veloney 26.07.09, 13:54 Czy macie dobry kontakt z rodzicami? Rozmawiacie z mamą o chłopakach, "kobiecych sprawach" itp? A może wasze rozmowy ograniczają się do dialogu typu: -jak w szkole? -nic nowego ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrie. Re: Rozmowy z rodzicami? 26.07.09, 14:12 ciekawy temat , wątek . ja b. dobrze dogaduję się z rodzicami , a szczególnie z mamą . mogę jej powiedzieć o wszystkim , a ona zawsze mi doradzi , pocieszy. lubię z nią wychodzić i wygłupiać się xDD . z tatą często żartuję i oglądam różne filmyy - najczęściej komedie , bo lubimy się pośmiać xD jeśli chodzi o mój charakter : połknęłam mamuśkę xD wygląd ? jedni mówią , że jestem wykapana mama , a inni , że mam rysy rodziny tatuśka xD Odpowiedz Link Zgłoś
green_lejdi13 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 16:05 ja z rodzicami dobrze się dogaduje.. często przy objedzie, razem z tatą mówimy o różnych całkiem poważnych sprawach np o polityce itp. .. z mamą często chodzę na zakupy, bo ma dobry gust i pomagam jej w kuchni.. z obojgiem rodziców często żartujemy więc w domu jest miła atmosferka xD Odpowiedz Link Zgłoś
aleks768 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 18:30 green_lejdi13 napisał(a): > ja z rodzicami dobrze się dogaduje.. często przy objedzie, razem z tatą mówimy > o > różnych całkiem poważnych sprawach np o polityce itp. .. z mamą często chodzę n > a > zakupy, bo ma dobry gust i pomagam jej w kuchni.. z obojgiem rodziców często > żartujemy więc w domu jest miła atmosferka xD u mnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: Rozmowy z rodzicami? 07.08.09, 09:00 Ja mam dobry kontakt o obojgiem rodziców. Zawsze się dogadywaliśmy, chociaż jak każda rodzina miewamy drobne sprzeczki. Z mamą mogę porozmawiać o wszystkim, nawet o "kobiecych sprawach", choć to czasem... krępujące Ale jak nie z nią to z kim? A co do taty, cóż mama zawsze mi powtarzała, że jestem "córeczką tatusia" Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Rozmowy z rodzicami? 28.12.09, 14:53 Z rodzicami się bardzo dobrze dogaduje Odpowiedz Link Zgłoś
megan_ Re: Rozmowy z rodzicami? 26.07.09, 15:39 Bez przesady aż takiego ograniczenia nie mam w rozmowach. Lubię rozmawiać z mamą o dosłownie wszystkim! Jest moją najlepszą przyjaciółką, nie wyśmieje, wysłucha... I za to Ją kocham. O kobiecych sprawach rozmawiam swobodnie, wcale się nie wstydzę. Ale o chłopakach to rozmawiam tylko z przyjaciółkami. Z mamą jakoś nie mogę. Z tatem oczywiście lubimy żartować, oglądać śmieszne filmy... Lubię spędzać z Nimi czas. Bo są moimi rodzicami. To na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyy Re: Rozmowy z rodzicami? 26.07.09, 21:11 ja rozmawiałam kiedyś o wszystkim ale moja mama opowiedziała pare rzeczy tacie i od tej pory nie rozmawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blackvogue Re: Rozmowy z rodzicami? 26.07.09, 21:29 Ja mam bardzo dobry kontakt rodzinką ;D Z mamą mogę rozmawiać wszystkim ; )) Z tatą jest gorzej ale i tak mnie wysłucha. polecam o kobiecych rozmowach rozmawiać z mamą, gdyż mama się lepiej na tym zna. Lecz z tatą o chłopakach! On ci najlepiej doradzi ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena129 Re: Rozmowy z rodzicami? 28.07.09, 14:16 ja dogadywałam się z moją mamą świetnie. była moją najlepszą przyjaciółką i mogłam jej mówić o wszystkim. pamiętam jak miałam pierwszego chłopaka i pisałam z nim sms-y to wszystkie jej czytałam i doradzała mi co mu odpisać Odpowiedz Link Zgłoś
ox Re: Rozmowy z rodzicami? 28.07.09, 21:58 dobrze dogaduję się z rodzicami . zawsze można z nimi pogadać i myślę że o wszystkim aczkolwiek nie siadam i nie opowiadam im kto mi się podoba takie tematy zotawiam do obgadania z przyjaciółkami ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
nessi Re: Rozmowy z rodzicami? 29.07.09, 09:17 emm... zalezy xd weszlam w ten trudny wiek i chyba u mnie przechodzi jeszcze trudniej xd z mama czesto sie teraz kloce i to naprawde o wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
miley_1 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 19:29 Mam to samo. tez weszłam w ten wiek i trochę się kłóvcimy a tak poza kłótnią rodzice są spoiko Odpowiedz Link Zgłoś
salunia Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 21:38 Dobrze mi się z nimi gada Wiadomo, że mamie powiem więcej rzeczy niż tacie. I ona oczywiście mnie słucha, doradza itd. Z tatą lubię spędzać czas, bo jest fajnie xP A z mamą zakupy, umie mi doradzić, ma dobry gust Czasami się z rodzicami kłócę, ale jak widzę nie tylko ja Odpowiedz Link Zgłoś
lusia. Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 22:25 yOoł ,, < 33 O tak.. mam super kontakt z rodzicami .. Z mamą w szeczgólności .. < 33 Uwielbiamy razem łazić po shopach i do kosmetyczki .. ; ] I chcoć niezawsze ma na to czas do rozmowy jest zawsze chętna i w każdej sytuacji mnie pociesza. Z nią najczęsciej gadam o "kobiecych sprawach", troche sie stresowałam jak powiedzec i czy wg powiedziec jej o chlopaku, okazało sie to bardzo proste, kazdej dziewczynie polecam pogadac o tym z mamą. Napaewno podzieli sie z wami swoimi ciekawoskami z jej pierwszych "randek" .. Co do taty ,, nie mam do niego nic co mogloby mi przeszkadzac .. W końcu jak każdy mówi do mnie: WYKAPANY TATUŚ .. < 33 Odpowiedz Link Zgłoś
karola10208 Re: Rozmowy z rodzicami? 05.08.09, 17:46 No cóż u mnie z rodzicami jest różnie . Z mamą nie mam dobrego kontaktu , nigdy się nie dogadywałyśmy ;/ A z tatą rozmawiam dosłownie o wszystkim ! O chłopakach , kobiecych sprawach , rzeczach , które mnie ciekawią . I jest git . Moje koleżanki zawsze mi mówią , że mój tata jest taki śmieszny i nie wstydzi się ze mną gadać o wszystkim . Ja uważam , że jest fajnie . Wiem , że jak mam jakiś problem to do niego pukać . ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
suzan Re: Rozmowy z rodzicami? 06.08.09, 18:36 ja z tatą o chłopakach wole nie rozmawiać xD Co do tego raczej jest uparty i w jego mniemaniu do osiemnastki powinnam być grzeczna córeczką xD dlatego to wole przed nim ukrywać Ale tak ogólnie to mam dobry kontakt z rodzicami, i w zasadzie mogę z nimi gadać o wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_pcity Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:02 gadam czasem z matką ale o takich nieważnych sprawach... Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:06 Z mamą mam dobry kontakt, ale z ojcem nawet nie gadam o szkole ;D Po prostu o niczym z nim nie gadam, bo albo nie ma go w domu albo jest pijany i gada głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
marissa93 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:08 ojej justaga ;/ współczuję Ci ja też wcale nie mam lepiej... rodzice mnie totalnie olewają, sądzą, że skoro mamy pieniądze to mam wszystko... są okropni ... Odpowiedz Link Zgłoś
natalka282 tragedia!!!!!!!!! 02.08.09, 14:28 u mnie jest troche dziwnie. zawsze sie od wszystkich w domu różniłam i w ogóle mało sie odzywałam. zero kontaktu po prostu takie róznice, że każda rozmowa kończyła sie kłótnią. teraz weszłam w ten "trudny" wiek i jest jeszcze gożej ale to głownie przez mamę najpierw próbuje robić za moja przyjaciółke która wszystko kuma i umawiać mnie z chłopakami a potem nagle jest nadopiekuńcza i traktuje nmnie jak trzylatkę a ja po prostu mam naturę samotnika i sarkastyczne poczucie humoru. z tatą jest lepiej bo zawsze mnie popiera i jestem jego "ukochaną buntowniczką" więc jest nawet nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
lady_ag93 Re: tragedia!!!!!!!!! 02.08.09, 19:08 heh... u mnie jest podobnie szczerze mowiac. Tyle tylko ze z tatą w ogole nie rozmawiam. Nie mam o czym. ;/ No chyba ze o kasie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:11 Hmmm jeśli chodzi o sprawyy "dziewczyńskie xD" to najlepiej sie dogaduje z mamą ! Raz tato sie mnie pyta przy mamie w kuchni: - Sylwia masz okres ? xD - Nie nie mam ... I uciekłam do swojego pokojuuu ! Z tatem sietroche krepuje gadac o takich sprawach, a z mamą to normalkaaa xd A jesli chodzi o szkoleee itp..... to zawsze tata ! ! Niestetyyy ! I to chyaa tyyyleee Odpowiedz Link Zgłoś
buzzeks_luz Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:12 moje rozmowy się ograniczają do ocen , do tego co robie , szkole i " kobiecych spraw " . Nie gadam o chłopakach . x DD bo kumpele mnie lepiej rozumieją , Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:19 Z mamą mam super kontakt, a z tatą na odwrót, nie łączy nas nic i przez to cały czas się z nim kłucę ;/ Ach ta rodzina ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mileyanddemi Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:20 ja z rodzicami gadam.ale o chłopakach i o rzeczach dziewczyńskich" to z kumpelami.one mnie roozumieja.Chociaz z mama mam teraz lepszy kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
priskaa Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:19 Ja na takie tematy mogę rozmawiać z mamą. W ogóle się nie krępujemy. Za to z ojcem bardzo trudno jest mi dojść do porozumienia Naszą rozmową jest codzienna kłótnia, no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
tiin55 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 14:27 Ja z moim rodzicami gadam jakiś raz na tydzień Ich nigdy nie ma na chacie, a jak są to mnie nie ma xD Odpowiedz Link Zgłoś
edwardandbella Rodzicom... 02.08.09, 14:28 nie mówię niic-to są wszystko moje rywatne sprawy, świadczy to także o mojej dorosłości (mam 15 lat), radzę sobie sama, nie potrzebuję niczyjej pomocy, nie jestem od nikogo uzależniona... Odpowiedz Link Zgłoś
natalka282 Re: Rodzicom... 02.08.09, 14:31 mam na szczęście to samo ale ja zostałam zmuszona do samodzielności Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_selenka_ NIE!!!! 02.08.09, 14:32 Ja mam bardzo dobry kontakt z rodzicami po prostu mi ufaja Ale o chopakach nie rozmawiamy!!!! Mam od tego przyjaciolki Odpowiedz Link Zgłoś
wychnamuzie Re: 02.08.09, 15:09 Ja mam normalny raczej bynajmniej tak mi się zdaje Ale jeśli chodzi o jakieś sprawy z chłopakami czy dziewczęce to wole z kumpelami lepiej rozumieją o co kaman Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug wspaniale :D 02.08.09, 15:01 to dziwne ale mam super kontakty ale nie zawsze idzie się dogadać. wiedzą o wszystkim, czasem nie gdy nie chcę o tym mówić lub po prostu nie wiedzą że nie chcę rozmawiać. sama ich zagaduje dają mi wolną przestrzeń, wspomagają mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oobeatka Re: wspaniale :D 02.08.09, 15:14 JA nie mam dobrych kontaktów z rodzicami. Nie rozmawiam z nimi o wszystkim. NAsze rozmowy ograniczają się do szkoły jakiś wyjściach wyjazdach do babci i domoeych sprawach Chciałabym sie tak dogadywać z rodzicami jak wy! Odpowiedz Link Zgłoś
agussska Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 15:22 hehe ja jestem córeczka tatusia xD wiecie jak to jest?!? jak nie to troszkę opowiem więc tak... z jednej strony jest super, bo jak trzeba kasy to tatuś zawsze da bez problemu (ja mówię: tatusiu.. potrzebuję troszkę pieniędzy a tata otwiera portfel i pyta ile chcę, ja na to, że 50 zł a tata daje 100 xD ) hehe wszystko dla swojej córeczki ;p hehe ale jeśli chodzi o chłopaków, to tata najchętniej sam znalazł by odpowiedniego chłopaka dla swojej księżniczki i zawsze muszę się ukrywać z tym, że mam chłopaka a mama jak to mama troskliwa i chce dla mnie żebym w życiu miała jak najlepiej lubię z nią razmawiać hehe to tyle pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
elizza Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 15:51 Ja z rodzicami mogę spoko pogadać. Oni są normalni (jakoś xD). Odpowiedz Link Zgłoś
pattinsonowax3 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 15:55 ja mam dobry kontakt z mamą, mogę jej wszystko powiedzieć i nazwać ją moją przyjaciółką, rozmawiam z nią o moim chłopaku, wyżalam się jej gdy się z nim pokłócę, zawsze mnie wtedy wspiera. Z tatą co innego, z nim rozmawiam bardziej służbowo , -cześć, co tam? -a dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
voolgarna .. 02.08.09, 16:24 ja tam nie lubie rozmawiać z moją mamą bo ona mnie nie rozumie i prawie każda nasza rozmowa kończy się kłótnią . może to przez ten mój wiek, ale ja mam inne poczucie humoru niz ona i wgle . teraz jest juz troche lepiej, ale kiedys to byla masakra O.O zazdroszcze niektórym z was, ze macie takie fajne mamy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa12 Re: .. 02.08.09, 17:27 voolgarna napisał(a): > ja tam nie lubie rozmawiać z moją mamą bo ona mnie nie rozumie i prawie każda n > asza > rozmowa kończy się kłótnią . > może to przez ten mój wiek, ale ja mam inne poczucie humoru niz ona i wgle . > teraz jest juz troche lepiej, ale kiedys to byla masakra O.O > zazdroszcze niektórym z was, ze macie takie fajne mamy ;/ ja mam tak samo , jednak z tatą dogaduję się ciut lepiej . ;D rozmawiamy o muzyce [ bo mój tata jest muzykiem ] , komputerach , telefonach . ;D jestem takim jakby `synkiem` tatusia . ; pp nie córeczką, tylko synkiem . ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hepsio Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 16:33 mam b. dobry kontakt z mamuśką ;d ale ojciec to inna sprawa. jest ogólnie alkoholikiem. b. rzadko z nim rozmawiam...takie życie ( ; Odpowiedz Link Zgłoś
m.i.l.e.y Re: eh... 02.08.09, 16:46 ` z mamą kiedyś rozmawiałam o chłopakach, ale potem zaczeła mówić to swoim 'koleżanką' i się wtrącać. Po prostu zawiodła moje zaufanie ); Teraz nic jej nie mówię, trzymam to w sekrecie. Mama często się dopytuje czy mam chłopaka, albo czy jestem w kimś zakochana, a ja uciekam od tematu. Sama sobie na to zasłużyła co nie? A poza tym to nie jesteśmy jakimiś tam przyjaciółkami. Gadamy o szkole, wyjazdach i to tyle... Czasem się kłocimy. A z tatą się wygłupiam , a więcej kłóce się właśnie z nim ;P Niestety nie jestem jego taką córeczką {xdd.} jak ktoś tutaj wspomniał. a szkoda ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
anne ;) 02.08.09, 20:49 JA mam lepszy chyba z tatą ;P Też jestem jak ktoś już wcześniej pisał synkiem tatusia, nie córeczką ;PP. Rozmawiam z nim o sporcie, grach, komputerach, oglądamy mecze itp. O chłopakach z nimi nie gadam, bo nie rozumieją. Nie przeszkadza im, że mam więcej kolegów niż koleżanek i nie mają nic przeciwko. A o chłopakach w TYM sensie- tylko kumpela Odpowiedz Link Zgłoś
dorrrocia Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 16:48 Ja chcialabym rozmawiać z rodzicami tak jak Wy, z mama nawet nie gadam o "tych sprawach",a z tata tylko troche tak jak justga, albo pracuje albo jest pijany, co ostatnio sie bardzo zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie_cullen Haha. 02.08.09, 17:10 Jeśli chodzi o 'sprawy kobiece' i chłopaków to zdecydowanie rozmawiam z przyjaciółkami . ;/ jak mama albo ktoś w rodzinie o to pyta zazwyczaj cała się rumienie i spadam do innego pokojuu .. z tatą gadam zazwyczaj jak coś chcemy od siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 17:11 przewszystkim trzeba zachowac spokoj, inaczej na nic caly trud krzyk nic nie daje... trudne do zrealizowania ale mozliwe. dialog o szkole identyczny jak u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
teen_lady różnie bywa... 02.08.09, 17:12 Ja z moją mamą nie umiem za bardzo rozmawiać. zawsze się pokłocimy. i to naprawde o nic! to jest własnie najgorsze... ze ja jestem zła , mama zła o nic. TRAGEDIA! hmm.. nie rozmawaim z nia o chlopakach choc ona czasami pyta czy nie podoba mi sie ten czy tamten. a ja wtedy patrze na nia takim wzrokiem" przestan nie bawi mnie to" i konczy rozmowe lub jej dogaduje czy jej sie jeakis sasiad nie podoba. xdd;D o sparawach innych^^ rozmawiam z nia bo z kim?? no coz.. czasami jest dobzre a czami fatalnie... czasem amykam sie w pokokjjuu zasuwam rolety i siedze, nie wychodzac do toalety czy isc pic. moze otworze i potem nie odzywamy sie albo cosss.. z tata jest troche inaczej. Da mi na ciuchy jesli bede chciała czy cos, ale nigdy nie jest lekko. np., jakslyszy ze sie z mama kłocimy to mówi :"jak sie do niej odzywam "to mu cos tam odpowiadam... Ogólnie nie jest zle.. moi rodzice nie sa alkoholikami wiec juz połowa sukcesu, ale umiec z nimi rozmawaic to kolejne pol. Zycze wam wszystkim i sooobie tez zebyscie sie super dogadywały z rodzicami papa:] Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 17:23 Naprawdę zazdroszczę niektórym z Was. Kompletnie nie mam z nimi kontaktu. Nie chodzi o to, że oni mnie olewają, ani że są zatopieni w alkoholu. To nie tak. Po prostu do tej rodziny NIE PASUJĘ. Z wielką przykrością to stwierdzam. Z natury jestem samotnikiem, a oni tego nie potrafią zrozumieć i myślą, że ze mną jest coś nie tak. Każdy ma inny charakter. Czasami potrzebuję poważnej rozmowy, ale z nimi się nie da. Mają kompletne inne poglądy, albo nawet w ogóle ich nie mają, bo nie argumentują tego co wcześniej powiedzieli: "nie, bo nie" - jak małe dziecko. Doprowadza mnie to do szału. Przez to wszystko sama nauczyłam się ze wszystkim radzić. Nie rozmawiam z mamą o 'tych sprawach', do wszystkiego dochodzę sama. Może to jeden plus tego wszystkiego, bo nauczyłam się samodzielności. Mimo tego brakuje mi pewnych rzeczy. Uważam, że nie ma rzeczy niemożliwych, ale w tym przypadku naprawdę nie da się nic zmienić. Takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ash Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 17:23 Ja z rodzicami miałam dobry kontakt , ale jakoś tak wyszło że coraz częściej się kłócimy. Poprostu zrobiła się ze mnie buntowniczka. wole zamknąć się w pokoju, posiedzieć pomyśleć o różnych sprawach. Ewentualnie zapisać coś w pomiętniku. Jak już z nimi rozmawiam to z tatą o poważnych sprawach, ale lubimy pożartować. A z mamą o wszystkim co nam przyjdzie do głowy. Ale i tak wszystko zazwyczaj kończy się kłótnią. Nie wiem może to przez dużą różnicę wieku. Między mną a rodzicami jest ponad 30 lat różnicy.Ja mam 14lat. Wydaje mi się że mnie nie rozumieją. A o chłopakach to rozmawiam tylko z najlepszą przyjaciółką. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 18:14 Ja kontakt z rodzicami mam... nawet nawet =) z mamą rozmawaim wiecej ale to dlatego ze moj tata pozno z pracy przychodzi. Za to moja siostra wogole nie dogaduje sie ani z mama ani z tatą Odpowiedz Link Zgłoś
misia...94 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 18:19 Ja rozmawiam mało z rodzicami, u mnie w domu króluje moja młodsza siostra wszystko co chce to ma , a ja nie jeśli chodzi o rozmowa to z mamą niezłe się dogaduje a, z tatą to lubię się pobrechać czasami Odpowiedz Link Zgłoś
vani74_13 ;] 02.08.09, 18:20 Mam bardzo dobry kontakt z rodzicami ;] Czesto wieczorami, po kolacji siadamy wszyscy w salonie i rozmawiamy o wszystkim! O szkole, o znajomych, o chlopakach, o ciuchach o wszystkim! Smiejemy sie razem i wyglupiamy ;] W domu jest dobra atmosfera ;] Czuc cieplo <3 Ale czasami kloce sie z rodzicami ;[ Mysle jednak, ze to przez moj nastoletni wiek ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
lady_ag93 Re: Rozmowy z rodzicami? 02.08.09, 19:05 Hmm... U mnie różnie to bywa. Zupełnie inaczej niż w zwykłej rodzinie. Z mamą rozmawiam, owszem, kocham ją baaaardzo. Czasami zwierzam jej się z tematów o ktorych nie rozmawialaby ze swoim rodzicem przeciętna nastolatka. Ja jednak lubie jej o wszystkim mowic. No... prawie;d o tym ze pale nie wie(i mam nadzieje ze się nie dowie<br /> ). xD Odpowiedz Link Zgłoś