teinti 22.05.06, 19:43 A co serwujecie sobie n sniadanie?Bo ja albo nie mam pomyslu albo w kolko to samo...Moze jakies propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etka12 Re: pytanie o sniadanie 22.05.06, 21:09 chyba był już podobny temat ja czasem jem odgrzewaną zupę, kaszę, omlet, jajecznicę, ale najbardziej lubię racuchy różnego rodzaju (mąka z kasz, ryżu, płatków owsianych, migdałów, wiórków kokosowych itp) Odpowiedz Link
nowajulka Re: pytanie o sniadanie 23.05.06, 10:22 Sałata z ogórkiem, rzodkiewką, dymką, szczypiorkiem, koperkiem, oliwą i jajami przepiórczymi; albo racuchy ze zmielonej kaszy jaglanej i ciemnego ryżu z dodatkiem jabłek, smażone na oliwie - bardzo sycace. Jem je zawsze ilekroć mam dużo pracy - są zapychające; albo mięsko z surówką, np pieczony indyk Odpowiedz Link
buuubi Re: pytanie o sniadanie 23.05.06, 16:43 A serwuje ktoś sobie, dozwolony przecież chleb razowy żytni na naturalnym zakwasie w formie kilku kanapek z np. ogórkiem, sałatą, rzodkiewką, pomidorem itp ??? Pytam bo po 2 miesiącach bez takich cudów zastanawiam się nad wprowadzeniem tego. Odpowiedz Link
nowajulka Re: pytanie o sniadanie 23.05.06, 23:36 Ja nie serwuję, bo nadal mi nie służy. U mnie sprawdza się znakomicie dieta grup krwi, która zakłada, że osoby z grupą B nie powinny jeść miedzy innymi żyta. Odpowiedz Link
teinti Re: pytanie o sniadanie 23.05.06, 19:15 a czy taki przepis na racuchy gdzies juz byl podawany??Jak na razie nie moge znalesc.Jeszcze sprobuje poszukac... Odpowiedz Link
nowajulka Re: pytanie o sniadanie 23.05.06, 23:35 Nie - ja go wymysliłam kilka dni temu. Szklanke kaszy jaglanej mieszasz ze szklanką zmielonego, ciemnego ryżu, dodajesz 3-4 duże jabłka, trochę wrzątku i z pól szklanki oliwy. Mieszasz i samżysz na oliwie z oliwek lub czymś, co dobrze tolerujesz. Pycha............... Odpowiedz Link
hopik Re: pytanie o sniadanie 24.05.06, 10:43 nowajulka napisała: > Nie - ja go wymysliłam kilka dni temu. > Szklanke kaszy jaglanej mieszasz ze szklanką zmielonego, ciemnego ryżu, > dodajesz 3-4 duże jabłka, trochę wrzątku i z pól szklanki oliwy. Mieszasz i > samżysz na oliwie z oliwek lub czymś, co dobrze tolerujesz. > Pycha............... no ale jabłek przecież nie można... niby jedno kwaśne dziennie, ale to tez od zrodla zalezy... ja dzis jadlam wafle ryzowe z tunczykiem z majonezem wlasnej roboty i pomidorkiem (tez trzeba uwazac na pomidory, nie za duzo ponoc) Odpowiedz Link
lilith_6 Re: pytanie o sniadanie 24.05.06, 13:03 A to "ciasto" się nie rozpada? I czemu tak dużo oliwy? Aż pół szklanki... Odpowiedz Link
lilith_6 Re: pytanie o sniadanie 25.05.06, 12:19 Nowajulka, Twoja odpowiedź dotyczy pytania o rozpadające sie cisto czy o ilość oliwy? No i mam jeszcze jedno pytanko: jabłka trzesz na tarce z dużymi dziurami? Odpowiedz Link
nowajulka Re: pytanie o sniadanie 25.05.06, 13:56 Daję tyle oliwy, bo bez jajka, którego Syn na razie nie je ciasto się rozpada i przypieka. Jak daję więcej oliwy jest ok. Jabłka trę na dużej tarce. Wiem, że jabłek w pierwszym etapie nie mozna. Jednak latem daję sobie dyspense na owoce. Wróce do pierwszego etapu jesienia. Teraz stosuję etap drugi. Odpowiedz Link
lilith_6 Re: pytanie o sniadanie 25.05.06, 14:12 Dzieki Julka. A ja myślę, że jabłka w małej ilości nie powinny zaszkodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
umpala na śniadanie 24.05.06, 09:43 czytając Forum, tym razem od końca forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=30155&w=28709686 Odpowiedz Link
hopik przepisy dla anglojezycznych 24.05.06, 12:38 wholeapproachforums.com/groupee/forums/a/frm/f/6056011311 Odpowiedz Link
exit.ka Re: pytanie o sniadanie 25.05.06, 09:56 Moje śniadanie dzisiaj: -coś w rodzaju "racuchów" (mąka żytnia żurkowa typ 1400, woda, jajko) usmażone na odrobinie smalcu (własny wyrób)- 3 sztuki wielkości łyżki stołowej (następnym razem dodam jakieś nasiona) -do tego 1 jajko smażone z koperkiem -zielona herbata -1 kapsułka lacidofil w czasie jedzenia. Dopiero zaczynam... jest ciężko kiedy tak do końca nie wie się co jest zabronione a co nie - jest bardzo wiele sprzecznych informacji. Nie mam problemu z odmówieniem sobie czegokolwiek, tylko dobrze byłoby wiedzieć czym można to zastąpić, żeby sobie nie zaszkodzić. Zwłaszcza przy mojej obecnej wadze, zależy mi żeby nie tracić kilogramów. Mam jeszcze pytanie co do mąki żytniej: ja kupiłam mąkę żytnią żurkową z opisem TYP 1400, ale obok na półce była mąka żytnia z opisem TYP E750. Rozumiem, że E750 to coś sztucznego, ale czy ta żurkowa jest OK? Pozdrawiam wszystkich "walczących"... Odpowiedz Link
konkubinka Re: pytanie o sniadanie-dzieci 25.05.06, 10:04 a co byscie dawali dziecku do szkoły?wraca dosc pozno do domu a do tego obiad w szkole odpada. Odpowiedz Link
konkubinka Re: pytanie o sniadanie-dzieci 28.05.06, 20:01 czy nikt nie ma propozycji co mam dziecku dawac do szkoły? Odpowiedz Link
agrafka11 Re: pytanie o sniadanie 10.04.07, 17:20 podbijam, bo ja też chodzę do szkoły i nie wiem co jeść... Odpowiedz Link
setia Re: pytanie o sniadanie 16.04.07, 21:39 kasza gryczana ze skwarkami z babciej świni lub kasza jaglana z klarowanym masłem. ta druga jest pyszna, ale cos mi i dzieciom to klarowane masło nie służy być moze winny jest barwnik dodawany do sklepowego masła, a moze niedokładnie je klaruję, nie wiem. w każdym razie uwielbiam kasze na śniadanie, tylko proszę pomóżcie z czym jeszcze mozna je jeść (warzywa typu pomidor, papryka odpadają niestety), bo moja dieta powoli zaczyna przypominać dietę Kwaśniewskiego Odpowiedz Link