Dodaj do ulubionych

Ubiór w pracy

15.11.05, 08:52
Jak ubieracie się do pracy? Wiem, że zasadą jest "mundurek", ale jak to jest w
praktyce?
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Ubiór w pracy 15.11.05, 09:51
      U mnie nie ma obowiazujacego stylu, moze dres to nie jest odpowiedni strój :)
      ale moge i na rowerze przyjechac:) a to dlatego ze malo gosci nas odwiedza...
    • gwiazda_polarna Re: Ubiór w pracy 06.12.05, 14:22
      Mnie w pracy obowiązuje etykieta, zarówno jeśli chodzi o zachowanie jak i
      strój. Kostium , koniecznie pończochy (nawet gdy żar na dworze), buty- czółenka
      z zakrytymi palcami,żadnych dekoltów, nie mogę sobie pozwolić na zdjęcie
      marynarki i ...odrosty na włosach :))
    • f444 Re: Ubiór w pracy 01.04.06, 05:40
      Wiadomo elegancko chociaż nie do końca klasycznie. Obowiązkowo spódnica powyżej
      kolan najlepiej czarna z materiału (nigdy dżins). Niestety pończochy obowiązkowe
      przez cały rok- nawet w upały. Spodnie nie wchodzą w grę. Bucik na szpileczce z
      zakrytymi czubkami.Góra najczęściej jasna bluzeczka typu top z delikatnym
      dekoltem lub bluzka typu gorset.Jak mają być ważniejsi umówieni goście dodatkowo
      marynarka.
      Takie wymagania to normalność.Pracuję już w 2-gie firmie i wszędzie tak jest to
      przyjęte. W końcu mamy pierwszy kontakt z klientem a i szefowie lubią nieraz
      pocieszyć oko młodą ładnie ubraną sekretarką. Strój musi eksponować walory
      kobiece być dodatkowo elegancki dobrany ze smakiem i troszkę sexi.Taki ubiór
      dobrze wpływa na kontakty międzyludzkie w pracy.
    • myniek1 Re: Ubiór w pracy 03.04.06, 10:53
      A u mnie luz totalny. Noszę nawet najmodniejsze bojówki w moro ;)
      Ale lepiej jakoś czuje się jak do jeansów założę przynajmniej marynarkę.
      • dureksis Re: Ubiór w pracy 30.06.06, 15:31
        a ja za tą śmierdzącą pensję nie mogę sobei pozwolić na strój, który i dobrze
        by wyglądałi byłoby mnie na nigo stać, więc musza się przyzwyczaić do moich
        codziennie tych samych dżinsów...
    • jones66 Re: Ubiór w pracy 30.06.06, 16:22
      Jak dobrze, ze nie musze miec mundurku! u nas panuje tzw business casual, czyli
      nie dzinsy, nie podkoszulki, nie klapki ani adidasy, zadnych koszulek z logo,
      chyba, ze firmowe.

Namietnie uwielbiam biale bluzki, wiec je nosze na okraglo, i zestawy
      sweterkow, ktore dobrze wygladaja zawsze i ze wszystkim. W tej chwili mam na
      sobie bluzke i spodnie z plotna (totalnie wymiete) oraz sandaly. Tylko dzinsow
      i t-shirta nigdy bym do pracy nie wlozyla.

A wogole to pracuje w korporacji w Kanadziejako Executive Assistant to
      VicePresident. On chodzi w garniturach...

Jones
    • lilyan Re: Ubiór w pracy 20.07.06, 10:44
      W poprzedniej firmie maiałam duży luz, ale sama z siebie czasem zakładałam
      żakiet i buty na obcasie... Czasami wyglądałam jakbym się urwała z choinki na
      tle wyluzowanych dziewczyn pracujących na moim piętrze... no ale w końcu to
      mnie widzieli wszyscy goście, a one przy wizytach ukrywały się za swoimi
      monitorami i tyle je było widać...
      Jak zmieniłam pracę musiałam kupić kilka garsonek. No i wszystko było fajnie aż
      do lata... Nie radzę sobie z chodzeniem non stop w rajstopach, jak wiem że nie
      będzie szefostwa to porywam się nawet na sandałki z odkrytym palcem, do tego
      bez rajstop. No ale to niestety rzeadkość. Ostatnio staram się dopasować swój
      styl do wymogów firmowych i inwestuję w eleganckie spódnice, ale nie
      kostiumowe... no i zaprzyjaźniam się z białaymi bluzeczkami z kołnierzykiem :)
    • marghot Re: Ubiór w pracy 20.07.06, 10:46
      u mnie nie ma obowiązku mundurkowego.
      Klienci do biura nie przychodzą, poza tym firma jest "na luzie", więc strój tak
      formalny, jakim jest kostium wyglądąłby groteskowo.
      Całe szczęście chodzimy ubrani casual :)
      • shayah Re: Ubiór w pracy 09.08.06, 12:39
        Ja na całe szczęście też nie mam konkretnych wytycznych co do ubioru. Mała
        firma, mało pracowników, mało gości. Dżinsy i buty sportowe na porządku
        dziennym.
        • zuza0107 Re: Ubiór w pracy 15.08.06, 20:59
          u mnie w firmie wszyscy chodzą na luzie,nawet szef chodzi w jeansach (nie duża
          firma) ale ja staram się chodzić elegancko bo prowadzę i sekretariat i kadry i
          uważam że im lepiej jesem ubrana tym goście i pracownicy poważniej mnie
          traktują, a muszę dodać, że jestem dużo młodsza od reszty załogi.
    • altu Re: Ubiór w pracy 29.09.06, 12:56
      u mnie nie ma obowiązku mundurkowego.
      ale jednak elegancja. przynajmniej w moim wykonaniu.
      czasami, jak jest b.ważne spotkanie z kontrahentem, to kostium klasyczny, a co
      najmniej żakiet.

osobiście lubię chodzić ubrana tak klasycznie, raczej biznesowo, nawet na
      codzień. i lubię to;) kwestia przyzwyczajenia;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka