monika_04 15.11.05, 08:52 Jak ubieracie się do pracy? Wiem, że zasadą jest "mundurek", ale jak to jest w praktyce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: Ubiór w pracy 15.11.05, 09:51 U mnie nie ma obowiazujacego stylu, moze dres to nie jest odpowiedni strój :) ale moge i na rowerze przyjechac:) a to dlatego ze malo gosci nas odwiedza... Odpowiedz Link
gwiazda_polarna Re: Ubiór w pracy 06.12.05, 14:22 Mnie w pracy obowiązuje etykieta, zarówno jeśli chodzi o zachowanie jak i strój. Kostium , koniecznie pończochy (nawet gdy żar na dworze), buty- czółenka z zakrytymi palcami,żadnych dekoltów, nie mogę sobie pozwolić na zdjęcie marynarki i ...odrosty na włosach :)) Odpowiedz Link
f444 Re: Ubiór w pracy 01.04.06, 05:40 Wiadomo elegancko chociaż nie do końca klasycznie. Obowiązkowo spódnica powyżej kolan najlepiej czarna z materiału (nigdy dżins). Niestety pończochy obowiązkowe przez cały rok- nawet w upały. Spodnie nie wchodzą w grę. Bucik na szpileczce z zakrytymi czubkami.Góra najczęściej jasna bluzeczka typu top z delikatnym dekoltem lub bluzka typu gorset.Jak mają być ważniejsi umówieni goście dodatkowo marynarka. Takie wymagania to normalność.Pracuję już w 2-gie firmie i wszędzie tak jest to przyjęte. W końcu mamy pierwszy kontakt z klientem a i szefowie lubią nieraz pocieszyć oko młodą ładnie ubraną sekretarką. Strój musi eksponować walory kobiece być dodatkowo elegancki dobrany ze smakiem i troszkę sexi.Taki ubiór dobrze wpływa na kontakty międzyludzkie w pracy. Odpowiedz Link
myniek1 Re: Ubiór w pracy 03.04.06, 10:53 A u mnie luz totalny. Noszę nawet najmodniejsze bojówki w moro ;) Ale lepiej jakoś czuje się jak do jeansów założę przynajmniej marynarkę. Odpowiedz Link
dureksis Re: Ubiór w pracy 30.06.06, 15:31 a ja za tą śmierdzącą pensję nie mogę sobei pozwolić na strój, który i dobrze by wyglądałi byłoby mnie na nigo stać, więc musza się przyzwyczaić do moich codziennie tych samych dżinsów... Odpowiedz Link
jones66 Re: Ubiór w pracy 30.06.06, 16:22 Jak dobrze, ze nie musze miec mundurku! u nas panuje tzw business casual, czyli nie dzinsy, nie podkoszulki, nie klapki ani adidasy, zadnych koszulek z logo, chyba, ze firmowe. Namietnie uwielbiam biale bluzki, wiec je nosze na okraglo, i zestawy sweterkow, ktore dobrze wygladaja zawsze i ze wszystkim. W tej chwili mam na sobie bluzke i spodnie z plotna (totalnie wymiete) oraz sandaly. Tylko dzinsow i t-shirta nigdy bym do pracy nie wlozyla. A wogole to pracuje w korporacji w Kanadziejako Executive Assistant to VicePresident. On chodzi w garniturach... Jones Odpowiedz Link
lilyan Re: Ubiór w pracy 20.07.06, 10:44 W poprzedniej firmie maiałam duży luz, ale sama z siebie czasem zakładałam żakiet i buty na obcasie... Czasami wyglądałam jakbym się urwała z choinki na tle wyluzowanych dziewczyn pracujących na moim piętrze... no ale w końcu to mnie widzieli wszyscy goście, a one przy wizytach ukrywały się za swoimi monitorami i tyle je było widać... Jak zmieniłam pracę musiałam kupić kilka garsonek. No i wszystko było fajnie aż do lata... Nie radzę sobie z chodzeniem non stop w rajstopach, jak wiem że nie będzie szefostwa to porywam się nawet na sandałki z odkrytym palcem, do tego bez rajstop. No ale to niestety rzeadkość. Ostatnio staram się dopasować swój styl do wymogów firmowych i inwestuję w eleganckie spódnice, ale nie kostiumowe... no i zaprzyjaźniam się z białaymi bluzeczkami z kołnierzykiem :) Odpowiedz Link
marghot Re: Ubiór w pracy 20.07.06, 10:46 u mnie nie ma obowiązku mundurkowego. Klienci do biura nie przychodzą, poza tym firma jest "na luzie", więc strój tak formalny, jakim jest kostium wyglądąłby groteskowo. Całe szczęście chodzimy ubrani casual :) Odpowiedz Link
shayah Re: Ubiór w pracy 09.08.06, 12:39 Ja na całe szczęście też nie mam konkretnych wytycznych co do ubioru. Mała firma, mało pracowników, mało gości. Dżinsy i buty sportowe na porządku dziennym. Odpowiedz Link
zuza0107 Re: Ubiór w pracy 15.08.06, 20:59 u mnie w firmie wszyscy chodzą na luzie,nawet szef chodzi w jeansach (nie duża firma) ale ja staram się chodzić elegancko bo prowadzę i sekretariat i kadry i uważam że im lepiej jesem ubrana tym goście i pracownicy poważniej mnie traktują, a muszę dodać, że jestem dużo młodsza od reszty załogi. Odpowiedz Link
altu Re: Ubiór w pracy 29.09.06, 12:56 u mnie nie ma obowiązku mundurkowego. ale jednak elegancja. przynajmniej w moim wykonaniu. czasami, jak jest b.ważne spotkanie z kontrahentem, to kostium klasyczny, a co najmniej żakiet. osobiście lubię chodzić ubrana tak klasycznie, raczej biznesowo, nawet na codzień. i lubię to;) kwestia przyzwyczajenia;) Odpowiedz Link