Dodaj do ulubionych

Poziom polskich pacjentów

05.11.10, 02:47
Dedykację otrzymuje imponeross za ten wpis
Pacjent pobił pielęgniarkę
Ojciec pacjenta zadał poważne obrażenia lekarzowi udzielającemu pomocy jego dziecku

Starałem się wiernie oddać metodę, która posłużyła wspomnianemu użytkownikowi w formułowaniu wniosku na temat "poziomu polskich lekarzy", jednak ze względu na ochronę przed spamem nie mogłem umieścić linku.
Obserwuj wątek
    • basia-a-nie-kasia To jest u nas powszechne 05.11.10, 10:29
      Pacjent pobił...
      Sanitariusz pobił...
      Kontroler biletów pobił...
      Uczeń pobił...
      Kibol pobił...

Powszechna brutalność i chamstwo.
      • pct3 Re: To jest u nas powszechne 05.11.10, 19:43
        Jedna wizyta w rzeźni uczyni cię weganinem na całe życie. Obudź współczucie w swym sercu - wybierz wegańską dietę.

Widziałem rzeźnię. Nie powoduje to że stronię od schabowego. Choć generalnie nie ma tym współczucia dla mojego serca.

• cavitramina pospolity s-cha(m)-bowy 05.11.10, 19:49
          Oto głos lekarski.
          Takiego nic nie wzruszy.
          Nawet troska o własny cholesterol.
          I skutki są widoczne - w wielu postach.
          Serca nie stwierdza się. Naczynia mózgowe niedrożne.

Szczyt wyrafinowania kulinarnego - zatkać sobie gębę kawałkiem wieprza.
          Jedyna korzyść - jak żre tego schabowego, to chwilowo nie farmazoni na forum.

• cccykoria Re: pospolity s-cha(m)-bowy 06.11.10, 08:50
            cavitramina napisał:

> Oto głos lekarski.
            > Takiego nic nie wzruszy.
            > Nawet troska o własny cholesterol.
            > I skutki są widoczne - w wielu postach.
            > Serca nie stwierdza się. Naczynia mózgowe niedrożne.
            >
            > Szczyt wyrafinowania kulinarnego - zatkać sobie gębę kawałkiem wieprza.
            > Jedyna korzyść - jak żre tego schabowego, to chwilowo nie farmazoni na forum.
            >

Twoja kultura osobista ma wiele do życzenia. Żre świnia itp, jakbyś nie wiedział.
            • cavitramina kultura życzy (i kwiczy) 06.11.10, 12:15
              > Twoja kultura osobista ma wiele do życzenia

Moja kultura osobista nie informowała mnie nigdy o posiadanych życzeniach.
              • sithicus Re: kultura życzy (i kwiczy) 08.11.10, 13:14
                Być może dla tego iż jej nie posiadasz.
    • oby.watel Re: Poziom polskich pacjentów 05.11.10, 16:01
      Jeśli przyjąć, że lekarzy jest 200 tysięcy i tylko 1000 z nich zachowuje się niegodnie, to wychodzi, że 0,5% lekarzy zachowuje się niegodnie. Jeśli przyjąć, że pacjentów jest jest 35 milionów (wśród nich jest także tych 200.000 lekarzy, którzy też czasem chorują) i aż sto razy więcej, bo 100.000 z nich zachowuje się niegodnie, to wychodzi, że 0,3 pacjentów zachowuje się niegodnie.

Wniosek: chamów wśród lekarzy jest przynajmniej dwa razy więcej niż wśród pacjentów.
      • king_bruce_lee Re: Poziom polskich pacjentów 06.11.10, 17:05
        Pomijając pewne przekłamania nt. liczby lekarzy (w 2005 r. ok 126 tys. lekarzy, w tym 76 tys. zatrudnionych w zakładach opieki zdrowotnej) popełnione przez zwykłą ignorancję albo będące celową manipulacją, nie mogę zrozumieć metody, która posłużyła do twoich szacunków. Podejrzewam raczej jej brak, zastąpiony złośliwością, w każdym razie swoboda w kreowaniu statystyk pozwala na dowolne wnioski.
        • oby.watel Re: Poziom polskich pacjentów 06.11.10, 17:13
          Jest mi niezmiernie, niewymownie przykro, że nie możesz zrozumieć. Wszystkie założenia podałem. Jeśli przeszacowałem ilość lekarzy, to faktycznie, popełniłem błąd za który przepraszam. Lecz rodzi to pewne konsekwencje, ponieważ wymusza także korektę odsetka chamów wśród lekarzy, który nie wynosi 0,5%, jak błędnie podałem, ale 0,8%. Czyli nie bez mała dwa, ale bez mała trzy razy więcej niż odsetek chamów występujący w całym społeczeństwie.
          • igor14141 Re: Poziom polskich pacjentów 06.11.10, 17:35
            oby.watel napisał:

> Jest mi niezmiernie, niewymownie przykro, że nie możesz zrozumieć. Wszystkie za
            > łożenia podałem. Jeśli przeszacowałem ilość lekarzy, to faktycznie, popełniłem
            > błąd za który przepraszam. Lecz rodzi to pewne konsekwencje, ponieważ wymusza t
            > akże korektę odsetka chamów wśród lekarzy, który nie wynosi 0,5%, jak błędnie p
            > odałem, ale 0,8%. Czyli nie bez mała dwa, ale bez mała trzy razy więcej niż ods
            > etek chamów występujący w całym społeczeństwie.
            >
            oby.watel a nie jest to 0,9% ,wygląda bardziej prawdopodobnie.
            Chce Ci sie liczyć te procenty ?
            • oby.watel Re: Poziom polskich pacjentów 06.11.10, 17:52
              Jeśli uwzględnić tych, którzy już wyjechali, lub noszą się z zamiarem wyjazdu, to masz rację. Nie che mi się, ale muszę. Ale trzeba będzie jakoś bardziej przystępnie, bo nawet tego nie rozumiom.
              • studmw Re: Poziom polskich pacjentów 06.11.10, 18:09
                oby.watel odpowiedz mi na jedno proste pytanie. Skad wziales liczbe 1000 chamskich lekarzy. Bo podejrzewam ze masz jakies podparcie tej liczby prawda? Przeciez nie podawalbys danych z kosmosu i wysnuwal na ich podstawie jakiejs teorii porownawczej w dodatku z marginesem bledu rzedu 0.1% bo byloby to troche zalosne, nie sadzisz?
                • oby.watel Re: Poziom polskich pacjentów 06.11.10, 19:14
                  Tak.
                  • studmw Re: Poziom polskich pacjentów 07.11.10, 13:40
                    Wybacz ale tak jak nigdy nie pojmowalem oczywistych oczywistosci tak nie rozumiem twojej odpowiedzi. Tak - masz podparcie tych liczb ktore zaraz przytoczysz, czy Tak - faktycznie takie wnioski na podstawie danych z glowy bylyby dosc zalosne?
                    • oby.watel Re: Poziom polskich pacjentów 07.11.10, 15:07
                      Tak. Nie sądzę, że to jest żałosne. Tak, sadzę, że liczba lekarzy, którym słoma z butów wyłazi jest znacznie większa od tej, którą przyjąłem do obliczeń. Wynika to z doświadczeń własnych jak i lektury wpisów na forum. Wątek dotyczy poziomu polskich pacjentów, do których zaliczają się także lekarze, którzy mimo wszystko także chorują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka