01.03.08, 17:16
Ktoś zadał już to pytanie, ale niestety nie było odzewu. Może tym razem ktoś
się wypowie, bo jest to dla mnie bardzo ważne! Staram się o prace asystentki w
koreańskiej firmie (Dolny Śląsk), prezesem jest oczywiście Koreańczyk.
Przeszłam pozytywnie wstępna rozmowę rekrutacyjną i zostałam zaproszona na
rozmowę kolejną, tym razem z samym prezesem. Rozmowa będzie oczywiście w
języku angielskim. Czego się spodziewać na takiej rozmowie, jakie mogą paść
pytania i jak się przygotować? Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • monika_04 Re: interview 01.03.08, 17:20
      Wpisz w google "interview questions" i się znajdzie. Ew. mam takie pytania
      gdzieś u siebie na kompie, mogę podesłać. przygotuj sobie odpowiedzi na
      najbardziej popularne i naucz się.
      Ale.. czy jesteś pewna, że chcesz pracować w koreańskiej firmie? Nic dobrego o
      koreańskich firmach (i azjatyckich) w ogóle nie słyszałam, wręcz przeciwnie...
      • small.thing Re: interview 01.03.08, 18:22
        To jest baaaaardzo mała firma koreańska, znana, ale w Polsce ma niewielką filię.
        Po wstępnej rozmowie kwalifikacyjnej z miłymi młodymi osobami pomyślałam sobie,
        że to jest to. Mówili mi, że w firmie, ze względu na jej wielkość panuje
        rodzinna atmosfera, wszyscy się znają. Mówili również, że prezes jest bardzo
        sympatyczny. Nie byli podejrzani;) nie sądzę, żeby chwalili go na jego życzenie
        :O Wiem, że jeśli chodzi o interview w języku angielskim to podstawowe pytania
        można znaleźć na stronie internetowej, tylko myślałam, że na rozmowie z prezesem
        należy oczekiwać czegoś innego, trudniejszego, niż standardowe pytania z rozmów
        kwalifikacyjnych.
        • monika_04 Re: interview 01.03.08, 20:29
          To zależy od specyfiki firmy. Poszukaj sobie ich strony internetowej po angielsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka