Dodaj do ulubionych

Bóle menstruacyjne.

19.07.09, 22:06
Macie?
Jak sobie z nimi radzicie?
Ja mam okropne bóle,nie mogę się ruszyć z miejsca ,muszę brać 2 tabletki
:Ibuprofen i No-spe ..,ale nie chcę się faszerować tymi tabletkami.Macie
jakieś sprawdzone ,skuteczne metody na te bóle miesiączkowe? ; (
Obserwuj wątek
    • dziewczyna09 Re: Bóle menstruacyjne. 19.07.09, 22:10
      Też je niestety mam tabletki jakieś ziółka rozkurczowe chociaż nie zawsze zależy
      jak silny ból.Chociaż nie powinno się w czasie miesiączki to gorąca długa
      kąpiel(to poga tylko na chwilesad).I jeszcze wchodze pod prysznic i ciepły
      strumieniem masuje brzuch ale to też poga tylko na chwle.Własnie przechodze te bóle.
      • ashley. Re: Bóle menstruacyjne. 19.07.09, 22:44
        dziewczyna09,dzięki za porady smile
        Może ktoś jeszcze to ma ,jak my i nam doradzi ,jakie są najlepsze sposoby na
        złagodzenie bólu.?
        • daria1150 Re: Bóle menstruacyjne. 20.07.09, 09:05
          w dzieDpije mite albo rumianek a je[li to nie pomaga to biore no-spe a wieczorem ide sie
          szybciej kapac i pod ciepla kolderke
    • megan_ Re: Bóle menstruacyjne. 20.07.09, 10:20
      Ja też mam bóle brzucha podczas miesiączki. Wtedy sięgam po tabletki i już mi
      trochę lepiej. Innych sposobów nie znam.

PS Dziewczyny czy Wam też bolą wtedy plecy u dołu? Bo mi strasznie... uncertainuncertain
      • ashley. Re: Bóle menstruacyjne. 20.07.09, 10:54
        megan_mnie plecy nie bolą.Podczas miesiączki możesz mieć w różnych częściach
        ciała bóle np. brzuch,plecy,głowa smile
        • tinn Re: Bóle menstruacyjne. 20.07.09, 11:03
          zawsze boli mnie brzuch i plecy... u mnie 2 tabletki dziennie to minimum, ale
          pytałam się mojej lekarki to powiedziała, że jesli to konieczne to mam brać.. a
          tak to ciepła, lecz nie za długa kąpiel, ćwiczenia też zmniejszają ból, tylko
          mało komu chce się ckolwiek wtedy robić.. trzeba przeżyć... ja się pocieszam
          tym, że nie tylko ja tak cierpię i że wielkie gwiazdy też miewają takie dni smile
      • winiarmylove Re: Bóle menstruacyjne. 06.08.09, 22:01
        megan_ jeśli boli cię u dołu pleców to mogą być nerki
    • zuzefina24 Re: Bóle menstruacyjne. 20.07.09, 11:49
      Mnie dzięki Bogu brzuch nie boli. tylko czasem imało.
      • jarelo Re: Bóle menstruacyjne. 06.08.09, 21:44
        Mnie bolą plecy. ; ]. Praktycznie wszystko. ja wole dawac cos zimnego do brzucha. ^^ I
        lepiej. Ale najczęsciej tabletki ale na miesiączke, a nie Ibuprom czy App. Idx do Apteki i
        poproś o talbetki na miesiączke, bo bardzo cię boli. One nie sa na recepcje a aptekarce
        powiedz ze cie naprawde bardzo boli. ;p smile
    • little Re: Bóle menstruacyjne. 06.08.09, 22:47
      A mnie ból dopada tylko wieczorem. W dzień nic nie odczuwam, ale wieczorem kwiczę z
      bólu. xD
    • chocolatediet Re: Bóle menstruacyjne. 06.08.09, 22:54
      Ja przez cały pierwszy dzień leżę i płaczę.
      Więc nic nie mogę Wam doradzic... za to na swiezym powietrzu jest troszkę lepiej.. a jak
      już śpisz na powietrzu (np. na plaży w chłodny dzień) to jest duuuzo lepiejsmile
    • katsuumi_17 Bóle menstruacyjne. 06.08.09, 23:02
      Ja mam, ale rzadko bóle menstruacyjne. Zazwyczaj wtedy bloi mnie brzuch (jak każdego) i
      uda. A nogi mi się robią jak z waty.

Mój sposób- połozyć się spać. Potem jak się obudzisz możliwe, że nie będzie cię nic boleć.
      Ale osłabiona będziesz. Rób sobie też masaże podbrzusza, mogą pomóc.
      • sely Re: Bóle menstruacyjne. 06.08.09, 23:06
        Rzadko je mam, a jak mam to biore tabletke i mi pomaga. Kiedy są naprawde mocne biore
        długą kąpiel potem tabletke i kłade sie spać, naprawde pomaga
    • jane_ Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 10:57
      ja raz podczas pierwszego dnia okresu miałam tak, że wyszłam z lekcji do wychowawcy, i się z piętra na parter nie mogłam doczłapać, to leżałam na półpiętrze na ziemi, później mnie stargali na jakąś ławeczkę a ja tam się skręcam z bólu, zabrali mnie do domu na szczeście, a tam też cały dzień przeleżałam.
      ale to było takie ekstremalne, poza tym w tamtym roku szkolnym był problem, bo zazwyczaj pierwszy dzień miałam w poniedziałki, a wtedy były dwa wuefy, a ja dawno temu lubiłam sobie na nie nie chodzić, i mnie bezpodstawnie oskarżano o ucieczki. ;d

poszłam do ginekologa, dostałam ketonal, i jeszcze coś, wszystko na recepte. pomaga. 15 minut i można normalnie funkcjonować.
      • wili Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 11:05
        Ja nie mam na szczęście...smile
        I nie zazdroszczę tym co mają...Nawet nie chcę wiedziesz co wtedy czują..
        • independent_ Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 11:21
          ja zawsze umieram.
          i doslownie i w przenosni.
          tabletki nic nie daja. ;c
          • wampirekxd Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 11:31
            Mi się dzisiaj zaczął okres więc za kilka godzin pewnie będę miała skurcze i mnie brzuch
            będzie boalał więc mam już przygotowane tabletki, bo mi nic innego nie pomaga
            niestety... sad Pierwszego dnia zawsze tak mnie strasznie boli, że nie mogę wytrzymać, a do
            tego dochodzą jeszcze skurcze nóg sad Niestety nie znam żadnych sprawdzonych
            sposobów oprócz tablatek... Możesz spróbować jakiś ziółek, ale mi to nie pomaga...
            • candy.e Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 11:43
              ja nic nie mam wink)
              ps. poczatkowo zrozumiałam "bule mastrubacyjne"
              lol
              • cocomaroko Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 11:44
                może to dziwne , ale ja nie mam bóli . : pp
                • ashley. Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 12:20
                  candy.e
                  zaa bardzo wczułas się w tą dobrą wróżkę z Pani Domu xd
    • aleks768 Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 14:16
      imprezowałam raz całą noc, rano przysnęłam, nagle się przebudziłam bo pić mi się
      chciało a szklanka wody była przy łóżku, chciałam podsunąć się bliżej komody
      żeby się napić ale tak mnie zabolało że nawet oka nie mogłam przymknąć, Bosh jak
      bolałosmirk
      • aleks768 Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 14:17
        klawiatura sie popsuła nie miało być smirk tylko confused
        • kosmos Re: Bóle menstruacyjne. 07.08.09, 14:22
          Oj ja też nie wiem jak sobie z tym radzić sad
          Zawsze mam tabletki Paracytamol lub No-spe. ale nei wiele daje sad

Najgorzej jest na imprezie albo w szkole sad
          Zwłaszcza jak mam isc do odpowiedzi, zginam sie z bolu sad
          • candy.e Re: Bóle menstruacyjne. 08.08.09, 11:39
            wróżka z "pani domu"
            ;D
            hahahh. ;p
            dobre ;d
            • hermiona13 Re: Bóle menstruacyjne. 08.08.09, 11:55
              zazwyczaj biorę ibuprom i pomaga. Czasami, gdy ból jest silniejszy ibuprom max. wink
    • martusia7896 Re: Bóle menstruacyjne. 08.08.09, 12:57
      tylko w 2 dzień smirk najlepiej żebyś nie skupiała sie na bólu big_grin np. poczytaj posłuchaj mp3
      czy coś kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka