 19.08.09, 12:06 Najlepszą książką jaką cztałam jest "Miasto kości" Casandry Clare no i oczywiście wszystkie książki Stephenie Meyer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CiotkaSamoZuo Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 23:09 Nastoletnie idiotki Cię zjadą, och! ;D Podpisuję się pod Twoim komentarzem. Schmitt dobrze pisze, tyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.07.09, 17:39 Ja nie polece duzo ksiazek bo duzo nie czytam. Ale jezeli juz mam napisac o jakies ksiazce to Harry Potter. Wszystkie czesci. Ksiazka jest dosc dluga ale fajnie sie ja czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
eternity Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 18:07 "Błękitny zamek" jest świetna ;D Również lubię lektury "Ten Obcy" i "Szatan z siódemj klasy" "Zmierz" i "Księżyc w nowiu" oczywiscie (reszty jeszcze nie przeczytałam, ale napewno sa super) i również jestem w trakcie czytania książki "Trędowata" 1 i 2 tom i jest fajna Jescze P.s.Kocham Cię jest fajne O "Pamiętniki wampirów" może być fajne. Ale nie wiem bo jeszcze nie czytałam, choć zamierzam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita_23 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: unknown 06.07.09, 18:49 Ulyssses Moore- opowiada o nieistniejącym miasteczku Kilmore Cove, o tajemniczej Willi Argo, o Wrotach Czasu, paskudnej Obliwii Newton, starym, dziwnym ogrodniku Nestorze i o trójce dzieci Julii, Jasonie i Ricku. Książka przygodowo - fantasy. Jest super! Polecam!!! Felix, Net i Nika- o trójce nastolatków mieszkających w Warszawie. Felix doskonale zna się na technice, Net pisze programy komputerowe, a Nika..... zobaczycie Co krok przytrafiają im się bardzo dziwne przygody w które zamieszany jest Instytut Badań Nadzwyczajnych. a oprócz tego dochodzą problemy w szkole, komplikacje w domu.... Po prostu trzeba przeczytać!!! Wampiraci - to coś z mroczniejszej beczki. Opowiada o czasach gdy Ziemię zalały oceany. Rodzeństwo mieszkające w starej latarni razem ze swym dziadkiem wyrusza na rejs.... A co dalej? Przeczytajcie koniecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1416 najlepsze książki 06.07.09, 19:19 najlepsza jest saga Zmierzchu!! akutalnie czytam powroty też częściowe, to jest akurat pierwsza cześć ale również ładne-autoz to lauren brooke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmieeerzch_100 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.btk.net.pl 06.07.09, 21:17 Przeczytałam wiele książek, ale saga Zmierzchu pobiła je wszystkie. Zmierzch, Księżyc w nowie, Zaćmienie, Przed świtem. Coś cudownego. Romans, horror. Ciarki nieraz przechodziły, albo łza w oku się kręciła ;p Polecam jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bells Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:14 czytałam to i uważam, że ta saga jest zajeb*sta! polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebe xD 18.08.09, 23:10 Ja uwielbaiam oczywiście "Zmierzch"; "Księżyc w nowiu" ; "Zaćmienie" ; "Przed świtem" .... a i jeszcze spodobała mi się "Księga bez tytułu" no i "miasto Kości " pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majcia777 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.07.09, 15:28 Gość portalu: Zmieeerzch_100 napisał(a): > Przeczytałam wiele książek, ale saga Zmierzchu pobiła je wszystkie. Zmierzch, > Księżyc w nowie, Zaćmienie, Przed świtem. Coś cudownego. Romans, horror. Ciarki > nieraz przechodziły, albo łza w oku się kręciła ;p Polecam jak > najbardziej! To fakt. Saga zmierzchu to cztery najlepsze książki jakie czytałam. Ale inne też fajne to: -Drakula, -To ja Lucy, -Seria niefortunnych zdarzeń, -Fajne książki pisał Dah Roald, -My dzieci z dworca ZOO, -i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:00 najlepsze to ; kolezaneczki amelka Madika i berbeć z czerwcowego wzgorza polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.1.59.* 07.07.09, 12:39 Hrry Potter Saga Zmierzchu Wichrowe Wzgóărza- polecam- ksiazka bardzo stara, ale ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumito Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:49 Najwspanialsza książka na świecie to "Trzy metry nad niebem" włoskiego pisarza Federico Moccia i jej kontynuacja "Tylko ciebie chcę". Polecam każdemu, bo jest są to książki, które czytając tak można się wczuć w role bohaterów, że czytając je śmiejesz się i płaczesz razem z nimi. Czytam je już 6 raz i z pewnością przeczytam jeszcze nie raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna28 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.lomza.vectranet.pl 07.07.09, 17:20 wlasnie jestem w trakcie czytania drugiej czesci, bo pani z biblioteki mi zatrzymala, bo powiedziala , ze wie ze lubie czytac ksiazki o zyciu bardzo ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
07tofik Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 19.09.09, 20:27 Ja czytałam wiele naprawdę fantastycznych książek ale jak już tak wybrać to saga Zmierzchu, saga Harrego Pottera, i Seria niefortunnych zdarzeń, a w ogóle to ja jestem uzależniona od książek Odpowiedz Link Zgłoś
milusia__ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.05.10, 09:34 Zmierzch, Harry Potter i seria książek To Ja Lucy (pierwsza część to "Magiczna Przemiana") uwielbiam je i mogę czytać tysiąc razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:55 Moje ulubione to wszystkie kasiazki o Belli i Edwardzie czyli "zmierzch" itd... Odpowiedz Link Zgłoś
keirra_xd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 16:37 Eee...łatwe pytanie.xP Oczywiście ZMIERZCH,ZAĆMIENIE,PRZED ŚWITEM I KSIĘŻYC W NOWIU są po prsotu zaczepiste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SyLLwiaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:00 Ja jestem fanką,książek ambitnych:Buszując w zbożu,pomogła mi pokazać życie nastolatków z innej strony...Stowarzyszenie Umarłych Poetów,wzrusza i uczy.Piękne książki.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:17 przcezytajcie z seri ' krąg tajemnic ' one są swietne ! wszystkie częsci xD niektóre z wiadomosciami historycznymi, więc i przyjemnosc i nauka ;] , magiczne i w ogole cool ;] Polecam równiez Harego Pottera, oraz z serii 'zmierzch' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 188.33.81.* 06.07.09, 18:50 "nie calkiem do pary" wendy markham <br /> "pani mecenas ucieka" sophie kinsella<br /> bridget jones . i inne takie;p i wszystkie ksiazki meg cabot!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARA Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:37 Najlepsza jaką ja czytałam to bez odwrotu oraz Impreza zamknięta, klub niewiniątek, TYLKO DLA WYBRANYCH Książek przeczytałam ogrom ale te są najlepsze POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:18 Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytałam to: Saga "Zmierzch" (wszystkie książki), "Oskar i pani Róża", "Mały Książę" i "Świąteczna Róża". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basis Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:29 Baaardzo polecam książkę P. Coelho pt. 'Alchemik'. Książka opowiada o życiu. O Języku Wszechświata. O tym co jest ważne. Niby wydaje się nudna, ale ja nie mogłam się oderwać od niej [mam 13 lat xD]. Polecam tez całą sagę 'Zmierzch' i 'Harry Potter'. Poza tym książkę N. Gaiman pt. 'Gwiezdny Pył' to takie fantasty z baśnią połączone. Opowiada o Gwieździe i chłopcu, który jej szuka. Mam nadzieję, że mogłam pomóc. Życzę miłego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia780 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.08.09, 13:17 Saga Zmierzch ale każdy pewnie ją zna Odpowiedz Link Zgłoś
anetka96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.08.09, 14:02 Zdecydowania wszystkie częsci Zmierzch. Wciągnie Cię napewno. Klasa Pani Czajki. Wszystkie części Pamiętniku Księżniczki. Fajna książka to Maja.blog . Coś z przygodowych to Inwazja myszy i jej druga cześć. Wakacje z duchami też są fajne. I kryminały jakieś. Np. Czarna ręka na tropie Odpowiedz Link Zgłoś
lotties Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.12.09, 16:10 Pewnie wiekrzość powie "Zmierzch"... Ja czytałam fajną książkę " Trzynastka na karku" i kontynuację "Po co mi chłopak". strasznie fajne i śmieszne. polecam czytać tym co mają ok 11,12-14 lat. Ahha, no i ktoś wspomniał o Panu Samochodziku. Kocham to !. tak brzmi niepozornie, ale zarąbiste ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
zbieram_puszki Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:47 PESTKA anki kowalskiej. najpiękniejsza książka pod słońcem. prócz tego godny uwagi jest BUSZUJĄCY W ZBOŻU i PTASIEK autorstwa whortona < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziaczek10 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 12:50 Moim zdaniem najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałam to "Co za tydzień" i wszystkie jej kontynuacje. Co prawda ta książka jest strasznie gruba, ale ja się nie mogłam od niej oderwać, więc mocno polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chelmza.mm.pl 06.07.09, 14:59 cała saga Zmierzchu, Intruz, Igrzyska śmierci, Anioły i Demony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina_woziu Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:07 INTRUZ najlepsza ksiązka pod słoncem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:22 Wszystkie części Zmierzchu ( Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaćmienie, Przed Świtem) Polecam też pamiętnik narkomanki, intruza, Tunele i Tunele Głębiej (2), oraz wszystkie części Harrego Pottera . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apricot. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 13:44 Lekcje Miłości - polecam, jak ją przeczytałam to poleciłam moim przyjaciółkom_ wszystkie są zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 91.195.158.* 06.07.09, 14:56 Bardzo gorąco polecam książkę HEIDI jest poprostu fenomenalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi :D Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 81.219.51.* 06.07.09, 21:13 Najlepsze książki jakie czytałam to : "Pamiętnik księżniczki" , Toy wars" i "Jesienne Ognie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwusia =) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 14:02 Wszystkie części Zmierzchu =) Ale Pamiętnik Narkomanki też jest świetny =) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
winiarmylove Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:08 według mnie naj naj lepsze książki to Tajemniczy ogród i wszystkie części Ani z Zielonego Wzgórza(Ania z Avonlea itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
schmeterling Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:54 najlepsza książka jaka ja czytałam to "król szczurów" Jamesa Clavella. niby totalnie nie w moim stylu , ale tak i tak strasznie wciąga i... zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
twilight.girl Stephenie meyer i . . . 06.07.09, 15:08 OCZYWIŚCIE . . . Cała saga Zmierzchu i Cena krwi Odpowiedz Link Zgłoś
kerry Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 10:40 najlepsze ksiazki jakie w życiu czytałam to: Miasto Cieni i Grobowiec cesarzowej wszystkie czesci Rekruta Zmierzch Igrzyska śmierci Harry Potter Mów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:48 wszystkie sagi zmierzchu czyli zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem pamietnik narkomanki tez jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś:) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 212.160.171.* 06.07.09, 16:08 Szczerze polecam "Kroniki wampirów" Anne Rice,a także "Krwiopijcy" Christophera Moora i kontynuacje tegoż ów bestsellera "Ssij, mała ssij" ... Odpowiedz Link Zgłoś
kiniusiabells Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:50 Saga Zmierzchu Stephanie Meyer lepszych nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosalie Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:02 Polecam '' Złodziejkę Książek ''. Opowiada o czasach II Wojny Światowej. Trochę wstrząsająca w pewnych momentach, ale naprawdę mi się podoba. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 89.174.109.* 06.07.09, 16:41 Saga o ludziach lodu :d gorąco polecam Przeczytał już dużo książeki roznego rodzaju, ale ta jest wyjątkowo. Co prawda wszystkich części jest 47, ale są warte przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżasta Stephen King!!! IP: 80.48.221.* 06.07.09, 12:56 Na pierwszym miejscu rzecz jasna cała saga Zmierzchu. Potem oczywiście Intruz... ch*lera jak ja na tym płakałam. A trzecia pozycja to wszystkie książki niezastąpionego Stephena Kinga. Są one bardzo inteligentnie, pomysłowo i uczuciowo napisane. Jak na razie przeczytałam tylko Carrie, Bezsenność (jak dotąd najlepsza moim zdaniem), Zieloną Milę a obecnie wczytuję się w Komórkę. Więc dla wybrednych bardzo polecam Kinga i jego horrory, melodramaty i fantasty ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Stephen King!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:12 super jest szalone zycie rufdolfa i jego kontynuacje swinskim truchtem sex i inne przykrosci oraz tango orotdonto<br /> opowiada ta ksiazka o przygodach nastolatka chcacego sie wydziewiczyc i zostac aktorem takze harry potter zmierzch i wiecej niz przyjazn (o miłosci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~To~ Re: Stephen King!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:18 Tak napewno cała saga Zmierzchu i Intruz. A jeśli chodzi o Stephena Kinga to proponuje książkę "To". Bardzo długa, ale niesamowita. Prawdziwy horror Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stephen King!!! IP: 195.205.171.* 06.07.09, 15:02 Komórkę przeczytałam, fajny horror tylko skończył się bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffd Re: Stephen King!!! IP: *.gdynia.mm.pl 06.07.09, 21:46 ,,ręka mistsza'' była super a tak w ogóle to jeszcze ,,carre'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nenka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:00 Jane Austen mozesz przeczytać tej autorki np:"Mansfield Park" lub "perswazje" albo"opactwo northanger" to jest o milości nie takich nastolatkow w naszych czasach i nie tylko nastolatkow.opisuje 18 wiek ale wtedy milosc byla innaczej wyrazana niz teraz wiec bardzo fajne ksiażki polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina01 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 79.162.143.* 06.07.09, 13:10 Najlepszymi ksiazkami jakie kiedykolwiecz czytalam byla saga Zmierzchu: Zmierzch, Ksiezyc w nowiu, Zacmienie i Przed switem Polecam nie ma fajniejszych ksiazek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syl Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:44 moim zdaniem najlepsza ksiażka, którą przeczytałam ostatnimi czasy to "cień wiatru" Carlos'a Ruiz Zafon... Poza tym gorąco polecam "Perswazje " Austen cho ć to już klasyka, sage zmierzchu,"intruza"Meyer , "kod leonardea da Vinci " Browna, "usiadłam nad brzegiem rzeki Piedry i płakałam" Coehlo, "jedenascie minut"tez coehlo-jest cudna, "Zahir"tez Coehlo, "trzy metry nad niebem"-niepamietam kogo i kontynuacje tego "Tylko Ciebie chcę", poza tym książki , które został wyświetlone na ekranie np "pamiętnik"naprawde wart przeczytania... ja w zasadzie czytam baaaaardzo duzo więc moglabym tak polecac w nieskonczonosc...z kolei nie radze Ci czytać "sexu w wielkim miescie", to ksiazka napisana pod wplywem presji by sprzedac jak najwiecej a tak naprawde jest o niczym i czytanie tego to marnowanie czasu...oo... teraz mi sie przypomnialo jeszcze, ze ksiazka "w zbawiennej prozni " tez jest bardzo ciekawa i mozna sie przy niej rozzkleic kilka razy to tyle ile chcialam powiedzieć... milego czytania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.010-180-6b736810.cust.bredbandsbolaget.se 06.07.09, 13:51 Dziewczyna Ameryki Dziewczyna Ameryki Pierwszy Krok (2) Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (Cała Seria) Century (Cała Seria) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syll Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:53 zapomniałam napisać, ze "Ćpun " tez jest dobry ) Odpowiedz Link Zgłoś
alli moje ulubione 06.07.09, 13:56 saga zmierzchu, harry potter, eragon, wide awake (taki fanowski 'zmierzch" zdecydowanie polecam bo momentami smieszy ale tez wzrusza, jak ktoś chce to napiszcie na moje gg (7357519) i podajcie meila dobra dalej ;p intruz, zdecydowanie 'miasto kosci', piekne i nie wiadomo kiedy konczymy ja czytac ;p i ta ogolnie fantastyka ahh kocham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdzi Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:42 Ostatnio napisałam ksiązkę opowiada o magi, śmierci, trudzie kroczenia w dorosłe życie i przyjażni która doprowadza do gwiazd i zemsty. Książkę czytało parę osób z mojej klasy (dziewczyny i chłopacy) i mówili że czegoś lepszego w życiu nie widzieli. Ponieważ ksiązka opisuje prawdziwe życie nastolatków tego swiata. Jest w niej dziewczyna( to ona opisuje całą historie)(jest powierniczką czarnej magi) która z powodu śmierci najlepszego przyjaciela popada w alkocholizm i stacza sie na drogę strasznej choroby jaką jest anoreksja. Druga z dziewczyn zostaje zgwałcona i właśnie przez to wydarzenie pierwsza z nich wychodzi z anoreksji by pomóc przyjaciółce(jest metarmofomagiem). Chłopak jest czrodziejem. Jest dla alkocholiczki ostoja i opiekunem. Ostatni z nich ten który ginie jeszcze przed rozpoczeciem ksiązki był chybrydą wampira i wilkołaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlok Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.mtm-info.pl 07.07.09, 10:47 Nie będzie z Ciebie dobra pisarka skoro ortografia nie jest Ci bliska (alkoholizm pisze się przez 'h' ). ;// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:44 ja polecam oczywiscie Sagę Zmierzchu i Intruza. Fajne również są wszystkie części Zwierzeń Georgi Nicholson. Stowarzyszenie wędrujących dżinsów. Wszystkie tomy Brzydkich. Igrzyska śmierci, oczywiscie Harry Potter. Jesienna miłość (przy niej mozna się rozkleic). To ja cię pokochałam to ja cię zabiłam, rowniez ciekawa. Książka, która mnie przeraziła, ale rowniez zafscynowała to My, dzieci z dworca ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:14 i jeszcze jedno! my dzieci z dworca zoo bardzo podobne do ppamietnika narkomanki strasznie drastyczne o niemieckiej narkomance bardzo wciagajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdzi Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:24 Ostatnio czytałam książkę ,,Chuda" Judith Fathallah super ksiązka o dziewczynie chorej na anoreksje. Oczywiście polecam sagę Zmierzchu to są zajefajne ksiązki oraz Stowarzyszenie Wędrujących Dzinsów. Odpowiedz Link Zgłoś
twilight Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.07.09, 11:50 ja uwielbiam "Intruza" Meyer. piękna książka.. "Miasto Kości" Cassandry Clare, książka jest o 15 - nasto letniej Clary , jej matka zostaje porwana i tylko ona może ją uratować, pomaga jej w tym Jace - Nocny Łowca. Clary wkracza to świata czarodzieji, demonów, wilkołaków itp. Książka naprawde świetna. Polecam. ;d Fajna jest też seria "Ulysses Moore " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani K Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 94.40.93.* 06.07.09, 13:12 ja uwielbiam maximum ride i felixa, neta i nike... super pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:19 Pamiętnik nastolatki - Beata Andrzejczuk Warto marzyć - Kjersti Sheen Stowarzyszenie wędrujących dżinsów - Ann Brashares Szkoła dla blondynek, Brunetki kontratakują - Kieran Scott Pamiętnik księżniczki - Meg Cabot saga Zmierzch - Stephenie Meyer Harry Potter - J. K. Rowling Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.rzeszow.mm.pl 06.07.09, 13:45 krzywe 10 Ewy Nowak zwierzenia georgi nicolson wszystkie częsci <333 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominikaxq Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.efekt.net.pl 06.07.09, 20:07 Popieram w całości Odpowiedz Link Zgłoś
selenka_gomez Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:51 Jedyna moja przeczytana książka w życiu to wszystkie części zmierzchu;DBo tak w ogóle to nie czytam wolę szperać w necie lub oglądać disneya Odpowiedz Link Zgłoś
selenka_gomez Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:52 Tzn..4 książki przeczytane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliśka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 88.220.68.* 08.07.09, 13:57 Polecam "Posłuchaj mnie", a dla osób które lubią książki z humorem " LO story" Odpowiedz Link Zgłoś
lotties Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.12.09, 16:16 Aha. No i jeszcze "kawa dla kota" , "Pamiętnik Pauli" i wszystkie jej kontynuacje znajdziecie w necie. POLECAM !. Odpowiedz Link Zgłoś
llizaczek Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 14.01.10, 21:41 cała saga twilight - proste . * ____ * Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_annabet Książki. 06.07.09, 14:03 Władca Pierścieni, Hobbit. Księga bez tytułu. Słodko-gorzka szesnastka, Letni staż. Pamiętnik księżniczki, Dziewczyna Ameryki. jak chcesz wiedzieć o czym to, wpisz w google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kana Re: Książki. IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 13:40 Jeśli Słodko-gorzka szesnastka i Letni staż to Szkoła dla snobów także Pozdwowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plotkara Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 14:07 Teeeraz jestem na etapie czytanie Plotkary.. SUPER Książa! al również polecam trylogii zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.143.103.* 06.07.09, 14:22 Zmierzch to nie trylogia. Odpowiedz Link Zgłoś
agusek13 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:19 wszystkie częsci Harrego Pottera i Saga zmierzchu ale musze też napisać że spodobała mi sie moja dawna lektura Ania z Zielonego Wzgórza i dalsze jej części ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
rapetka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:50 mi sie podobała: saga Zmierzchu Harry Potter.... My, dzieci z dworca Zoo Skrzywdzona Dziewczyna Ameryki Duma i Uprzedzenie Pamiętnik bulimiczki Wygrać życie Dziewczyna i wilk dużo tego było, ale mi się nie chce wymieniać ;P (kolejność jest przypadkowa xD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patiiiii_x3 Re: Najlepsze książki. IP: 62.87.223.* 06.07.09, 19:17 MOje najlepsze książki .? hmmm "Foptomodelka doskonała" jest to dizennik Lucy która ma dwie NPnZ (najlepsze przyjaciółki na zawsze) wkleja tam różne rzeczy i opisuje swoje przerzycia pisze o swpoich marzeniach zostania projektantką mody a do tego o przyjaźni niedomówieniach i miłości bardzo wciągająca kksiążka jest to co prawda jej 2 czesc ale 1 nie czytała bo nie są ze sobą połączone a inn6ych cz. nie mieli . ale GORACO POLECAM !!! Do tegop książka Ellen Hopkins Intendent to historia 12 bliźniaczek których rodzice są zajęci karierą i ich ojciej wykorzystuje je seksualnie jedna z nich popada w narkoty6ki .RÓWNIEZ POLEZCAM !!!! do tego wszystkie czesci Pamiętnika ksiezniczki 15 letnia Mia dowiaduje sie ze jest księżnizczką przeczytajcie sobie recenzje xdd i hmm ELITA !!!!! superowa książka o złośliwych dizewczynach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patiiiii_x3 Re: Najlepsze książki. IP: 62.87.223.* 06.07.09, 19:21 Przypomniało mi sie !!!!!!!!!!!!!!!!! Koniec wakacji PIERWSZA książka jaką przeczytałam w całości świetnaa . Historia Jurka który idzie do technikum jest oczywiście romans z Elżbietą i po wakacjach trzebna wracac do szkoły superrr !!!! Inna to Przyjaciele się nie zakochuką po prostu pięękna <333 pierwsza miłośc pocałunki i wgl. wspólnie spędzone razem wakacje później pzryjaźń pzrerodzi sie w miłosc KOCHAM TA KSIAŻKE !!! i Obłęd jestem wgwiazdą to świetna książka o marzeniach Sammi i roizterka z przyjacióką porazka na castingu sparł jej TOP !!! i siara przed ukochanym hmm polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jessica.. Re: Najlepsze książki. 18.08.09, 19:48 Saga Zmierzch wszystkie części Harry Potter Na przykład Małgośka O bliźniaczkach Olsen Po co mi chłopak POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 77.222.240.* 06.07.09, 14:22 ,,Słodko-Goszka Szestnastka" i ,,Szkoła Dla Snobów" Jedne z naprawdę nie wielu ksiązek, które mi się podobają. Są to książki z tej samej serii i tych samych autorek. Ogólem książka o szkole dla bogatych dzieciaków i bohaterka, która się od nich różni i utrzymuje się tylko ze stypendium w przeciwieństwie do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 89.231.217.* 06.07.09, 14:47 Jeżycjada malgorzata musierowicz i wiele innych ale jezycjada jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
pluszowa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 10.08.09, 18:53 Dla nie Naj to "stoważyszenie wędrójących dżnsów i saga "Zmierzch" No i to chyba tyle bo za dużo książek nie czytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey . xP Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:49 `Zmierzch` , `Księżyc W Nowiu `, `Zaćmienie `, `Przed świtem` . Odpowiedz Link Zgłoś
korniszonek11 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.07.09, 13:03 Ja najbardziej lubię czytać fantastyke. Oprócz sagi zmierzchu polecam trylogie czarnych kamini, " wojny czarowcic" ( tez trylogia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twilight love Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:19 Każda częśc sagi "Zmierzch" jest bombowa!! Ja sie zakochalam w tych ksiazkach Goraco polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natylia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 95.99.45.* 06.07.09, 16:03 o tak cała sagatwilight jest najlepsza polecm dla fanów romatycneg horroru Odpowiedz Link Zgłoś
asia95.14 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.08.09, 00:18 Gość portalu: Twilight love napisał(a): > Każda częśc sagi "Zmierzch" jest bombowa!! > Ja sie zakochalam w tych ksiazkach > Goraco polecam!! ja też się zakochałam normalnie bardzo mi się podobają! polacam!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bellaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:46 Oczywiscie saga zmierzchu ! <br /> I Elita ''Zemsta Klasowych Piękności'' ( krotki opis tej ksiazki ) <br /> <br /> Massie Block. Dziewczyny z Octavian pakują najcieplejsze kaszmirowe płaszcze i najmniejsze iPody i wyruszają na klasową wycieczkę w góry. W sąsiedniej chacie mieszkają chłopcy z Briarwood Dziewczyny chca ich poderwac, jednak spotkaja na swojej drodze kilka przeszkod i wyjda na jaw klamstwa.... Wieczorem chlopak wymknie sie do domku dziewczyn i czy pocaluje swoja ''dziewczyne'' ? <br /> Świetna ksiazka polecam !!!! To akurat jest ostatnia czesc ale i tak wiadomo o co chodzi !! POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewetka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:20 Czytanie książek to moja pasja i hobby Bardzo serdecznie polecam wszystkie części przygód młodego czarodzieja Pottera >>zwłaszcza 4 Harry Potter i Czara Ognia<< Przeczytałam je wszystkie po kilka razy i bardzo zaprzyjaźniłam się z jej bohaterami Polecam też sagę S. Meyer, zakochałam się w Belli i jej kumplach, zarówno jak w wampirach i wilkołakach jeszcze w zeszłe wakacje, gdy nikt tego nie znał. Dowodem na to jest mój blog, który powstał rok temu. Polecam też serdecznie inną książkę S. Meyer ''Intruz''. Nie ma nic wspólnego z wcześniej wspomnianą sagą, ale wg mnie jest o wiele fajniejsza. Lubię czytać też książki z serii Ossolineum, które opowiadają o problemach współczesnego pokolenia. Serdecznie polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BakSs Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:25 Według mnie oczywiście Saga Zmierzchu.. A najlepsza część z ich to Przed Świtem. Kto nie czytał Bardzo goroąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
julisia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 17:34 Polecam ci książki o Loli Veloso.Czytałam wszystykie części i naprawdę bardzo mi się spodobały.1 część to "Oto Lola!",2 "Lola dziennikarką",3 "Lola-tajna misja",4 "Brawo Lola!",5 "Lola lwie serce",a 6 to "Lola w podróży poślubnej".Wszystkie części są bardzo fajne.Polecam ci też książkę pt."Co ty wyprawiasz momo?!".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 17:49 Tyle tych książek było, że nie wiem, którą polecić.<br /> No dobra.<br /> 1. Eragon, Najstarszy i Brisingr<br /> christopher paolini 2. "4 i 1/2 przyjaciela" Wiem, że to niby dla dzieci, ale mnie się podobało nie znam autora 3.Godzina pąsowej róży - nie wiem kogo, ale ona znana jest<br /> 4. "Może tak, może nie" Ewa Nowicka<br /> 5. "Michał Jakiśtam" Ewa Nowak - ogolnie wszytskie części tego zaczynając od "wszystko tylko nie mięta" 6. "Kardamon cynamon" nie wiem jaki autor.<br /> No, tyle chyba wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INTRUZ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 07.07.09, 18:06 INTRUZ!!!!!!!!! Stephanie Meyer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranormalna~~ Stephen King! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:15 rowniez uwazam, ze King to jeden z najlepszych pisarzy. Ja jak narazie przeczytalam Lsnienie i Komorke, a teraz czytam Sklepik z marzeniami. Naprawde polecam jezeli ktos lubi ambitne ksiazki. No a jezeli chodzi o ksiazki takie typowe dla nastolatek to polecam Dziewczyne super i Jeszcze mnie polubicie i jeszcze fajna jest seria Elita Lisi Harrison(nie wiem czy poprawnie napisalam jej nazwisko , ale whatever) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izusu:D Re: Stephen King! IP: *.centertel.pl 07.07.09, 13:16 ja właśnie bardzo chce przeczytac ten "Sklepik z marzeniami", ale zawsze jak przyjde do biblioteki to nie ma tej ksziążki Myślałam, że inne książki Kinga nie są zbyt ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MelanieDeValoise najlepsze książki... IP: *.echostar.pl 07.07.09, 15:08 Stephen King "Miasteczko Salem" "Misery" Jodi Picoult "Bez mojej zgody" "Czarownice z Salem Falls" "Świadectwo prawdy" Emily Bronte "Wichrowe wzgórza" Harlan Coben "Bez skrupułów" "Nie mów nikomu" "Bez pożegnania" Arthur Golden "Wyznania gejszy" Lisa See "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Michaił Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" Patrick Suskind "Pachnidło" Truman Capote "Śniadanie u Tiffany'ego" i wiele, wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
olcik Re: najlepsze książki... 26.08.09, 22:11 Oczywiście cała seria zmierzchu Harry potter Felix, Net i Nika Pamietnik jedynaczki Mam nadzieje ze pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi a ja taką czytałam...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:17 SERIA ANI Z ZIELONEGO WZGÓRZA JEST COOL!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emily94 Fantasty i takie do poczytania jak np. Elita 06.07.09, 19:30 - HARRY POTTER INSYGNIA ŚMIERCI - NARNIA PODRÓŻ WĘDROWCA DO ŚWITU, KOŃ I JEGO CHŁOPIEC - FELIX, NET I NIKA - OSTATNI ELF - PAMIĘTNIK KSIĘŻNICZKI 9 - Tomek w krainie Kangurów - Zmierzch - Mały Książe - Sny kota Warłapa - Ciut wolniludzie - Z głupich to Elita, Plotkara, Na topie, Dziewczyna Super - Amy numer 7 - Gedeon ZAPRASZAM DO CZYTANIA Odpowiedz Link Zgłoś
agusia5253 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 20:54 "Stowarzyszenie wędrujących dżinsów" i oczywiście saga "Zmierzchu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiniuś Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.zone6.bethere.co.uk 06.07.09, 20:59 pamiętnik narkomanki..omg jest najlepszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
halo Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 08:39 oczywiście książki z sagi zmierzch i wojne czarownic Odpowiedz Link Zgłoś
cyrfan Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 11:10 ` Polecam "Rywalki nierozłączki" książka jest o tym, że dwie dziewczyny bardzo się nienawidzą a ich rodzice biorą ślub i od tej pory muszą być razem, nie udaje im się ale w końcu zawiązują prawdziwą przyjaźń. jeszcze przeczytajcie "NAWIEDZONY DOM" - Joanna Chmielewska. SUPER JEST !!! . Dzieci przeprowadzają się do starego domu gdzie na jego strych nie wchodził nikt od 40 lat. i jeszcze moja ukochana książka "ZŁODZIEJE CIENI" - kocham ją! Jest tak psychopatycznie chora, że musicie ją przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 82.177.32.* 07.07.09, 11:30 zmierzch,harry potter,stowarzyszenie wędrujących dżinsów itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA!! Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 07.07.09, 17:59 saga Zmierzch to podstawa! następne również super INTRUZ- zajefajny! to jest "książka dla dorosłych" napisana , świetna!! Fajne są też Eragon, Narnia. Polecam i zyczę przyjemnego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA!!! Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 07.07.09, 18:00 saga Zmierzch to podstawa! następne również super INTRUZ- zajefajny! to jest "książka dla dorosłych" napisana , świetna!! Fajne są też Eragon, Narnia. Polecam i zyczę przyjemnego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.twilight Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 11.08.09, 14:35 najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytałam to książki z serii saga zmierzch (księżyc w nowiu, zaćmienie, przed świtem) Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.10.09, 14:26 Wiele było takich książek. Najbardziej podobają mi się Pamiętniki Wampirów, Zaćmienie (z serii Zmierzch), wiele książek Sidneya Sheldona i jeszcze "Sen" Lisy McMann. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla bla bla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 17:07 Dziedzictwo i Kraina Eylona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierniczkowa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:11 polecam tego obcego zajebioza i ja na tym ryczałam pod koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura101 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:15 ten obcy ja też czytałam extra ksiązka plecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia ;d Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:25 Bracia Lwie serca, Harry Potter, Ania z zielonego wzgórza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdrs Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.14.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 28.04.09, 20:29 Harry Potter, Hobbit. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 21:12 Cała saga Zmierzchu,oczywiście. Meg Cabot bardzo ciekawie pisze.Pamiętnik Księżniczki,może znasz? Bardzo polecam! Klan Wilczycy,też fajny. I Intruz. A z tych starszych,to Ania z Zielonego Wzgórza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszowa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 18:38 saga S. Meyer 'Plotkara' -Cecily von Ziegesar 'Mów' - Anderson Laurie Halse seria 'Zwierzenia nastoletniej niani'- Victoria Ashton książki Ewy Nowak 'Poza zasięgiem"- Kate Brian to takie moje ulubione : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeNkA:* Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 13:18 Polecam sagę książek Scota Westerfelda "Brzydcy", "Śliczni", "Wyjątkowi"... Godna uwagi jest także TRYLOGIA "Ani z Zielonego Wzgórza"(szczególnie ostatnie części). A zaciekawiła mnie wypowiedź o Stephenie Kingu... Czy te książki są dla nastolatek? Nie są zbyt poważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:36 na pewno cała saga zmierzchu i angus,stringi i przytulanki polecam również film xDD Odpowiedz Link Zgłoś
brutal_barbie Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:12 Jak dla mnie to : ' Mały Książe ' ' Oskar i pani Róża ' ' Inna? ' ' Tajemniczy Ogród ' ' Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 14:56 dzięki za pomoc napewno jakąś przeczytam ale chciałabym o miłości nastolatków znacie jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.09, 12:42 o miłości mówisz.. hmm.. znam tylko jedną wartą polecenia, niestety bardzo krótką Heidi Hassenműller "Desiree czyli czas próby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:55 Jeśli chcesz coś o miłości nastolatków to polecam: "Szukając Siebie" Meg Cabot "Już nigdy więcej się nie zakocham" Cara Cofferje "Kłamczucha w opałach" Meg Cabot "W cieniu marzeń" Margaret Feljan "Szczęśliwy T-Shirt" Kate Brian Bardzo ciekawe i wciągajace! xD Powodzenia w czytaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:46 jeśli chcesz o miłości nastolatków to po prostu musisz przeczytać Zapałka na zakręcie Krystyny Siesickiej... po prostu cudowna książka o miłości dwóch nastolatków Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 15:12 Harry Potter! Cała saga! Polecam, tak bardzo, jak żadnej innej książki bym nie poleciła HP to normalnie moje życie Odpowiedz Link Zgłoś
bella96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 22:29 cała saga "Zmierzchu", "Stowarzyszenie wędrujących jeansów","Ala Makota"."Szkoła narzeczonych". Odpowiedz Link Zgłoś
pati896 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 15:15 Hmm...ja czytałam ich duuuużo, bo bardzo lubię, ale taka najlepsza to z pewnością była ,,Dzikie Oczy Amazonki'' i ,,Bracia Lwie Serce'' czy moze jeszcze ,,Ten Obcy''...Oł.! Dużo ich bylo hehe ;D o_O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: say_ok96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 08:51 Polecam całą sagę Zmierzch S.Mayer Ja zawsze nie nawidziłam czytać A Przed świtem (ma ponad 700 str) przeczytałam w 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermiona Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.starachowice.vectranet.pl 06.07.09, 13:01 Zdecydowanie nie ma lepszej książki od HP, wszystkie są niesamowicie wciągająceHP to również moje życie, a Zmierzch jest do.... Mam nadzieję że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 15:10 Ja polecam wszystkie części Wiedźmina i książki Terakowskiej, zwłaszcza "Ono". Z zagranicznych pisarzy polecam Robina Cook'a - zwykle pisze medyczne thrillery. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekxd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 21:02 Ja polecam wszystkie części Harrego POttera od J.K Rowling A z poolskich pisarek polecam Ożogowską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 21:05 OCZYWISĆIE ŻE SAGA ZMIERZCHU I HARRY POTTER ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loxandra Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:27 oj zdecydowanie cała saga zmierzchu ! oj tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 15:18 a o czym jest "Bracia Lwie Serce" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyś Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 195.205.141.* 29.04.09, 15:42 Najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałam to "Chłopak czy dziewczyna?" jak chcesz się czegoś o tej książce dowiedzieć to wejdź na www.chlopakczydziewczyna.interia.pl naprawdę polecam. I jeszcze "Pamiętnik księżniczki" jest to bardzo zabawna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
miley12 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 16:51 polecam książkę "Jak dwie krople wody" extra jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjl Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 14:13 Harry Potter ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście 30.04.09, 15:06 Zdecydowanie Harry Potter (; Można powiedzieć, że był on moim przełomowym momentem ;d Zanim go czytałam nie znosiłam książek A później zmieniłam zdanie xD Ale bardzo też lubię Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:44 Zdecydowanie Saga 'Zmierzch' Odpowiedz Link Zgłoś
sims Zajebista kasiążka to... 06.07.09, 13:07 Miley Cyrus-Me & You Miley Cyrus-Rok Gwiazdy Harry Potter wszystkie części Legalna blondynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Polecam. IP: *.jaskom.pl 06.07.09, 20:12 ciekawa książka to "Polyanna" i "Polyanna dorasta". opowiadają o niezwykłej dziewczynce, która stara się pocieszać innych, jednak pewnego dnia zostaje sparaliżowana i jej życie nie jest już pełne barw, do czasu, gdy... Książkę czyta się dosyć szybko, POLECAM! PS. jakby ktoś nie wiedział tytuł czyta się "Polijana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 23:40 wszystkie Agathy Christie Odpowiedz Link Zgłoś
vanesska_demi_w Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 03.05.09, 09:25 wg. mnie bardzo fajne książki to hmmm...sporo tego było ale wymienię również te starsze. "Pollyanna" piękna książka... "Mała księżniczka" także piękna. taka do popłakania... płakałam trochękiedyś lubiłam "Harry'ego Pottera" ale to jest głupie jush..."Ania z Zielonego Wzgórza" teraz będę czytała "Ten Obcy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaguŚŚŚ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:06 Pomijając wszystkie częsci zmierzchu xD polecam tez: -Angus, Stringi i przytulanki -Tańcząca na golasa -Kłopoty z Dyndakami -Spoko załżyłam bardzo duże gacie -Komórkowa miłlość -kochaj albo śpiewaj -Miłosne zaklęcia -miłość, gips i stokrotki -zakaz całowania i oczywiście całą serię ,,Co ty wyprawiasz mamo ?!" xD wiem wiem duuużo tego ^^ HeHe ale wszystkie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddr Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.icpnet.pl 30.06.09, 16:30 A myślałaś,żeby poczytać książki Meg Cabot np. "1-800-Jeśli-Widziałeś-Zadźwoń" Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 03.05.09, 17:50 Oj to proste : TYLKO DLA WYBRANYCH i dwie kolejne części. Pierwsza jest o : Dziewczyna wyjeżdza do licełum z internatem... tam na miejscu chce się dostać do takiego jakby bractwa te dziewczyny poddają ją różnego typu prubą np: dzwonią do niej o pierwszej w nocy żeby zwineła testy do fizyki. w międziczasie poznaje chłopaka Thomasa i stajś się parą całują się i robią hmm no wiesz co... ale później okazuje się że ten chłopak diluje prochami. A pod koniec książki znika. A co jest w drugiej części i trzeciej to ci nie powiem bo nigdzie ich nie mogę znaleść. Mam nadzieje że zachęciłam. www.kotek.pl/forum/02,3003,94809275,94809275,Cienie_pod_oczami_Jak_sobie_z_nimi_radzic_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v..cv Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:26 hmmm .. Nie wiemm ! ^ CHYBA Harryy Potter to jest boskie czyatalam z 10 razy kazda czesc ! Odpowiedz Link Zgłoś
mindy44 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 19:13 Pewnie nie będeę orginalna , ale ,, Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów '' i Saga Zmierzchu . Ale najlepszy jest Harry Potter ! Cudowna, przepiękna, najlepsza i nie wiem co jeszcze ale tak jest ;D Kiedys czytałam jeszcze ,, Różę '' tez bardzo fajna książka ii ... może jeszcze książki Ewy Nowak ;D Ale HP rządzi ! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia66 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 11.05.09, 17:39 U dużo tego... wszystkie części Kroniki Spiderwreack (przeczytałam, a tydzień po tym ukazał się film ) Dom na krańcu czasu, Córka czarownic, Tam gdzie spadają anioły i w ogóle książki Doroty Terakowskiej. W dolinie Jaszczurów, dziewczynka z 6 księżyca, Gęsia skórka (6 części) No i polecam parę lektur. np. Hobbit, Krzyżacy (wiem, że źle o nich słyszeliście, ale są fajni) Kłamczucha i inne książki Małgorzaty Musierowicz och i wiele wiele więcej Odpowiedz Link Zgłoś
selena2125 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.05.09, 21:11 hmmm dość dużo czytam więc - saga zmierzchu - seria pamiętniku księżniczki - tajemniczy ogród - chłopcy z placu broni - gęsia skórka - bezsennik znalazło by się więcej ale nie chce mi się myśleć ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donia3264 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 09:13 ja też uwielbiam czytać mam 12 lat i przeczytałam opowieść wigilijną,2 część mikołajka,zamęt w wieży czarownic,przygody tomka sojera,przygody marka piegusa,rodzinę petervików i jestem z tych książek bardzo zadowolona pozdrawiam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 15:49 cala seria 'wiedźmina' jest super. 7 tomow ale nie najlepiej sie konczy... polecam jesli lubisz fantastyke i nie masz nic przeciwko ;pikantniejszym; momentom ;D Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_aa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 17:24 Mi najbardziej przypadły do gustu wszystkie części "Zmierzchu". Polecam też "Ulysesa Moore" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudusiaa!.x3 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:30 Ten Obcy-lektura ale super! Tomek Soyer(czy jakoś tak)-też lektura,podobała mi się Tajemniczy ogród-lektura,bardzo fajne.. Kłamczucha-taż lektura,ale cudowna Seria Niefortunnych Zdarzeń-wszystkie części,genialne.. Nie przypominam sobie więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
gb Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 14.05.09, 18:36 Najleprzą książką która czytała była: Sekrety mojego życia w Hollywood polecam jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelniczka;) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 11:04 Seria Pośredniczka Jenny Carroll, cykl 1-800-Jeśli-Widziałeś-Zadzwoń tej samej autorki, Jeszcze mnie polubicie Meg Cabot, seria Felix,Net i Nika Rafała Kosika, Ella zaklęta (niestety nie pamiętam autora), zwierzenia georgii nickolson (autorka wyleciała mi z głowy). Jeśli ktoś lubi wzruszające książki polecam "Pozłacaną rybkę". Całkiem fajna jest też seria Century, niestety jest pisana w czasie teraźniejszym, przez co trochę ciężej się ją czyta. Głównie czytam książki Meg Cabot/Jenny Carroll. Nie polecam "Pamiętnika księżniczki": wszystko ciągnie się przez kilkanaście części, a zakończenie było bardzo przewidywalne. Przeczytałam całą serię o przygodach Mii i nie jestem szczególnie zachwycona. Ze starszych książek polecam "Małą księżniczkę". No i, oczywiście, Harry`ego Pottera. Niedługo zabiorę się za cykl Stephanie Meyer, słyszałam,że jest fajny. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś ciekawą książkę romantyczną dla młodzieży? Ach, byłabym zapomniała! Świetna jest też książka "Pamiętnik Cathy". Czeka też na mnie "Maximum Ride" Pattersona, pomysł nietypowy, książka zapowiada się ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja14 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.range86-159.btcentralplus.com 28.06.09, 21:25 zmierzch,ksiezyc w nowiu,zacimienie,przed switem,wata cukrowa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:07 Zalezy ile masz lat ja mam 13 i GORACO polecam ksiazki : ,,Lucky w filmie'', ,,Lucky na wakacjach'' itp. fajne sa ksiazki : Jean Ure i Jacgueline Wilson super jest tez ksiazka : ,,Co ty wyprawiasz mamo '' opowiada ona o problemach 5 nastolatek Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowaa Najleprze książki jakie czytaliście. 06.07.09, 18:14 No to ' Chłopak czy dziewczyna ' ' Gangster ' ' Cała ta jazda z Kiffo i Pitbulem ' i ' Plotkara ' ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.X Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.tktelekom.pl 19.05.09, 16:57 seria niefortunnych zdarzeń trylogia czarnego maga + prequell hobbit czyli tam i z powrotem ogólnie wszystkie fantastykowate ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.2.232.* 19.05.09, 17:30 Moja najukochańsza książka, a właściwie książki to Harry Potter, Eragon i wszystkie takie, które zawierają coś o magii, czarach, smokach, potworach czy jak tam to nazwiecie. Może osądzicie że jestem idiotką, ale mi się te książki podobają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.2.232.* 19.05.09, 17:31 Nosferatu. Wampiryczne klimaty, to co lubię 8D Odpowiedz Link Zgłoś
black_rose Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 19.05.09, 17:58 TEN OBCY!!! CUDNEEE Odpowiedz Link Zgłoś