monika_04 03.09.07, 09:15 Zastanawiam się która z Was odopowiedziałabym na poniższe ogłoszenie, na które natrafiłam dziś: praca.gratka.pl/pracownik/szukaj/tresc/osobista_asystentka_prezesa-517430.html Bo ja nie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hispana Re: "Osobista" asystentka prezesa 04.09.07, 16:26 jezeli to jest powazne to nadaje sie do jakiegos sadu albo inspekcji pracy Odpowiedz Link
abere8 Re: "Osobista" asystentka prezesa 05.09.07, 00:09 Czy takie rzeczy sa zgodne z prawem w Polsce??? Odpowiedz Link
144iqania Re: "Osobista" asystentka prezesa 05.09.07, 10:52 Wiecie co. O mało nie spadłam z fotela. To chyba ogłoszenie agencji towarzyskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
monika_04 Inspekcja Pracy 11.09.07, 09:00 Wysiliłam się i naskrobałam maila do Okręgowego Inspektoratu Pracy. Z prośbą o informację czy w ogóle zajmują się takimi przypadkami. Odpisali po tygodniu: "Uprzejmie informuję, że Okręgowy Inspektorat Pracy w Poznaniu nie rozpatruje korespondencji otrzymanej pocztą elektroniczną, która nie spełnia wymogów określonych w art. 63 § 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego. Zgodnie z w/w przepisem podanie powinno zawierać co najmniej wskazanie osoby, od której pochodzi, jej adres i żądanie oraz czynić zadość innym wymaganiom ustalonym w przepisach szczególnych. Oznacza to, że treść kierowanej korespondencji powinna zawierać co najmniej wskazanie: 1) osoby, od której pochodzi ( jej imienia i nazwiska ), 2) adresu ( kodu pocztowego, miejscowości, ulicy, nr domu i mieszkania ) tej osoby, 3) przedmiot sprawy, której dotyczy. " W związku z czym odechciało mi się wszelkich interwencji. Odpowiedz Link
juvanalka Re: "Osobista" asystentka prezesa 17.09.07, 16:01 ogłoszenie już nie dostępne, ale inspekcja pracy niestety ma swoje zasady bo tak to byłoby za dużo zgłoszeń do rozpatrywania, które byłyby tylko prowokacją, a mam przypadek kiedy pomogli, zainteresowali się i pracodawca były, miał nauczkę Odpowiedz Link
monika_04 Re: "Osobista" asystentka prezesa 18.09.07, 11:27 Szkoda, że nie zrobiłam kopii. W sumie chciałam sie tylko zapytać, czy mogę skargę złożyć zwłaszcza, że ogłoszenie nie jest w gazecie, a elektronicznie. Jeśli oni działają w takim tempie to szkoda zachodu. Najpierw bym zapytała oficjalnie czy mogę skargę zgłosić, potem by mi po 14 dniach odpowiedzieli, potem skarga, następne 14 dni. A ogłoszenie dawno by się zdeaktuolizowało. Odpowiedz Link
arbuzunia Re: "Osobista" asystentka prezesa 04.10.07, 12:06 a co było w tym ogłoszeniu? ciekawość mnie zżera :) Odpowiedz Link
monika_04 Re: "Osobista" asystentka prezesa 04.10.07, 12:56 Szkoda że nie zrobiłam zrzutu. To była chyba firma brokerska, podali adres, wszystkie namiary itp. i jednocześnie ogłoszenie było tak jednoznacznie sformułowane. osobista asystentka, atrakcyjna, dyspozycyjna, zdjęcia całej sylwetki. Niesmaczne jednym słowem Odpowiedz Link
monika_04 Re: "Osobista" asystentka prezesa 07.11.07, 07:12 Znowu znalazłam podobne ogłoszenie: praca.gratka.pl/pracownik/szukaj/tresc/partnerka_biznesowa-598729.html?ap=385179 Ja w manię wpadłam czy też mężczyźni tacy zdesperowani? Odpowiedz Link
laks Re: "Osobista" asystentka prezesa 07.11.07, 14:44 Mysle ze w tym ogloszeniu nie ma nic zlego. Ten pan tylko pomylil rubryki, zamiast do biurowej powinien dolaczyc to do matrymonialnej. Odpowiedz Link
thierry71 Re: "Osobista" asystentka prezesa 29.01.08, 16:04 Ja nie wiem, czy bym odpowiedział, ale zapraszam na www.kreaktyw.com Odpowiedz Link