mariusz1233 02.11.05, 21:35 biore to od 2 dni i musze wam powiedziec ze dziala zauwazylem ze gdy to biore to schodzi nalot na języku, a na ulotce jest napisane ze zwalcza grzyby Candida spojrzcie... www.septolete.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paszczak44 Re: Septolete D bez cukru... 03.11.05, 16:14 Jest wiele leków, pastylek do ssania, płukanek do ust i syropów stosowanych na przeziębienie, które mają oprócz działania przeciwbakteryjnego także przeciwgrzybicze. Jeśli ktoś ma grzybicę języka, to nie przeczę, że może mu w jakimś małym stopniu pomóc. Ale nalot na języku nie jest równoznaczny z kandydozą języka i jamy ustnej. Nalot jest częściej objawem choroby jelit. Jak się wtedy tworzy- nie wiem; próbuję znaleźć na ten temat jakieś sensowne informacje ale mi się nie udaje. Co do septolete- kiedyś oczywiście stosowałem ale mi nie pomogło. Wiem, że jest septolete z cukrem i bez cukru. To bez cukru ze słodzikem. Jak possie się pastylkę z cukrem nalot może na chwilę zniknąć z powodu zwiększonego wydzielania śliny i enzymów rozkładających cukry. Odpowiedz Link
bglanda Re: Septolete D bez cukru... 03.11.05, 16:42 Mariusz jak wyglada teraz twój jezyk czy nadal tak dobrze czy to tylko chwilowe działanie tego leku. Odpowiedz Link
mariusz1233 Re: Septolete D bez cukru... 03.11.05, 18:41 no ssam se dziennie z 8 pastylek i jest w miare ok, tylko przy przełyku zostalo jeszcze troche tego bialego... Odpowiedz Link