ewa11a 30.11.06, 11:06 czy Flukonazol można dostać bez recepty??? jak sie go stosuje i przez jaki okraz czasu? ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
condeusz Re: Flukonazol :) 30.11.06, 13:53 Jest na receptę i dawkowanie zależne jest od rodzaju kandydozy. Osobiście nie polecam brania non-stop tak jak zalecają przez 3 lub 4 tygodnie. Lepiej rzadziej ale przez dłuższy okres czasu. Odpowiedz Link
kawka37 Re: Flukonazol :) 30.11.06, 13:59 POtwierdzam to co napisał przedpisarz. Moja lekarka tez zaleca Flukonazol nie codziennie ( jesli sie ma b. duzo grzybków trudno nawet znieść taka kurację- ja padlam , dosłownie, po 2, czy3 dniach) tylko co którys dzień , w zaleznosci od pacjenta, stopnia zaawansowania. reszta to dieta i środki naturalne, nieraz równie mocno tłukące grzyba. Odpowiedz Link
ewa11a do kawka37 :) 01.12.06, 10:33 kawka37 napisała: > POtwierdzam to co napisał przedpisarz. Moja lekarka tez zaleca Flukonazol nie > codziennie ( jesli sie ma b. duzo grzybków trudno nawet znieść taka kurację- ja > > padlam , dosłownie, po 2, czy3 dniach) tylko co którys dzień , w zaleznosci > od pacjenta, stopnia zaawansowania. reszta to dieta i środki naturalne, nieraz > równie mocno tłukące grzyba. Piszesz o środkach naturalnych które mogą również zniszczyc grzyba- jakie to są? Ja biore Citrosept oraz od czasu do czasu czosnek naturalny. Piszesz również ze po 2-3 dniach kuracji Flukonazolem masz dość, dlaczego? Czy ten lek powoduje jakieś skutki uboczne które ci trudno znieść??? ewa Odpowiedz Link
kawka37 Re: do kawka37 :) 01.12.06, 12:46 Moje chor óbsko to jeszcze inna beczka, bo prócz candidy znaleziono mi tez grzyby pelsniowe. A poniewaz bylo ich niesłychanie duzo, po , 3 dniach pod rzad brania flukonazolu pojawiała się b. duza toksemia z powodu rozpadu duzej ilości grzybów. Dlatego w moim przypadku i w przypadku duzej kandydozy lepiej brac co pare dni- dajesz szanse watrobie i innycm organom spacyfikowac toksyny, a grzyb tez się wtedy mniej szybko uodparnia. Ja dodatkowo oszukuje grzyba tak, że dwa razy sobie wezmę flukonazol, a za 3. razem orungal. Ale jak pisałam , co kilka dni.CO biore z natury opisałam w watku sa tez inne grzyby nie tylko candida utworzonym przez elowen. Znajdziesz go oczywiście przez wyszkiwarke forum ( góra forum nad napisem candida-podaje tak na wszelki wypadek, jesli wiesz to sorry) Odpowiedz Link
condeusz Re: do kawka37 :) 01.12.06, 22:58 kawka37 i bardzo dobrze robisz. To jedyna metoda, żeby się pozbyć tego świństwa. Odpowiedz Link
lili111 Re: do kawka37 :) 02.12.06, 08:01 Mój syn brał Fluktonozol przez 2 tyg. 3 razy dziennie miał wtedy 3 latka po 5 ml. Wcześniej przez prawie rok stosowaliśmy diete, brał Nystatyne i inne leki naturalne na Candide, ale to nic nie pomagało. Dopiero po Fluktonozolu udało się jej pozbyć. Odpowiedz Link
ewa11a do lili111 03.12.06, 21:18 Czy mam rozumieć że udało mu sie jej całkowicie pozy po tym Flukonazolu??? Odpowiedz Link
kawka37 Re: do lili111 19.02.07, 20:03 Gazeta.plPocztaBlogiCzat Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Wyloguj się | Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Zdrowie Poniedziałek, 19 lutego 2007 Candida + dodaj do ulubionych wątków Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne • flukonazol, co dalej? ivo21 18.10.06, 09:42 + odpowiedz witam , moj syn otrzymal flukonazol na 7 dni (bez zadnych badan), poniewaz skarzyl sie od dlugiego czasu na zaczerwienienie , wypryski i swiad odbytu. Triderm do smarowania nie pomogl. Pediatra nie dal nam skierowan na badania , wiec trafilismy do dermatologa i z tad to leczenie. 5 dni przyjmuje tabletki i bez rezultatu. Jakich badan wymagac od lekarza . Pobrano wymaz z gardla (laryngolog). Zamierzam zrobic testy alergiczne. CHlopak jest nerwowy, zmeczony ciagle, ostatnio podkrazone oczy (przyjmowal juz Pyrantelum), smierdzi z ust, od kilku miesiecy czeste lekkie infekcje (bol gardla). W nocy chrapie (przerosniete migdaly tez), otwarte usta, czesto brzydki zapach. Co dajej robic, poradzcie. W piatek 7 tabletka (wg dermatoloba ostatnia). Czy jednoczesnie moge podawac Trillac itp.? NIe wiem co robic, do jakigo lekarza z nim isc. Jak mowie o candida (ja tez z pewnoscia choruje) to lekarze patrza jak na intruza. Gastrolog natomiast odradzal mi przyjmowanie \flukonazolu (bo bakterie sie namnoza). Biore jednak tak jak syn. Czy moge bezposrednio po 7 dnach przyjmowania leku zrobic badania kalu? wlasciwie to nie wiem co robic, do jakiego lekarza mamy isc bardzo prosze o porade (mieszkamy w rzeszowie) • Re: flukonazol, co dalej? anulka9929 24.10.06, 13:05 + odpowiedz Witaj mialam ten sam problem co Ty. Moja mala miale bole brzucha, potem wymioty, brak apetytu. Lekarze robili mase badan. na koniec okazalo sie ze jest to candida: wzrost obfity. Dostala flukonazol i potem bylo 6 miesiecy spokoju. Natomiast po wielkiej euforii iz grzyba juz nie ma zaczelismy zabierac mala do mc i zaczelismy stolowac sie w restauracjach. To spowodowalo dwukrotny wzrost grzyba i teraz jest nam ciezko go wyleczyc. Z opinii gastrologow leczy sie tylko te grzyby, ktore sa objawowe,a jak piszesz Twoj synek objawy ma. Zrob mu badania: posiew kalu ilosciowy i wtedy bedziesz wiedziala na jakim etapie jest zaawansowany Odpowiedz Link
kawka37 Re: do lili111 19.02.07, 20:05 Gazeta.plPocztaBlogiCzat Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Wyloguj się | Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Zdrowie Poniedziałek, 19 lutego 2007 Candida + dodaj do ulubionych wątków Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne • stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? frytka2 25.01.06, 20:52 zarchiwizowany jestem ciekawa ich skutecznosci...Szukalam Candimin na necie, by zakupic,ale na stronie producenta napisane bylo,ze nie sprzedaja pojedynczym klientom. • Re: stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? vivitron 27.01.06, 11:22 zarchiwizowany ja stosowałem Flukonazol i powiem że nie pomógł mi a może pomógł ale ja tego nie odczułem. Stosowałem go na ograniczenie nalotu na języku i niby to candidzie bytującej w moich zatokach która męczy mnie i dręczy. niestety nalot jak był tak jest a zatoki zapchane po dzien dzisiejszy. Nie wiem jak Fluconazol zadziałał na moje jelita. mam nadzieję że chociaz tam pomógł • Re: stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? anika73 27.01.06, 13:15 zarchiwizowany Ja stosowałam ale trudno powiedzieć, nawroty były, niestety. Moja koleżanka, która mieszka w Stanach też cierpi na nawracające drożdzyce pochwy i dostała taką kurację: raz w tygodniu przez 12 tygodni 1 tabletka flukonazolu (dawka 150), na razie mówi, że wszystko jest ok, przy czym je wszystko, żadnej diety, i nic innego nie stosuje. ciekawa jestem czy taka kuracja okaże się wystarczająca dla niej. Może Pan doktor się wypowie? A swoją drogą jakie to byloby piękne, gdyby tylko to wystarczyło..... )) Pozdrawiam • Re: stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? kaskalewa 27.01.06, 13:30 zarchiwizowany hej, ja stosowalam wielokrotnie i niestety nie pomogl mi, pozdrawiam! • Re: stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? goja9 27.01.06, 16:37 zarchiwizowany Ja również biorę jedną tabletkę raz na tydzień już od 2 miesięcy i niestety mam nawrót zapalenia.Zrezygnowałam z cukru, słodyczy, piję citrosept i mimo to nie mogę sobie poradzić.Zwątpiłam w skuteczność Flukonazolu. • Re: stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? jmgpk6 27.01.06, 18:56 zarchiwizowany Stosowałem to i to-jest poprawa ale nie wyleczenie.Od flukonazolu dla mnie lepszy jest orungal ale-j.w.Candimin też przejściowo daje efekty-jest dobry.Nie wyobrażam sobie wyleczenia bez diety.jmgpk6 • Re: stosowal ktos Flukonazol lub Candimin? frytka2 28.01.06, 16:56 zarchiwizowany czy Candimin mozna dostac w aptece czy sklepei ze zdrowa zywnoscia? jesli w aptece to bez recepty? dzieki za wypowiedzi Odpowiedz Link
kawka37 Re: do lili111 27.04.07, 21:49 Pytanie o flukonazol Autor: natasza_28 Data: 27.04.07, 21:10 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Mam pytanie do osob ktore stosowaly ten lek.Czy flukonazol moze wywolac bole brzucha ale po skonczeniu brania? Bralam tydzien i nic sie nie dzialo, natomiast po skonczeniu pojawily sie u mnie bole brzucha o zmiennej lokalizacji, raz zoladek raz jelita,trwa to juz ponad tydzien.Czy mzliwe zeby wywolal to ten lek czy raczej czyms sie podtrulam.teraz biore tylko raz na tydzien a boli caly czas. Odpowiedz Link
kawka37 Re: do lili111 27.04.07, 21:55 Mogę się oczywiście mylić co do źródła Twojego konkretnego bólu, ale silniejsze środki, a akim zapewne jest flukonazol, tłukąć grzybki powodują miejscowe obrzęki . Jeśli dobrze skumałam, to bierzesz flukonazol nadal tylko w dawkach impulsowych, tak więc nadal możesz mieć dość dużą toksemię a co za tym idzie- bóle. Odpowiedz Link
natasza_28 Re: Flukonazol :) 27.04.07, 22:14 Dzieki kawko.Zastanawiam sie czy dopadla mnie niestrawnosc, czy to reakcja na lek czy wlasnie wybijanie grzyba.U mnie to bylo tak ze, bralam flukonazol przez tydzien co dzien 100 mg i nic mi nie bylo, wlasnie po tym tygodniu zaczal mnie bolec brzuch, tak jak pisalam raz w okolicy zoladka, raz jelita raz watroba,nie mam nudnosci ani wymiotow, czuje sie oslabiona .Teraz mam brac 1 tabl tygodniowo, wzielam dopiero jedna.Nie wiem czy przerwac leczenie, brzuch pobolewa mnie juz ponad tydzien. Odpowiedz Link