sweetowska 03.09.09, 21:18 Ostatnio mam taki dziwny głos. Ale gardło mnie nie boli i nic. Nie wiem czy nei mam mutacji. Ale słyszłam o tym, że chłopacy to mają, nie dziewczny.! HELP.! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tajemnicza_m. Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 21:26 No tak to przechodzą głównie chłopcy... Nie wiem co jest grane z twoja sytuacją Może głos lekko ci się zmienia lub jesteś na coś uczulona i gardło cię boli ?? Ktoś zna inne powody ? Odpowiedz Link Zgłoś
melody_ Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 21:47 wiesz nie mam pojęcia co to możne być!! o damskiej mutacji nigdy nie słyszałam a może masz po prostu chrypkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_xoxo Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 21:46 Wątpię, aby to była mutacja. Może po prostu przeziębiłaś się czy coś i zmienił Ci się głos. Odpowiedz Link Zgłoś
jassmin888 xdd 03.09.09, 21:48 hmm... .sama nie wiem moze masz poprostu zwykłą chrypke, przy tym wcale nie musi boleć gardło Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 21:50 wiem, ze to nie miejsce na to ale mam dzisiaj i jutro pomocy www.kotek.pl/forum/02,3006,99812027,99812289,Re_Zranione_dzewczyny_na_pomoc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kostka Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 21:51 Dziewczyna też przechodzi mutację głosową kiedy zmienia się z dziewczynki w kobietę. wtedy głoś nabiera głębokiego brzmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mylipslikesugar Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 22:09 albo jesteś facetem, albo obojniakiem . ?! O__x inne możliwości nie ma . ;p takie coś zdarza się raz na 10. 000 gadaliśmy o tym na religi dzisiaj z księdzem . ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 04.09.09, 21:12 mylipslikesugar napisał(a): > albo jesteś facetem, albo obojniakiem . ?! O__x albo normalną dziewczyna?! > inne możliwości nie ma . ;p > > takie coś zdarza się raz na 10. 000 > gadaliśmy o tym na religi dzisiaj z księdzem . ; dd na taki temat, to sie raczej NIE z księdzem rozmawia -.-' tylko z odpowiednim lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 03.09.09, 23:43 Spokojnie, mutacja u dziewczyn to normalne zjawisko. Może nie słychać tego tak wyraźnie jak u chłopców, ale nam także zmienia się głos Możliwe, że Twój głos właśnie się zmienia, ale może to być też zwykła chrypka Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 04.09.09, 14:11 oglądając mój film z roczku, moja kuzynka {wtedy lat 6} ma zupełnie inny głos niż teraz {lat 20}. więc chyba mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
mileydemi Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 04.09.09, 14:15 dziewczyną również zmienia sie głos. przecież jako 20 latka nie będziesz miała głosu jak 5 latka Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina a ja powiem tak... 04.09.09, 21:11 nie czytałam wszytskich wypowiedzi, ale znając życie wszyscy, a przynajmniej większośc powiedziała (a raczej napisała), że to na pewno nie mutacja. a ja powiem inaczej. myślicie, ze dziewczynom nie zmienia si e głos? one tez przechodza mutacje glosu, tylko o niebo lżejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: a ja powiem tak... 04.09.09, 21:17 Przecież kiedyś Ci się głos musi zmienić. Chyba, że to tylko chrypa. Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 05.09.09, 10:14 kiedys spytalam sie o to mojej mamy.Ona powiedziala ze dziewczeta przechodza mutacje rowniez tylko delikatnie Odpowiedz Link Zgłoś
honey__ Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 05.09.09, 16:18 facet od muzyki zdjął chwilowo moją koleżankę z chóru bo `ma mutację`. zaczęła od tego roku skrzeczeć strasznie. myślę że nauczyciel od muzyki wie o czym gada, miał swój zespół więc wie, co nie co o głosach i on twierdzi że dziewczyny przechodzą mutację, ale lżejszą, mniej widoczną (słyszalną? ;d) niż u chłopaków. mi się straasznie głos zmienił, ale przez telefon nadal jestem dzieckiem ; dd. Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Czy dziewczyny też mogą mieć mutacje.? 05.09.09, 21:58 podobno dziewczyny też moga mieć mutacje . Odpowiedz Link Zgłoś