Dodaj do ulubionych

Jak odnaleźć siebie?

26.06.09, 17:17
Zauważyłam ,że trochę odstaję od swoich rowisników..może to nie jest jakas duża
różnica..ale przez to ,że podoba mi się cos innego ,a inni tego nie tolerują zmieniałam na
siłe swoje upodobania. Tak już chyba od 6 ,lat..Jak inni słuchali czegos..ja MUSIAŁAm robić
to samo i udwać ,że mi sie podoba..,inni mowili tak..ja też..jeżeli mowilabym lub
sluchalabym czegos innego inni by ze mną nie trzymali..Przez to ,że tak dużo czasu
upłynęło od tego dostosowania się do innych..w ogóle nie wiem ,co teraz jest w moim
stylu..zagubiłam to gdzies nie wiem jak to odnależć..swoje prawdziwe JA.Aaa i jeszcze moj
charakter.kiedys bylam spokojna..itp..ale przez to aby miec kolezanki..strasznie sie
popisuje..docinam ,wulgaryzuje..taka nigdyu nie bylam..PROSZE DORADZCIE MI CO MAM
ROBC>>JAK ODNALEZC PRAWDZIWE JA
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Jak odnaleźć siebie? IP: 78.133.210.* 26.06.09, 20:16
      kiedys zrobilam ten sam blad... bylam niesmiala i cicha (przez co nielubiana), a
      chcialam byc jak inni, uwazana za "normalna" wedlug nich dziewczyne. tak samo
      jak Ty zaczelam na sile dogadywac, pyskowac nauczycielom, przestalam sie uczyc,
      zeby nie uwazano mnie za kujonke. a najgorsze, ze wcale nie stalam sie bardziej
      lubiana... teraz jestem w gimnazjum i sama widze, ze nie jest az tak zle, i
      chyba dopiero teraz jestem soba, jak odwazylam sie na takie rzeczy, ktorych
      kiedys zazdroscilam innym, ale brakowalo mi odwagi smile
      • vampirella Re: Jak odnaleźć siebie? 26.06.09, 20:43
        Ja miałam podobny problem... Koleżanki zaprosiły mnie do swojej paczki i fajnie
        nam było tak przez 3-4 miesiące... Później 2 z nich zaczęły się wymądrzać i
        rządzić... Reszta musiała przystosować się do ich rozkazów...One ciągłe
        opowiadały o sobie... Nic nie mogłaś powiedzieć bo od razu był tekst w stylu "co
        to nas obchodzi"... Strasznie mnie to denerwowało... więc zaczęłam przyjaźnić
        się z dziewczyną której nigdy nie zauważałam... Miałyśmy te same upodobania i
        wgl... Teraz paczka tamtych lasek stała się nie lubiana... Teraz dziewczyny
        zazdroszcza mi że mam tylu przyjaciół a wcześniej nie miałam... Jeszcze nie
        wspomniałam, że każdy co był w tej paczce musiał nosić podobne ubrania, słuchac
        takiej samej muzy i wszytsko lubic to co królowe, jak puściłaś sobie inna
        piosenke to cie wyzywały... Sprzeciwiłam się rozejrzałam się do okoła i teraz
        jest git.!
        • zmierzchoomania Re: Jak odnaleźć siebie? 26.06.09, 23:26
          Mnie naszczęście to nie spotkało, ale radzę Ci abyś spróbowała wrócić wspomnieniami do
          tego jaka byłaś przedtem. Przypomnieć sobie swoje nawyki, upodobania, posłuchać tych
          wykonawców, których lubiłaś przedtem. wtedy napewno na nowo zagoszczą w Twoim
          sercu. 6 lat to jednak dużo i spewnością bardzo się zmieniłaś, ale myślię, że jeśli naprawdę
          chcesz wszystko odkręcić to napewno Ci się uda. Tylko uwierz w siebie . . . kiss
    • aleks768 Poprostu szukaj! 27.06.09, 11:00
      Poprzeglądaj Albumy, pamiętniki, pooglądaj zeszyty w których rysowałaś i
      pisałaś, posłuchaj różnej muzyki z twojego domu, poczytaj różne książki,
      pooglądaj takie filmy i może ci się przypomni, nie zgubiłaś siebie tylko masz
      częściową amnezję musisz po prostu oglądać rodzinne starocie i zdobyć na nowo
      ducha zaufania czyli przez wakacje nauczyć się na nowo więc jeśli gdzieś
      wyjeżdżasz to nie przeszkadza życiu tam po ucz się na nowo i przeżyj kilka
      takich dni czujesz się jakbyś była nową istotą ludzką i pochodź po przegląda,
      po oglądaj wszystko, poszperaj, a wtedy może wyjdziesz z amnezji częściowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka