piotrcandida 25.08.07, 23:22 Czy bedąc na diecie antydrożdzakowej można przyjmować tabletki z glukozaminą. Mam problem ze stawem, zwyrodnienie po kontuzjach i to pomaga na staw. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac6581 Re: glukozamina 26.08.07, 11:53 Glukozamina jest pochodna glukozy. Czytalem ze cukrzycy przy ktorej odzywiac sie nalezy podobnie jak przy kandydozie glukozamine mozna stosowac gdyz nie ma mozliwosci przetworzenia glukozaminy na glukoze, a poziom cukru we krwi wzratsa tylko nieznacznie. Aczkolwiek sam probowalem i mam zle doswiadczenia, obiawy sie u mnie nasilaly wiec nie polecam. Moze sprobuj jakis suplement z kolagenem. Odpowiedz Link
ula.smith Re: glukozamina 26.08.07, 14:35 Candida albicans przyłącza sobie węgiel z glukozaminy, więc nie polecam przy leczeniu kandydozy. Dane zaczerpnięte z publikacji naukowej "zakażenia grzybicze - wybrane zagadnienia " pod redakcją Danuty Dzierżanowskiej. Na stawy dobra jest galareta z wieprza lub drobiu - od dobrego rolnika. Odpowiedz Link
piotrcandida Re: glukozamina 27.08.07, 22:42 dzieki za informacje, tez mi sie tak wydawalo, ze po tych tabletkach mialem objawy zwiekszone. Odpowiedz Link
piotrcandida Re: glukozamina 03.09.07, 22:12 mac6581 a znasz jakis preparat kalogenu bez dodatkow slodzacych. Te, ktore znalzalem wszystkie je zawieraja. Odpowiedz Link
mac6581 Re: glukozamina 04.09.07, 09:31 Nie znam niestety. Najlepiej poszukac w sklepach z odzywikami dla sportowcow. Odpowiedz Link
booshi Re: glukozamina 06.03.19, 20:52 Więcej nt. glukozaminy znajdziecie na www.glukozamina.pl Odpowiedz Link