Dodaj do ulubionych

Uzależnienie od komputera

• elizza Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:22
      Ja kiedyś siedziałam po 5 godzin,ale teraz od uzależniłam się. Ty powinnaś iść
      do lekarza bo to może być bardzo ciężka choroba. To jest podobne do uzależnienia
      od narkotyków lub alkoholu. Musisz znaleźć jakieś zajęcie. Na przykład zaplanuj
      sobie dzień czyli na przykład zwiedzasz miasto,idziesz szukać
      pracy(wyprowadzanie psa itd),chodzisz na zakupy,rower,rolki albo deskorolkę(czy
      coś). Musisz po prostu znaleźć sobie zajęcie. Ja obecnie przesiaduję na kompie
      góra 2 godziny.
    • happyend13 Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:38
      A rodzice nic nie mówią ?
      Ja też byłam uzależniona ale najwięcej czasu spędzałam na kontach fikcyjnych
      na n-k ; p rodzice mnie strasznie wyzywali, i pomogli mi wyjść z tego `nałogu` .
      Ale nie tylko.
      Pomyśl sobie, przecież życie jest tylko jedno !
      Chcesz je całe spędzić przed komputerem ? ;/
      Jak gdzieś wyjdziesz to pomyśl sobie jest większe prawdopodobieństwo że
      poznasz jakiegoś fajnego chłopaka wink
      Ja przez takie myślenie mam zajebistego chłopaka <3
      Bo poszła na jedną imprezę do koleżanki .
      Albo po prostu poproś rodziców aby ci odłączyli komputer totalnie abyś nie
      mogła go podłączyc.
      Ale musisz tego chcieć bo jak nie to będziesz sie buntować i będzie jeszcze
      gorzej.
      A dzięki temu że nie bd miałą dostępu do netu może gdzieś wyjdziesz tongue_out
      Ale najpierw na ok.2 dni , później na 5, i tak dalej a uwierz mi że później
      już cie nie będzie tak ciągnąc :]
      A jeśli masz złamaną nogę .
      Hmm, może poczekaj aż ci zdejmą gips a później zacznij stosować moje rady .

Pozdr ,,
    • happyend13 Rady : p 10.08.09, 17:43

A rodzice nic nie mówią ?
      Ja też byłam uzależniona ale najwięcej czasu spędzałam na kontach fikcyjnych
      na n-k ; p rodzice mnie strasznie wyzywali, i pomogli mi wyjść z tego `nałogu` .
      Ale nie tylko.
      Pomyśl sobie, przecież życie jest tylko jedno !
      Chcesz je całe spędzić przed komputerem ? ;/
      Jak gdzieś wyjdziesz to pomyśl sobie jest większe prawdopodobieństwo że
      poznasz jakiegoś fajnego chłopaka wink
      Ja przez takie myślenie mam zajebistego chłopaka <3
      Bo poszła na jedną imprezę do koleżanki .
      Albo po prostu poproś rodziców aby ci odłączyli komputer totalnie abyś nie
      mogła go podłączyc.
      Ale musisz tego chcieć bo jak nie to będziesz sie buntować i będzie jeszcze
      gorzej.
      A dzięki temu że nie bd miałą dostępu do netu może gdzieś wyjdziesz tongue_out
      Ale najpierw na ok.2 dni , później na 5, i tak dalej a uwierz mi że później
      już cie nie będzie tak ciągnąc :]
      A jeśli masz złamaną nogę .
      Hmm, może poczekaj aż ci zdejmą gips a później zacznij stosować moje rady .

Pozdr ,,
    • niunka10 ; - > 10.08.09, 17:58
      Hey !
      ja miałam podobnie kochana ale ja jak usiadłam o 10 rano to siedziałam do 18
      lub 17 ,,
      wiesz możesz zrobic tak by co dzień siadać po 2 godziny nastaw sobie budzik o
      tej co włanczasz kompa to tak by ci za dwie godziny zadzwonił i tak przez
      miesiąc ,, ja tak zrobiłam i teraz najdłużej siedze do 3 godzin !wink
    • zuaona Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 18:16
      najlepiej nie wchodzić przez jakieś dwa tygodnie, ja też tak miałam, dostałam szlaban i
      przeszło. xD
    • nikawika Uzależnienie od komputera 10.08.09, 18:23
      Wiem coś o tymsmile Też tak mam..Tylko siedzę do około 5...smile
    • ladyhardcorex3 Hmm :) 10.08.09, 18:29

Ja miałam tak samo !! poprzednie wakacje przesiedziałam calutkie przed kompem.
      rodzice coś ciągle mówili ale nie słuchałam ich. w tym roku poszłam do gim.
      poznałam znajomych i gdzieś we wrześniu usunełam duzo kont na necie np na
      grach bo to bardzooo wciąga.
      Żałuje ze tak duzo czasu przesiedziałam ale teraz to zmieniłam. xD teraz to
      się na mnie drą ze ciągle gdzieś wychodze.
      Zastanów się logicznie chcesz zmarnowac życie na komputer? ja tak sobie
      pomyślałam wtedy i powiedziałam stanowcze NIE.
      I oto jestem smile mam super chłopaka i mnóstwo przyjaciółek. xdd teraz to się
      tylko martwię zeby znaleźć czas zeby wejsc na komputer choć na sekunde xd
      Poproś koleżanki by do ciebie przychodziły a póżniej jak juz nie będziesz
      miałą gipsu to po prostu organizuj tak czas be sidzieć mało na kompie.
      Ja przez to ze tak dlugo siedziałam mam teraz wzrok zepsuty;/// i noszę
      okulary ble ale tylko w domkuu .smile zastanów się nad tym zenim będzie za póżno
      ! jak masz silą wole to wszystko pokonasz nawet uzależnienie od komputera. !!!
      życzę powoedzenia smile)
    • piratka Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 18:43
      hm.
      ja tak nie mam.
      teraz siedze ok. 2 godz. a jakies 6 godz. temu siedziałam godz. albo
      półtorej.ale dla mnie i tak to jest dużo !
      wink
      czyli siedze 3 i pół godziny jak naprawde nie mam co robić ! ;]
    • olka122 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 18:53
      Ja nie jestem uzależniona chyba.... chociaż nie wiem ja nie siedzę dużo ale za
      to muszę być na kompie codziennie... jestem na kompie jakieś 2-4 godziny
      dziennie nie mogę pozwolić sobie na więcej ponieważ mam starszego brata który
      cały czas chce siedzieć na necie więc mu ustępuje.... ale ja nie potrafiłabym
      siedzieć długo na nacie z bardzo prostej przyczyny nie mam co na necie robić
      zawsze idę tak: najpierw na n-k, potem kotek, pudelek, plotek, papilot, potem
      siedzę na youtube i oglądam powtórki zbuntowanych i tak jest zawsze a zna ktoś
      może jakieś fajne stronki internetowe???uncertainuncertainuncertainuncertainsmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
      • miley222 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 18:56
        a do olka122 znam taką stronkę że tylko prawie na nią www.mileycyrus.socjum.pl
        znajdziesz tam różne strony o swoich ulubionych gwiazdach i nie tylkosmirk
    • kim817 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:06
      też jestem uzależnionabig_grin przy kompie mogę siedzieć po 12, 16godzinshock ale tylko
      na wakacjachuncertain w roku szkolnym to jestem raz na tydzieńuncertain...pozdrawiam
      wszystkich uzależnionychtongue_outkiss
    • klaudis02 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:19
      Ja tez mam taki problem !Na dzień potrafie siedzieć 5 godzin ,ale to max .Z drugiej
      strony ,potrafie nie wchodzić przez 3 dni ,ale jak siąde ....to dłuuuuuuuuuuuuugo
    • evelijnka101 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:20
      Nie jesteś sama tongue_out Ja też to mam.! Nieraz mogę cały dzień siedzieć na necie ;D Mama
      każe mi do kumepel chodzić . ale ja wolę z nimi na gadu pogadać.! hehehehe big_grin
    • loove_miley Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:22
      Hehe xD Ja tak miałam w rok szkolny big_grin
      Teraz, w wakacje, rzadziej wchodzę na kompa, bo tak szczerze, mało mam do roboty big_grin

• deathcore ; OOO 10.08.09, 19:26
      Ja też tak mam, jak się dosiądę, to potem ciężko zejść. ;D I zawsze musze wejść
      na gg, zobaczyć czy ktos nie napisał. ;o
      • lily_95 Re: ; OOO 10.08.09, 22:06
        deathcore napisał(a):

> Ja też tak mam, jak się dosiądę, to potem ciężko zejść. ;D I zawsze musze wejść
        > na gg, zobaczyć czy ktos nie napisał. ;o

haha ja tak samo xDkiss
    • auril Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:42
      Ja praktycznie każdego dnia siedzę przed komputerem więcej niż 5 godzin, bez
      ustanku.
      Schodzę jedynie, kiedy jestem za potrzebą lub głód mi doskwiera tongue_out
      Aktualnie znajomych brak, więc w domu siedzę cały dzień, dosłownie zero ruchu. -,-
      I tylko gały wlepione w monitor. sciana
      Więc nie martw się, sama nie jesteś big_grin
    • mon Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:47
      O jejku myslałam ze wsrod dziewczyn to tak czesto sie nie zdarza ale widze ze
      sie mysiłam ja w czasie roku szkolnego ciągle sie uczyłam potem o godz. 19:00
      włączam kompa bo taką miałam umowe z rodzicami i moglam siedziec do 20:00
      -20:30 i tak sie juz przyzwyczaiłam ze w czasie wakacji tez o tej porze siedze
      a czasami wigle nie włączam bo cos robie.Radze tobie zebys poprosiłam rodzicow
      rzeby kontrolowali twoje siedzenie na kompie a jesli nie to to znajdz sobie
      rownie aktakcyjne zajecie np.czytaj dlugie ksiazki min. 400 stron ( Zmierzch 414
      str.) wychodz z kolezankami, idz na basen, na rolki, jedz na wycieczke rowerową
      A najlepiej bedzie jak znajdziesz sobie jaką pasje,hobby mozesz uczyc sie gram
      na jakimś instrumencie ja polecam gitare no nie wiem w kazdym bądz razie zajmij
      sie czymś smile
    • slooving . 10.08.09, 20:22
      Ja też tak miałam, że godzinami siedziałam na komputerze, ale to już mi jakoś
      samo minęło. Nadal spędzam większość czasu przy kompie, ale jak ktoś chce ze
      mną wyjść na dwór to po prostu wychodzę, albo to ja ich wyrywam xd. Jak nie
      wiesz jak odciągnąć się od komputera to usiądź spokojnie na krześle i pomyśl
      sobie jakie są + i - siedzenia przed kompem godzinami. Jak już się z
      jastanowisz zobaczysz, że to jest głupie. Aak to nie podziała to tak czy siak
      komputer kiedyś Ci się znudzi. Na twoim miejscu pokasowała bym różne blogi itp
      co masz i zrezygnowała z poszczególnych kont np. fotoblog. itp Wtedy gdy
      usiądziesz przed komputer pewnie wejdziesz na parę portali itp, ale to i tak
      na krócej bo wiele ich nie będzie (jak usuniesz konto) xd . No to życzę
      powodzenia big_grinDD
    • waniliowakawa Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 20:23
      Właściwie to nie wiem...
      Ale ja tak mam,że po południu siedze ok 2 godz. i/a wieczorem ile wlezię xDbig_grinwink
    • lusia. uzależnienie od kompa . 10.08.09, 20:27
      yOoł . < / 3

o takk .. ; /
      ale moj rekord to 6 dodzin .
      Siadam na kopma, robie to co zazwyczaj, avki , n-k ,
      bloog ,newsy ii patrze a to juz wieczór .
      nawet nie zdaze sie kapnac kiedy i jak te godziny zleciały .

**

Najlepszą radą na zwalczenie tego uzależnienia jest
      codzienny wypad gdzieś z kumplami . Zawiesić kf na n-k ,
      odpuścić sb jakieś gierki czy co, po prostu zapomnieć o kompie,
      wiem trudno, przez moje uzależnenie zawalilam I semest .
      Ale z tą 'choroba' nie wiąze sie tylko to co napisałaś, gorzej ze zdrowiem !
      z godziny na godzine pogarsza sie wzrok, nawet nie zauważysz kiedy zacznie c rosnac
      garb to nie jest smieszne. Bd przebierać na kg ... x __ O

Zycze powodzenia !
      Jakoś musisz sb poradzić . !
      bu$$ . ; **
    • eipril_ Re: NIe ? 10.08.09, 20:29
      Eeeee czy wy wszyscy jestescie uzaleznieni ? Ej no bez przesady aj wchodze na komputer
      ale wieczorm i siedze gdzies 2 h .
    • natii099 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 20:38
      Ja też tak mam smile
    • kiciusiaaa Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 20:44
      Ja też jestem uzależniona, ale już nie tak bardzo! Wiem jak się tego pozbyć, wyjdź gdzieś
      na plaże albo na imprezę ze znajomymi. Jak nie będzie pogody i imprez idź na zakupy, do
      biblioteg]ki, albo sama zorganizuj impre! smirk
    • rose94 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 20:45
      ja tez duzo siedze na kompie i schodze dopiero jak mnie oczy rozbola wink
      jestem zla na siebie ze marnuje czas na jakies gry i portale plotkarskie....
      zastanawiam sie po co mi to wszystko przeciez to nie da mi nic no moze tylko chwilowa rozrywke.....planuj sobie w dniu jakies ciekawe robotki to moze nie bedzie ciagnelo cie do kompa.....kiss
    • olka11_13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 20:48
      ja tez tam miałam ale postanowiłam się "wyleczyć" i rozładowałam laptopa i
      poprosiłam psiapsióle żeby wzięła zasilacze do domu i jak nie miałam co robić to
      na dwór wychodziłam a jeśli macie komputer to weźcie kapel od monitora poproście
      kogoś żeby schował to chyba jedyna rzecz chyba ze macie silna wolesmile
    • lenka13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 20:49
      łałshock a ja myślałam że po 3,4 h dziennie to już uzależnienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka