Dodaj do ulubionych

jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum?

15.01.06, 21:38
mam problemy z świeżym oddechem i nie mam pojęcia czy to się bierze z
Kandydozy i tego białego nalotu czy innej cholery siedzącej we mnie. Tak czy
siak muszę jakoś się z tym uporać.
Czy są tu jakieś osoby o podobny problemie lub którym udało się pozbyć tej
przykrej i śmierdzącej sprawy?
Obserwuj wątek
    • calikk Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 15.01.06, 23:36
      z takich wypóbowanych: spróbuj może pomoże, pij rano i wieczorem przed snem
      citrosept
      pozdrosmile
    • paszczak44 Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 16.01.06, 09:14
      A w dzień przegryzaj często jakieś zielone warzywa.
      • jullieta Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 16.01.06, 18:50
        Mnie pomogły: MO, kuracja piołunem i goździkiem, przeleczenie grzyba, niestety
        nie wiem co dokładnie, ale nieważne. Nie mam tego problemu od ponad 3 m-cy, od
        tego czasu nie żułam ani razu gumy, oddech rewelacja, nawet ten poranny i ten
        głodowy. Ale nie miałam też nigdy nalotu na języku i ząbki mam wyleczone i
        kamień, osad nazębny też. Dopiero od czasu zastosowania powyższych "kuracji"
        problem zniknął. Może w ogóle mój organizm się oczyścił i teraz tak mam, ale
        taki problem ma czasem poważne przyczyny, więc u Ciebie sprawa może wyglądać
        zgoła inaczej.
        • molla7 Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 16.01.06, 20:33
          czesto problemem jest zbierajacy sie nalot na migdałach. Mozna to zdejmowac, choc to karkolomne jesli ktos ma silny odruch wymiotny. Ponadto podejsc systemowo, czyli przeleczyc w/w `dolegliwosci.
          a moze masz duze kieszonki miedzy zebowe, wtedy najlepsza jaest nic dentystyczna.
    • zinn Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 16.01.06, 20:49
      co to jest MO???
      • jullieta Re: MO... 16.01.06, 21:23
        Mikstura oczyszczająca według Słoneckiego, w odpowiednich proporcjach:
        rozcieńczony aloes, olej i sok z cytryny.

Wątek: Kto stosuje miksturę oczyszczającą...
    • vivitron Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 17.01.06, 01:09
      kuracja piołunem? gożdzikami? co to za nowa metoda? stosuję metodę MO od
      jakiegoś czasu, stosuję dietę z całkowitym wyłączeniem nabiału i węglowodanów,
      zażywam candida clear, czosnek w pastylkach, noni, Pau D'Arco, Jod, probiotics,
      citrosept, aloes na zatoki, piję dużą ilość wody z cytryną, zioła. Stosuję
      terapię osuszania zatok wraz z dezynfekcją (lampa bioptron na osuszanie +
      zakraplanie aloesu do nosa) i już nie pamiętam co jeszcze bo mózg mi się już
      wylasował od tej walki z candidą.
      Czy zły zapach z ust bierze się z nalotu na języku oraz zapchanych zatok? Czy
      ktoś pozbył się tego odrażającego zapachu który towarzyszy cały dzień? Kiedyś
      bazowałem na gumach do żucia choć nazwałbym je gumami do życia bo bez nich
      nigdzie nie ruszałem się. Nie może to byc przyczyną gastryczną , a tak sądze bo
      zdobyłem się na operację refluksu i prócz niewielkich blizn, męki i problemy
      obecnie z łykaniem nic nie zmieniło w komforcie zapachu z ust. Co radzicie
      więc? Przegrodę również operowałem aby wykluczyć problem zatok, co do konca i
      tak nie rozwiązało mojego problemu bo jak zatoki były zapchane tak są. Czuję
      się jak robozłom po tylu ingerencjach lekarskich i próba z ich strony a raczej
      testy które miały to niby przynieść poprawę a tu kupa!
      Walne chyba sobie w łeb!
      • asiabed Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 17.01.06, 13:43
        Przykry zapach z ust to takze objaw oczyszczania przeciez. Przy diecie i
        stosowaniu szeregu preparatow, ktore wymieniles. organizm sie oczyszcza. A skoro
        nie masz problemow z zebami (prochnica, zle wyleczone zeby, paradentoza itp), to
        raczej efekt oczyszczaia (takze zatok). Tak mysle...

Ja raz mam nieswiezy oddech, innego dnia nie. ieraz zauwazylam, ze bardziej
        krwawia mi dziasla - i wtedy tez nie czuje swiezosci w jamie ustanej....

• nowajulka Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 18.01.06, 14:01
        Papierosów peqwnie nie palisz..ja, kiedy paiłam miałam nieświeży
        oddech...........który zniknąl, kiedy wyleczyłam wszystkie zęby...okazało sie,
        że stomamtolog, do którego wcześniej chodziłam "nie zauważył" prawie dziesięciu
        ubytków ( w tym 5 , które leczyłam potem kanałowo)............warto iśc
        kontrolnie do drugiego stomatologa....tak na wszelki wypadek.............u mnie
        właśnie stany zapalne zębów powodowały nieświeży oddech.........usunęłam sobie
        oczywiście kamień......a nzabierało się jego trochę po latach.........
        Nieprzyjmeny oddech powodował u mnie..nabiał........a dokładnie kefiry i białe
        sery.po masle, jogurtach i serach typu mozarella nie mam tego
        problemu........na razie i tak nabiału praktycznie nie jem...............
        Czasami żułam liscie zielonej pietruszki...pomaga..............albo
        goździki........
    • again.and.again Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 17.01.06, 16:46
      oczyścić organizm a konkretnie wątrobę i zniszczyć candidę of koz /ad.zła
      przemiana materii, zatruty organizm/
      pozdrawiam
      • asiabed Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 17.01.06, 18:11
        oczyszczalas jakos watrobe, Again?
        • again.and.again Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 17.01.06, 23:43
          kupiłam od znajomej mamy kapsuły liań jań teraz są nawet na allegro firma tjens
          jakos tak sa stricte na wątrobę /oczyszczanie/ ale i trądzik mi zlikwidowwał
          się /chyba po tym, bo nic innego nie brałam/ na plecach i ramionach
          myślę że warto jakoś wnętrze oczyszczać
          mam znajomą lekarkę która zajmuje się naturalnymi preparatami i medycyną
          naturalną i ona poleciła maminej koleżance takie kapsułki i tak po nitce do
          kłębka ja zażywam jeszcze naturalny antybiotyk cordyceps i trochę mi lepiej z
          tym grzybem ale ja to nie mam aż takiej znowu grzybicy smile

pozdr.
          • emka151 Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 18.01.06, 18:10
            again napisz coś więceś o tym liań jań i po jakim czasie poprawiła ci się
            skóra
          • asiabed kapsulki lain-jan 18.01.06, 22:04
            www.allegro.pl/show_item.php?item=81919705
            znalazlam przypadkiem na forum "homeopatia".
            Aukcja jest naszej kolezanki forumowej, pani M wink
            pozdrawiam

p.s.
            to chyba o te tabletki chodzi ?
            z tego co widze sluza oczyszczaniu watroby...
            • homeopatkaqq Re: kapsulki lain-jan 19.01.06, 04:47
              zamiast wydawac fortune na leki proponuje najprostrzy sposob oczyszczania
              watroby, ktory mi polecila kolezanka z forum: misiaczekmoj:
              Jak widac nie kosztuje nic a efekty sa namacalnesmile
              www.curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.asp
              • aeidenn oczyszczanie watroby 19.01.06, 21:28
                Czy to na pewno bezpieczne? Czy pomaga na pasożyty typu lamblie? (nie wiem czy
                je mam, ale oczyszczanie watroby na pewno się prrzyda)
              • vivitron do homeopatki !! 19.01.06, 22:03
                homeopatka,
                z tego co kojarzę to jesteś z Rzeszowa?
                stosujesz tą recepturę Dr. Hulda's? Działa z tymi kamieniami? Napisz coś wiecej
                jesli stosowałaś lub stosujesz ową metodę, proszę.
                • asiabed Re: do homeopatki !! 19.01.06, 22:13
                  niektorzy twierdza, ze to kamienie kalowe...a nie watrobowe......
                  smile

• vivitron Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 21.01.06, 13:51
      wiec jest tu jakaś osoba co ma duży problem z nieświeżym oddechem lub go
      ujarzmiła jakimś sposobem? Mam jezyk z białym nalotem, z zatok spływa mi ta
      wydzielina, gardło mam czerwone i migdały dają znak o sobie. Cholera, chyba
      sobie w łeb strzelę jak nie znajdę pomysłu na zwalczenie tego wszystkiego.
      • balamutka Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 22.01.06, 09:09
        Ja mam dokladnie to samo, tylko ze do tego wszystkiego ciagle bolalo mnie gardlo i to tak mocno ze nie szlo wytrzymac na co nic nie pomagalo. Teraz jest troche lepiej, pomogl mi zapper i plukanie gardla alicitem, oczywiscie zakraplanie nosa tez.
      • paszczak44 Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 22.01.06, 10:13
        Miałem chroniczne halitosis 10 lat, ale udało mi się je zwalczyć na tyle, że
        teraz mam je tylko rano po przebudzeniu, lub ewentualnie gdy stosuję całkowity
        post (co się żadko zdarza).
        • vivitron do Paszczak 22.01.06, 22:22
          więc może zdradzisz Paszczak jak z tego wyszedłeś i co bylo powodem u ciebie
          tego stanu?
    • paszczak44 Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 23.01.06, 07:50
      Zła dieta.
      Za dużo węglowodanów w tym cukrów prostych.
      To powodowało... nie wiem, przerost candidy, która zanieczyszczała organizm lub
      może przerost jakiś bakterii w jamie ustnej. Tak sądzę. Ale faktem jest , że mam
      się dużo lepiej niż kiedyś.
    • vivitron jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 27.01.06, 11:45
      powiem że rzucie oleju bardzo pomaga. Zwykle gdy mamy sucho w ustach ( a są
      ludzie z tym uposledzeniem gdy suchość występuje prawie on stop - jakby brak
      śliny) olej nawilża i przemywa z całego syfu co nam się namnaża i żywi tym co
      spożywamy. mam kłopoty z zatokami. Ciągłe spływanie z zatok po scianie gardła
      jest powodem mojego kłopotu z nieświeżym oddechem. Obecnie jestem w trakcie
      naświetlania lampą w celu wysuszenia zatok - pomaga bardzo. Nos mam już drożny
      a wydzielny prawie już nie ma. Na języku coraz mniej białego nalotu no i ta
      suchość w ustach nieco ujarzmiona.
      Rzuć olej na czczo z rana i w ciągu dnia. Rzuć to znaczy ruszać im w ustach do
      chwili aż zrobi się biały.
      z rana wciskam w siebie na czczo olej+aloes+cytrya w proporcji 10ml każdy
      reszta to dieta i suplementy diety jak cadida clear, probiotics itd.
      zauważyłem że jak rozgryzie się job w pastylkach i popłucze sie usta jaki czas
      to zły zapach znika niemalże całkowicie. Jod ma silne własciwości bakterio -
      grzybobójcze, więc czemu nie próbować.
    • phatee Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 04.08.13, 16:36
      bez obrazy ale czasami rzygać mi się chce jak widzę wypowiedzi co nie których.
      Ja zacząłem leczyć się na candidie własnie przez język i nieswierzy oddech, zwroc uwage na ten ciezki biały osad, oczyść organizm z candidi z jezyka samo zejdzie, potrzeba duzo czasu i poządna dieta a nie zadne punktowe leczenie, duzo błonnika i wody + zioła, poczytaj o diecie i do roboty ! pozdrawiam

ps ja po kilku miechach czuje sie duzo lepiej i problem ustąpił, mimo to jestem swiadomy obecnosci candidi w moim ciele, krwi i przez 2 lata bede na diecie pozdr
    • readthelabel Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 16.08.13, 09:01
      A doraźnie polecam żucie goździków - 1-2 naraz. Niesamowicie odświeża, i język od razu robi się bardziej różowy.

Z metod do stosowania przez dłuższy okres czasu polecam też ssanie oleju słonecznikowego
    • lokolokomotywa Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 05.10.15, 00:18
      Odkąd pamiętammiałam problem z oddechem, to się nazywa helitoza czy jakos tak, ale jest znaczna poprawa od kiedy używam Properio świeży oddech białej perły. Wyczytałam, że jest na bazie ziół, enzymów i cynku, a to dla mnie ważne, bo pasty używa cała rodzina. A Wy jakie macie sposoby na świeży oddech?
    • mimi287 Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 12.12.15, 11:57
      Uporałam się z tym, choć ten problem miałam od najmłodszych lat, i muszę przyznać że świadomość tego faktu skutecznie zrobiła ze mnie nieco zdziczałą osobę, zasłaniającą usta podczas rozmowy i unikającą rozmów przy zbyt bliskim zbliżeniu. Od kiedy pamiętam krwawi mi trochę dziąsła podczas mycia czy wizyt u dentysty, na moje nieszczęście dentyści zamiast zasugerować stany zapalne dziąseł (co miało miejsce) zalecał lokalnie witaminy C. Teraz dostałam solidnego zapalenia i zaczęłam je leczyć, pasta parodobtax, plukanka listetyne gum teraz i plukanka kingingival.do tego prawidłowe nitkowanie zębów i.... Po latach problemu - przestały mi krwawi dziąsła i oddech mam normalny! Jestem ultra szczęśliwa smile
    • michalinasd Re: jak uporać się z nieświeżym oddechem bez gum? 31.12.15, 09:31
      olej kokosowy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka