princessm Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:44 ja nie mam z tym problemu., po jakims czasie komputer robi sie nudny. ale moj mlodszy brat ma z tym problem i nie wiem co w tej sytuacji robic. Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:44 Dzięki majli. w sumie nic się nie stało nie uraziłaś mnie...ale raczej nie będę mogła do września wychodzić chyba że do lekarza bo mam złamaną nogę Odpowiedz Link Zgłoś
majli. Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:48 Pariska, wydajesz się być mądrą dziewczyną, dasz radę. ;] Jeżeli teraz siedzisz w domu, to wyjdź sobie może na balkon [jeżeli masz], poczytaj gazetę/książkę. I ogranicz komputer już teraz, a potem będziesz się z siebie dumna ;] Ja w Ciebie wierzę, bo Ci się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
actiwia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:44 Mam to samo, co Ty. Tylko, że nie w takim stopniu. W wakacje zrywam się z łóżka ok. 10.00, późnej dopiero siadam do komputera i wyłączam go kiedy moja mama przyjdzie z pracy, czyli po godzinie 15. Między godzinami 15.30-16.30 mam taką przerwę, po czym od początku go włączam i wyłączam o 17, ponieważ idę z tatą na ryby No i jak przyjdę, tak po 20 godzinie znów siadam do kompa i tak se siedzę do 22 Odpowiedz Link Zgłoś
hannah124 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:47 ja tego nie mam ale nawed gdy masz złamanom noge powinnaś spedzać czas na świerzym powietrzu!Bo jeśli nie będziesz wychodziła wcale na (że tak powiem) dwór to szybko maze Ci się popsuć wzrok albo gdy wcale nie będziesz się ruszała to moze się to skonczyć otyłosciom lub cukszycom 2 stopnia!!! więc ja na Twoim miejscu bardzo poważnie bym się nad tym zastanowiła. Buziaki i pozdrowienia Hannah Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia3486 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:50 Mam tak samo. Rano jak wstanę to odrazu włanczam kompa. Potem to tylko odejde na śniadanie czy tam obiad. Ale gdybm mogła to cały czas bym mogła siedzieć na kompie. Także nie martw się bo to nie tylko ty masz tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry_xdd Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:55 ja bardzo lubię siedzieć przed kompem ale bez przesady ! nie wiem co można tak długo przed nim robić ! -gg -n-k -kotek -gry -czacik i na tym kończę .! nie jestem uzależniona . jak na serio jest fajna pogoda a ty siedzisz w domu , ?! ja tak bym nie mogla . jak ja bym tak robiła jak ty . to by ode mnie kumple odeszli . !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andell Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:51 Tiaa niestety tez jestem uzależniona ;/ Nigdzie nie wychodzę nic nie robię tylko komputer i komputer to nic że nie ma co na nim robić ale nadal siedzę xD To jest straszne ;/ A w ciągu roku to już masakra Odpowiedz Link Zgłoś
karoola222 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:54 Kotek mógłby napisać o uzależnieniu od komputera ;P Nie wiem czy takowy był, ale jeśli nie to z pewnością wielu otworzyłby oczy, i może dzięki radą próbowalibysmy sie odzwyczajać ;P A jeśli kotek juz o tym napisał, to dajcie link ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
cameron Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:59 noo... cóż.. zazwyczaj kilka godzin codziennie siedzę przed kompem, ale na pewno nie jestem uzależniona, bo większą część czasu spędzam na powietrzu, zwłaszcza staram się jak najwięcej czasu poświęcać zdrowiu we wakacje... niestety mam kilku kolegów, którzy mają podobny problem do pariski Odpowiedz Link Zgłoś
verka Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:58 Mój rekord to 10 godz. przed komputerem .... ah ;D Odpowiedz Link Zgłoś
phoebusia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:58 ja juz siedze od 13 30 i nie umiem odejsc,to jakis magnes chyba przyciąga,a byłam juz dzisiaj od 8 do 10 , potem od 13 30 i bede do 17,bo potem tata wraca z prazy i by był zły jak by mnie widziala a mama zaczela by wrzeszczec ze nie zajmuje sie bratem tylko kompem,a i czasami ide jeszcze wieczorem tak na 2 godziny,w szkole ucze sie dobrze a nawet najlepiej,a zeszłe wakacje bylam caly czas w domu i codziennie byłam od 8 do 15 30 i tak przez cale wakacje,potem dzieki szkole jakos mi troche sie znudzilo ale teraz przez wakacje znowu coraz dluzej,pomocy ja tak nie chce,co mam robic? Odpowiedz Link Zgłoś
miley._.cyrus Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:58 Ja podobnie ale mam na to sposób znajdź sobie pracę na wakacje zarobisz coś odłącz prąd od kompa albo kabel i daj zaufanej osobie żeby Ci nie dawała("..Dawaj moje czeki! Lili oddawaj moje czeki ech..<Wpada do pudru> xDXDXDxDxD..) I znajdź sobie hobby np. robienie kolczyków Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:05 ja tez tak mam. tylko ze nie siedze przed kompem caly dzien,tylko co najmniej od 2 godz do 3...ja np.chodze po sklepach,czytam ksiazki,pisze cos lub maluje,gram w gry z mlodszym bratem,slucham radia,bawie sie z psem i kotem...jest duzo rzeczy do robienia! tylko znajdz sobie cos wlasciwego co do ciebie pasuje i juz Odpowiedz Link Zgłoś
xkisiax Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:03 Ja siedzę we wakacje przed kompem 2-3 h, czasami więcej, czasami mniej. W czasie roku szkolnego czasami przez cały dzień nie mam czasu na kompa. Nie uważam,że to jakieś uzależnienie, ale nigdy nic nie wiadomo Nie marnuję więcej czasu przed kompem, wolę wyjść na dwór lub gdzieś indziej. Jeśli już mówić o jakimś uzależnieniu, to może to być uzależnienie od Internetu Odpowiedz Link Zgłoś
melania Uzależniona od komputera 10.08.09, 16:04 Ja tez mogę siedziec godzinami lecz już czasami z nudów schodzę Odpowiedz Link Zgłoś
misialina12 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:07 też potrafie przesiedzieć kilkanaście godz. przed kompem- jak się nie mogę oderwać mama wymyśla mi rzeczy których nie zrobisz "przez 5 min." to mi bardzo pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
megaveja1 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:08 ja nie mam na to czasu. ja jestem umówiona już na cały przyszły tydzień. Nawet chciałabym częściej na kompie siedzieć. Tak to rano jestem trochę gdzieś do 12, potem ide do kol. jak wracam to jeszcze telewizje pooglądam i wieczorem na kompa gdzieś do 23 ;p. na szczęście nie jestem uzależniona i nie rozumiem jak można marnować całe wakacje przed komputerem. Weźcie się lepiej za siebie bo niedługo koniec wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
jucia_08 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:21 Ja tez duzo czasu spędzam przed kompem szczególnie teraz kiedy mam zakaz wychodzenia z domu Ale ogólnie to dużo siedze, ciezko mnie oderwać od kompa chyba ze jestem głodna Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia_16 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:24 Ja też czasami tak mam . Ale jak już za długo siedzę przed kompem to głowa zaczyna mnie boleć i wtedy wolę wyjść na świeże powietrze . albo starsza mówi mi , że mam już zejść . xd Odpowiedz Link Zgłoś
martusia7896 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:41 nie jestem uzależniona od koma nie wiem co ci poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
marzas12 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:42 Jak bvm mówiła komuś co robię w dom. Ja mam dokłądnie to samo ale ja koło 11 rano siadam bo lubię długo spać. ): Odpowiedz Link Zgłoś
agata373 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:45 Ja nie mam takiego problemu ale mój brat ma najlepszym sposobem będzie wyjechanie do babci lub kogoś kto nie ma komputera a po powrocie jak najwięcej przebywać z kumpelami Myśle że Ci się uda Powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
rikki_ch Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:49 Ja spędzam na kompie dziennie tak ok. 4 godzin. To znaczy : w wakacje, gdy akurat nie wyjechałam. Podczas roku szkolnego wsiadam tak na godzinkę dziennie, gdy już skończę odrabiać lekcje i się uczyć. A w tym roku to już wogóle chcę jeszcze krócej spędzać przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia1003 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:50 ja na szczęście nie mam takiego problemu... posiedzę na kompie gdzieś tak 30 minut i mi się zaczyna nudzić i lecę popływać albo spotkać się z kumpelą he he Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:01 szczerze mówiąc mam podobny problem ale mniej poważny.Ja siedzę tak od 11 do 22.Oczywiście z przerwami.Ale też jest tak,że w ogóle nie wchodze bo jestem z koleżankami.Moim zdaniem powinnaś odłączyć chociaż jeden dzień komputer z prądu i nie myśleć o nim i podłączyć następnego dnia ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa_rulez Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:04 Hmm. Ja czasem też siedzę długo na kompie, ale oczywiście z przerwami.. ale staram się robić sobie długie przerwy i nie gra cały dzień . ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_1 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:32 ja tak nie mam ... tylko na poczatku jak zalozylam internet to caly czas chcialm siedziec na necie ! ;d ale i tak dlugo nie siedzialam ;D no ale teraz tylko z 2 godz .. siedze no czasem 3 ;D bo i tak nie ma co robic na necie ;D moze sprobuj sobie troche jakos ten czas zmniejszyc ... i gdzied wyjsc z kumpelami moze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:03 Też miałam z tym mały problem,ale już nie mam! Postanowiłam wyporzyczyć dobrą książke z biblioteki,albo pojechać na rower,przejść się na spacer kiedy słońce zachodzi,pochodzić po ogródku,umówić się z kumpelą,jeździć na desce,i tak dalej,teraz czuję wakacje!! Tobie polecam czytanie na świeżym powietrzu!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka jasne :P 10.08.09, 17:10 Pariska, też mam ten sam problem xd. byłam z kumpelami tylko2 razy na dworzu -,- .A jak wychodze to tylko do sklepu . Nie chce mi sie wychodzic . Ale, nie jest też nudno samej w domu.! Co robić?. Odpowiedz Link Zgłoś
majli. Re: jasne :P 10.08.09, 17:14 jak to napisała candy.e : Krok 1. : Wyloguj się z kota.! Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 też jestem uzależniona xd 03.05.10, 13:40 po mnie mama wychodzi na górę do pokoju i musi mnie spieprzyć i kazać wyłączyć kompa. ale przynajmniej jak ładna pogoda to mnie nie ma xd Odpowiedz Link Zgłoś
olka15 o jeju... 10.08.09, 17:14 sorry ale... TO JEST PRZERAŻAJĄCE!!!!!!!!! JA NIGDY NIE SIEDZIAŁAM PRZY KOMPUTERZE WIĘCEJ NIŻ 5H I TO MOŻE 3-4 RAZY W ŻYCIU! nie wyobrażam sobie tego... życzę wam szczęścia i powodzenia w pokonywaniu nałogu... współczuję Odpowiedz Link Zgłoś