Dodaj do ulubionych

Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście

28.04.09, 15:02
napiszcie jaką najciekawszą książkę czytałyście w życiu no i jak wam się chce to napiszcie o
czym jest, a po co mi to? chciałabym przeczytac coś extra i tyle cool
Obserwuj wątek
    • nicola_16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 28.04.09, 16:44
      jak dla mnie to narazie... hmm... może... Niekończąca się historia... ale tak szczerze to nie
      wiem czytałam mało fajnych książek uncertain
      • anulka_xd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 28.04.09, 17:02
        Klasa Pani Czajki=>> polecam zajefajna
        Potter i ... Pan Samochodzik wiem, ze głupi brzmi ale zajefajna jest ^^kiss
        • anahi17 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:14
          Stawazyszenie Wedrujacych Dzinsów !!!!!!!!!!!!
          POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!
          • luckygirl952 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliści 06.07.09, 15:25
            moimi ulubionymi ksiazkami sa ,,letnia akademia uczuc'' 1 i 2(uczniowie liceum wyjezdzaja na
            wycieczke do bulgarii, tam poznaja wiele znanych im osob od innej strony, a takze maja
            nowe nie tylko milosne klopoty.Jest to moim zdaniem ksiazka nie tylko o milosci ale takze o
            problemach, ktore wielu z nas ma), i jest jeszcze ksiazka,,kiffo i pitbull''czy cos takiego(jest o
            dwojce przyjaciol, ktorzy sledza nauczycielke(chyba od matmy lub polskiego) bo
            podejrzewaja ja ze jest dilerem narkotykow. W miedzy czasie nastepuje wir sytuacji, ktore
            oczywiscie maja niekoniecznie dobre skutki. Jak dla mnie byla to chwilami wstrzasajaca
            ksiazka, lecz bardzo fajna), kolejna to np. trylogia ,,Eragon''(ksiazka o chlopcu, ktory ma moc
            i smoka, musi pokonac wiele przeciwnosci losu i czarnych mocy, wbrew pozorom nie jest to
            podobna ksiazka do ,,Harry'ego Potter'a'', mowi wiele o naszym życiu), kolejna ksiazka
            to ,,Dzieci z dworca zoo''(opowiada o dziewczynie zazywajacej narkotyki i probojacej
            wyciegnac sie z tego lecz nikt nie chce jej pomoc wiec stacza sie na dno i posowa sie do
            rzeczy ktorych wczesniej sie brzydzila), oczywiscie polecam takze ,,Zmierzch''(jak dla mnie
            jest swietny, zapewne wiesz o czym jest), fajne jest tez,,klopoty milosne poplacaja''(ksiazka o
            dziewczynie ktora ma na poczatku same problemy m. in. milosne, a poźniej oczywiscie po
            wileu przejsciach zakochuje sie w pewnym kolesiu przy ktorym na robila sobie niezlej
            siary). To na razie tyle jak sobie jeszcze cos przypomne to napiszesmile. Mam nadzieje,ze
            spodobaja Ci sie chociaz niektore z tych ksiazekwink
            • Gość: mis Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 19:21
              Maite Carranza - Klan Wilczycy cudowna książka, opowiada o pewnej
              dziewczynie,której mama nagle znika,a ona sama dowiaduje się,że jest czarownicą.
              No i ogólnie wszystkie książki Małgorzaty Musierowicz są wspaniałe więc też
              polecam =) Miłego czytania!
              • Gość: fanka zmierzchu Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:56
                serceSAGA ZMIERZCHU
                uwielbiam ta książka jest wsapniał kto nie czytla niech Żałuje !!!1
                • bakubaku Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 07.07.09, 00:16
                  Saga Zmierzchu serce
                  • bakubaku Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 07.07.09, 00:36
                    Saga Zmierzch smile ..po prostu ubóstwiam ..pisać nie będę o czym jest bo chyba
                    każdy to zna wink
                    "MÓW" ..też bardzo fajnie ..opowiada o dziewczynie (Melindzie) ktora właśnie
                    idzie do liceum ale nikt jej tam nie toleruje.. a dlaczego i co sie jej
                    przydażyło przeczytajcie sami smile polecam
                    "Marzenia Sandry K" ..dziewczya poznaje nowych ludzi, pragnie zostac modelka
                    itp.. ksiazka na jeden wieczór ciekawa smile
                    "Diabelski Walec" ..opowiada o dziewczynce ktora trafia do szpitala z dziwnymi
                    objawami choroby dla nikogo nieznanej ..prawdziwą przyczyne odkrywa detektyw
                    Alex, który podejrzewał o "to" całkiem kogoś innego
                    "Ciało i Krew", "Obłęd, jestem gwiazdą", "Chciałabym, żeby ktoś gdzies tam na
                    mnie czekał" ..i dużo dużo ich smile pozdrawiam wink
                  • gucik13 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 25.08.09, 15:54
                    Moja ulubiona to Romeo i Julia serceserceserce
                    ale ją chyba wszyscy znamy
                • Gość: Karolina Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.lukman.pl 07.07.09, 12:21
                  "Zmierzch"
                  "Księżyc w nowiu"
                  "Zaćmienie"
                  "Przed świtem"
                  "Intruz"
                  "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów"
                  "Mała Księżniczka"
                  Te książki są naprawdę świetne!! A 5 pierwszych napisała Stephanie Meyer
                  Gorąco je polecam brawobrawo
                  • Gość: karolla Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: 82.160.33.* 07.07.09, 12:24
                    komórkowa miłość serce
                    podwójne zauroczenie serce
                    miłość dzielona na 2serce
                  • Gość: ja xd Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.chello.pl 07.07.09, 22:00
                    ''pzdr'' , ''3maj się'' , ''papatki'' -lauren myracle <br />
                    oczywiście saga zmierzchu big_grin<br />
                  • nata_twilght Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 01.04.10, 17:55
                    Zmierzch,Księżcyc w Nowiu,Zacmienie,Przed Świtemtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outkOcham
                    Zmierzchkisscoolsuspiciouscoolcoolcool

• lonusia Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 06.09.09, 10:06
                  Najlepszą książkami są wszystkie części sagi Zmierzch
                • milka55988 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 08.05.10, 09:05
                  No to tak:
                  -Saga Zmierzch < 3
                  Każdy raczej wie o czym jest ;p

-Niebieski Nitki wink
                  Też bardzo fajna ;P
              • vingi Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 22.08.09, 09:48
                Najlepsza książka jak dla mnie to "Zmierzch"serce
                Jest bardzo fajna opowieść o miłości łączoncej
                17-letnią Belle Swanserce
                z
                Wampirem Edwardemserce.
                Naprawdę polecamserce
            • Gość: martuCh Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 22:34
              Ja czytam tylko fajne ksiazki, wiec posluchajcie mnie. To jest: Zmierzch, Ksiezyc w nowiu,
              Zacmienie, Przed Switem. Intruz. Miasto poza czasem. Amy na czacie.

mowie wam przeczytajcie. ! brawo
              • zizi589 ksiązki 14.01.10, 21:19
                zgadzam się z tobą, że Miasto poza czasem to ciekawa książka. Dostałam ją pod choinkę i tak właściwie już prawie kończę. Niesamowicie wciąga. Jeśli chodzi o Sagę Zmierzch są to raczej książki napisane dość płytkim i prostym językiem więc są idealne do zrelaksowania się i odpoczęcia od poważnych i czasem "trudnych" książek.

Moim zdaniem niesamowitą książką jest nieśmiertelny "Pan Samochodzik i templariusze" oraz wiekowa "Duma i uprzedzenie"
            • kladd ;] 07.07.09, 11:54
              Najlepsze książki jakie czytałam to cała saga zmierzch.!
              Naprawdę gorąco polecam.! Można przy niej popłakać jak i się cieszyć czy
              uśmiechać...
              A i gorące pozdrowienia dla fanów całej sagi Zmierzchkiss
            • Gość: lolititka xD Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:53

Moje ulubione ksiażki to te z sagi zmierzch ;p a sczególnie polecam zaćmienie smile wink
              • k.a.s.i.a. :)) 02.08.09, 22:47
                Saga Zmierchu
                Dzień niebieskiego psa
                Stowarzyszenie wędrujących Dżinsów
                Seria niefortunnych zdarzeń
                Harry Potter
                Kraina Elyona
                Pamiętnik książniczki

PserceOserceLserceEserceCserceAserceM
            • blondi727 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 04.08.09, 23:04
              hmmmmm osobiscie uwielbiam sage zmierzchu ^^ , ale polecam tez ksiazki dla
              nastolatek pisarki Meg Cabot ! jest wspaniala ! big_grinsmirk
            • sylwcia_4 Re:Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytaliśc 19.09.09, 21:06
              Ja oczywiście polecam całą sagę Zmierzch!serce A także sagi: Harry Potter,
              Pamiętnik księżniczki, pamiętnik jedynaczki. A z książek polecam również: Muchy
              w butelce, M jak Dżem, Pamiętnik sfrustrowanej nastolatki, Stowarzyszenie
              Wędrujących Dżinsów,
          • monia222 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:50
            Najlepsze dla mnie to : " Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów" smile i oczywiście "
            Zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem " !!! - po prostu genialne
            !!!smilesmilewink........ a tak po za tym to polecam: "plotkare" , " chłód od raju",
            "niania w lodynie" ....... czytałam mnóstwo fajnych książek, ale teraz troche
            ciężko sobie wszystko przypomnieć ...wink
            • Gość: Iwe Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:50
              Harry Potter, Pan Samochodzik i oczywiście wszystkie książki z sagi Zmierzch!kiss
              Chciałabym przeczytać Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów, ale ktoś wypożyczył z
              bibliotekicrying
            • Gość: Magda 16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.toya.net.pl 06.07.09, 17:18
              Polecam wszytskie 4 części ZMIERZCHU!!! sa super!!!
              • Gość: 54 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:34
                Zgadzam się.
                • eipril_ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 14.08.09, 22:18
                  Zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem serce boskie warto przeczytac
              • Gość: blebleble Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:58

czytałas sage zmierzchu jesli tak to napisz ze czytałas zeby inni nei musieli
                non stop pisac ze saga zmierzchu najlepsza bo to przeciez oczywiste big_grin
                • Gość: Patryk Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 195.116.179.* 06.07.09, 22:43
                  Harry Potter (każda kolejna lepsza)
                  Zmierzch
                  Stowarzyszenie Wendrujących Dżinsów
                  My dzieci z dworca Zoo
                  Pamiętnik Narkomanki
                  Stokrotka i Stokrotka i Demony
                  Koszmarny Karolek
                  Chłopcy z placu broni
                  Mały książesmile
              • Gość: Lauraa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 20:48
                ,.. wg mnie stephanie Meyer nie potrafi pisac, biorac pod uwage to ze to
                poczatkujaca autorka wnioskuje iz albo nastoletnie dziweczyny to idiotki, albo
                nie zwracaja uwagi na jakosc i sposob pisania danej ksiazki, moze i pomysl
                na ksiazke byl dobry lecz autorka nie potrafi w pelni oddac danych uczuc,
                zdarzen itd. shock

Moim skromnym zdaniem na najlepsze rekomendacja zasluguja autorzy tacy jak
                Stephen King i J.R.R. Tolkien, to sa prawdziwi wielcy pisarze. piwo

- saga - ,, Mroczna Wieża,,- S. King oraz ,,Władca Pierścieni,, - JRR Tolkien
                dla milosniczek innego rodzaju literackiego proponuje ksiazki polskiej
                autorki Ewy Nowak- np ,,Krzywe 10,, swietna ksiazka. big_grinsmirk
                • Gość: Sanderka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 20:51
                  wielbie Stephena Kinga to genialny pisarz, jego ksiazki sa niesamowite !!big_grin
                  Tolkien to dla mnie wielka legenda pisarska wiec zgadzam sie z twoja opinia !
                  Jezli juz koniecznie chcecie przeczytac cos Stephani Meyer i to nie musi byc
                  Zmierzch xD
                  to proponuje ksiazke pt,.,, Intruz,, jest bardzo wciagajaca i ciekawa.
                • Gość: MartuCh Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 22:39
                  Lauraa ty gowno wiesz o ksiazkach. Wladca pierscieni jest dla dzieciakow grajacych w tibie
                  albo w metina. ! Albo nie umiesz czytac albo jestes slepa. Moze najpierw przeczytaj
                  wszystkie 4 czesci zmierzchu a potem sie wypowiadaj, co.? uncertain jak tam nie ma uczuc to ja
                  jestem jakas inna. uncertain indifferent||

Zal mi takich dzieci jak tyy. ! indifferent
                  • Gość: maya Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.compnet.com.pl 07.07.09, 10:57
                    a mi żal Ciebie ; | po pierwsze to, że ktoś lubi Władce Pierścieni nie znaczy,
                    że nie czytał zmierzchu. Ja czytałam obie ksiązki i uważam, że WP jest
                    fantastyczny, tak jak i Zmierzch.

a tak w ogóle to moi koledzy, którzy grają w tibię nigdy nie czytali WP ; )

Wracając do tematu to czytałam pełno książek i wszystkie są godne polecenia ; D
                  • Gość: katarzyna 28 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.lomza.vectranet.pl 07.07.09, 17:16
                    o dzizas surprisedsurprised no nie moge z ciebie! co ty wiesz o wielkich pisarzach? Śmiesz pisać , że Tolkien jest dla dzieciakow? haha no to sie usmialam. czytalam sage zmierzchu wciagnela mnie przez 4 bite miesiace bylam nia zaurovczonha i nie przestawalam o niej mowic ani przez chwile, ale teraz mi przeszlo, meyer wcale nie jesty tak dobra pisarka to laik wsrod pisarzy, a juz w ogole porownywac ja do tolkiena! dziecko ciebie jesZcze na swiecie nie bylo jak wydali wladce pierscieni! caly swiat to czytal i czyta po dzis dzien, a zmierzch to tylko sezonowy fenomen, i wszyscy naweet ty, tak jak ja po kilku miesiacach zapomną.
                  • fanpirek :)) 19.08.09, 12:06
                    Najlepszą książką jaką cztałam jest "Miasto kości" Casandry Clare no i oczywiście wszystkie
                    książki Stephenie Meyersmile
                • Gość: CiotkaSamoZuo Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 23:09
                  Nastoletnie idiotki Cię zjadą, och! ;D Podpisuję się pod Twoim komentarzem.
                  Schmitt dobrze pisze, tyż.
            • Gość: gosc portalu Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.07.09, 17:39
              Ja nie polece duzo ksiazek bo duzo nie czytam.
              Ale jezeli juz mam napisac o jakies ksiazce to
              Harry Potter. Wszystkie czesci.
              Ksiazka jest dosc dluga ale fajnie sie ja czyta.
            • eternity Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 18:07
              "Błękitny zamek" jest świetna ;D
              Również lubię lektury "Ten Obcy" i "Szatan z siódemj klasy" wink
              "Zmierz" i "Księżyc w nowiu" oczywiscie (reszty jeszcze nie przeczytałam, ale
              napewno sa super) i również jestem w trakcie czytania książki "Trędowata" 1 i 2
              tom i jest fajna wink
              Jescze P.s.Kocham Cię jest fajne wink
              O "Pamiętniki wampirów" może być fajne. Ale nie wiem bo jeszcze nie czytałam,
              choć zamierzam ;Dsmilesmile
            • Gość: nikita_23 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: unknown 06.07.09, 18:49
              Ulyssses Moore- opowiada o nieistniejącym miasteczku Kilmore Cove, o tajemniczej
              Willi Argo, o Wrotach Czasu, paskudnej Obliwii Newton, starym, dziwnym ogrodniku
              Nestorze i o trójce dzieci Julii, Jasonie i Ricku. Książka przygodowo - fantasy.
              Jest super! Polecam!!!smile

Felix, Net i Nika- o trójce nastolatków mieszkających w Warszawie. Felix
              doskonale zna się na technice, Net pisze programy komputerowe, a Nika.....
              zobaczyciesmile Co krok przytrafiają im się bardzo dziwne przygody w które
              zamieszany jest Instytut Badań Nadzwyczajnych. a oprócz tego dochodzą problemy w
              szkole, komplikacje w domu.... Po prostu trzeba przeczytać!!!

Wampiraci - to coś z mroczniejszej beczki. Opowiada o czasach gdy Ziemię zalały
              oceany. Rodzeństwo mieszkające w starej latarni razem ze swym dziadkiem wyrusza
              na rejs.... A co dalej? Przeczytajcie koniecznie!!!smile
            • myszka1416 najlepsze książki 06.07.09, 19:19
              najlepsza jest saga Zmierzchu!!
              akutalnie czytam powroty też częściowe, to jest akurat pierwsza cześć ale
              również ładne-autoz to lauren brookesmirk
            • Gość: Zmieeerzch_100 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.btk.net.pl 06.07.09, 21:17
              Przeczytałam wiele książek, ale saga Zmierzchu pobiła je wszystkie. Zmierzch,
              Księżyc w nowie, Zaćmienie, Przed świtem. Coś cudownego. Romans, horror. Ciarki
              nieraz przechodziły, albo łza w oku się kręciła ;p Polecam jak
              najbardziej!serceserce
              • Gość: bells Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:14
                czytałam to i uważam, że ta saga jest zajeb*stabrawobrawo! polecam!!
                sercesercesercesmile
                • bebe xD 18.08.09, 23:10
                  serceJa uwielbaiam oczywiście "Zmierzch"; "Księżyc w nowiu" ; "Zaćmienie" ; "Przed
                  świtem" ....
                  a i jeszcze spodobała mi się "Księga bez tytułu"devil no i "miasto Kości " big_grin
                  pozdrawiam kiss
              • majcia777 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.07.09, 15:28
                tongue_outGość portalu: Zmieeerzch_100 napisał(a):

> Przeczytałam wiele książek, ale saga Zmierzchu pobiła je wszystkie. Zmierzch,
                > Księżyc w nowie, Zaćmienie, Przed świtem. Coś cudownego. Romans, horror. Ciarki
                > nieraz przechodziły, albo łza w oku się kręciła ;p Polecam jak
                > najbardziej!serceserce

To fakt. Saga zmierzchu to cztery najlepsze książki jakie czytałam.
                Ale inne też fajne to:
                -Drakula,
                -To ja Lucy,
                -Seria niefortunnych zdarzeń,
                -Fajne książki pisał Dah Roald,
                -My dzieci z dworca ZOO,
                -i inne...
          • Gość: kika Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:00
            najlepsze to ;
            kolezaneczki
            amelka
            Madika i berbeć z czerwcowego wzgorza
            polecam
          • Gość: Ola Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.1.59.* 07.07.09, 12:39
            Hrry Potter
            Saga Zmierzchu
            Wichrowe Wzgóărza- polecam- ksiazka bardzo stara, ale ciekawa
            • Gość: sumito Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:49
              Najwspanialsza książka na świecie to "Trzy metry nad niebem" włoskiego pisarza
              Federico Moccia i jej kontynuacja "Tylko ciebie chcę". Polecam każdemu, bo jest
              są to książki, które czytając tak można się wczuć w role bohaterów, że czytając
              je śmiejesz się i płaczesz razem z nimi. Czytam je już 6 raz i z pewnością
              przeczytam jeszcze nie raz serce
              • Gość: katarzyna28 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.lomza.vectranet.pl 07.07.09, 17:20
                wlasnie jestem w trakcie czytania drugiej czesci, bo pani z biblioteki mi zatrzymala, bo powiedziala , ze wie ze lubie czytac ksiazki o zyciusmile bardzo ciekawe smile
          • 07tofik Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 19.09.09, 20:27
            Ja czytałam wiele naprawdę fantastycznych książek ale jak już tak wybrać to saga
            Zmierzchuserce, saga Harrego Pottera,serce i Seria niefortunnych
            zdarzeńserce, a w ogóle to ja jestem uzależniona od książeksmirk
          • milusia__ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.05.10, 09:34
            Zmierzch, Harry Potter i seria książek To Ja Lucy (pierwsza część to "Magiczna Przemiana") uwielbiam je i mogę czytać tysiąc razy wink
        • Gość: Pati Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:55
          Moje ulubione to wszystkie kasiazki o Belli i Edwardzie czyli "zmierzch" itd...
          • keirra_xd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 16:37
            Eee...łatwe pytanie.xP

Oczywiście ZMIERZCH,ZAĆMIENIE,PRZED ŚWITEM I KSIĘŻYC W NOWIU

są po prsotu zaczepiste...winkcoolsmilesurprised
            • Gość: SyLLwiaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:00
              Ja jestem fanką,książek ambitnych:Buszując w zbożu,pomogła mi pokazać życie
              nastolatków z innej strony...Stowarzyszenie Umarłych Poetów,wzrusza i uczy.Piękne
              książki.Polecamkiss
        • Gość: patrycja Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:17
          przcezytajcie z seri ' krąg tajemnic ' one są swietne ! wszystkie częsci xD
          niektóre z wiadomosciami historycznymi, więc i przyjemnosc i nauka ;] , magiczne
          i w ogole cool ;]
          Polecam równiez Harego Pottera, oraz z serii 'zmierzch'
        • Gość: Miriam Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 188.33.81.* 06.07.09, 18:50
          "nie calkiem do pary" wendy markham <br />
          "pani mecenas ucieka" sophie kinsella<br />
          bridget jones . i inne takie;p
          i wszystkie ksiazki meg cabot!!
        • Gość: MARA Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:37
          Najlepsza jaką ja czytałam to bez odwrotu oraz Impreza zamknięta, klub niewiniątek,
          TYLKO DLA WYBRANYCH
          Książek przeczytałam ogrom ale te są najlepsze
          POLECAM!!!
        • Gość: Natalia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:18
          Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytałam to: Saga "Zmierzch" (wszystkie
          książki), "Oskar i pani Róża", "Mały Książę" i "Świąteczna Róża".
        • Gość: Basis Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:29

Baaardzo polecam książkę P. Coelho pt. 'Alchemik'. Książka opowiada o życiu. O
          Języku Wszechświata. O tym co jest ważne. Niby wydaje się nudna, ale ja nie
          mogłam się oderwać od niej [mam 13 lat xD]. Polecam tez całą sagę 'Zmierzch' i
          'Harry Potter'. Poza tym książkę N. Gaiman pt. 'Gwiezdny Pył' to takie fantasty
          z baśnią połączone. Opowiada o Gwieździe i chłopcu, który jej szuka. Mam
          nadzieję, że mogłam pomóc.
          Życzę miłego czytania. smile
        • gosia780 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.08.09, 13:17
          Saga Zmierzch ale każdy pewnie ją zna tongue_out
        • anetka96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.08.09, 14:02
          Zdecydowania wszystkie częsci Zmierzch. Wciągnie Cię napewno. Klasa Pani Czajki.
          Wszystkie części Pamiętniku Księżniczki. Fajna książka to Maja.blog . Coś z przygodowych
          to Inwazja myszy i jej druga cześć. Wakacje z duchami też są fajne. I kryminały jakieś.
          Np. Czarna ręka na tropie
        • lotties Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.12.09, 16:10
          Pewnie wiekrzość powie "Zmierzch"...
          Ja czytałam fajną książkę " Trzynastka na karku" i kontynuację "Po co mi
          chłopak". strasznie fajne i śmieszne. polecam czytać tym co mają ok 11,12-14 lat.
          Ahha, no i ktoś wspomniał o Panu Samochodziku. Kocham to !. tak brzmi
          niepozornie, ale zarąbiste ^^
      • zbieram_puszki Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:47
        PESTKA anki kowalskiej. najpiękniejsza książka pod słońcem. prócz tego godny uwagi jest
        BUSZUJĄCY W ZBOŻU i PTASIEK autorstwa whortona < 3
        • Gość: zuziaczek10 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 12:50
          Moim zdaniem najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałam to "Co za tydzień" i wszystkie jej kontynuacje. Co prawda ta książka jest strasznie gruba, ale ja się nie mogłam od niej oderwać, więc mocno polecamkiss
          • Gość: jaaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chelmza.mm.pl 06.07.09, 14:59
            cała saga Zmierzchu, Intruz, Igrzyska śmierci, Anioły i Demony
        • Gość: paulina_woziu Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:07
          INTRUZ najlepsza ksiązka pod słoncem
          • Gość: Karolina Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:22
            Wszystkie części Zmierzchu ( Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaćmienie, Przed Świtem)
            Polecam też pamiętnik narkomanki, intruza, Tunele i Tunele Głębiej (2), oraz
            wszystkie części Harrego Pottera . smile
            • Gość: apricot. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 13:44
              Lekcje Miłości - polecam, jak ją przeczytałam to poleciłam moim przyjaciółkom_
              wszystkie są zachwycone. serce
              • Gość: Natalla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 91.195.158.* 06.07.09, 14:56
                Bardzo gorąco polecam książkę HEIDI jest poprostu fenomenalna!!! big_grin
              • Gość: Adi :D Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 81.219.51.* 06.07.09, 21:13
                serceNajlepsze książki jakie czytałam to : "Pamiętnik księżniczki" , Toy wars" i "Jesienne
                Ognie"
            • Gość: sylwusia =) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 14:02
              Wszystkie części Zmierzchu =) Ale Pamiętnik Narkomanki też jest świetny =)
              Pozdrawiam kiss
              • winiarmylove Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:08
                według mnie naj naj lepsze książki to Tajemniczy ogród i wszystkie części Ani z
                Zielonego Wzgórza(Ania z Avonlea itd.)smile
                • schmeterling Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:54
                  najlepsza książka jaka ja czytałam to "król szczurów" Jamesa Clavella. niby
                  totalnie nie w moim stylu , ale tak i tak strasznie wciąga i... zachwyca. smile
                  • twilight.girl Stephenie meyer i . . . 06.07.09, 15:08
                    OCZYWIŚCIE . . .
                    Cała saga Zmierzchu i Cena krwi
                • kerry Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 10:40
                  najlepsze ksiazki jakie w życiu czytałam to:
                  Miasto Cieni i Grobowiec cesarzowej
                  wszystkie czesci Rekruta
                  Zmierzch
                  Igrzyska śmierci
                  Harry Potter
                  Mów cool
              • Gość: Pola Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:48
                wszystkie sagi zmierzchu czyli zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem
                pamietnik narkomanki tez jest fajnywink
                • Gość: Aś:) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 212.160.171.* 06.07.09, 16:08
                  Szczerze polecam "Kroniki wampirów" Anne Rice,a także "Krwiopijcy" Christophera
                  Moora i kontynuacje tegoż ów bestsellera "Ssij, mała ssij" ... kiss
            • kiniusiabells Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:50
              Saga Zmierzchu Stephanie Meyer wink lepszych nie ma
          • Gość: Rosalie Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:02
            Polecam '' Złodziejkę Książek ''. Opowiada o czasach II Wojny Światowej. Trochę wstrząsająca
            w pewnych momentach, ale naprawdę mi się podoba. Gorąco polecam! big_grin
            • Gość: gość Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 89.174.109.* 06.07.09, 16:41
              Saga o ludziach lodu :d gorąco polecam
              Przeczytał już dużo książeki roznego rodzaju, ale ta jest wyjątkowo. Co prawda
              wszystkich części jest 47, ale są warte przeczytania. tongue_out
      • Gość: dżasta Stephen King!!! IP: 80.48.221.* 06.07.09, 12:56
        Na pierwszym miejscu rzecz jasna cała saga Zmierzchu. Potem oczywiście Intruz...
        ch*lera jak ja na tym płakałam. A trzecia pozycja to wszystkie książki
        niezastąpionego Stephena Kinga. Są one bardzo inteligentnie, pomysłowo i
        uczuciowo napisane. Jak na razie przeczytałam tylko Carrie, Bezsenność (jak
        dotąd najlepsza moim zdaniem), Zieloną Milę a obecnie wczytuję się w Komórkę.
        Więc dla wybrednych bardzo polecam Kinga i jego horrory, melodramaty i fantasty ;D
        • Gość: mycha Re: Stephen King!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:12
          super jest szalone zycie rufdolfa i jego kontynuacje swinskim truchtem sex i
          inne przykrosci oraz tango orotdonto<br />
          opowiada ta ksiazka o przygodach nastolatka chcacego sie wydziewiczyc i zostac
          aktorem piwotongue_out
          takze harry potter zmierzch i wiecej niz przyjazn (o miłosci)
        • Gość: ~To~ Re: Stephen King!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:18
          Tak napewno cała saga Zmierzchu i Intruz. A jeśli chodzi o Stephena Kinga to proponuje
          książkę "To". Bardzo długa, ale niesamowita. Prawdziwy horrorsmile
        • Gość: Ola Re: Stephen King!!! IP: 195.205.171.* 06.07.09, 15:02
          Komórkę przeczytałam, fajny horror tylko skończył się bezsensu
          • Gość: ffd Re: Stephen King!!! IP: *.gdynia.mm.pl 06.07.09, 21:46
            ,,ręka mistsza''devil była super a tak w ogóle to jeszcze ,,carre''shock
      • Gość: Nenka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:00
        Jane Austen mozesz przeczytać tej autorki np:"Mansfield Park" lub "perswazje" albo"opactwo northanger" to jest o milości nie takich nastolatkow w naszych czasach i nie tylko nastolatkow.opisuje 18 wiek ale wtedy milosc byla innaczej wyrazana niz teraz wiec bardzo fajne ksiażki polecamkissbrawo
        • Gość: Paulina01 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 79.162.143.* 06.07.09, 13:10
          Najlepszymi ksiazkami jakie kiedykolwiecz czytalam byla saga Zmierzchu: Zmierzch, Ksiezyc
          w nowiu, Zacmienie i Przed switem Polecam nie ma fajniejszych ksiazek!!!
          • Gość: Syl Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:44
            moim zdaniem najlepsza ksiażka, którą przeczytałam ostatnimi czasy to "cień wiatru"
            Carlos'a Ruiz Zafon... Poza tym gorąco polecam "Perswazje " Austen cho ć to już klasyka,
            sage zmierzchu,"intruza"Meyer , "kod leonardea da Vinci " Browna, "usiadłam nad
            brzegiem rzeki Piedry i płakałam" Coehlo, "jedenascie minut"tez coehlo-jest
            cudna, "Zahir"tez Coehlo, "trzy metry nad niebem"-niepamietam kogo i kontynuacje
            tego "Tylko Ciebie chcę", poza tym książki , które został wyświetlone na ekranie
            np "pamiętnik"naprawde wart przeczytania... ja w zasadzie czytam baaaaardzo duzo więc
            moglabym tak polecac w nieskonczonosc...z kolei nie radze Ci czytać "sexu w wielkim
            miescie", to ksiazka napisana pod wplywem presji by sprzedac jak najwiecej a tak
            naprawde jest o niczym i czytanie tego to marnowanie czasu...oo... teraz mi sie
            przypomnialo jeszcze, ze ksiazka "w zbawiennej prozni " tez jest bardzo ciekawa i mozna
            sie przy niej rozzkleic kilka razysmile to tyle ile chcialam powiedzieć... milego czytaniasmile)
            • Gość: A Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.010-180-6b736810.cust.bredbandsbolaget.se 06.07.09, 13:51
              serceDziewczyna Ameryki serce
              serceDziewczyna Ameryki Pierwszy Krok (2)serce
              serceStowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (Cała Seria)serce
              serceCentury (Cała Seria)serce
            • Gość: Syll Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:53
              zapomniałam napisać, ze "Ćpun " tez jest dobry smile)
            • alli moje ulubione 06.07.09, 13:56
              saga zmierzchu, harry potter, eragon, wide awake (taki fanowski 'zmierzch"
              zdecydowanie polecam bo momentami smieszy ale tez wzrusza, jak ktoś chce to
              napiszcie na moje gg (7357519) i podajcie meila smile dobra dalej ;p intruz,
              zdecydowanie 'miasto kosci', piekne i nie wiadomo kiedy konczymy ja czytac ;p
              i ta ogolnie fantastyka ahh kocham
              smile
            • Gość: Werdzi Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:42
              Ostatnio napisałam ksiązkę opowiada o magi, śmierci, trudzie kroczenia w dorosłe życie i
              przyjażni która doprowadza do gwiazd i zemsty. Książkę czytało parę osób z mojej klasy
              (dziewczyny i chłopacy) i mówili że czegoś lepszego w życiu nie widzieli. Ponieważ ksiązka
              opisuje prawdziwe życie nastolatków tego swiata. Jest w niej dziewczyna( to ona opisuje
              całą historie)(jest powierniczką czarnej magi) która z powodu śmierci najlepszego
              przyjaciela popada w alkocholizm i stacza sie na drogę strasznej choroby jaką jest
              anoreksja. Druga z dziewczyn zostaje zgwałcona i właśnie przez to wydarzenie pierwsza z
              nich wychodzi z anoreksji by pomóc przyjaciółce(jest metarmofomagiem). Chłopak jest
              czrodziejem. Jest dla alkocholiczki ostoja i opiekunem. Ostatni z nich ten który ginie jeszcze
              przed rozpoczeciem ksiązki był chybrydą wampira i wilkołaka.
              • Gość: qlok Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.mtm-info.pl 07.07.09, 10:47
                Nie będzie z Ciebie dobra pisarka skoro ortografia nie jest Ci bliska
                (alkoholizm pisze się przez 'h' ). ;//
            • Gość: mirla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:44
              ja polecam oczywiscie Sagę Zmierzchu i Intruza. Fajne również są wszystkie części
              Zwierzeń Georgi Nicholson
              . Stowarzyszenie wędrujących dżinsów. Wszystkie tomy
              Brzydkich. Igrzyska śmierci, oczywiscie Harry Potter. Jesienna miłość (przy
              niej mozna się rozkleic). To ja cię pokochałam to ja cię zabiłam, rowniez ciekawa.
              Książka, która mnie przeraziła, ale rowniez zafscynowała to My, dzieci z dworca ZOO.
        • Gość: mycha Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:14
          i jeszcze jedno!
          my dzieci z dworca zoo
          bardzo podobne do ppamietnika narkomanki strasznie drastyczne o niemieckiej
          narkomance bardzo wciagajacebig_grinpiwo
        • Gość: Werdzi Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:24
          Ostatnio czytałam książkę ,,Chuda" Judith Fathallah super ksiązka o dziewczynie chorej na
          anoreksje. Oczywiście polecam sagę Zmierzchu to są zajefajne ksiązki oraz Stowarzyszenie
          Wędrujących Dzinsów.
        • twilight Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.07.09, 11:50
          ja uwielbiam "Intruza" Meyer. piękna książka..
          "Miasto Kości" Cassandry Clare, książka jest o 15 - nasto letniej Clary , jej matka zostaje
          porwana i tylko ona może ją uratować, pomaga jej w tym Jace - Nocny Łowca. Clary
          wkracza to świata czarodzieji, demonów, wilkołaków itp. Książka naprawde świetna.
          Polecam. ;d
          Fajna jest też seria "Ulysses Moore "
      • Gość: pani K Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 94.40.93.* 06.07.09, 13:12
        ja uwielbiam maximum ride i felixa, neta i nike... supersuspicious

pozdrokiss
      • Gość: Ala Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:19
        Pamiętnik nastolatki - Beata Andrzejczuk
        Warto marzyć - Kjersti Sheen
        Stowarzyszenie wędrujących dżinsów - Ann Brashares
        Szkoła dla blondynek, Brunetki kontratakują - Kieran Scott
        Pamiętnik księżniczki - Meg Cabot
        saga Zmierzch - Stephenie Meyer
        Harry Potter - J. K. Rowling
      • Gość: gocha Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.rzeszow.mm.pl 06.07.09, 13:45
        krzywe 10 Ewy Nowak serceserceserceserce
        zwierzenia georgi nicolson wszystkie częsci <333 sercesercesercesercebrawo
        • Gość: dominikaxq Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.efekt.net.pl 06.07.09, 20:07
          Popieram w całości smile
      • selenka_gomez Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:51
        Jedyna moja przeczytana książka w życiu to wszystkie części zmierzchu;DBo tak w
        ogóle to nie czytam wolę szperać w necie lub oglądać disneyabig_grin
        • selenka_gomez Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:52
          Tzn..4 książki przeczytane
          • Gość: Oliśka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 88.220.68.* 08.07.09, 13:57
            Polecam "Posłuchaj mnie", a dla osób które lubią książki z humorem " LO story"big_grin
          • lotties Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.12.09, 16:16
            Aha. No i jeszcze "kawa dla kota" , "Pamiętnik Pauli" i wszystkie jej
            kontynuacje znajdziecie w necie. POLECAM !.
        • llizaczek Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 14.01.10, 21:41
          cała saga twilight - proste . * ____ *
      • sophie_annabet Książki. 06.07.09, 14:03
        Władca Pierścieni, Hobbit.
        Księga bez tytułu.
        Słodko-gorzka szesnastka, Letni staż.
        Pamiętnik księżniczki, Dziewczyna Ameryki.
        jak chcesz wiedzieć o czym to, wpisz w google. cool
        • Gość: Kana Re: Książki. IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 13:40
          Jeśli Słodko-gorzka szesnastka i Letni staż to Szkoła dla snobów także smile

Pozdwowionka kiss
      • Gość: plotkara Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 14:07
        Teeeraz jestem na etapie czytanie Plotkary.. SUPER Książa! al również polecam
        trylogii zmierzchu tongue_out
        • Gość: Mag. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.143.103.* 06.07.09, 14:22
          Zmierzch to nie trylogia. smile
      • agusek13 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:19
        wszystkie częsci Harrego Pottera i Saga zmierzchu surprised ale musze też napisać że
        spodobała mi sie moja dawna lektura Ania z Zielonego Wzgórza i dalsze jej
        części ^^smile
        • rapetka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:50
          mi sie podobała:
          saga Zmierzchu smile
          Harry Potter....
          My, dzieci z dworca Zoo
          Skrzywdzona
          Dziewczyna Ameryki
          Duma i Uprzedzenie
          Pamiętnik bulimiczki
          Wygrać życie
          Dziewczyna i wilk
          dużo tego było, ale mi się nie chce wymieniać ;P
          (kolejność jest przypadkowa xD)
        • Gość: Patiiiii_x3 Re: Najlepsze książki. IP: 62.87.223.* 06.07.09, 19:17
          MOje najlepsze książki .? hmmm "Foptomodelka doskonała" jest to dizennik Lucy
          która ma dwie NPnZ (najlepsze przyjaciółki na zawsze) wkleja tam różne rzeczy i
          opisuje swoje przerzycia pisze o swpoich marzeniach zostania projektantką mody a
          do tego o przyjaźni niedomówieniach i miłości bardzo wciągająca kksiążka jest to
          co prawda jej 2 czesc ale 1 nie czytała bo nie są ze sobą połączone a inn6ych
          cz. nie mieli . ale GORACO POLECAM !!!

Do tegop książka Ellen Hopkins Intendent to historia 12 bliźniaczek których
          rodzice są zajęci karierą i ich ojciej wykorzystuje je seksualnie jedna z nich
          popada w narkoty6ki .RÓWNIEZ POLEZCAM !!!!

do tego wszystkie czesci Pamiętnika ksiezniczki 15 letnia Mia dowiaduje sie ze
          jest księżnizczką przeczytajcie sobie recenzje xdd

i hmm ELITA !!!!! superowa książka o złośliwych dizewczynach .kiss

• Gość: Patiiiii_x3 Re: Najlepsze książki. IP: 62.87.223.* 06.07.09, 19:21
            Przypomniało mi sie !!!!!!!!!!!!!!!!!
            Koniec wakacji PIERWSZA książka jaką przeczytałam w całości świetnaa . Historia
            Jurka który idzie do technikum jest oczywiście romans z Elżbietą i po wakacjach
            trzebna wracac do szkoły superrr !!!!

Inna to Przyjaciele się nie zakochuką po prostu pięękna <333 pierwsza miłośc
            pocałunki i wgl. wspólnie spędzone razem wakacje później pzryjaźń pzrerodzi sie
            w miłosc KOCHAM TA KSIAŻKE !!!
            serce

i Obłęd jestem wgwiazdą to świetna książka o marzeniach Sammi i roizterka z
            przyjacióką porazka na castingu sparł jej TOP !!! i siara przed ukochanym hmm
            polecam smile
            • jessica.. Re: Najlepsze książki. 18.08.09, 19:48
              Saga Zmierzch wszystkie częściserce
              Harry Potter
              Na przykład Małgośka
              O bliźniaczkach Olsen
              Po co mi chłopak

PkwiatOkwiatLkwiatEkwiatCkwiatAkwiatMkwiat
      • Gość: Zuza Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 77.222.240.* 06.07.09, 14:22
        ,,Słodko-Goszka Szestnastka" i ,,Szkoła Dla Snobów" Jedne z naprawdę nie wielu ksiązek,
        które mi się podobają. Są to książki z tej samej serii i tych samych autorek. Ogólem książka
        o szkole dla bogatych dzieciaków i bohaterka, która się od nich różni i utrzymuje się tylko
        ze stypendium w przeciwieństwie do innych.
      • Gość: anetka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 89.231.217.* 06.07.09, 14:47
        Jeżycjada malgorzata musierowicz i wiele innych ale jezycjada jest najlepsza smile
        • pluszowa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 10.08.09, 18:53
          Dla nie Naj to "stoważyszenie wędrójących dżnsów i saga "Zmierzch" No i to chyba tyle bo
          za dużo książek nie czytam tongue_out
      • Gość: mickey . xP Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:49
        `Zmierzch` , `Księżyc W Nowiu `, `Zaćmienie `, `Przed świtem` . serce
        • korniszonek11 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.07.09, 13:03
          Ja najbardziej lubię czytać fantastyke. Oprócz sagi zmierzchu polecam trylogie czarnych
          kamini, " wojny czarowcic" ( tez trylogia)
          • edwardandbella tylko dla wybranych 12.07.09, 18:46
            BOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSKIE
      • Gość: Twilight love Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:19
        Każda częśc sagi "Zmierzch" jest bombowa!!
        Ja sie zakochalam w tych ksiazkachserce
        Goraco polecam!!big_grin
        • Gość: natylia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 95.99.45.* 06.07.09, 16:03
          o tak cała sagatwilight jest najlepsza polecm dla fanów romatycneg horroruserceserce
        • asia95.14 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.08.09, 00:18
          Gość portalu: Twilight love napisał(a):

> Każda częśc sagi "Zmierzch" jest bombowa!!
          > Ja sie zakochalam w tych ksiazkachserce
          > Goraco polecam!!big_grin

ja też się zakochałam normalnie big_grinserce
          bardzo mi się podobają!
          polacam!!!!!!!!!!!!! smirk
      • bellaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:46
        Oczywiscie saga zmierzchu ! cool <br />
        I Elita ''Zemsta Klasowych Piękności'' smilebig_grin ( krotki opis tej ksiazki ) <br />
        <br />
        Massie Block. Dziewczyny z Octavian pakują najcieplejsze kaszmirowe płaszcze i
        najmniejsze iPody i wyruszają na klasową wycieczkę w góry. W sąsiedniej chacie
        mieszkają chłopcy z Briarwood wink Dziewczyny chca ich poderwac, jednak spotkaja
        na swojej drodze kilka przeszkod i wyjda na jaw klamstwa.... Wieczorem chlopak
        wymknie sie do domku dziewczyn i czy pocaluje swoja ''dziewczyne'' ? <br />
        Świetna ksiazka polecam !!!! To akurat jest ostatnia czesc ale i tak wiadomo o
        co chodzi !! POLECAM big_grinwinksmilesmirksmirksmirkcoolcoolbrawobrawo
      • Gość: Ewetka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:20
        Czytanie książek to moja pasja i hobbysmile

Bardzo serdecznie polecam wszystkie części przygód młodego czarodzieja Pottera
        >>zwłaszcza 4 Harry Potter i Czara Ognia<< Przeczytałam je wszystkie po kilka
        razy i bardzo zaprzyjaźniłam się z jej bohaterami wink Polecam też sagę S. Meyer,
        zakochałam się w Belli i jej kumplach, zarówno jak w wampirach i wilkołakach
        jeszcze w zeszłe wakacje, gdy nikt tego nie znał. Dowodem na to jest mój blog,
        który powstał rok temu. Polecam też serdecznie inną książkę S. Meyer ''Intruz''.
        Nie ma nic wspólnego z wcześniej wspomnianą sagą, ale wg mnie jest o wiele
        fajniejsza. Lubię czytać też książki z serii Ossolineum, które opowiadają o
        problemach współczesnego pokolenia.

Serdecznie polecam ! big_grin
      • Gość: BakSs Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:25
        Według mnie oczywiście Saga Zmierzchu..serce
        A najlepsza część z ich to Przed Świtem.
        Kto nie czytał Bardzo goroąco polecam kiss
      • julisia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 17:34
        Polecam ci książki o Loli Veloso.Czytałam wszystykie części i naprawdę bardzo mi się
        spodobały.1 część to "Oto Lola!",2 "Lola dziennikarką",3 "Lola-tajna misja",4 "Brawo
        Lola!",5 "Lola lwie serce",a 6 to "Lola w podróży poślubnej".Wszystkie części są bardzo
        fajne.Polecam ci też książkę pt."Co ty wyprawiasz momo?!".Pozdrawiamsmile
      • mika292 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 17:49
        Tyle tych książek było, że nie wiem, którą polecić.<br />
        No dobra.<br />
        1. Eragon, Najstarszy i Brisingr<br /> christopher paolini
        2. "4 i 1/2 przyjaciela" Wiem, że to niby dla dzieci, ale mnie się podobało big_grin nie znam autora
        3.Godzina pąsowej róży - nie wiem kogo, ale ona znana jest<br />
        4. "Może tak, może nie" Ewa Nowicka<br />
        5. "Michał Jakiśtam" Ewa Nowak - ogolnie wszytskie części tego zaczynając od "wszystko tylko nie mięta"
        6. "Kardamon cynamon" nie wiem jaki autor.<br />
        No, tyle chyba wystarczy big_grin

• Gość: INTRUZ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 07.07.09, 18:06
          INTRUZ!!!!!!!!! serce
          Stephanie Meyer
      • Gość: paranormalna~~ Stephen King! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:15
        rowniez uwazam, ze King to jeden z najlepszych pisarzy. Ja jak narazie
        przeczytalam Lsnienie i Komorke, a teraz czytam Sklepik z marzeniami. Naprawde
        polecam jezeli ktos lubi ambitne ksiazki. No a jezeli chodzi o ksiazki takie
        typowe dla nastolatek to polecam Dziewczyne super i Jeszcze mnie polubicie i
        jeszcze fajna jest seria Elita Lisi Harrison(nie wiem czy poprawnie napisalam
        jej nazwisko , ale whatever)kiss
        • Gość: Izusu:D Re: Stephen King! IP: *.centertel.pl 07.07.09, 13:16
          ja właśnie bardzo chce przeczytac ten "Sklepik z marzeniami", ale zawsze jak przyjde do
          biblioteki to nie ma tej ksziążkisad Myślałam, że inne książki Kinga nie są zbyt ciekawe...
          • Gość: MelanieDeValoise najlepsze książki... IP: *.echostar.pl 07.07.09, 15:08
            Stephen King
            "Miasteczko Salem"
            "Misery"
            Jodi Picoult
            "Bez mojej zgody"
            "Czarownice z Salem Falls"
            "Świadectwo prawdy"
            Emily Bronte
            "Wichrowe wzgórza"
            Harlan Coben
            "Bez skrupułów"
            "Nie mów nikomu"
            "Bez pożegnania"
            Arthur Golden
            "Wyznania gejszy"
            Lisa See
            "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz"
            Michaił
            Bułhakow
            "Mistrz i Małgorzata"
            Patrick
            Suskind
            "Pachnidło"
            Truman
            Capote "Śniadanie u Tiffany'ego"

i wiele, wiele innych...
            • olcik Re: najlepsze książki... 26.08.09, 22:11
              Oczywiście cała seria zmierzchukiss
              Harry potter
              Felix, Net i Nika
              Pamietnik jedynaczkismile
              Mam nadzieje ze pomogłamwink
      • Gość: vivi a ja taką czytałam...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:17
        SERIA ANI Z ZIELONEGO WZGÓRZA JEST COOL!!!!!!!
      • emily94 Fantasty i takie do poczytania jak np. Elita 06.07.09, 19:30
        - HARRY POTTER INSYGNIA ŚMIERCI
        - NARNIA PODRÓŻ WĘDROWCA DO ŚWITU, KOŃ I JEGO CHŁOPIEC
        - FELIX, NET I NIKA
        - OSTATNI ELF
        - PAMIĘTNIK KSIĘŻNICZKI 9
        - Tomek w krainie Kangurów
        - Zmierzch
        - Mały Książe
        - Sny kota Warłapa
        - Ciut wolniludzie
        - Z głupich to Elitatongue_out, Plotkara, Na topie, Dziewczyna Super
        - Amy numer 7
        - Gedeon

ZAPRASZAM DO CZYTANIAtongue_out
      • agusia5253 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 20:54
        "Stowarzyszenie wędrujących dżinsów" i oczywiście saga "Zmierzchu"smilebig_grin
      • Gość: kiniuś Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.zone6.bethere.co.uk 06.07.09, 20:59
        pamiętnik narkomanki..omg jest najlepszy..smilesmilebig_grin
      • halo Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 08:39
        oczywiście książki z sagi zmierzch i wojne czarownic confused
      • cyrfan Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 11:10
        ` Polecam "Rywalki nierozłączki" książka jest o tym, że dwie dziewczyny bardzo się
        nienawidzą a ich rodzice biorą ślub i od tej pory muszą być razem, nie udaje im się ale w
        końcu zawiązują prawdziwą przyjaźń.
        jeszcze przeczytajcie "NAWIEDZONY DOM" - Joanna Chmielewska. SUPER JEST !!! . Dzieci
        przeprowadzają się do starego domu gdzie na jego strych nie wchodził nikt od 40 lat.
        i jeszcze moja ukochana książka "ZŁODZIEJE CIENI" - kocham ją! Jest tak
        psychopatycznie chora, że musicie ją przeczytać winksmilesurprised
      • Gość: lena Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 82.177.32.* 07.07.09, 11:30
        zmierzch,harry potter,stowarzyszenie wędrujących dżinsów itp
      • Gość: JA!! Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 07.07.09, 17:59
        saga Zmierzch to podstawa!
        następne również super INTRUZ- zajefajny! to jest "książka dla dorosłych" napisana , świetna!!
        Fajne są też Eragon, Narnia.
        Polecam i zyczę przyjemnego czytania big_grin
      • Gość: JA!!! Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 07.07.09, 18:00
        saga Zmierzch serceto podstawa!
        następne również super INTRUZserce- zajefajny! to jest "książka dla dorosłych" napisana , świetna!!
        Fajne są też Eragonkwiat, Narnia.
        Polecam i zyczę przyjemnego czytania big_grin
      • fanka.twilight Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 11.08.09, 14:35
        najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytałam to książki z serii saga zmierzch
        (księżyc w nowiu, zaćmienie, przed świtem)serceserceserceserceserce
      • madeleine. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.10.09, 14:26
        Wiele było takich książek. Najbardziej podobają mi się Pamiętniki Wampirów,
        Zaćmienie (z serii Zmierzch), wiele książek Sidneya Sheldona i jeszcze "Sen"
        Lisy McMann.
    • Gość: bla bla bla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 17:07
      Dziedzictwo i Kraina Eylona
      • Gość: pierniczkowa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:11
        polecam tego obcego zajebioza i ja na tym ryczałam pod koniec
    • Gość: laura101 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:15
      ten obcy ja też czytałam extra ksiązka plecam wink
    • Gość: Olcia ;d Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:25
      big_grinBracia Lwie serca, Harry Potter, Ania z zielonego wzgórza
      • Gość: gdrs Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.14.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 28.04.09, 20:29
        Harry Potter, Hobbit. ^^
        • Gość: Pati. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 21:12
          Cała saga Zmierzchu,oczywiście.
          Meg Cabot bardzo ciekawie pisze.Pamiętnik Księżniczki,może znasz? Bardzo polecam!
          Klan Wilczycy,też fajny.
          I Intruz.
          A z tych starszych,to Ania z Zielonego Wzgórza wink
        • Gość: pluszowa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 18:38
          saga S. Meyer
          'Plotkara' -Cecily von Ziegesar
          'Mów' - Anderson Laurie Halse
          seria 'Zwierzenia nastoletniej niani'- Victoria Ashton
          książki Ewy Nowak
          'Poza zasięgiem"- Kate Brian

to takie moje ulubione : )
          • Gość: LeNkA:* Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 13:18
            Polecam sagę książek Scota Westerfelda "Brzydcy", "Śliczni", "Wyjątkowi"...
            Godna uwagi jest także TRYLOGIA "Ani z Zielonego Wzgórza"(szczególnie ostatnie
            części).
            A zaciekawiła mnie wypowiedź o Stephenie Kingu...
            Czy te książki są dla nastolatek?
            Nie są zbyt poważne?
        • Gość: :) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:36
          na pewno cała saga zmierzchu i angus,stringi i przytulanki polecam również film
          xDD coolcoolcool
          • brutal_barbie Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:12
            Jak dla mnie to :

' Mały Książe '
            ' Oskar i pani Róża '
            ' Inna? '
            ' Tajemniczy Ogród '
            'serce
    • nicola_16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 14:56
      dzięki za pomoc napewno jakąś przeczytam ale chciałabym o miłości nastolatków wink
      znacie jakieś?
      • Gość: * Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.09, 12:42
        o miłości mówisz.. hmm.. znam tylko jedną wartą polecenia, niestety bardzo krótką
        Heidi Hassenműller "Desiree czyli czas próby"
      • Gość: anka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:55
        Jeśli chcesz coś o miłości nastolatków to polecam:
        "Szukając Siebie" Meg Cabot
        "Już nigdy więcej się nie zakocham" Cara Cofferje
        "Kłamczucha w opałach" Meg Cabot
        "W cieniu marzeń" Margaret Feljan
        "Szczęśliwy T-Shirt" Kate Brian
        Bardzo ciekawe i wciągajace! xD Powodzenia w czytaniu brawowink
      • Gość: Wiki Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:46
        jeśli chcesz o miłości nastolatków to po prostu musisz przeczytać Zapałka na zakręcie
        Krystyny Siesickiej... po prostu cudowna książka o miłości dwóch nastolatków
    • nikt. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 15:12
      Harry Potter! Cała saga! Polecam, tak bardzo, jak żadnej innej książki bym nie poleciła big_grin HP to normalnie moje życie tongue_out
      • bella96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 22:29
        cała saga "Zmierzchu", "Stowarzyszenie wędrujących jeansów","Ala Makota"."Szkoła
        narzeczonych". kwiat
    • pati896 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 15:15
      Hmm...ja czytałam ich duuuużo, bo bardzo lubię, ale taka najlepsza to z pewnością
      była ,,Dzikie Oczy Amazonki'' i ,,Bracia Lwie Serce'' czy moze jeszcze ,,Ten Obcy''...Oł.!
      Dużo ich bylo hehe ;D o_Ocool
      • Gość: say_ok96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 08:51
        Polecam całą sagę Zmierzch S.Mayer
        Ja zawsze nie nawidziłam czytać
        A Przed świtem (ma ponad 700 str) przeczytałam w 3 dni
        • Gość: Hermiona Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.starachowice.vectranet.pl 06.07.09, 13:01
          Zdecydowanie nie ma lepszej książki od HP, wszystkie są niesamowicie
          wciągającesmileHP to również moje życie, a Zmierzch jest do....suspicious

Mam nadzieję że pomogłamkiss
      • Gość: Ja Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 15:10
        Ja polecam wszystkie części Wiedźmina i książki Terakowskiej, zwłaszcza "Ono". Z
        zagranicznych pisarzy polecam Robina Cook'a - zwykle pisze medyczne thrillery.
        • kotekxd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 21:02
          Ja polecam wszystkie części Harrego POttera od J.K Rowling
          A z poolskich pisarek polecam Ożogowskąsmile
        • Gość: Judka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 21:05
          OCZYWISĆIE ŻE SAGA ZMIERZCHU I HARRY POTTER ; )
      • Gość: loxandra Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:27
        oj zdecydowanie cała saga zmierzchu !
        oj tak !
    • nicola_16 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 15:18
      a o czym jest "Bracia Lwie Serce" ?
    • Gość: Martyś Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 195.205.141.* 29.04.09, 15:42
      Najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałam to "Chłopak czy dziewczyna?" jak
      chcesz się czegoś o tej książce dowiedzieć to wejdź na
      www.chlopakczydziewczyna.interia.pl naprawdę polecam. I jeszcze "Pamiętnik
      księżniczki" jest to bardzo zabawna książka.
    • miley12 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.04.09, 16:51
      polecam książkę "Jak dwie krople wody" extra jest
    • Gość: fjl Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 14:13
      Harry Potter ;DD
    • hermiona13 Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście 30.04.09, 15:06
      Zdecydowanie Harry Potter (; Można powiedzieć, że był on moim przełomowym
      momentem ;d Zanim go czytałam nie znosiłam książek tongue_out A później zmieniłam zdanie xD
      Ale bardzo też lubię Zmierzch wink
      • Gość: Gość Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:44
        Zdecydowanie Saga 'Zmierzch'smile
      • sims Zajebista kasiążka to... 06.07.09, 13:07
        Miley Cyrus-Me & You
        Miley Cyrus-Rok Gwiazdy

Harry Potter wszystkie części
        Legalna blondynka
        • Gość: Gość Polecam. IP: *.jaskom.pl 06.07.09, 20:12
          ciekawa książka to "Polyanna" i "Polyanna dorasta". opowiadają o niezwykłej
          dziewczynce, która stara się pocieszać innych, jednak pewnego dnia zostaje
          sparaliżowana i jej życie nie jest już pełne barw, do czasu, gdy... Książkę
          czyta się dosyć szybko, POLECAM!
          PS. jakby ktoś nie wiedział tytuł czyta się "Polijana".
    • Gość: xD Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 23:40
      wszystkie Agathy Christie
      • vanesska_demi_w Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 03.05.09, 09:25
        wg. mnie bardzo fajne książki to hmmm...sporo tego było ale wymienię również te starsze.
        "Pollyanna" piękna książka... "Mała księżniczka" także piękna. taka do popłakania...
        płakałam trochęwinkkiedyś lubiłam "Harry'ego Pottera" ale to jest głupie jush..."Ania z Zielonego Wzgórza" teraz będę czytała "Ten Obcy"...tongue_outkiss
        • Gość: DaguŚŚŚ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:06
          Pomijając wszystkie częsci zmierzchu xD polecam tez:
          -Angus, Stringi i przytulanki
          -Tańcząca na golasa
          -Kłopoty z Dyndakami
          -Spoko załżyłam bardzo duże gacie
          -Komórkowa miłlość
          -kochaj albo śpiewaj
          -Miłosne zaklęcia
          -miłość, gips i stokrotki
          -zakaz całowania

i oczywiście całą serię ,,Co ty wyprawiasz mamo ?!"

xD

wiem wiem
          duuużo tego ^^
          HeHe
          ale wszystkie superbig_grin
      • Gość: dddr Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.icpnet.pl 30.06.09, 16:30
        A myślałaś,żeby poczytać książki Meg Cabot winknp. "1-800-Jeśli-Widziałeś-Zadźwoń"suspicious
    • miss_mimi094 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 03.05.09, 17:50
      Oj to proste : TYLKO DLA WYBRANYCH i dwie kolejne części. Pierwsza jest o : Dziewczyna
      wyjeżdza do licełum z internatem... tam na miejscu chce się dostać do takiego jakby
      bractwa te dziewczyny poddają ją różnego typu prubą np: dzwonią do niej o pierwszej w
      nocy żeby zwineła testy do fizyki. w międziczasie poznaje chłopaka Thomasa i stajś się
      parą całują się i robią hmm no wiesz co... ale później okazuje się że ten chłopak diluje
      prochami. A pod koniec książki znika. A co jest w drugiej części i trzeciej to ci nie powiem
      bo nigdzie ich nie mogę znaleść. Mam nadzieje że zachęciłam.
      www.kotek.pl/forum/02,3003,94809275,94809275,Cienie_pod_oczami_Jak_sobie_z_nimi_radzic_.html
    • Gość: v..cv Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:26
      hmmm .. Nie wiemm ! ^ CHYBA Harryy Potter to jest boskie czyatalam z 10 razy kazda czesc !
      • mindy44 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 19:13
        Pewnie nie będeę orginalna , ale ,, Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów '' i Saga Zmierzchu .
        Ale najlepszy jest Harry Potter ! Cudowna, przepiękna, najlepsza i nie wiem co jeszcze ale tak jest ;D Kiedys czytałam jeszcze ,, Różę '' tez bardzo fajna książka ii ... może jeszcze książki Ewy Nowak ;D
        Ale HP rządzi ! ;*
    • lolcia66 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 11.05.09, 17:39
      U dużo tego... wszystkie części Kroniki Spiderwreack (przeczytałam, a tydzień po
      tym ukazał się film tongue_out) Dom na krańcu czasu, Córka czarownic, Tam gdzie spadają
      anioły i w ogóle książki Doroty Terakowskiej. W dolinie Jaszczurów, dziewczynka
      z 6 księżyca, Gęsia skórka tongue_out (6 części) No i polecam parę lektur. np. Hobbit,
      Krzyżacy (wiem, że źle o nich słyszeliście, ale są fajni) Kłamczucha i inne
      książki Małgorzaty Musierowicz och i wiele wiele więcej tongue_out
    • selena2125 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.05.09, 21:11
      hmmm dość dużo czytam więc
      - saga zmierzchu
      - seria pamiętniku księżniczki
      - tajemniczy ogród
      - chłopcy z placu broni
      - gęsia skórka
      - bezsennik
      znalazło by się więcej ale nie chce mi się myśleć surprised)
    • Gość: donia3264 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 09:13
      ja też uwielbiam czytać mam 12 lat i przeczytałam opowieść wigilijną,2 część
      mikołajka,zamęt w wieży czarownic,przygody tomka sojera,przygody marka
      piegusa,rodzinę petervików i jestem z tych książek bardzo zadowolona pozdrawiam!!!!!!!!
    • Gość: ollla Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 15:49
      cala seria 'wiedźmina' big_grinbig_grinbig_grin
      jest super. 7 tomow ale nie najlepiej sie konczy...
      polecam jesli lubisz fantastyke i nie masz nic przeciwko ;pikantniejszym;
      momentom ;D
      • zakochana_aa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 17:24
        Mi najbardziej przypadły do gustu wszystkie części "Zmierzchu".
        Polecam też "Ulysesa Moore"tongue_out
        • Gość: Klaudusiaa!.x3 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:30
          Ten Obcy-lektura ale super!big_grin
          Tomek Soyer(czy jakoś tak)-też lektura,podobała mi się
          Tajemniczy ogród-lektura,bardzo fajne..smile
          Kłamczucha-taż lekturabig_grin,ale cudowna
          Seria Niefortunnych Zdarzeń-wszystkie części,genialne..smile
          Nie przypominam sobie więcej..smilekiss
    • gb Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 14.05.09, 18:36
      Najleprzą książką która czytała była: Sekrety mojego życia w Hollywood polecam
      jest superkiss
      • Gość: Czytelniczka;) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 11:04
        Seria Pośredniczka Jenny Carroll, cykl 1-800-Jeśli-Widziałeś-Zadzwoń tej samej autorki,
        Jeszcze mnie polubicie Meg Cabot, seria Felix,Net i Nika Rafała Kosika, Ella zaklęta (niestety
        nie pamiętam autora), zwierzenia georgii nickolson (autorka wyleciała mi z głowy). Jeśli
        ktoś lubi wzruszające książki polecam "Pozłacaną rybkę". Całkiem fajna jest też seria
        Century, niestety jest pisana w czasie teraźniejszym, przez co trochę ciężej się ją czyta.
        Głównie czytam książki Meg Cabot/Jenny Carroll. Nie polecam "Pamiętnika księżniczki":
        wszystko ciągnie się przez kilkanaście części, a zakończenie było bardzo przewidywalne.
        Przeczytałam całą serię o przygodach Mii i nie jestem szczególnie zachwycona. Ze
        starszych książek polecam "Małą księżniczkę". No i, oczywiście, Harry`ego Pottera.
        Niedługo zabiorę się za cykl Stephanie Meyer, słyszałam,że jest fajny. Czy ktoś mógłby mi
        polecić jakąś ciekawą książkę romantyczną dla młodzieży?
        Ach, byłabym zapomniała! Świetna jest też książka "Pamiętnik Cathy". Czeka też na
        mnie "Maximum Ride" Pattersona, pomysł nietypowy, książka zapowiada się ciekawie.
      • Gość: maja14 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.range86-159.btcentralplus.com 28.06.09, 21:25
        zmierzch,ksiezyc w nowiu,zacimienie,przed switem,wata cukrowa,
        • Gość: ------ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:07
          Zalezy ile masz lat ja mam 13 i GORACO polecam ksiazki : ,,Lucky w filmie'',
          ,,Lucky na wakacjach'' itp. smile fajne sa ksiazki : Jean Ure i Jacgueline Wilson
          smile super jest tez ksiazka : ,,Co ty wyprawiasz mamo '' opowiada ona o
          problemach 5 nastolatek smile
      • czekoladowaa Najleprze książki jakie czytaliście. 06.07.09, 18:14
        No to ' Chłopak czy dziewczyna ' devil ' Gangster ' ' Cała ta jazda z Kiffo i Pitbulem ' i '
        Plotkara ' ;d sciana
    • Gość: x.X Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.tktelekom.pl 19.05.09, 16:57
      seria niefortunnych zdarzeń
      trylogia czarnego maga + prequell
      hobbit czyli tam i z powrotem

ogólnie wszystkie fantastykowate ^^
    • Gość: kinga Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.2.232.* 19.05.09, 17:30
      Moja najukochańsza książka, a właściwie książki to Harry Potter, Eragon i wszystkie takie,
      które zawierają coś o magii, czarach, smokach, potworach czy jak tam to nazwiecie. Może
      osądzicie że jestem idiotką, ale mi się te książki podobają suspicious
    • Gość: daga Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 83.2.232.* 19.05.09, 17:31
      Nosferatu.
      Wampiryczne klimaty, to co lubię 8D
    • black_rose Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 19.05.09, 17:58
      TEN OBCY!!!
      CUDNEEE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka