Dodaj do ulubionych

Neonatologia

25.04.14, 09:09
Witam
Jestem na 5 roku lekarskiego.
Dlatego że już niedługo kończę studia, pora zastanawiać się nad specjalizacją.
Mimo iż jestem facetem to bardzo chciałbym zostać neonatologiem. Teraz moje pytanie: czy neonatolog ma "barnie"? Czy praca takiego lekarza jest stresująca i jak mniej więcej wygląda?
Zastanawiam się też nad neurologią.
Obserwuj wątek
    • do.ki co to sa "barnie"? 25.04.14, 12:03
      > Mimo iż jestem facetem to bardzo chciałbym zostać neonatologiem. Teraz moje pyt
      > anie: czy neonatolog ma "barnie"?

Rada dla kazdego niezdecydowanego studenta: po prostu pojsc na oddzial o rozwazanej specjalizacji i popracowac ze dwa tygodnie. Dyzury, ferie, wakacje, moze pare dni wolnego wziac. I bedzie jasne czy ci to lezy, czy nie.
      • snajper55 Branie? /nt 25.04.14, 12:29
        S.
        • povarol Re: Branie? /nt 25.04.14, 12:55
          Branie w sensie "czy łatwo po tej spec. Znaleźć pracę.
    • white-laguna4 Re; polecam psychiatrię 27.04.14, 15:06
      ... jak wygląda praca neonatologa? nie wiesz jak? Kazdy "świeży"neonatolog musi przejść etap zmiany tysiąca albo i więcej zasmółkowanych pieluch, oprócz tego kąpiel noworodków,smarowanie oliwką, karmienie, edukowanie matek karmiących,pocieszanie rodziców w przypadku komplikacji, ciągły stres człowieku!Nie dasz rady!jeszcze gorzej dla ciebie, a już na pewno dla pacjentów przedstawia się sprawa, jeśli wybierzesz neurologię!Z mojego punktu widzenia i zapewne wielu innych myślących osób ty w ogóle nie nadajesz się by leczyć! Jeśli pytanie tego typu zadaje student 5 roku medycyny, to to to to brak mi słów!!! Nie powinien nas więc dziwić stan polskiej Służby Zdrowia, nie powinny nas dziwić niewyjaśnione zgony noworodków, dzieci, nie zdiagnozowane lub błędnie zdiagnozowane choroby,zgony z tego tytułu i wiele, wiele innych nie mieszczących się w głowie przeciętnego człowieka dramatów!
    • kzet69 Re: Neonatologia 28.04.14, 22:49
      Co to znaczy "barnie"??? Jeśli ci chodzi o stosunki damsko - męskie to neonatologia jest bardzo sfeminizowana, więc może będziesz miał "barnie" ale w tym celu polecam wizytę w agencji towarzyskiej, taniej i nie wymaga 5 lat specjalizacji, a efekt "barnia" taki sam, wstyd i żenada, by ktoś kto się podaje za studenta 5 roku AM zadawał pytania na poziomie gimbazy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka