Dodaj do ulubionych

lekarska kolenda

03.04.11, 09:37
biznes.onet.pl/jesli-nie-zachorujesz-do-konca-czerwca-lekarz-zapo,18570,4230353,1,prasa-detal
Obserwuj wątek
    • practicant Re: lekarska kolenda 03.04.11, 11:53
      Ale jaja-normalnie,znaczy maja teraz chodzic po domach jak jehowi?:)
      Oj dobrze Loraphen,ze zwialismy z tej dziczy.W cywilizowanym kraju nikomu nawet przez mysl nie przejdzie taki pomysl...
    • slav_ Re: lekarska kolenda 03.04.11, 12:28
      Komentarze jak zwykle - bezcenne.

Ta satysfakcja że znów przy...walili lekarzom.
      Łatwo w Polsce sprawić ludziom radość.
      I nawet nie wiedzą że sami za to zapłacą.
      • w_przedpokoju Re: lekarska kolenda 03.04.11, 16:21
        Nie panikujcie. Na pewno nikt nie zmusi lekarzy do chodzenia po domach pacjentow, to jest bez sensu; zwlaszcza, ze osoby upowaznione moga sie z czasem zmieniac. Rowniez zgode na badania czy testy nie podpisuje sie hurtem i in advance.
        • loraphenus co do pewności 03.04.11, 16:24
          to polecałbym powiedzenie - mors certa, hora incerta.

a tak naprawdę to aparat urzędniczy najzwyczajniej ewoluuje celem mnożenia urzędniczych bytów.

a panikować nie zamierzam, bo z dala od tego burdelu bezpiecznie sobie pracuje.
        • slav_ Re: lekarska kolenda 03.04.11, 16:29
          Nikt nikogo nie będzie zmuszał, oczywiście.
          Po prostu nfz nie zapłaci opłaty kapitacyjnej za "niezadeklarowanych" pacjentów.

Za wykazanie "niezadeklarowanego" pacjenta za liście płatności - nałoży karę finansową wielokrotnie przekraczającą wysokość opłaty rocznej na tego pacjenta i poda lekarza do prokuratora za próbę wyłudzenia pieniędzy.

Nie ma co panikować.
          • igor14141 Re: lekarska kolenda 03.04.11, 20:38
            slav_ napisał:

> Nikt nikogo nie będzie zmuszał, oczywiście.
            > Po prostu nfz nie zapłaci opłaty kapitacyjnej za "niezadeklarowanych" pacjentów

Jesteś pewny ,że w tej ustawie chodzi o deklaracje wyboru lekarza?
            Mnie sie wydaje ,że ustawa stanowi o zgodzie na badania, wskazaniu upoważnionej osoby do informacji ostanie zdrowia i o dostępie do dokumentacji medycznej. a to nijak ma się do deklaracji o wyborze lekarza.
            Z tym prokuratorem to chyba przesada? znasz takie przypadki "wyłudzania pieniedzy"/
            przecież lekarze to ludzie o wysokiej etyce o co Ty ich posądzasz.
      • igor14141 Re: lekarska kolenda 03.04.11, 20:23
        slav_ napisał:

> Komentarze jak zwykle - bezcenne.

Komentarze lekarzy jak zwykle- bezcenne i jak zwykle na bardzo wysokim poziomie!
        Ta satysfakcja że znów przy...walili lekarzom.
        Możesz wytłumaczyć czym przywalili lekarzom?
        • w_przedpokoju Re: lekarska kolenda 04.04.11, 02:06
          Swoja droga trudno uwierzyc, ze sa kraje, w ktorych nie wymaga sie od pacjenta wskazania osoby - osob "kontaktowych".
          • igor14141 Re: lekarska kolenda 04.04.11, 14:19
            w_przedpokoju napisała:

> Swoja droga trudno uwierzyc, ze sa kraje, w ktorych nie wymaga sie od pacjenta
            > wskazania osoby - osob "kontaktowych".

Każda próba wprowadzenia jakichkolwiek zmian, czy małego retuszu już istniejących ustaw, wprowadza histerię w środowisku lekarskim.
            Tak jest i w tym przypadku.

• en-ty KOLĘDA/nt 03.04.11, 17:02
    • berenika.5 Re: lekarska kolenda 03.04.11, 18:13
      o nie, to rude, wredne coś zwane JESZCZE moim lekarzem rodzinnym miałoby mnie nawiedzić? Teraz przynajmniej mam motywację, żeby w końcu ją zamienić.
      • dagmaralodz77 do practicanta 03.04.11, 18:16
        miejmy nadzieję, że zrezygnowałęs także z obywatelstwa polskiego!!!
        • dagmaralodz77 Re: do practicanta 03.04.11, 18:17
          oczywiście: zrezygnowałeś!!!
          • dagmaralodz77 Re: do practicanta 03.04.11, 18:18
            a po domach także chodzi: ksiądz po kolĘdzie, listonosz z przesyłką poleconą, kurierzy!!!!
            • studmw Re: do practicanta 03.04.11, 21:39
              Z przykroscia musze poinformowac Pania, ze wiecej wykrzyknikow po zakonczeniu zdania nie podnosi jego wartosci merytorycznej, zreszta nawet gdyby tak bylo, wynik tej multiplikacji bylby taki sam niezaleznie od uzytego mnoznika.
              • dagmaralodz77 Re: do studmw 04.04.11, 13:20
                A ja z radością poinformuje Pana, że wykrzyknik jest znakiem interpunkcyjnym o charakterze emocji. Słuzy do "podniesienia" intonacji wypowiadanego słowa lub tekstu.
                Mam nadzieję, że już przykro Panu nie jest i zajmie się Pan podnoszeniem wartości merytorycznej w odpowiadaniu na inne posty pamiętając oczywiście o zachowaniu odpowiedniego mnożnika by wynik multiplikacji nie był taki sam :-)
        • marcinoit Re: do practicanta 04.04.11, 14:29
          dagmaralodz77 napisała:

> miejmy nadzieję, że zrezygnowałęs także z obywatelstwa polskiego!!!
          a co ma jedno z 2 wspolnego?
          • igor14141 Re: do practicanta 04.04.11, 15:16
            marcinoit napisał:

> dagmaralodz77 napisała:
            >
            > > miejmy nadzieję, że zrezygnowałęs także z obywatelstwa polskiego!!!
            > a co ma jedno z 2 wspolnego?

practicant napisał :

Oj dobrze Loraphen,ze zwialismy z tej dziczy.W cywilizowanym kraju nikomu nawet przez mysl nie przejdzie taki pomysl...

No trochę głupio być obywatelem "dzikiego kraju"

>Oj dobrze Loraphen,ze zwialismy z tej dziczy.W cywilizowanym kraju nikomu nawet przez mysl nie przejdzie taki pomysl...

W cywilizowanym kraju robi się wszystko bez zgody pacjenta prawda?
            A już prośba o dane osoby "kontaktowej" to już wymysł dzikiego kraju.
            Oj dobrze ,że daliscie nogę z mojego kraju- chociaż mam wrażenie że sporo takich kretynów jeszcze zostało!

• dagmaralodz77 do macinoit 04.04.11, 15:25

marcinoit... mam nadzieję, że już rozumiesz... jeśli nie, przeczytaj raz jeszcze... jesli nadal nie rozumiesz przeczytaj wyjasnienia igor14141... pozdrawiam
              • marcinoit Re: do macinoit 04.04.11, 21:19
                to ze w Polsce banda urzednikow wydaje idiotyczne zarzadzenia ( dla jasnosci nie chodzi o wymogi pisemnej zgody na leczenei czy wspazanie osoby upowaznionej ale o sposob w jaki usiluje sie je "wprowadzic " )nie jest powodem do rezygnacji z polskiego obywatelstwa. Polska to nie tylko idityczny NFZ i biedny osierocony blizniak. patriotyzm nie polega na niezauwazaniu niedostatkow , glupoty czy wad narodowych. ale jak sie wydaje wraz z Igorem nalezycie do grupy pod wezwaniem niestety poslanki Sobeckiej dla ktorej Milosz nie byl wystarczajaco polski .
            • loraphenus ładnie 04.04.11, 16:34
              igor14141 napisał:
              > Oj dobrze ,że daliscie nogę z mojego kraju- chociaż mam wrażenie że sporo takic
              > h kretynów jeszcze zostało!

Upraszam o zachowanie skromności i nie schlebianie sobie. Gdybyś był kretynem to było by pól biedy. Niestety jesteś czymś znacznie gorszym, ale nie upoważnia to cię do schlebiania sobie i podpisywania się kretyn, bo samemu sobie komplementy prawić nie przystoi.

ale czemu się demnentywny igoreczek unosi znów? Wykrzykniczek i defekacja pod siebie?

ilośc wykrzykników ani nie sprawi igoreczku, że częsciej dostaniesz zasiłek z MOPS ani nie sprawi że rzadziej zrobisz pod siebie.
              • igor14141 Re: ładnie 04.04.11, 21:07
                Uderz w stół a nożyce się odezwą-oczywiście pierwszy na posterunku sromousty loraphenus.

Dalej cierpisz na ZNP-zgłoś się do dobrego specjalisty na dłuższą metę to niebezpieczne dla zdrowia i otoczenia.
                Musze Cię rozczarować-ale nie oczekuj na drugi poemat na swoją cześć jeden musi Ci wystarczyć"mordo Ty moja"

Z tym MOPS-em masz troszeczkę racji, tylko trop zły ja nie biorę ale decyduję jakie środki przeznaczyć na ten cel i bardzo boleje nad tym ,że cały czas przybywa potrzebujących a środki się kurczą?

Tytuł Twojego watku "kolęda lekarska"jest zabawny , ale bardziej zabawna może okazać się taka wizyta lekarska.
                Przychodzi pan doktor do pacjenta i prosi o podpisanie, oświadczenia(jeszcze lepiej deklaracji) , a tu słyszy panie doktorze mój podpis jest bardzo cenny- tak jak pana czas.Kasa Misiu, Kasa.
                • marcinoit Re: ładnie 04.04.11, 21:26
                  igor14141 napisał:

> Uderz w stół a nożyce się odezwą-oczywiście pierwszy na posterunku sromousty lo
                  > raphenus.
                  >
                  > Dalej cierpisz na ZNP-zgłoś się do dobrego specjalisty na dłuższą metę to niebe
                  > zpieczne dla zdrowia i otoczenia.
                  > Musze Cię rozczarować-ale nie oczekuj na drugi poemat na swoją cześć jeden musi
                  > Ci wystarczyć"mordo Ty moja"
                  >
                  > Z tym MOPS-em masz troszeczkę racji, tylko trop zły ja nie biorę ale decyduję j
                  > akie środki przeznaczyć na ten cel i bardzo boleje nad tym ,że cały czas przyby
                  > wa potrzebujących a środki się kurczą?
                  >
                  > Tytuł Twojego watku "kolęda lekarska"jest zabawny , ale bardziej zabawna może o
                  > kazać się taka wizyta lekarska.
                  > Przychodzi pan doktor do pacjenta i prosi o podpisanie, oświadczenia(jeszcze le
                  > piej deklaracji) , a tu słyszy panie doktorze mój podpis jest bardzo cenny- tak
                  > jak pana czas.Kasa Misiu, Kasa.
                  no to sie wyjasnilo urzedas :) teraz nie dziwi ze nic nie rozumie .... jak mawial szlachcic "beton"
                • loraphenus Re: ładnie 04.04.11, 22:21
                  > Przychodzi pan doktor do pacjenta i prosi o podpisanie, oświadczenia(jeszcze le
                  > piej deklaracji) , a tu słyszy panie doktorze mój podpis jest bardzo cenny- tak
                  > jak pana czas.Kasa Misiu, Kasa.

igoreczku, psychiatra słyszy czasem różne rzeczy,. A czy podpis takiej niecudacznej kreatury jak ty, co na socjalu żyje od pierwszego do pierwszego, zanieczyszczając się pod siebie i nadużywając wykrzykników jest cenny - to polemizowałbym. Może w twoim odczuciu jest cenny jak podpisujesz się w MOPS odbierając kolejne bełcikowe.

dla mnie twoj podpis jest goowno warty podobnie jak twoja upstrzona kałem i wykrzyknikami twórczość -jak ulży - to podpisz sie na papierze toaletowym i to cenne znalezisko umieść w sedesiku. Nie omieszkaj też napisać na forum jak to duzo ludzkośc straciła.

masz jakieś najwyrażniej urojenia. t"woj podpis cenny? Misiu, goowno dla mnie warte są podpisy demnentywnych, zyjących na socjalu nieudaczników z zaburzeniami zwieraczowymi i zaburzeniami osobowości.

tak wiec troszkęwięcej dystansu co do wartości podpisów plebsu i hołoty, misiu z urojeniami.

a sromousty to cie zrobił- w ciągu alkoholowym, że wyszło takie żyjące na koszt podatnika nieudaczne pasożytnicze ustrojstwo. Zapamiętaj - nawet 50 wykrzykników nie zmieni faktu że jesteś goowno wart, podobnie jak twoj podpis pod odebranym zasiłkiem z mopsu na bełcika.

musisz jakoś z tym żyć, od defekacjio pod siebie do koeljnego zasiłeczku odebranego podatnikom, co takowe ustrojstwo jak ty z podatkow utrzymuja.
            • practicant Re: do practicanta 04.04.11, 19:35
              igor14141 napisał:

> No trochę głupio być obywatelem "dzikiego kraju"

Owszem,glupio-zwlaszcza,jak przywoza pijanego w sztok "rodaka" do mojego szpitala,a ja sie pale ze wstydu.Jakos,czechow czy niemcow pijanych do stopnia,w ktorym nie potrafia sie utrzymac na wlasnych nogach,belkocza i sa agresywni tutaj nie widuje...

> W cywilizowanym kraju robi się wszystko bez zgody pacjenta prawda?

W Polsce wymagana jest zgoda na dokladnie te same procedury.

> A już prośba o dane osoby "kontaktowej" to już wymysł dzikiego kraju.

Podsumowujac dwa powyzsze:od spisania osoby kontaktowej oraz pobranie zgody na przetwarzanie danych medycznych jest pani sekretarka-a nie lekarz.Nikt przy zdrowych zmyslach nie zaproponuje nawet lekarzowi lazenia po domach pacjentow.I wbij to sobie do zaklutego lba.Lekarz to dobrze wyksztalcony,wysoko oplacany pracownik.Nie oplaca sie marnowac naszego czasu na dzialalnosc akwizytorską.

> Oj dobrze ,że daliscie nogę z mojego kraju- chociaż mam wrażenie że sporo takic
              > h kretynów jeszcze zostało!

Dokladnie.Z Twojego kraju.W ktorym pozostalo jeszcze bardzo wielu Tobie podobnych.To jeden z powodow,czemu powrotu do polski nie przewiduje.Nerwowe,wredne,zawistne ludziki-not interested:)
        • practicant Re: do practicanta 04.04.11, 20:21
          dagmaralodz77 napisała:

> miejmy nadzieję, że zrezygnowałęs także z obywatelstwa polskiego!!!

...bo jak pracuję w Niemczech to już nie jestem prawdziwym polakiem-katolikiem...?;)
          • dagmaralodz77 Re: do practicanta 05.04.11, 08:21
            praktikant... a pracuj gdzie chcesz, twoje małpy twój cyrk... i skoro uważasz że Polska to dziki kraj, cieszysz sie że zwiałeś do cywilizacji, to bądz konsekwentny i zrezygnuj z polskiego obywatelstwa!!!
            Ty zadajesz pytanie: pracuje w Niemczech to nie jestem prawdziwym Polakiem-katolikiem??? Otóż sama praca w "obcym" kraju nie jest powodem do nie bycia Polakiem-katolikiem! Uwagi na temat Polski są powodem do "nie bycia" Polakiem, Twoje wrogie nastawienie!!!
            Dla mnie to możesz być buddystą, mogłeś urodzić sie w Peru, Twoja matka może być kenijką a pracować możesz w polskiej stacji polarnej na Spitsbergenie!
            • practicant Re: do practicanta 06.04.11, 23:36
              ...zapomnialas wspomniec o powolaniu i ze powinienem oddac za studia:)
              • dagmaralodz77 Re: do practicanta 07.04.11, 08:55
                powołanie to trzeba mieć do kapłaństwa!!! Choć ogólnie wiadomo, że księża to nie altruiści tylko finansisci :-) A z oddawaniem za studia, to Cię trochę poniosło!!! :-)
                • practicant Re: do practicanta 07.04.11, 22:15
                  dagmaralodz77 napisała:

> powołanie to trzeba mieć do kapłaństwa!!! Choć ogólnie wiadomo, że księża to ni
                  > e altruiści tylko finansisci :-) A z oddawaniem za studia, to Cię trochę ponio
                  > sło!!! :-)

Bynajmniej mnie nie poniosło.Chrzanienie o powołaniu i oddawaniu za studia to standard w takich rozmowach.No i zapluty monitor...
                  • dagmaralodz77 Re: do practicanta 08.04.11, 11:21
                    to już nie chrzań i nie pluj na monitor! Pozdrawiam i życze miłego dnia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka