Dodaj do ulubionych

Bebilon Pepti????????

03.11.06, 20:10
Czy to jest odpowiednie mleko dla dziecka z candidą (zawiera laktoze)? Czy
może lepiej dawać Bebiko sojowe (zawiera gklukoze). W gre nie wchodzi
przejscie na Nutramigen albo Prosobee.

Macie jakieś doświadczenia związane z mlekiem dla dziecka?????????
Obserwuj wątek
    • atopik Re: Bebilon Pepti???????? 04.11.06, 10:28
      A dlaczego zamiana bebika na Prosobee jest niemożliwa ?
    • czarna.perla Re: Bebilon Pepti???????? 04.11.06, 13:09
      podobno prosobee ma okropny smak i śmierdzi. nutramigenub dziecko nie chce
      właśnie z tego powodu.
      • tokama Re: Bebilon Pepti???????? 04.11.06, 13:34
        Moja starsz córa też nie chciała ani BP ani nutry. Zastosowałam taki sposób:
        Stopniowo do każdej porcji starego mleka dodawałm co raz więcej tego ohydnego,
        Tak aby smak zmieniał się nieznacznie i wtedy łatwiej jest sie dziecku
        przyzwyczaić. Mnie to u półrocznego dziecka zajęło ok tygodnia. eMamy polecaja
        jeszcze dosładzanie glukozą ale przy grzybie z wiadomych względów odpada. a bp
        jest chyba najsmaczniejsz z tych wszystkich mlek.
    • czarna.perla Re: Bebilon Pepti???????? 04.11.06, 15:48
      dzieki tokama

właśnie przeczytałam, że jedynymi właściwymi mlekami przy candidzie są
      nutramigen lub prosobee.
      moje dziecko w tej chwili jest na bebilonie pepti, a jeszcze tydzień temu jadł
      bebilon pepti na zmianę z bebikiem sojowym. nie wyobrażam sobie zmiany teraz na
      nutramigen (który jest wstrętny) lub prosobee (które podobno też jest
      wstrętne), tym bardziej, że synek ma prawie 16 mies.

może ktoś napisze mi w takim razie co takiego złego jest w bebilonie pepti lub
      bebiku, dlacxzego nutramigen i prosobee nadają się dla dziecka z candidą a dwa
      poprzednie nie...??????????????????????????????????
      • atopik Re: Bebilon Pepti???????? 04.11.06, 16:28
        To może zamiast z góry zakładać, że dziecku nie będzie coś smakowało kup jedną puszkę na próbę... Zgodnie z radą takomy na poczatku mieszaj mleka (bebiko sojowe z bebilonem) stopniowo zwiększając ilośc bebilonu. W wielu przypadkach taki sposób jest skuteczny...
        Moim zdaniem w trakcie leczenia candidy można podawać także Humanę sojową. Źrodłem węglowodanów w niej jest syrop glukozowy w ilości bardzo zbliżonej do Nutramigenu. Niestety nie wiem co jest żrodłem węglowodanów w bebiku sojowym, ani ile ich przypada na porcję, dlatego trudno mi porownywać.
        • atopik Re: Bebilon Pepti???????? 04.11.06, 16:32
          Przepraszam za pomyłkę, oczywiście chodziło mi o Prosobee a nie bebilon
          • nanibe Re: Bebilon Sojowy 04.11.06, 21:42
            Polecam bebilon sojowy- bardzo dobry w smaku tzn . w porównaniu z Nutrą niewiem
            tylko czy można przy grzybach , na opakowaniu pisze bez laktozy i sacharozy.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka