Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Modne rozrywki

21.11.06, 10:00
    Czy macie jakieś poglądy związane z aktualnie modnymi rozrywkami? Ostatnio
    wpadłam do jednej z warszawskich knajpek i okazało sie ku mojej niekłamanej
    radości, że w przybytku tym rozwija się moda na gry towarzyskie od scrabble
    do triviala.
    Czy znacie jakieś przykłady modnych rozrywek? Na topie było zdaje się
    ostatnio rozwiązywanie sudoku, ale czy coś jeszcze teraz "wypada" robić?
    Obserwuj wątek
      • khaki3 Re: Modne rozrywki 21.11.06, 10:40
        Jazda konna chyba zawsze byla i zawsze bedzie modna. A ostatnio wrocilam do gry
        w kanaste. co mnie ogromnie cieszy, bo dawno nie znalazlam sparingpartnerow do
        tej gry:)
      • jeriomina Re: Modne rozrywki 21.11.06, 12:00
        mam wrażenie, że opieka nad zwierzęciem - najlepiej, jeśli pies, to modne są
        golden retrievery i labradory, mam też wrażenie, że posiadanie kota jest trendy
        a najlepiej kilku kotów.
        Zrobiło się też modne dzierganie, dłubanie, ozdabianie siebie wytworami rąk -
        ale nie z powodu kryzysu, jak kiedyś, al;e z powodu, że tyle tego wszystkiego
        ladnego można znaleźć np. w każdym empiku...
        • sumire Re: Modne rozrywki 21.11.06, 12:04
          to fakt, dzierganina wszelkiej maści wraca do łask :) ja niestety jestem
          upośledzona pod tym względem i próbując sama sobie zrobić kolczyki, mogłabym
          sobie niechcący otworzyć żyły, więc ta moda mnie raczej ominie.
          • papryczka_ag Re: Modne rozrywki 21.11.06, 12:24
            Heh... mam to samo. Nawlekanie igły w moim przypadku może skończyć się
            reanimacją. Moda na dzierganie mnie ominie.
          • nessie-jp Re: Modne rozrywki 22.11.06, 02:44
            > to fakt, dzierganina wszelkiej maści wraca do łask :) ja niestety jestem
            > upośledzona pod tym względem i próbując sama sobie zrobić kolczyki, mogłabym
            > sobie niechcący otworzyć żyły, więc ta moda mnie raczej ominie.

:)))

Swoją drogą, niesamowite... Od pół roku mam kota, a od 3 miesięcy - dwa koty.
            Dwa tygodnie temu nauczyłam się robić na szydełku (wymęczyłam nawet czapkę typu
            hełm rzymski) i uczę się robić na drutach. Czyżbym była MODNA?? :D
      • n_nicky Re: Modne rozrywki 21.11.06, 12:02
        po ilości ogłoszeń wnioskuję, że modnie jest chodzić na jogę
      • addinka Re: Modne rozrywki 21.11.06, 12:39
        wszelakie uprawianie sportu-joga, pilates i inne fitnessy, tenis i jego
        odmiany-słynna gra ze ścianą; na pewno jazda konna i wyjazdy w plener,
        weekendowe wyjazdy z dziecmi do stadnin są bardzo wow; jazda na motorze,
        kładzie, crossie w ekstremalnych warunkach, po lesie itp. ; narty i snowboard
        jak zawsze na czasie, podobnie jak tenis i konie to juz klasyka;

moze jeszcze teatr i wszelkie imprezy kulturalne, bo mnie popularne i
        dostępne(małe miasta) niz oklepane kino
        • sumire Re: Modne rozrywki 21.11.06, 12:57
          taa, ja ostatnio ze zgrozą przeczytałam w jakimś babskim piśmie, że wschodnie
          sztuki walki są modne... w ramach niezbędnych akcesoriów reklamowano czarny pas
          obi, no super, nie wiedziałam, że to można tak sobie dla trendu nosić ;)

a poza tym to mam wrażenie, że wraca moda na takie staroświeckie troszkę
          rozrywki, niewymagające imponującej kondycji i platynowej Visy - gry planszowe,
          zapraszanie gości na obiad, wspólne kiszenie ogóreczków, ogniska na działce...
          powrót do korzeni :)
          • papryczka_ag Re: Modne rozrywki 21.11.06, 13:26
            Przyznam że od jakiegoś czasu bardzo lubimny ze znajomymi umawiać się "na
            granie". Mam sporo różnych gier i urządzamy sobie całe wieczory i noce takich
            pojedynków. Właśnie szukam nowych gier, ale niełatwo znaleźć coś fajnego.
            • perseidaa Re: Modne rozrywki 21.11.06, 13:39
              Ja od lat gram w Rummikub = remik w kostkach. Najlepsze turnieje rozgrywam ze
              znajomymi na jachtach i na wyjazdach na deskę - szaleństwo :)
              • perseidaa Spis 21.11.06, 13:40
                pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Gry
                • papryczka_ag Re: Spis 21.11.06, 14:04
                  Mało :) Nie ma tu połowy tego, co mam w domu :(((((
                  • chihiro2 Re: Spis 21.11.06, 14:55
                    Jakie gry polecasz? Ja mam bardzo malutko, ale chcialabym zaczac grac wiecej.
                    • papryczka_ag Re: Spis 21.11.06, 15:11
                      Ostatnio mamy boom na: Trivial Pursuit, Scrabble, Tribonda ( choć trochę
                      prosty ), Cashflow i Grę w Życie :)
                      • chihiro2 Re: Spis 21.11.06, 15:35
                        Dzieki, obejrze wszystkie :)
                        Polecam Ci Strategy, gra niby wojenna, ale wciaga bardzo, nie tylko mezczyzn.
      • sanvitalia Re: Modne rozrywki 21.11.06, 13:45
        była/jest nadal moda na sudoku (swoją drogą bardzo to lubię:)), moda na te
        wszystkie fitnessy, siłownie, jogi, różne sztuki walki; basen; snowboard (narty
        już nie:p)odwiedzanie spa; pare razy spotkałam się ze stwierdzeniem, że modna
        jest ścianka wspinaczkowa (w 'Magdzie M.' propagują tę modę); jakiś czas temu w
        'Newsweeku' był zwrócono uwagę, że rasowe psy i koty sa bardzo modne; nauka
        latania; nurkowanie..... pewnie znajdzię sie jeszcze wiele innych rozrywek na
        czasie.

moda na uprawianie sportu jest bardzo dobra, o ile te sporty nie są niebezpieczne:)
        • sumire Re: Modne rozrywki 21.11.06, 13:56
          no właśnie :)
          ale sporty ekstremalne zawsze będą modne, bo to robi wrażenie w towarzystwie...
          chociaż z moich obserwacji wynika, że uprawiacze takich dzielą się na dwie
          grupy. pierwsi robią to z potrzeby silnych wrażeń, z uzależnienia od adrenaliny
          i zwykłego zamiłowania, drudzy natomiast - bo napisał o tym jakiś lifestyle'owy
          magazyn. drudzy przeważnie zakupują natychmiast cały sprzęt najlepszej możliwej
          jakości, po czym... zrywają z rzeczonym sportem ekstremalnym po pierwszym
          kontakcie tyłka z glebą. mam kolegę, który przerobił już kitesurfing,
          wspinaczkę, narciarstwo wysokogórskie i coś tam jeszcze, wszystko tylko liznął.
          oczywiście w towarzystwie usiłuje robić za wielkiego specjalistę od wdrapywania
          się na skałki jurajskie i freeride'u ;)
          natomiast do mody na sztuki walki podchodzę wyjątkowo sceptycznie. to jest moja
          wielka pasja, nie lubię, kiedy ktoś to spłyca.
          • madelon1 Re: Modne rozrywki 21.11.06, 15:40
            Ja lubie grac w Jenge, wymaga maksimum koncentracji. Z innych gier to stare dobre Monopoly.
      • lady.k Re: Modne rozrywki 21.11.06, 21:54
        super, uwielbiam gry więc ta moda to coś dla mnie;-) modne jest gotowanie-
        samodzielne lub z przyjaciólmi a nie pizza na telefon.
      • magdaksp Re: Modne rozrywki 21.11.06, 22:46
        nie zastanawiałam sie nad tym:)
      • disa Re: Modne rozrywki 21.11.06, 23:24
        scrabble, CHINCZYK :D

I modne zwierzeta :D Ja oczywiscie mam najbardziej lansiarska Rase :D -polecam
        kupic 2miesiecznik "PIES"
        i22.photobucket.com/albums/b316/Disol/2-1.jpg
        i skalki -ale do tego nie mozna miec paznokci dluzszych niz 2 milimetry ;/
        wiec lepsze spadochroniarstwo, ale sie juz sezon skonczyl (ja do tego nie palam
        miloscia, ale polecam skoczyc kazdemu chociaz raz)

Modne jest tez umiec "stawiac tarota" -ja np umiem :d bo jest na onecie :D i
        ciasteczkowe wrocby robie (rowniez onet) a znajomi swiecie wierza, ze tylko moje
        klikniecie im prawde powie :D sesja z plotkami kosztuje butle czerwonego wina i
        jakies ciacha :D
        ...
        • sumire Re: Modne rozrywki 21.11.06, 23:51
          o, ja znam dziewczynki, które śmigają po ściance w tipsach :)

modę na wspinaczkę, przynajmniej w takim niewinnym wydaniu ściankowo-skałkowym mogę zrozumieć, bo sama to lubię i rzeczywiście coraz więcej ludzi to robi, zwłaszcza że to sport dość egalitarny. natomiast robienie z siebie alpinisty, żeby towarzystwu zaimponować, to już kiepska sprawa. podobnie uleganie modom na sporty powietrzne wydaje mi się inteligentne inaczej. fakt, są fantastyczne, ale porywanie się na takie rzeczy dla czystego lansu to bezdenna głupota.
          a poza tym takie rzeczy zupełnie inaczej smakują, kiedy się je kocha :))
        • papryczka_ag Re: Modne rozrywki 22.11.06, 08:28
          ja też lansiarską rasę posiadam, ale z tych w maksymalnych wymiarach :)
      • zettrzy Re: Modne rozrywki 21.11.06, 23:47
        to co, pisanie na forum Moda ma niby byc niemodne?
        internet i dzialalnosc w necie jest supermodna
      • maraiss Re: Modne rozrywki 22.11.06, 00:26
        różnego rodzaju sporty ekstremalne sa nadal modne,
        ostatnio nauka tańca hehehe
        nie wiem czy nadal trwa szał na nauke salsy, ale do niedawna tak było...

niestety zauważyłam, ze jazda konna staje sie bardzo popularna...buuuu
        • kinky5 Re: Modne rozrywki 22.11.06, 00:29

nigdy nie zastanawialam sie czy cos jest modne czy nie.
          Jesli cos lubie to bede to robic.
          mniej znaczy wiecej
        • sumire Re: Modne rozrywki 22.11.06, 07:43
          no niby buuuu :) ja się czuję trochę dziwnie, jak mi przychodzi jeździć ze stadem dzieciaków obowiązkowo zaciąganych na padok przez rodziców, bo taki trend... i te małolaty jeżdżą lepiej ode mnie w dodatku.
          ale są plusy - szkół jazdy jest coraz więcej, to i opłata za godzinę coraz niższa :)
      • miss_brightside Re: Modne rozrywki 22.11.06, 10:15
        modna jest zabawa w fotografa. szczegolnie starymi aparatami jak lomo (lomografaia), zenit, holga, agat. cyfrowki sa passee, chyba ze na imprezie, by robic fotki znajomym zaliczajacym zgon i wstawic je pozniej na fotologa.

oprocz tego napewno taniec, cooking ze znajomymi, sporty ekstremalne.
        • sumire Re: Modne rozrywki 22.11.06, 10:20
          łomo, tak! :)
          bardzo się zdziwiłam, kiedy się okazało, że taki modny obiekt pożądania mam
          schowany gdzieś w szafie. to dość pancerny aparacik, nadal działa bez zarzutu,
          a jest w moim wieku...

no i tak, wrzucanie filmów i zdjęć na net to towarzyski obowiązek ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka