Dodaj do ulubionych

Świńska grypa

21.07.09, 20:32
Heii. Tak jak w temacie: świńska grypa. Czy Wy też macie na jej punkcie, no hmm . . .
obsesje? Ja poprostu jestem przewrażliwiona. Znaczy sie może już teraz mniej. Wogóle ja
jestem taka, że na punkcie zdrowia to . . . xd A może ktoś z Waszych znajomych
zahorował? Mówcie czy sie boicie czy zupełnie to olewcie wink

P.S. Szukałam, ale nie znalazłam podobnego tematu, także jeśli uważacie, że głupi wątek i
że zaśmiecam forum to przepraszam sad
Obserwuj wątek
    • tinn Re: Świńska grypa 21.07.09, 20:43
      wątek nie jest głupi.. jak dla mnie wszystko jest naciągane i mam na to totalną
      zlewkę, w każdej chwili mogą wykryć u mnie raka, więc świńska grypa przy tym za
      przeproszeniem gó.... ;] tyle ode mnie.
      • zmierzchoomania Re: Świńska grypa 21.07.09, 21:06
        Poniekąd racja, bo przecież to da sie wyleczyć. Ale niektórzy jednak umierają . . . ale
        najczęściej Ci, którzy na coś jeszcze chorują. Dyskutujmy dalej tongue_out
        • bucikowa Re: Świńska grypa 21.07.09, 22:48
          Mój wujek miał i już mu przeszła, zwykła grypa! Nic w niej specjalnego jeśli
          jesteś zdrowy, co innego jeśli masz EIC lub inną groźną chorobę w tedy z
          pewnością skutki są śmiertelne. Ale nie przejmuj się. Cieszmy się że to nie
          jakaś pandemia dżumy czy cholery. Ciesz się życiem i nie martw nadmiernie
          • tinn Re: Świńska grypa 21.07.09, 23:07
            o tak, zgadzam sie z poprzedniczką.. mogłaby być jeszcze grypa hiszpanka ;]
            dobrze, że poinformowali ludzi o tej grypie, ale za bardzo to roztrząsają,
            niepotrzebnie straszą ludzi..
            • bucikowa Re: Świńska grypa 21.07.09, 23:12
              Tak! Dokładnie! Hiszpanka brrr straszliwa choroba! Płakać mi się chce myśląc co
              spotkało tych ludzi którzy na te straaszne choroby chorowali i umarli
              • green_freak Re: Świńska grypa 22.07.09, 00:18
                U mnie w szkole jeest juz , ale to dla mnie zwykla gryypa wiec sie nie przejmuje
                wink [Anglia ]
          • kammi Re: Świńska grypa 18.11.09, 17:07
            ja jestem przeziebiona ale nie mam ah1n1 :]
      • oldziaaa Re: Świńska grypa 18.11.09, 16:47
        ja sie jej boje ;C
        sama teraz też sie rozchorowałam ... ale nie na nią całe szczęście . wink
      • sweet...ash Re: Świńska grypa 05.12.09, 16:57
        ` Kiedy niedawno właśnie miałam grype ,
        strasznie sie bałam żeby to tylko nie była świńska
        ale na szczeście nie .
        i pewnie jak większość boje sie .
        normalnie boje sie tej choroby crying
    • klaudysia Re: Świńska grypa 22.07.09, 00:47
      po pierwsze wink
      zachorował się pisze przez ,,ch'' ;d xdd
      a po drugie...
      ja na to zupełnie leje xdd
      kiedys byla ptasia xd
      tez na nią lałam xdd
      a tak jak na sepse xd
      piłam z kolezankami przez jedną butelke i co kuźwa powiesz mi ze moze chora
      jestem .? ;pp
      nie xdd
      jestem zupełnie zdrowa xdd
      big_grin
    • yourbadream Re: Świńska grypa 22.07.09, 12:55
      No to teraz debilizm zobaczyłam totalny. Sepsa jest bardzo poważną chorobą.

Jeśli chodzi o świńską grypę. No cóż. Cały świat o niej trąbi, więc dobrze, bo
      co by było, gdyby późno ją wykrywano na innych kontynentach? Tragedia, a tak?
      Wyłapują ludzi z objawami grypopodobnymi.
      Meksyk i Stany mają urwanie głowy z tym.

Nie przejmuję tym, bo nie mam kontaktu z osobami, które wyjeżdżały.
      • tinn Re: Świńska grypa 22.07.09, 14:37
        ja z przymrużeniem oka traktuję to wszystko, sepse mimo, że straszna choroba też
        traktowałam jak świńską i ptasią grype. Co ma być to bd. Nie można przesadnie o
        wszystko dbać, bo nic ci z życia nie zostanie, tylko troszczenie się czy
        przypadkiem nie jesteś chora.. świńska grypa jest zwykłą grypą, która da sie
        wyleczyć, codziennie więcej ludzi umiera z przedawkowania narkotyków, z głodu, w
        wypadkach, ale o tym jakoś cały czas nie trąbią.. jak już mówiłam, niepotrzebnie
        aż tak straszą ludzi.
        • yourbadream Re: Świńska grypa 22.07.09, 16:48
          Litości! Czy wy wiecie co to jest sepsa?!
          To nie jest choroba zakaźna! Sepsa jest wynikiem zakażenia! Nią się nie
          zarazicie od kogoś...

Zgony z powodu przedawkowań narkotyków to nie jest nic nadzwyczajnego, po prostu
          ludzka głupota. Wypadki, rak (tutaj wiem, co mówię 3 osoby z bardzo bliskiej
          rodziny - dziadek, babcia i mama - zachorowali, a sama zaliczam się do grupy
          zwiększonego ryzyka) i tym podobne są po prostu codziennością, więc mówi się
          tylko o tych ciężkich przypadkach, np. wypadek, w którym ginie 50 osób to jest
          coś o czym warto powiedzieć. Codziennie wychodząc z domu człowiek ma świadomość,
          że może go potrącić samochód, a takie rzeczy jak ptasia grypa, czy świńska grypa
          mogą być dużym zagrożeniem. Po pierwsze są wynikiem mutacji, po drugie szybko
          przechodzą z jednej osoby na drugą. Gdyby o tym nie mówiono ludzie nie
          zwracaliby na to uwagi. Machnęliby ręką, bo "a co tam, zwykłe przeziębienie" i
          trafiłby do szpitala w stanie ciężkim. Dlatego się ludzi straszy, bo może
          zdziesiątkować populację. Faktem jest, że nieleczona zwykła grypa ma masę
          powikłań i też się na nią umiera, ale mamy tą świadomość i często ludzie sami
          się leczą. To jest błędem.
          • zmierzchoomania Re: Świńska grypa 22.07.09, 20:22
            Tak racja yourbadream. dzięki za długą odpowiedź, dała mi wiele do myślenia wink
        • wampirzycaa Re: Świńska grypa 05.12.09, 16:51
          A ja sepse miałam zaraz po urodzeniu i co ? Żyje jak widzicie smirk A świńska grypa no cóż
          podobno taka jak inne trzeba tylko myc czesciej rece i takie tam surprised
    • jassmin888 Re: Świńska grypa 23.07.09, 10:10
      Ja troche tak, bo niedawno przyjechałam z Grecji i moja mama tata i sis zachorowali..Niby
      to tylko przeziębienie, zmaiana klimatu itd, ale na necie znalazłam,ze taki jakis edek..Tez
      przyjechal z Grecji i zachorował uncertain..Ale mysle , ze nie ma sie czym przejmowac.trzebya rzyc
      dalej xdd Jesli jest nam tak pisane to tak sie stanie czy tego chcemy czy nie smile uncertain
    • aleks768 Re: Świńska grypa 23.07.09, 10:31
      Sara Soja z mojej klasy zachorowała poważnie na świńską grypę, ja się jej nie
      boje, no może trochę ale to obciach xD Sara to normalnie zwariowała i przysyła
      mi głupie SMS z ma świńską grypę i że zaraz umrze, ta choroba jakaś dziwna
      • ashley. Re: Świńska grypa 23.07.09, 11:47
        Owszem boję się jej,ale bez obsesji.smile Nie zamartwiam się tym ,że mogę ją mieć..nie wiem
        czemu..tongue_out
    • denessa Re: Świńska grypa 05.08.09, 14:08
      ja to rczej zlewam . ; / nie słucham o tym , nie interesuje się . i nie znam nikogo kto zachorował .
      • katsuumi_17 Re: Świńska grypa 05.08.09, 14:32
        Według mnie ta cała obsesja na punkcie świnskiej grypy jest przesadzona... a to, co
        wokół niej robiły media (teraz już mniej) woła o pomstę do nieba. W rzeczywistości jest to
        pewnie o wiele mniej groźne, niż to pokazują media. Ale one muszą na czymś żerować. Ma
        podobny przebieg, jak zwykła grypa. Tyle, że jest na większą skalę. W praktyce przypadki
        śmiertelne zdarzają się w krajach, w których medycyna nie jest aż tak rozwinięta (Meksyk)
        lub u osób, które faktycznie na coś chorują/ tudzież mają powikłania.

Niepokojący moze być fakt, że trudno będzie wynaleźć szczepionkę, bo wirusy szybko się
        mutują i przobrażają. I zanim znajdzie się szczepionkę na jedną formę wirusa, kolejna może
        się już rozprzestrzeniać.

Ptasia grypa- też była taka wielka panika. Ale potem nagle ustała, a choroba pewnie nadal
        istnieje. Ze świńską też tak będzie.
        • phouber Re: Świńska grypa 10.08.09, 18:34
          ja ją mam . notorycznie co pół godziny myję dłonie bo to przez nie najczęściej
          dociera wirus . próbuję niewychodzić z domu żeby się nie zarazić . także nie
          jesteś sama ; )
          • zmierzchoomania Re: Świńska grypa 10.08.09, 19:04
            ja takiej obsesji jak Ty phouber nie mam xd i już nawet się tym tak bardzo nie
            przejmuje, ale nadal zdaje sobie sprawe, że przecież zawsze moge zachorować . . .
            • esmecullen Re: Świńska grypa 01.11.09, 21:42
              A co teraz?? Słyszeliście ża na Ukrainie ogłoszono epidemię?? a to przecież jest tak
              niedaleko nas!!!!!!!!! JA się powoli zaczynam bać... A wy co o tym teraz myślicie?
    • theblackone. Re: Świńska grypa 16.11.09, 19:51
      Ale popatrzcie na to. Ile było w Polsce ofiar świńskiej grypy? 300? Chyba nawet
      mniej. A ile umarło? Ze 3, z tym że byli również obciążeni innymi chorobami.
      Natomiast na raka choruje co 12 polka. Ja bardziej boję się raka. Poważnie, nie
      dostaniecie tego. A nawet jeśli, choć to bardzo, bardzo mało prawdopodobne,
      zachorujecie, to przejdzie, jak każda inna choroba.
      • sysiek4444 Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:05
        Thleb , na raka jest wyleczenie a na grype nie , jest to duża różnica , ja boje sie grypy ,
        jest już niedaleko mojego miaska ..... mam strasznego stracha ; x x
        • theblackone. Re: Świńska grypa 16.11.09, 21:13
          Na raka jest niby chemioterapia, fakt, ale szczepionki nie ma, na grypę zresztą
          też nie. No nie wiem, ja się bardziej boję raka, ale to już prywatna sprawa.
          Może to dlatego, że wiele osób z mojej rodziny zmarło na raka.
    • drama_queen Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:10
      Na początku trochę spanikowałam, ale przecież nie każdy od razu musi zarazić się
      świńską grypą. Dużo razy bywałam w szpitalach, więc jak mi rodzice trochę
      przetłumaczyli to sobie pomyślałam "nie jedno w życiu przeszłam".
      • hellokiciara Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:17
        Nawet się moje x ddddd , ale ; xx .
        [b]jak będzie 2o % przypadków , zamkną szkołę , a ja czekam i czekam ; xx .
        ;>
        • brian_molko_fan Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:20
          Tak, a jak zamkną szkołe to będziemy odpracowywać w weekendy i wakacje. Serio,
          bosko... xDtongue_out
        • sysiek4444 Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:21
          Heloł , 20 % ?
          Nioech sie dałni wypchają aż tyle ? ; o .
          To ja zdechne do tej pory . ; //
    • merrs Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:19
      nie.
      Wali mnie ta cała świnska grypa ;d
      Jakoś tak specjalnie w polsce jeszcze nie ma epidemi.
      Cóż, jak będzie to sie zaszczepie i ch.
    • andziaa. ;] 16.11.09, 20:21
      eee, mi to lata. tzn. nie żebym się nie przejmowała, bo przejmuję. tylko nie za
      bardzo. w mieście niedaleko mnie były dwa przypadki. ale ja nie wychodzę z domQ,
      bo jestem chora. nie, nie na świńską grypę. dobrze, że o tym napisałaś wink
      • carlain Re: ;] 16.11.09, 20:24
        na świńską grypę jest lekarstwo.
        ale w polsce nie ma go, ponieważ szanowna pani minister zdrowia, nie zgodziła
        się na nie. pff. ; d
    • karolina_15 Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:24
      Ja jestem z natury chorowitką. Boję się trochę, szczególnie, że teraz mimo, iż
      sporadycznie pojawiło się to w Polsce. I tak chodzę podziębiona już 2 tyg i
      jakoś żyje. Sądzę jednak, że gdyby uważano, że zagrożenie jest, to po prostu
      zrobiliby tak jak na Ukrainie. Na 3 tyg. szkoły na out i zero masowych spotkań.
    • miqusia Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:26
      reklama * zapraszamy na czacik big_grin
      proszę proszę proszę
      *reklama
      • buntowniczkaxd Re: Świńska grypa 16.11.09, 20:40
        ee nie mam na tym punkcie obsesjii czy coś , ale jestem przerażona jak sobie pomyślę że
        umrę w tak młodym wieku ; - dd

[ haha x d d
        ale żem napisała x d d ]
        • bouche2 no okej 16.11.09, 20:54
          jak sobie czytam niektóre wypowiedzi to aż mi się coś w środku przewraca.
          chcecie, żeby zamknęli szkoły? no fajnie, potem chyba tylko Wy będziecie w
          weekendy odrabiać.
          hiszpanka to też był typ wirusa A/H1N1, tylko żeby był... hmm bardziej
          'zmutowany' [pan profesor mówił, że wirus Hiszpanki miał więcej jakiśtam
          wypustekbig_grin].
          W Polsce już niby ogłosili pandemię grypy, ale chyba po to, żeby ludzie o siebie
          dbali.
          Mnie aż coś trafia jak jade sobie autobusem i jakiś typ na mnie kaszle, albo
          kicha, normalnie bym takich zabiła *.* w domu niech siedzą, a nie zarazki roznoszą.
          Jestem straszną hipochondryczką, więc boję się wszystkiego,
          mimo że caaaały czas mówią, że to normalna grypa, a przypadki śmiertelne- 1 na
          1000 osób ;].
          no nic, nie można wpadać w panikę, dlatego idę spać

• shock Re: Świńska grypa 16.11.09, 22:39
      Nie boję się - zupełnie.

Oczywiście, słysząc prognozy o sporej ilości zarażonych ludzi w Polsce, a przy tym jednej
      ofierze śmiertelnej, kręci mi się w głowie, ale zbytnio nie przejmuję się cholernym wirusem.

Jeśli mam zapisane gdzieś u górze, że zachoruję, to i tak mnie to spotka.
      Choćbym okleiła twarz tysiącami masek.

Ale to ja i moje zdanie.
    • mileylove. Re: Świńska grypa 17.11.09, 17:37
      Ja nie boje sie tak strasznie świnskiej grypy .
      Jednak ostrożność nie zaszkodzi . wink
    • mrs.brightside Świńska grypa 18.11.09, 16:41
      śmieszy mnie to całe zamieszanie. ludzie prędzej ze umierają ze strachu przed
      nią niż przez nią samą.
      • mrs.brightside Re: Świńska grypa 18.11.09, 16:42
        damn.

śmieszy mnie to całe zamieszanie. ludzie prędzej umierają ze strachu przed
        nią niż przez nią samą.
        • g_o_s_i_a Re: Świńska grypa 18.11.09, 16:54
          mrs.brightside napisał(a):

> damn.
          >
          > śmieszy mnie to całe zamieszanie. ludzie prędzej umierają ze strachu przed
          > nią niż przez nią samą.

Zgadzam się całkowicie, w mediach jest dużo więcej zmyśleń niż czegokolwiek!
    • klarix1 Świńska grypa 18.11.09, 16:47
      shock olevam .
    • bellacullenx Re: Świńska grypa 18.11.09, 17:00
      Ja się nie boję xxd Co prawda jest więcej zachorowań ale na grypę sezonową....
      Jak się okazało na wirus AH1N1 też w Polsce zachorowania wykryto.
      Trzeba myć ręce, po każdym wyjściu, ciepło się ubierać itd...
      A jesli będzie epidemia w Polsce to się zaczne bać, wtedy to pewnie zostanie zamknięta
      szkoła i będzie odrabianko w Soboty crying( A tego nikt nie chce... !!
    • xoxopaulina Re: Świńska grypa 18.11.09, 17:04
      Ja jestem przerażona!!scared
      • zabax3 Re: Świńska grypa 18.11.09, 17:07
        w Lesznie i Górach kobieta i facet wylądowali w szpitalu w ciężkim stanie.shock
    • yourbadream Nie patrzcie na satystyki! 18.11.09, 20:08
      Na grypę (ogólnie) zachorowało już ponad 100 tysięcy Polaków. Trochę ponad 1000
      było przebadane w kierunku świńskiej grypy. Wielu o nią się podejrzewa, ale
      badania się nie robi. Dlaczego? Bo badanie kosztuje 350 zł, a leczenie jest
      takie samo jak w przypadku normalnej grypy i nikomu ta wiedza jest niepotrzebna.
    • karola_483_th Re: Świńska grypa 04.12.09, 22:09
      Ja tam się świńskiej grypy nie boje ;P
    • zigii Re: Świńska grypa 05.12.09, 10:17
      ja mieszkam w małej wsi więc jest małe ryzyko zarażenia, ale tez nie mam na tym
      punkcie bzika. nie mozna oszalec, to nie jest nieuleczalna choroba x.x
    • cold Re: Świńska grypa 05.12.09, 16:20
      Nie, nie mam na tym punkcie fobii uncertain
      Przesadzają jak co roku... tak wiem zmarły osoby ale według mnie przesadzają, w tamtym
      roku była ptasia a teraz świńska co będzie za rok?!

Teraz możecie na mnie nawrzucać -.-
    • akinorew13 Re: Świńska grypa 05.12.09, 16:54
      Mi to zwisa. To znaczy nie chcę być chora, ale jak przyjdzie to przyjdzie, nie
      ma na to rady sad
    • kocurek13 Re: Świńska grypa 05.12.09, 16:55
      Heh... ja się zaczej świńskiej grypy nie obawiam, chociaż u mnie w mieście jest 6
      przypadków sad a to małe miasto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka