Dodaj do ulubionych

Sekretariat z kadrami

24.01.07, 15:01
Czesc pracuje w recepcji, teraz jestem sama ale od lutego dojdzie nowa
kolezanka, pracuje od listopada w styczniu kaczy mi sie umowa, mam w lutym
przejac kadry, poniewaz unas tym sie sekretariat zajmuje, sama sobie wiec
podpsize umowa? jakie beda moje nowe obowiazki, czy moge liczyc na podwyzkę w
tej chwili mam 1300 zl netto.
Obserwuj wątek
    • zuza0107 Re: Sekretariat z kadrami 25.01.07, 13:51
      oczywiście żądaj podwyżki, z kadrami jest sporo prcy i terminów do pilnowania,
      a ile osób firnma zatrudnia?
      • wagnies Re: Sekretariat z kadrami 25.01.07, 14:56
        Ja mam dodatkowo obowiazki kadrowe i rzeczywiscie jest troche tego, szczegolnie
        jak sa duze rotacje pracownikow w firmie...
    • azova Re: Sekretariat z kadrami 25.01.07, 16:11
      Jeśli chodzi o umowę, to pewnie będzie tak, że Ty tą umowę przygotujesz, a w
      imieniu firmy podpisze ją z Tobą Twój szef.
      Czym zajmowałaś się do tej pory w ramach kadr? Jeśli nie wiemy co robiłaś do
      tej pory, nie wiem o co mogą rozszerzyć Twoje obowiązki. No i dużo zależy od
      tego, czy np. księgowość do tej pory naliczała wynagrodzenia, czy Ty w ramach
      swoich obowiązków (co wydawałoby się jednak dziwne).
      Podwyżkę musisz sama negocjować z szefem... a zdecydowanie powinnaś, jeśli
      zwiększa się zakres Twojej odpowiedzialności.
      • maja_majewska Re: Sekretariat z kadrami 25.01.07, 17:21
        Pracuje od 3 miesięcy i zajmowałam sie sekretariatem, wpierw z koleżanką, która
        pracowała w sekretariacie długo, jak się przuyczyłam to przeszła na inne
        stanowisko ona, teraz od lutego dochodzi mi pomoc nowa, wczesniej kadrami się
        nie zajmowałam.
        • lilyan Re: Sekretariat z kadrami 05.02.07, 14:33
          No to kolejna seria pytań:
          - czy w Waszej firmie jest kadrowa? jeśli tak to będziesz jej pomagać. Ja w
          pierwszej pracy pomagałam kadrowej w prowadzeniu ewidencji urlopów (również
          wyliczałam urlop i to ja mówiłam pracownikom ile jeszcze mogą urlopu
          wykorzystać), wystawiałam zaświadczeń dla ZUS (ale to trochę później, jak się
          wdrożyłam do pracy w kadrach), pomagałam organizować szkolenia pod kątem
          przygotowanaia sali, rezerwacji noclegów - u nas jakieś szkolenie było prawie
          co miesiąc, nadzorowałam czy wszyscy odbyli szkolenia BHP, prowadziłąm całe
          akta osobowe. Przy 300 osobowej firmie jest z tym trochę pracy, szczególnie
          jeśli często jedni pracownicy odchodzą, inni przychodzą.
          Często też robiłam wstępną selekcję aplikacji. Do szefowej nie trafiały oferty
          od osób które zupełnie nie kwalifikowały się do oferowanej przez nas pracy.

Sądzę, że na początek nie dadzą Ci bardziej odpowiedzialnego zajęcia, typu
          wystawianie umów o pracę, wyliczenia pensji, czy składek. Jeśli macie kadrową,
          to będzie to robić ona, a jeśli nie, to na pewno ktoś z księgowości.
    • jo_miekka Re: Sekretariat z kadrami 25.01.07, 19:19
      Szczerze mówiąc, kiedy słyszę od sekretarki "wpierw" wyrabia mi się złe zdanie o całęj firmie... Ale to tak na marginesie.
      O podwyżkę się upomnij a o umowę chyba łatwiej zapytać szefa...
      • maja_majewska Re: Sekretariat z kadrami 25.01.07, 19:43
        Ajaka to moze byc kwota? pracuje dopiero od 3 miesiecy i juz wypłata nie jest
        mała, na co moge liczyć, 1300 netto pierwsza praca i tak chyba nieźle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka