aneton 31.10.05, 00:38 czasami zdarza sie, ze swedzi mnie... odbyt. Czym to jest powodowane? Czy ktos z Was tez tak ma? Czy to swiadczy o tym, ze pozbywam sie grzybow razem z wydalanym kalem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paszczak44 Re: swedzenie 31.10.05, 07:50 Może to owsiki- nie zauważyłeś żadnych robaków? Odpowiedz Link
nowajulka Re: swedzenie 31.10.05, 09:44 Owsiki alno candydoza.albo hemoroidy..........ale pewnie to pierwsze........ Odpowiedz Link
aneton Re: swedzenie 31.10.05, 11:42 wydaje mi sie, ze to nie sa owsiki, nie swedzi mnie caly czas, tylko zazwyczaj po zrobieniu kupki, ale nie za kazdym razem. Wydaje mi sie,ze to raczej kandydoza. Nie zdawalam sobie sprawy, ze istnieje cos takiego jak kandydoza, poki nie odkrylam przez przypadek tego forum. Jestem alergikiem, odczulam sie, kiedys leczylam nieistniejace wrzody i jelito drazliwe. Mam wiele dolegliwosci, ktore Wy juz tutaj opisaliscie. Przeszlam na diete i mam nadzieje, ze po niej sie nie chudnie bo nie mam z czego Poza tym pije citrosept, wit. B, C, lacidofil, siemie lniane. Czytalam tez o babce plesznika, nie wiem czy lepiej pic ziarenka czy w proszek. Nie wiem, co jeszcze powinnam zastosowac? Odpowiedz Link
grzesio22 Re: swedzenie 31.10.05, 11:35 Miałem kiedyś podobne problemy jak Ty.Potworne swędzenie odbytu,czarne śluzowate stolce oraz wraz z wypróżnianiem była zawsze obecna krew.Po miesiącu intesywnego leczenia(dieta,probiotyki,zapper,citrosept,wilcacora,suplementy) moje problemy z tym związane się skończyły.Myślę,że przy zastosowaniu odpowiednich leków i żelaznej dyscypliny żywieniowej Możesz w miarę szybko pozbyć się tych dolegliwości. Pozdrawiam grześ Odpowiedz Link
grakit Re: swedzenie 31.10.05, 11:54 Od kiedy u mnie choroba sie ujawnila to ja to tez mam. Jest to normalny objaw przy grzybicy. Jesli swiad jest dokuczliwy to kup sobie clotrimazolum(krem) i smaruj odbyt lub dobre sa tez czopki exmykehl Odpowiedz Link