Dodaj do ulubionych

Czemu do szkoły nie można się malowac ?

15.08.09, 22:09
Nie wiem czemu tak jest,że kiedy nawet wtedy kiedy lekko pomaluję usta jakąś szminką
albo błyszczykiem nauczyciele nas wyzywają!
Przecież w szkole tez mamy prawo ładnie wyglądać !
co wy o tym myślicie ? Czy malowanie się do szkoły to naprawdę zły pomysł?
Obserwuj wątek
    • seltsamgirl Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 15.08.09, 22:13
      bo szkola nie jest na wybieg pieknosci tylko do uczenia sie
      ja tam sie maluje i sie nie czepią ;3
      • wercia321 Szkoła - nauka, porady, problemy 06.09.09, 16:13
        ja miałam błyszczyk który błyszczy 24 godz. pomalowałam się niedość że do musiałam
        zymywać w obecnści pani to jeszcze dostałam opieprzconfused
    • pariska65 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 15.08.09, 22:39
      no bo uczniowie muszą porządnie wyglądać to upodobania takie dyrektorów u mnie w
      szkole nie można było się niestosownie czyli wyzywająco ubierać,nie można było
      się malować,nie można było malować paznokci i nie można było nosić długich
      kolczyków ale można było mieć jedynie błyszczyka komórki były zabronione a
      wszyscy do szkoły je prawie zawsze nosili i na przerwach z nich korzystali tylko
      tak żeby nauczycieli nie wiedzieli i żeby kamera tego nie nagrała bo u mnie w
      szkole były kamery i nauczyciele dyżurujący co przerwę uncertainuncertainuncertain Trochę się
      rozpisałam xd A malowanie się do szkoły to trochę zły pomysł chyba że na
      dyskoteki szkolne lub dni w które można się umalować i przebrać jakoś śmiesznie xd
      • shila_115 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 15.08.09, 23:49
        U mnie się normalnie malują ( ja też ) i nikt się nie czepia. Tylko nie można aż
        tak mocno, że wiesz: oczy podkreślone mocno czarną kredką i tak dalej. A tak to
        można spokojnie.
      • pati8989 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 20:55
        pariska65 napisał(a):

> no bo uczniowie muszą porządnie wyglądać to upodobania takie dyrektorów u mnie
        > w
        > szkole nie można było się niestosownie czyli wyzywająco ubierać,nie można było
        > się malować,nie można było malować paznokci i nie można było nosić długich
        > kolczyków ale można było mieć jedynie błyszczyka komórki były zabronione a
        > wszyscy do szkoły je prawie zawsze nosili i na przerwach z nich korzystali tylk
        > o
        > tak żeby nauczycieli nie wiedzieli i żeby kamera tego nie nagrała bo u mnie w
        > szkole były kamery i nauczyciele dyżurujący co przerwę uncertainuncertainuncertain Trochę się
        > rozpisałam xd A malowanie się do szkoły to trochę zły pomysł chyba że na
        > dyskoteki szkolne lub dni w które można się umalować i przebrać jakoś śmiesznie
        > xd

nie wolno się malować do szkoły . chociasz moja koleżanka lubi się ma,lować .
        ale były jaja na koniec roku ,. , < 333
        nauczyciele ją wyczytali żeby wzieła nagrodę , a ona w torebce swojej mamy na
        szpilkach w spódnieczce króciutkiej , żuje gume , a nauczycieli się śmiali , ale
        ona tego nie widziałą .
    • rosalie Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 15.08.09, 23:57
      bo naucycielki są zazdrosne ze sie ladniej wygląda xD lol
      ..u mnie w sql nie zwracaja na to zbytniej uwagi no chyba ze sie podpadnie xd ja po
      kazdej lekcji wyciagam blyszczyk i juz sie do tego przyzwyczaily xd
    • luska21 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 16.08.09, 16:58
      moze dlatego zeby nie zwracac uwagi to to szkola to nie jest dyskoteka ze mozna
      sie malowac tylko szkola w ktorej sie uczymy ;**smile
    • babydoll. [...] 16.08.09, 18:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • paurii [...] 16.08.09, 22:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • diamond_girl12 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 16.08.09, 22:49
        Wydaje mi się że dobrze jest że nie można malować się do szkoły.
        Bo to że żaden pokaz mody ani nie dyskoteka. Tylko szkoła w której się uczymy.
        Jak dla mnie wystarczy tylko błyszczyk.
        A gdyby można było się malować to na pewno większość i ze strojem i makijażem by
        przesadzała.
    • nikawika Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 17.08.09, 13:47
      Wiesz nauczyciele już tak mają,muszą wtrącić swoje trzy grosze nawet do jasnego
      błyszczyku. big_grin Tak już mają...Ja chodzę do podstawówki,często używam błyszczyka i
      troszeczkę pudru(do moich naczynek) nie zauważają pudru ale błyszczyk "Ohh! Co ty
      masz na ustach dziewczyno?! Do łazienki natychmiast! Zmyj to! Ych...ta młodzież" to ich
      gadkabig_grin paranojasmile Ni przejmuj się,biesz kosmetyki do szkoł i maluj się po skończeniu
      zajęćsmile
      • nicky Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 17.08.09, 21:12
        my nie możemy nosić bluzek w innych kolorach niż:szary,czarny,biały,granatowy i ciemno
        zielony.
        Kiedyś moja koleżanka założyła różową bluzkę - za to pani wstawiła jej uwagę
        • nikt. Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 17.08.09, 21:19
          nicky - matko kochana. co Ty masz za szkołę?!
          jak bym miała do niej chodzić do bym się wypisała. ; \
        • agusiak01 do nicky 18.08.09, 14:35
          O matko nicky co ty masz za szkołe!! U mnie niby też tak jest że nie wolno nosić
          jaskrawych kolorów, ale nikt sie nie czepia tego. Kazdy chodzi w kolorach jaskrawych i
          jeszcze sie niezdarzyło żeby ktoś coś nam powiedział. A u cb widze że jest to strasznie
          przestrzegane. Współczuje ci przecież w szafie ma sie nie tylko ciemne ciuchy!
    • 19pinia93 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 00:06
      Moim zdaniem każda dziewczyna chce ładnie wyglądać. Nie ważne czy to szkoła czy
      dyskoteka. Kosmetyki są stworzone po to by ich użwać nieprawdaż? Wiec
      zabranianie jest bezsensu..uncertain
      • roxy11 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 13:55
        Ponieważ szkoła to szkoła, a nie pokaz mody czy co tamtongue_out
        ja jestem przeciwna malowaniu się mocno, np. tuszem czy cieniami, bo według
        mnie wystarczy błyszczyksmile

poza tym wszystko zależy od dyrektora i nauczycieli... jak sa kosy nic nie
        poradziszsmile
        • countrycutie. Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 14:02
          U nas w szkole także zabraniają nam się malować. Nie ważne lekko czy mocno - po
          prostu nie wolno nam tego robić, bo inaczej możemy już być w drodze do dyrektora.
          Ale ja uważam, że niepotrzebne jest malowanie się do szkoły (a przynajmniej bez
          przesady) bo to naprawdę nie jest jakaś wielka premiera, impreza czy pokaz
          mody... indifferent
    • agusiak01 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 14:32
      Odpowiem ci tak, jak mówiła nam wychowawczyni. Szkoła to nie wybieg tutaj trzeba sie
      uczyć a nie popisywać makjiażem itd. Troche taki wykład naszej wychowaczyni trwał i nie
      chce mi sie wszystkiego pisać wink Ja i tak sie maluje ale nie zbyt mocno bo po prostu nie
      lubie ostrego makijażu. I mimo że w statucie pisze coś w gusćie 'absolutny zakaz
      malowania się, malowania paznokci i farbowania włosów' to i tak mało kto tego przestrzega
      • katsuumi_17 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 14:39
        Być może twierdzą, że 13-14 latka w makijażu wygląda śmiesznie? Taka jest prawda.
    • kiskowa Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 16:10
      ja od tego roku postanowilam sie molowac xd. ide do 2 kl kiss
      i wgl.. wystarczy mi tylko tusz ewentułalnie lajner bo to lubie !

mam inny problem z tym ze mnie nie czepiaja sie nauczyciele tylko TATA !
      lubie styl typu demi lovato ona ma zawsze taki czarny makijarz jest fajny ... i
      ładnie mi z takim ;p

ale do szkoly pasuje cos delikatniejszego smirksmirksmirkwink
    • kiskowa Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 16:13
      a i jeszcze cos .. ! odradzam makijaz na tzw. szopa pracza , czyli czarna krecza
      pod okiem to jest okropne ! kiss
    • kitty. Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 16:33
      ,, w szkole uzywaj lekkiej pomadki lub błyszczyka a w po lekcjach - zalezy od Cb ; - )) .
    • sweet.girl Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 16:39
      Zgadzam się z tobą!U nas w szkole jest tak samo przecież dziewczyny też chcą ładnie
      wyglądać!
      • kkk277 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 15.09.09, 15:23
        a mnie to denerwuje...szkola to nie wybieg mody,jak bedziesz dorosla to sie bedziesz
        malowac bla bla bla...każdy chce ladnie wygladac i nie uwazam tak jak katsumi ze 13-14
        latki w makijazu wygladaja smiesznie.Zalezy jak sie maluja .Ja lubie taki zestaw(mam 14 i
        pol)brazowa kredka+ tusz. nauczyciele z reguly zauwazaja tylko cos co sie swieciuncertain kiedys
        moja kolezanka przesadzila ale byl koniec szkoly czarna kredka(faktycznie czasem
        wychodzi glupio)tusz, niebieskie paznokcie i blyszczyk,zauwazyli tylko blyszczyk...Wazny
        jest jednak umiar
    • miley347 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 16:46
      no u nas jest tak samo na nic nam nie pozwalają

nicky twoja szkoła to koszmar! w mojej szkole to tylko na WF nie wolno nisić ubrań o
      jasnych kolorach tylko trzeba biały podkoszulek,krótkie czarne spodnie i biała skarpetki...uncertain
      • inna. Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 20:33
        aby nauczycielki mialy satysfakcje z tego ,ze tez są piękne..; /
    • juuu Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 20:45
      Ja chodze do gimnazjum i u nas mozna sie malowac. Ja ogolnie nie jestem fanka mocnego
      makijazu. Lubie miec pomalowane rzesy no i jakis fajny puder tyllko jak mam pryszcza to
      oczywiscie jakis korektor czy cos mocniejszego jak jest gorzej ;p
    • jassmin888 Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 21:07
      No tak, ale do szkoły chodzisz sie uczyc uncertain
      .Potem jak myslisz jak wyglądałyby inne dziewczyny..
      Kołe brzuchy, kolczyki w pępkach, na jezykach itd..Oczy wymalowane, czerwone usta itd..
      Czy jak dziw....
      .No sorry, ale ja bym takiego widoku chyba nie zniołsła tongue_out
      Nie wieze, ze jak sie pomalujesz bezbarwnym błyszczykiem to cie wyzywają uncertain uncertain
    • lilii_95 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 21:08
      u mnie tez jest zakaz.... ale mi to zwisa ;p maluje sie czarna kredka i nic nikt
      nie mowi...
    • jassmin888 x/ 18.08.09, 21:09
      A pozatym bardzo głupie pytanie uncertain
      .Przyznaje racje Katsumi..widocznie wygladacie śmiesznie..
      Ile masz lat? 10? I juz sie chcesz malowac..uncertain
    • mylipslikesugar Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 18.08.09, 21:14
      No ja też nie wiem w czym im to przeszkadza. Przecież dziewczyna jest dziewczyną i musi
      to pokazywać, a w szkole jej mnóstwo "ciasteczek" którym trzeba się pokazywać z jak
      najlepszej strony . big_grinD heh
      Ja do szkoły maluję lekko rzęsy i usta błyszczkiem, do mnie nauczyciele nic nie mają..
      a do mojej kumpeli która pomaluje oczy maskarą tak, że nic nie widać mają dużo zawsze
      wpisują jej uwagi .. sad
    • aga199549 Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 06.09.09, 13:50
      u nas w szkole nie czepiają się kiedy masz pomalowane choćby tylko usta
      błyszczykiem, pomadką itp. ale widze w mojej klasie, że dziewczyny się malują
    • mileylove. Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 06.09.09, 16:08
      ja jak mam pomalowane paznokcie, albo lekki makijaż to nikt nie zwraca na to uwagi. big_grin
    • leyla Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 06.09.09, 16:10
      u nas można się malować i ubierać jak się chcę
    • oxygeniumoflife Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 15.09.09, 15:37
      matko, ale wy macie problemy.
      bo nie, i już. rzaczywiście będziesz pięknie wyglądać z toną tapety na twarzy. a
      zresztą chyba Ci się pomyliły miejsca. i cele tej instytucji.
      • autre Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 19.09.09, 13:20
        Mi ten zakaz nie przeszkadza. I tak się nie maluje. Chyba, że mają coś do pomadek. Rzęs
        raczej też nie, bo co co skoro mam naturalnie czarne i w ogóle. Ale moim zdaniem zakazują
        nam się malować, bo ich zdaniem nawet z błyszczykiem na ustach wyglądamy jak kobiety
        lekkich obyczajów. A tak z ciekawości: kto wygląda pięknie, nieziemsko i tak dalej z - jak to
        trafnie ujęła oxygeniumoflife - tapetą na twarzy ? Oke, korektor to nie zbrodnia i nne takie
        komsetyki, które kamuflują bądź pozbywają się niedoskonałości to przecież nie zbrodnia.
        Ale raczej tysiąc, trylion razy bardziej lepszy jest naturalny urok. Czy jak to się tam zowie.
    • kills Re: Czemu do szkoły nie można się malowac ? 19.09.09, 21:18
      szkoła to nie pokaz mody, tylko miejsce nauki - nie musisz ładnie wyglądać !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka