Dodaj do ulubionych

docelowy import leku

IP: 213.17.199.* 21.07.04, 15:43
Proszę o informację na temat procedury sprowadzenia leku nie figurującego w
Polskim Rejestrze Leków w ramach tak zwanego docelowego importu. Tego Kto
przebył tę "drogę przez mękę" uwieńczoną sukcesem, proszę o informację.
Stokrotne dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: aja Re: docelowy import leku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 10:36
      To rzeczywiscie droga przez meke....Przez kilka lat leczylam dziecko lekiem
      ktorego nie ma w naszym rejestrze lekow. Przez pewien okres sprowadzalam go na
      import docelowy; wygladalo to tak:Lekarz specjalista wypisuje wniosek, podbija
      to ( nie pamietam dokladnie nazwy jego funkcji ale chyba cos takiego)Wojewodzki
      Inspektor(Nadzorca?)do spraw w miom przypadku pediatrii,potem jeszcze Dyrektor
      Szpitala w ktorym syn byl leczony.Nastepnie wysylasz ten wniosek do Warszawy do
      Ministerstwa Zdrowia iczekasz na odpowiedz....Pamietaj ze musza byc te trzy
      pieczatki na wniosku, bo inaczej cala procedura od poczatku:( U mnie wyczerpala
      sie cierpliwosc jak musialam trzy razy wysylac wniosek,bo zabraklo jakiejs
      pieczatki, potem znowu przepisy sie zmienily a nikt nie powiadomil lekarza
      zeprocedura inna...Koszmar jednym slowem.Zaczelam sprowadzac lek na wlasna reke
      i lepiej na tym wyszlam- przynajmniej szybciej i bez stresu ze mi braknie leku
      dla dziecka z powodu opieszalosci naszych kochanych biurokratow...Na szczescie
      lek nie byl drogi, bo mozesz starac sie jeszcze o refundacje z NFZ, ale to tez
      katorga....Pozdrawiam:))
      • genevievewin Re: docelowy import leku 24.07.04, 09:24
        Aju - dziękuję za wpowiedz. Ja tez staram się prywatnie ten lek sprowadzic, ale
        za Odrą również nie jest dostępny w aptekach. Najprawdopodobniej można go
        zakupić w Angli (miejsce produkcji) ale nie mam tam żadnych kontaktów.
        Pozdrowionka.
        • Gość: aja Re: docelowy import leku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:35
          Moze masz kogos w Niemczech?Mozna sprobowac przez apteke internetowa,ale
          niestety nie od nas...Wystarczy wyslac faksem lub nawet zeskanowana recepte
          komus w Niemczech lub Austrii i oni sa w stanie sprowadzic ten lek...Ja tak
          wlasnie robilam...Pozdrawiam i zycze powodzenia:)))
    • justy1 Re: docelowy import leku 24.07.04, 16:21
      > Proszę o informację na temat procedury sprowadzenia leku nie figurującego w
      > Polskim Rejestrze Leków w ramach tak zwanego docelowego importu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=14304710&a=14307961
      • Gość: gdynianka do Justy Re: docelowy import leku IP: 213.17.199.* 26.07.04, 12:12
        serdecznie dziękuję za okazaną pomoc
        • Gość: prawo Re: docelowy import leku IP: 213.17.199.* 28.07.04, 10:40
          patrz: www.mz.gov.pl - legislacja, archiwum aktów prawnych - import docelowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka