mynus88 01.10.09, 11:12 dostalam maila z zalcznikiem w nowym wordzie a raczej w officie na kopmie w pracy stara wersja nie chce mi otworzyc co zrobic zeby odczytal mi ten zalcznik? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lektorka Re: nowy office 01.10.09, 13:37 Wydaje mi się, że nie powinno być problemu z otwieraniem załączników. Ja przynajmniej otwierałam w wersji word 2003 dokumenty i z nowego ms office'a i z jakiejś tam bezpłatnej wersji office. Może jest jakiś błąd w tym załączniku? Odpowiedz Link
joalicja Re: nowy office 01.10.09, 15:44 zaczęłabym od stworzenia kopii. Na kopii spróbuj zmienić rozszerzenie pliku. Zaakceptuj informację,że po zmianie rozszerzenia plik może być do niczego.Potem zmień rozszerzenie na .doc Uprzedzam: na kompach się nie znam i to jest jedyne wyjście jakie mi w tej chwili przychodzi do głowy.Dlatego też sugeruję ćwiczenie na kopii...:) Ale zdarzało się, że pomagało na plikach dźwiękowych, nota bene o innym rozszerzeniu:) Odpowiedz Link
renka2009 Re: nowy office 01.10.09, 15:52 Jeśli masz go w wordzie to zapewne w formacie docx. Zapisz sobie plik na dysku, wejdź na stronę www.zamzar.com/ podaj ścieżkę do pliku, step 2-wybierz doc, step 3 podaj mejl i dostaniesz plik przekonwertowany na mejla. Następnym razem poproś o przesyłanie plików zapisanych w formacie z godnym z programem word 97-2003, bo w office 2007 można zapisywać do starej wersji. pozdrawiam :) Odpowiedz Link
lady.godiva Re: nowy office 01.10.09, 20:06 Ze strony Microsoft musisz pobrać pakiet zgodności: office.microsoft.com/pl-pl/downloads/default.aspx?ofcresset=1 (w: Często pobieranie pliki, 6 pozycja) Odpowiedz Link
logopeda9 Re: nowy office 01.10.09, 20:22 ja po prostu dzwonię do informatyków..ale dzięki koleżankom, też pewnie skorzystam. Odpowiedz Link
vickydt Re: nowy office 02.10.09, 09:07 1. skorzystac z konwertera 2. przesłac sobie dokument na gmail i otworzyc w przegladarce 3. poprosic nadawce o wyslanie zalacznieka jeszcze raz w formacie .doc Odpowiedz Link