Dodaj do ulubionych

Propozycja do kotka !

06.07.09, 15:12
Kotku..wiem ,że masz dużo pracy usuwaniem tych wszystkich niepotrzebnych
wątków..ale,czy nie łatwiej było by (tak jak na innych forach) ,posiadać 1 lub 2
moderatorów..ktorzy by usuwali nie potzrebne wątki itp.? Zafascynował mnie tym
pomysłem sam "uzytkownik" o nazwie moderator.Myslę ,że to nawet dobry
pomysł..forum bylo by mniej zasmiecone.Co wy na to? smile

Jeżeli zgadzacie się z moją propozycją głosujcie na użytkownika ,który waszym zdaniem
idealnie będzie pasował do tej roli smile
Obserwuj wątek
    • Gość: blablabla Re: Propozycja do kotka ! IP: *.satfilm.net.pl 06.07.09, 15:34

dobry pomysl..smile
      modem powinnas zostać ty ,lub "moderator"
      • cocomaroko Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 16:39
        moderatorem mógłby po prostu zostać ktos z redakcji kotka, bo zauważ , że jakiś
        użytkownik zostanie wybrany , a tu jedzie se na wakacje nie ma czasu i wgl . z
        drugim może być tak samo , pzdr. wink)
    • megan_ Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 16:38
      Zgadzam się z Tobą. Ale nie wiem jaki mógłby, to być użytkownik. Wszyscy są
      tutaj fajni, ale nie mogę się zdecydować... tongue_out
      • demus Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 16:44
        Ja mogłabym zostac moderatorem ale jak ?? smile
        • jane_ Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 16:58
          haha, ja też bym mogła, ale nie wiem, czy by mje ktoś chciał, bo i tak już dużo tutaj robię. xd
          • cocomaroko Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:00
            ty jane_ już artykuły piszesz. ; p
            chyba , że coś jeszcze. ? ;DD
            • jane_ Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:04
              pisze artykuły, 'prowadzę' temat na forum, i robię zlot, na którym nie wiem, czy ktoś będzie. xd więc własnie nie będę egoistką, i nie będe się pchać na moderatora, gyby takie coś miało powstać, chyba, że by ktoś mnie chciał. ;q
              • demus Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:07
                Kto się zgadza??? Niech liczą si głosy tylko osób zalogowanych .
                • demus Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:07
                  demus napisał(a):

> Kto się zgadza żebym była moderatorem??? Niech liczą si głosy tylko osób
                  zalogowanych .
              • cocomaroko Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:07
                a właśnie , ciekawe czy ktoś się na tych zlotach zjawi. ; p
                jeśli dasz radę robić tyle rzeczy to się zgłoś jane_ . ; p
                • jane_ Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:09
                  wiecie co, ja w ogóle sądzę, że nie ma się co tutaj zgłaszać czy robić cokolwiek. poczekajmy, co powie nam Kotek, a później sobie głosujmy. ;q
                  • cocomaroko Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:10
                    racja. ;D
                    • jane_ Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 17:12
                      poza tym sądzę, że taka osoba moderująca nie powinna mieć prawa kasowania wątków - co najwyżej zamykania ich, czy upominania autora czy któregoś z użytkowników który narusza normy. bo np. na epuls.pl moderatorzy kasują wątki, które się nadają, a tutaj też mogłoby do tego dojść. a tak, to będzie jakaś sprawiedliwość, i będzie widać, co się zamyka, nie bedzie nieuzasadnionych wykasowań różnych fajnych wątków. ;p
                      • claudunia Re: Propozycja do kotka ! 06.07.09, 18:45
                        Popieram jane_ wink
                        • mileyanddemi Re: Propozycja do kotka ! 07.07.09, 18:20
                          Osoba zakładająca dany wątek powinna mieć opcję usuwania zapisów w swoim wątku.
                          • oolluussiiaa96 Re: Propozycja do kotka ! 07.07.09, 18:29
                            szczerze to dobry pomysł
    • kotek.pl Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 11:26
      Oczywiście to dobry pomysł - teraz Forum się tak rozwinęło, że chyba czas
      zaangażować użytkowników do moderowania. Kotek będzie stopniowo wdrażał takie
      osoby, bo moderowanie Forum nie jest łatwe, wymaga dużej kultury osobistej,
      wyczucia, taktu, tolerancji, ale także zdecydowania, konsekwencji i cierpliwości.
    • miss_pauline Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 11:30
      Zgadzam się z wami na kotku ktoś taki by się przydał, a tak w ogóle to
      zauważyłyście, ze teraz goście nie mogą komentować wątków ani ich zakładać?, to
      chyba bardzo dobrze będzie mniej wulgarnych wypowiedzi i więcej kultury...winkwink
      • trysia13 Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 11:33
        miss_pauline napisał(a):

> Zgadzam się z wami na kotku ktoś taki by się przydał, a tak w ogóle to
        > zauważyłyście, ze teraz goście nie mogą komentować wątków ani ich zakładać?, to
        > chyba bardzo dobrze będzie mniej wulgarnych wypowiedzi i więcej kultury...wink;-
        > )
        tak zauważyłam smile bardzo fajnie będzie więcej kultury na kotku smilesmile
    • yourbadream Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 12:32
      Tutaj większość tematów nadaje się do wywalenia, bo po prostu się powtarzają.
      Niestety takie porządkowanie wymaga dużo czasu. Wiem coś o tym.
      Sama jedno forum musiałam sprzątać po przejęciu razem z dwójką moderatorów,
      których wybrałam, a tam jakby nie patrzeć było mniej śmieci niżeli tutaj.
      Z doświadczenia wiem, że gwałtowne zmiany, mogą wywołać lekki "bunt" i ludzie
      mogą zacząć odchodzić, bo nowy ład im się nie podoba (człowiek nie lubi być
      ograniczany prawda?). Uważam, więc, że moderator powinien stare, powtarzające
      się tematy wywalać, a nowe powstałe zamykać.
      Jest tyle tych o Miley, Selenie, Demi, Zmierzchu i tym podobnych, że inne
      ciekawe uciekają pod ich tłumem.

Do Kotka pomysł z nowym działem: na gry i zabawy. Bo śmieci typu "Pytania",
      "Skojarzenia" jest multum i mogłoby to być w innym miejscu.
      • chocolatediet Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 13:52
        heh.. ja bym mogła być moderatoremwink
        Ale nie wiem czy to mi się udawink
        • nikt. Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 14:40
          ja też bym chciała..
          no ale to zależy od kotka,
          nie od nas ; ]
          • hermiona13 Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 14:53
            Moim zdaniem przy wyborze moderatorów powinno też być jakieś ograniczenie wiekowe.
            No i przede wszystkim powinny być to osoby, które zakładają powiedzmy w miare
            sensowne i na poziomie wątki, nie przeklinają, nie atakują fanów jakiejś gwiazdy tylko
            dlatego, że jej nie lubią ( bo są tutaj osoby, które tak własnie się zachowują ). big_grin
      • hermiona13 Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 14:57
        yourbadream napisał(a):

> Tutaj większość tematów nadaje się do wywalenia, bo po prostu się powtarzają.
        > Niestety takie porządkowanie wymaga dużo czasu. Wiem coś o tym.
        > Sama jedno forum musiałam sprzątać po przejęciu razem z dwójką moderatorów,
        > których wybrałam, a tam jakby nie patrzeć było mniej śmieci niżeli tutaj.
        > Z doświadczenia wiem, że gwałtowne zmiany, mogą wywołać lekki "bunt" i ludzie
        > mogą zacząć odchodzić, bo nowy ład im się nie podoba (człowiek nie lubi być
        > ograniczany prawda?). Uważam, więc, że moderator powinien stare, powtarzające
        > się tematy wywalać, a nowe powstałe zamykać.
        > Jest tyle tych o Miley, Selenie, Demi, Zmierzchu i tym podobnych, że inne
        > ciekawe uciekają pod ich tłumem.
        >
        > Do Kotka pomysł z nowym działem: na gry i zabawy. Bo śmieci typu "Pytania",
        > "Skojarzenia" jest multum i mogłoby to być w innym miejscu.

Zgadzam się w 100%. Również jestem moderatorem na dwóch forach i wiem, że potrzeba
        do tego dużo cierpliwości big_grin Szczególnie do usuwania wątków, które powtarzają się po
        kilka a czasami nawet kilkanaście razy. Uważam, że powinno być około 5 moderatorów. Na
        jednym forum, które rówież moderowałam było 6 moderatorów i czasami było
        to za mało. Szczególnie wtedy, gdy trzeba było usuwać dużo wątków, a nie każdy miał
        wtedy czas. Z tym buntem też się zgadzam. Odchodzą, bo wcześniej myśleli, że wszystko
        im wolno i mogą sobie zakładać wątki jakie chcą. A jeśli ich wątki będą usuwane, stwierdzą,
        że "Nie jest już tutaj tak fajnie jak było" i odejdą. No ale na kilku użytkownikach strona się
        nie kończy big_grin
        • emciaaa Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 15:17
          ooo ..moim zdaniem to bardzo dobry pomysl smile moze zrobil by sie tu jakis
          pozadek smile)
    • jane_ Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 15:46
      ograniczenie wiekowe to głupota. ;q
      • cocomaroko Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 16:50
        zgadzam się z jane_ .
        bo kto mi sprawdzi ile ja mam lat.
        mogę powiedzieć że 20 i ideolo, jestem przyjęta bo mam wystarczającą ilość lat .
        ; )) ale i tak tego nikt nie sprawdzi.

powinna być to na pewno osoba która ma dostęp do internetu codziennie .
        a co do tego , że nie może być osoba która raz np. broniła jakiejś tam gwiazdki :
        a co to ma wspólnego . ? ;D
        jeżeli byłyby wybory na admina to myśle że tak.

kotku , zróbmy sąde i tyle. wink)

• cocomaroko Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 16:51
          z tym " broniła " , to w sensie , że np. chamsko się zachowała albo cóś. ;D
      • hermiona13 Re: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 17:45
        jane_ napisał(a):

> ograniczenie wiekowe to głupota. ;q

To tylko propozycja zaczerpnięta z innego forum . ; D
        ale wiadome chyba jest, że 8-9 latek nie nadaje się=.=' xdd
    • q. RE: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 17:26
      Prawie każdy chciałby zostać tym moderatorem, nawet ja. Jestem tu codziennie i przeglądam wątki. Ale mnie tu nikt nie zna, no może pare osób tongue_out
      Jestem ciekawa kto zostanie tym moderatorem i jak będzie się sprawować *__* tongue_outP
      • hilary.duff Re: RE: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 17:32
        Też bym nim chciała zostać.Siedzę na serio b. długo na forum..praktycznie nie mam co
        już na nim robić..ale jestem od niego uzależniona tongue_out Moderatorem jest : jane_ i myślę ,że
        słusznie.Jej wypowiedzi ,aż się chce czytać i przestrzega regulaminu.wink Jest tolerancyjna i
        zawzięta.Jak napisał powyżej kotek wink Gratuluję tongue_out
        • jane_ Re: RE: Propozycja do kotka ! 09.07.09, 17:38
          dzięki. ;d

to powiem, że mam dostęp do każdego forum - poza tym. żeby nie było. xd
          • nikt. Re: RE: Propozycja do kotka ! 10.07.09, 19:45
            jane_ :
            "do każdego na forum" - co masz na myśli ?
            wątku, użytkownika ? ; pp
            jak kotek Ci zaproponował to, żebyś była moderatorem ?
            imejlem ? ; ]
            • jane_ Re: RE: Propozycja do kotka ! 10.07.09, 19:56
              do każdego forum, bez 'na'.
              czyli do każdej kategorii, oprócz tej.
              imejlem.
              • nikt. Re: RE: Propozycja do kotka ! 10.07.09, 22:49
                dzięki ; ]
                mój mózg się wyłączył ; ]
    • yourbadream Re: Propozycja do kotka ! 10.07.09, 19:19
      hermiona13, jestem adminem wink I niestety nowy ład na forum wykurzył
      innych. Cóż. Nie płaczę.

Ograniczenie wiekowe nie ma sensu. Poza tym taka 10latka może być mądrzejsza od
      17latki.

Osobiście nie lubię siedzieć długo na forum Kotka z jednego powodu: jest tu
      straszny bałagan.
    • anonimka Re: Propozycja do kotka ! 11.07.09, 17:32
      Masz racje. smile
      • ashley. Re: Propozycja do kotka ! 19.07.09, 18:31
        Moim zd. to świetny pomysł smile

yourbaddream się nadaję big_grin
    • loove_miley Re: Propozycja do kotka ! 19.07.09, 20:51
      Zgadzam się wink
    • miley_cyrus45 Re: Propozycja do kotka ! 20.07.09, 09:02
      Ja nie chcę,bo będę miec tyle na głowie,że będę musiała codziennie na kotka wchodzic,a
      ja czasem nie wchodze na kotka . ,tylko na NK wchodze .xdsmirk
      • lolcia66 Re: Propozycja do kotka ! 20.07.09, 09:20
        Kotek ma rację powinna to być osoba która ma dużo czasu najlepiej jaka z podst.
        bo w gim jest więcej pracy w roku szkolnym big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka