Dodaj do ulubionych

1:0 dla grzybka

02.10.06, 07:33
dziewczyny!
u nas po 6 tygodniach stosowania diety + probiotyki+ przez pewien czas
citrosept+leki sanum+czosnek w kapsułkach grzybek w pelnej okazalosci znowu
sie pojawil. Wiec jestesmy w punkcie wyjscia po 3 miesiacach wyrzeczen.
Jestem zalamana i nie wiem co robic. Maz mnie juz na mnie krzywo patrzy i
naklania do przeleczenia synka Flumyconem.

Jestem zalamana

pozdrawiam
Doris

Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 08:25
      a po jakim czasie od odstawinia Sanum zrobiłaś badanie ?
      • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 10:31
        jestesmy teraz w 6 tygodniu leczenia lekami sanum. Zaczynalismy w ogole z
        wynikiem ++++, po miesiacu bylo +++, wtedy zaczelismy terapie Sanum, ale
        obecnie nie robilam badan, bo widze jakie sa objawy, dokladnie takie same jak
        przed rozpoczeciemm jakiegokolwiek leczenia: wysypka na pupie + zaczerwieniony
        odbyt, na 100% mamy znow ++++.
        • atopik Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 14:20
          A co lekarz na to pogorszenie powiedział ?
          Jestes pewna, że dziecko nie podjadło niedozwolonych produktów ?
          U nas terapia Sanum trwała ok 12 tygodni, zanim zdecydowałam się na badanie kontrolne. Lekarz kazał mi odstawić zarówno czosnek jak i citrosept w tym czasie.
          • homeopatkaqq Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 14:40
            doris, ja tez leczylam grzyba wszytskim i co widze to tak dlugo jak dlugo nie
            stosowalam babki plesznika nic nie dawalo rezultatow.Odkad ja zazywam to nawet
            pochwa sie zaczela dawac lreczyc.

Koniecznie codziennie dawaj malemu babke plesznika zawarta w preparacie "COLON
            C"

Od niedawbna pije tez wode z octem JABLKOWYM (bron boze nie zwyklym!!!) -
            swietnie reguluje PH w jelitach. Polecam goraco.
          • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 15:09
            atopik, moj mąż nawet nie chce slyszec o wizycie u homeopatki i wydaniu
            nastepnych 130 zł. Tak sie ostatnio zastanawiam i robie rachunek sumienia, co
            mu nowego wprowadzilam. Odstawilismy jakies 2 tygodnie temu citrosept, bo chyba
            go uczulał. No i dałam mu pare razy sok z marchwi, kwasnego jablka, buraka,
            selera naciowego (ladnie po tych sokach zlapal troche koloru na twarzy, bo jest
            przeblady, choc krew w normie). A opiekunka dala mu pare zwyklych jablek, nie
            kwasnych. Chyba bedziemy musieli odstawic kwasne jablka.
            Tak sie zastanawiam, w ktora strone isc. Podejde chyba po ziola do bonifratów,
            moze ten colon C i co jesczcze? noni jakos boje sie stosowac.

pozdrawiam i dziekuje za wszelkie rady

doris
            PS. lekarz nic nie mowil o odstawieniu jakichkolwiek produktow.
            • atopik Re: do doris74 02.10.06, 18:26
              Hmm, a mogłabyś napisać co i jak długo mieliście podawać z Sanum ?
              Moje dziecko miało jeszcze bardziej zaawansowaną candidę i niestety aby ruszyć do przodu musiałam wyeliminować wszystkie owoce i soki owocowe. Druga sprawa to te surowe soki warzywne. W zasadzie nie powinny szkodzić ale przy mocno osłabionych jelitach taka surowizna może podrażniać. Tu musisz zdać się na własne obserwacje i wybadać czy szkodzi czy nie.
              Ziółka bardzo sobie chwalę, myślę, że do Bonifratów możesz spokojnie sie wybrać.
              Flukonazol czy Nystatyne zawsze zdążysz podać, nie ma się z czym spieszyć moim zdaniem.
        • nowajulka Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 23:04
          Doris, tak wogóle to i tak jest nieźle.....skoro mieliście cztery plusy. Ja
          lecze Synka (tak na powaznie)od lutego br czyli 8 miesięcy i dopiero teraz
          widze jakies zadowalające efekty. Bo wcześniej nic nie mogło ruszyć do przodu.
          Nam pomogło noni - CITRospet uczulał (dziwię się, że noni nie, bo zdaje sie ma
          dodatek greipfruta). Ale leczenie to długa sprawa. Widze po sobie.
          U nas też były takie wahania - raz dobrze, raz nie. Dopiero teraz widać
          postępy. Chociaż nie wszystko jest jeszcze idealne (zatkany nos, uczulenie na
          konserwanty, ryb i mleka nie sprawdzałam). Bez względu na leczenie grzyba
          odrobaczamy sie raz na pól roku phyranthelum. MOże i Wy powinniscie. Bo robaki
          to obok grzyba drugie najwieksze g...........Może ta wysypka to nie grzyby. Nie
          sądze, abyście mieli zły wynik. Po takim leczeniu. Grzyb pewnie jest, ale z
          pewnoscią nie na ++++.
    • nowajulka Re: 1:0 dla grzybka 02.10.06, 22:53
      A może Mały spożyał w trakcie jakis alergne, który uniemozliwił regeneracje
      jelit ? Chleb żytni na zakwasie ? citrosept ? Nieodpowiednie probiotyki ? Co
      dawałaś do jedzenia ?
      • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 04.10.06, 12:37
        Cześc dziewczyny, dzieku za wszytskie rady. biore więc głeboki oddech zaczynamy
        od poczatku, tylko zmieniamy leki.
        Kupilam colon c. Homeopatkaqq - jak myslisz, ile dawac tego colonu dla 20 m-
        nego dziecka ważacego okolo 13 kg? Jak je bierzesz? Przed sniadaniem i kolacja,
        na 25-30 minut przed jedzeniem? Tam sa probiotyki, czy dawać mu dodatkowo w
        kapsulkach czy sam colon wystarczy?

nowajulka - rzeczywiscie cos nas uczulalo w trakcie leczenia, chyba to byl
        citrosept. My jemy tak:
        rano - mleko prosobee 2 z platkami ryzowymi bezcukrowymi, raz na 2 tyg. kaszka
        kukurudzinana na mleku lub jajecznica na oliwie

zupa - jarzynowa, pomidorowa, rosól na indyku, ogórkowa z makaronem bezgl, lub
        ryzem ciemnym

II danie - makaron bezgl. z kwasnymi jablkami ugotowanymi z cynamonem, kotlety
        z indyka lub miesa wol-wieprz. z ugotowanym brokulem i platkami gryczanymi,
        leczo z papryki i cukinii z indykiem podbite jajkiem, jajko sadzone, pieczone
        udka z kurczaka, czasem bigos na miesie sprawdzonym, fasolka szparagowa

kolacja - ugotowane platki jaglane z mlekiem, czasem z dodtakiem siemiania

do picia - woda mineralna, sok z grejfuta, soki warzywne (marchew, kwasne
        jablko, burak, seler naciowy)

probiotyki - Lacidofil, Lactoseven, Probacti4

Co do pasozytow, to sie wlasnie zbieram do badania, wprawdzie robilismy badanie
        3 miesiace temu i nic nie wyszlo, ale czekam jak sie zrobi zimno i Mały skonczy
        bawic sie w piaskownicy i jeszcze raz przebadam.

No i jeszzce ida mu teraz zęby piątki ..

Jeszcze raz dziekuje, dobrze, ze jestescie smile

pozdrawiam
        Doris
        • nowajulka Re: 1:0 dla grzybka 04.10.06, 22:32
          Jaka ma grupe krwi ?
          • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 05.10.06, 07:50
            nowajulka, my wszyscy mamy grupe krwi 0
            • nowajulka Re: 1:0 dla grzybka 05.10.06, 12:37
              Pierwsze, co rzuca sie w oczy to kukurydza.
              Produkty zabronione :
              - mięso - bekon, gęś, szynka, wieprzowina
              - owoce morza - łosoś wędzony, śledź marynowany, kawior
              - nabiał - wszystko poza masłem, mozarellą, kozim serem, serem i mlekiem
              sojowym, i serem feta (te mozna jeść)
              olej kukurydziany, z orzeszków ziemnych, krokoszowy
              - ziarna mak, orzechy brazylijskie, nerkowca, liczi, ziemne, pisacjowe
              fasola cooper, navy, nerkowata, soczewice
              - chleb, maki i przetowry z pszenicy i kiełków pszenicy, , kukurydzy, owsa,
              skrobia, pumpernikiel, ogólnie gluten (poza żytem- bo to mozna jeść)
              - bakłażan, wszystkie kapusty, kukurydza, ziemniaki białe, brukselka, oliwki
              czarne, kalafior, pieczarki8
              - jezyna, mandarynki, melon kantalupa i miodunka, kokos, pomarańcze, rabarbar
              - sok jabłkowy, sok z kapusty, soki pomarańczowe
              - CYNAMON !!!!!!, gałka muszkatułowa, octy wszystkie w tym balsamiczny, piprz
              biały i carny, skrobia kukurydziana
              - ketchup, marynaty wszystkie,
              - zioła aloes, dziurawiec, echinacea, czarna herbata, coca cola, kawa

To sa rzecyz, których MUSICIEunikać. Jesli chcesz moge Ci skserować całość (bo
              to, co napisałam to tylko wresja okrojona).

• nowajulka Re: 1:0 dla grzybka 05.10.06, 12:39
          czyli odpada bigos, cynamon, sok z jabłek, pieprz. To wyklucz na początek. Mam
          nadzieję, że szybko zobaczysz różnicę.
    • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 09.10.06, 08:04
      była u bonifratow i niestety bvraciszek nie chciał przepisac Wojtkowi zadnych
      ziółek na candide, gdyz twierdzil, ze mozna leczyc ziołami dzieci dopiero po 4
      roku zycia. Dostał tylko jakąs mieszanke na "żołądek" jak okresil brat. Troche
      szkoda, bo myslalam, ze moze ziolka nam pomoga.

pozdr
      Doris
      • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 13.11.06, 08:37
        dziewczyny!
        zadzwoniłam dzis po wyniki synka, grzybów nie stwierdzono, popłakałam sie ze
        szczęscia!!
        BARDZO, BARDZO dziekuje wam wszytskim za rady i wsparcie. Gdyby nie wy, to
        ech... brakuje mi słów.

pozdrawiam wszystkie bardzo ciepło

Doris
        • atopik Re: 1:0 dla grzybka 13.11.06, 08:48
          To gratulacje, ciesze sie razem z tobą smile
          Pamiętaj aby dietę rozszerzac powoli unukając jednak poczatkowo cukru aby nie zachęcać grzybka do powrotu wink
          Pozdrawiam
        • psvpl Re: 1:0 dla grzybka 16.11.06, 10:44
          doris74 napisała:

> dziewczyny!

A chlopaki to co? sad
          • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 16.11.06, 14:02
            ups, sorry ...

oczywiscie wszystkim Panom, którzy udzielaja się na tym forum, również bardzo
            dziękuję

pozdrawiam

Doris
    • doris74 Re: 1:0 dla grzybka 13.11.06, 08:39
      jeszzce napisze, ze ta wysypka zniknela po posmarowaniu mascią robioną, która
      dostała moja sąsiadka od pediatry na odparzona pupę dla swojego 2-miesiecznego
      synka. Szczerze mowiac, nawet nie wiem, jaki miala sklad, ale sprobowalam i
      poskutkowalo

Doris
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka