Gość: siostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 22:36 Czy sytuacja polskich Pielęgniarek ulegnie zmianie na lepsze_jakie są wasze opinie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patryk Re: Pielęgniarki IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.01.05, 22:39 A jak okreslisz "lepsze"?Np.w kwestii finansowej to podwyzka o 100 zl czy o 1000 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Re: Pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 22:43 Moim zdaniem Pielęgniarka powinna zarabiać min 1500 zł to i tak niewiele w porównaniu z pensją lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Pielęgniarki IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.01.05, 23:26 Dlaczego porownujesz pensje pielegniarek do pensji lekarza?A nie np.nauczyciela,urzedniczki w NFZ czy ministra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Pielęgniarki IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.01.05, 17:34 jesli pensja lekarza ma być wyznacznikiem wysokości zarobków pielegniarek to tylko dlatego dochodzi do takich porównan bo oboje pracuja prz tym samym _chorym _ale wykonują rózną pracę i za pracę nalezy płacic . Nie jestem lek.ale nie powinno się porównywać pracy tych dwóch zawodów bo różni się ona ,szczególnie w Polsce zwłaszcza odpowiedzialnością. Tam gdzie trzeba podejmowac decyzje wiążące i stresujące wynagrodzenie powinno być tez szczególne -wyznaję maksymę że "za szczególną" pracę -bo od medyków wymaga się kryształowej postawy a płaci się im "nieszczególne " pieniądze , dotyczy pracy w jednostkach państwowych . Pielęgniarkom płaci się pieniądze smieszne, naprawde za takie pensje nie można się utrzymać w tym kraju ,dziewczyny po szkole nadal mimo że pracuja są obecnie na utrzymaniu rodziców. Ja kiedy poszłam do pracy w latach 80-siątych mogłam pozwolić sobie na to aby osobno zamieszkać ,co prawda w hotelu ale był i był tani a dorobić do pensji - przełozone chodziły i prosiły na dyzury dodatkowe. Teraz moja firma aby nie płacic nadgodzin zatrudnia zlecenia coraz to nowe twarze bo umowy nie chcą kolejnej podpisac ,co chwilę trzeba kogoś na nowo uczyć .Czy się to zmieni -czyt. gdzies że przyjmują do pracy ale na okres próbny - m i nie wiadomo co dalej bo sytuacja niepewna ,jest to propozycja dla tych które pracy nie mają a dla mnie to już duże ryzyko , kusi powrót do zawodu ale co będzie jak niewypali -na wyjazd za stara ,obecna praca jaka jest to jest -ciężka ,niewdzięczna(PR) ale cóż człowiek to takie bydlątko że do najgorszego jest się w stanie przyzwyczaić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witaminka Re: Pielęgniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:37 1500 zł to kwota , która ma nas satysfakcjonować?To ma być zapłata za naszą ciężką pracę i wiedzę , którą wykorzystują lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Pielęgniarki 26.01.05, 16:58 Szanowna Pani. Pensja lekarza podstawowa wynosi netto 1200-1600 wiec nie wiem skad taki zal? I dlaczego takie odciecie sie od lekarzy na wstepie? Czy to sa wrogowie z ktorymi nalezy walczyc a moze im odebrac? Uwazam ze nieporozumieniem jest sianie nienawisci. Lekarze i pielegniarki maja powazny problem i razem go musza rozwiazac. Lekarze potrzebuja pracy pielegniarek i pielegniarki potrzebuja pracy lekarzy. Nalezy sie wzajemnie szanowac. Ci koledzy lekarze ktorzy uwazaja ze sa lepsi od pielegniarek sa po prostu niemadrzy bo w takich kategoriach nie nalezy traktowac siebie, tak samo jak te pielegniarki ktore uwazaja sie za gorsze od lekarzy. To nie tak. Ja uwazam ze za profesjonalizm powinno sie placic. Dobra pielegniarka powinna zarabiac tyle zeby sie o pieniadze ni martwic. Moze to 3000 moze i wiecej. Ale musi byc dobra. Zla tzn. taka ktora nie ma wiedzy i ktora nie potrafi sie dobrze profesjonalnie pacjentem zajac powinna zrezygnowac... Tak powinno byc tez z lekarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Re: Pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 22:41 Uważam, że trzeba dużo czasu aby sytuacja w naszym kraju uległa poprawie.Jak na razie to pielęgniarki są traktowane jak tania siła robocza i nikt nie docenia tak ciężkiej i odpowiedzialnej pracy.Jak tak dalej pójdzie to w Polsce zabraknie Pielęgniarek, a w naszych szpitalach będą pracowały 'panie' za wschodniej granicy, może wtedy zostanie doceniona praca naszych sióstr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Pielęgniarki 19.01.05, 19:09 Sytuacja pielęgniarek w Polsce ulegnie zmianie na lepsze pod warunkiem, że zmienią zawód albo wyjadą do normalnego kraju. Ja to zrobiłam (zmieniłam zawód) i dziękuję Bogu, że nadzieja na rychłą poprawę nie odwiodła mnie od porzucenia ukochanego zawodu. Tylko tak myślę, że byłam naprawdę dobra w tym co robię (anestezjologia i intensywna) i mogłam się przydać jeszcze wielu pacjentom, ale cóż widać nie jest to w Polsce potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Pielęgniarki IP: *.spray.net.pl 20.01.05, 13:44 DziewczynyPielęgniarki! ,jakie macie teraz zawody?Gdzie pracujeie?Ja mam teraz dylemat bo za moment wracam do pracy po wychowawczym i nie jestem pewna czychcę wrócić do Przychodni? Mam wrażenie że nic innego nie potrafiłabym robić-jestem w zawodzie od 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nayah Re: Pielęgniarki IP: *.chello.pl 20.01.05, 14:42 Ja studiuję psychologię kliniczną i zastanawiam się,czy nie wpakowałam się w kolejny "kanał".Generalnie,zostanę i tak w szpitalu za niewiele większą pensję.Pod warunkiem oczywiście,że uda mi się znaleźć etat,co chyba graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pielęgniarki IP: *.3vnet.pl 23.01.05, 13:31 Przychodnia to raritas,a co maja powiedziec pielegniarki ktore pracuja na oddzialach? i wlasnie tym nalezy sie godna placa.A dla Pan z przychodni najnizsza krajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Pielęgniarki 26.01.05, 17:05 I to jest smutne. Pozdrawiam kolezanke pielegniarke. Lekarz z zagranicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sł zdr Re: Pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:23 Pracuję jako piel środowiskowo rodzinna na indywidualnym kontrakcie z NFZ do tej pory byłam zadowolona z zarobków , niestety w tym roku tak zmniejszyli nam stawkę że zarobię tyle ile zarabia większość pielęgniarek zatrudnionych w ZOZach , a ja sama prowadzę działalność tzn płacę ZUS ,rozliczam sie z fiskusem , wynajmuję gabinet, kupuję sprzęt do pracy , bęzynę , sama sobie jestem kierowcą , sama muszę zapewnić sobie urlop tzn zatrudnić kogoś do pracy na czas urlopu muszę mieć internet bo NFZ wymaga itp . I TERAZ MI SIĘ TO NIE PODOBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też sł.zdr. Re: Pielęgniarki IP: *.ab / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:30 A powiedz, jak tankujesz to na dystrybutorze jest napisane bęzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słzdr Re: Pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:18 A Ty jesteś strażnikiem ortografi? Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Pielęgniarki 26.01.05, 17:07 Nie czepiaj sie literek. Nie badz wredny/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Re: Pielęgniarki IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 04:33 nie, nie ulegnie. panstwo opiekuncze (PRL) juz sie skonczyl i takiego raju dla lekarzy, pacjentow i pielegniarek juz nigdy nie bedzie. Jest podobno zle a bedzie gorzej. Za duzo was jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Rutkowski ! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 21.01.05, 19:25 Masz rację takich jak ty to nie powinna załatwiać w potrzebie zdrowotnej pielęgniarka. Umierać będziesz zgodnie z własnym życzeniem w szpitalu bez pielęniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Tak Jest, Pani Pielegniarko! IP: 66.213.118.* 21.01.05, 21:11 Do umierania nie sa mi potrzebni ani lekarze ani pielegniarki. Sama rozumiesz ze umieranie to wycieczka w jedna strone, przynajmniej dla wiekszosci. Jak to jest w tej ostatniej godzinie? Leze sobie na lozku a tu nikt do mnie przychodzi nie ma kto podac proszkow (dobrze!) i szklanki z woda (zle!). Nie ma jakiejs d. do obejrzenia przed wyprawa czolnem. Albo inny wariant: po cholere lecic do szpitala na ich wyro jak mozna na swoim resztki minut przezyc, z wlasna woda i bez pastylek? Popatrz jak ty jestes uwarunkowana: nie widzisz innego wariantu zycia ludzkiego niz tego z lekarzami. Przeciez tak nie myslis o mechanikach samochodowych ale wlasnienmyslisz tak o sluzbie zdrowia. Nie zmienaij sie, nie o to mi chodzi, ale nie licz na mnie ze doczolgam sie do szpitala po zbawcz 'kuracje' rodem z Oswiecimia i jego eksperymentow. Zycie jest mozliwe bez lekarzy. Trzeba tylko sie do tego dobrze przygotowac czego i tobie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Tak Jest, Pani Pielegniarko!- do Rutkowskiego IP: *.3vnet.pl 23.01.05, 13:42 Ty chyba nie jestes z naszej planety?Wiecznie mlody?Dla ciebie to chyba obce 'bol', cierpienie,agonia,ale nie martw sie na to nie ma mocnych, i kiedy 'to' cie dopadnie to bedziesz taki malutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Rutkowski Czesc Magda IP: 66.213.118.* 24.01.05, 03:31 Ty chyba nie jestes z naszej planety?Wiecznie mlody?Dla ciebie to chyba obce 'bol', cierpienie,agonia,ale nie martw sie na to nie ma mocnych, i kiedy 'to' cie dopadnie to bedziesz taki malutki." Droga Magdo, Jestem jak najbardziej powazny gdy pisze te slowa. Dziwi cie wieczna mlodosc... Otoz jestem juz osobnikiem dosc leciwym wiekowo, tak bys ty to okreslila niemniej jednak od 10 lat nie bylem u lekarza i tylko raz czy dwa u dentysty (mam wszystkie swoje zeby choc splombowane u idiotow dentystow w Polsce i na zachodzie). Otoz nie cierpie, okazjonalnie mam jakis bolek ktory odczytuje jako sygnal dany mi przez dany organ ze cos jest nie w porzadku i trzeba temu organowi jakos pomoc. jedyna mozliwosc ze bede wymagal opieki lekarskiej to jakis wypadek, chyba samochodowy, ale zmniejszylem predkosc jezdzenia i mam duzych rozmiarow auto tak ze jak sie cos bedzie dzialo to nic sie nie stanie i tak tez bylo neidawno gdy jakas 21 letnia wariatka w mini spodniczce z rozowym telefonem przy uchu leciala jak wariatka najpierw do samochodu na parkingu a potem musiala byc akurat za mna zeby walnac mnei z tylu. Mnie sie nic nie stalo a jej samochod poszedl do kasacji. Wiec to jest jedyna sytuacja. Sprawnosciowo przewyzszam wytrzymaloscia mlode dziwczyny pretendujace do roli. Zdrowie jest najwazniejsze a jak utrzymac zdrowie: Poprzez cwiczenie fizyczne i wlasciwe odzywianie sie i kilka innycbh wskazowek, jedna z nich to UNIKANIE LEKARZY. Z uszanowaniem. Rutkowski Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz polskie pielęgniarki sa nieduczone..... 21.01.05, 20:26 i niestety UE slusznie traktuje je, jako pomoce pielegniarskie, miejmy nadzieje ze nowe pokolenie pielegniarek, bedzie lepiej wyedukowane, rowniez w przedmiotach humanistycznych, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Tak naprawde to nie wiem czy sa czy nie ale IP: 66.213.118.* 21.01.05, 21:14 zakladam ze sa. Ale nawet wtedy jak kazda z nich to przodownica instrumentariuszka to i tak niewiele to zmienai dla nikogo. Temu z nedznym zdrowiem nie pomoze a temu z dobrym zdrowiem zaszkodzi, tak samo jak lekarze, wina po polowie. Czy wy ludzie potraficie sobie wyobrazic zycie bez pielgniarek i bez lekarzy? Co was opetala mania leczenia? Tacy strasznie jestescie chorzy ze nawet na umysl wam padlo? Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Pielęgniarki 22.01.05, 20:06 Chcę ci tylko uprzejmie uświadomić, że niestety umieranie to oprócz nagłych zgonów nie jest jedną godziną, w której to kładziesz się do łóżka i spokojnie sobie umierasz. Najczęściej umiera się przez dni, tygodnie lub miesiące. Czego oczywiście ani tobie ani nikomu nie życzę. Nie pisz tu bez sensu o tym o czym jak widać nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Re: Pielęgniarki IP: *.impsat.com.co 23.01.05, 00:48 no dobrze umiera sie tygodniami, tak, latami, tak? Nie, latami ci nie da umierac system ubezpieczen. Mozna sobei ladnie umierac tylko do roku dopoki lekarze nei wyczyszcza funduszow z ubezpiecznia. Po co w ogole umierac? Cwicz gimnastyke jedz odpowiednio i miej w dupie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Pielęgniarki IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.01.05, 13:08 dopadnie cię coś najgorszego, arogancie -jest to udar, bo nie leczysz sie a właśnie nie leczone nadciśnienie ,nierozpoznane a u większości "leciwych "ono występuję jest powodem zachorowania na udar mózgowy. A wtedy gdy będziesz niezdolny do tego aby być panem siebie będziesz musiał pokornie przyjąć pomoc pielegniarki czy kogoś kto będzie się z toba męczył ,bo z udarem w szpitalu długo nie trzymają ,kiedy będziesz prosił o kaczkę, basen wtedy zobaczysz jaki człowiek potrafi być MALUTKI. To narazie teoria ale z tym każdy powinien sie liczyć -wielu i wiele widziałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Rutkowski Droga Zosiu, dziekuje za komentaz i podanie mi IP: 66.213.118.* 24.01.05, 17:52 tragicznej wizji ostatnich dni moich. pamietaj z definicji beda one ostatnie wiec o co chodzi? Przezylem juz tyle lat, droga Zosiu, ze mam wlasciwie prawo biologiczne juz nie zyc a jednak zyje i mniej wiecej na takim samym poziomie jak mialem 17 lat. Dlaczego droga zosiu mialbym sie bac smierci ze starosci? I w imie czego mialbym sie dac napufac IV zeby przedluzyc agonie o kilka dni? Zosiu, ja sie lecze sam. Ja nie lecze innych. Ja tylko namawiam innych do tego samego. To jest tak samo jak z butami: czy ktos normalny zrobilby sobie ciasne buty? Nie. A tymczasem kazdy leci sobi kupic buty o ktorych wiadomo ze polamia mu stopy. Nie ma obawy, nikt mnie nie poslucha. Udar... tu masz racje, zdarzaja sie raz na jakis czas tego typu sygnaly... ale trzeba wiedziec jak sobie z tym radzic zeby nie rozwinely sie dalej. Nalezy nauczyc sie sluchac samego siebie. Dajmy na to ze cham maz rznie swoja zone ktora jeczy z bolu. To chyba jasne ze gdyby ten sam maz byl w stanie posluchac co sie dzieje to sprawa bylaby zupelnie inna... Ten brutal maz to lekarze. Zosiu, mozna sobie samemu poradzic bez lekarzy i to nawet bardzo dobrze. Lekarze i system medycyny wmawiaja ludziom ze bez lekarzy nie mozna byc zdrowym. Chwala obecnemu rzadowi za to ze tak pieknie dal po dupie lekarzom i ich przydupasom. Wiecej zdrowia dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
i.p.freely Re: panie Rutkowski 25.01.05, 02:18 jest pan w stanie obejsc sie bez jakiejkolwiek pomocy medycznej? Fajnie dla pana i jeszcze fajniej dla swiata medycyny, ktorego pan nie chce. Kto wie, moze korzysci sa obustronne:D)) Ale na milosc Boga nie wwalaj pan wszystkich do jednego wora bo ani to rozsadne ani stosowne zarowno dla pana jak i cierpiacych. Wez pan pod uwage, ze nie wszystikm smiertelnikom jest pisane cieszyc sie taka dobra passa jak panu, drogi panie Rutkowski. Wiecej wyrozumialosci dla blizniego, na Boga. Niektorzy rodza sie z mankamentami, bo Bog tak chcial. I co wtedy? Na cukrzyce u nowordkow nie ma ziolek, modlitwa do 'najwyzszego' tez sie nie zdaje na wiele. Zosawic w spokoju tego nie mozna jesli chcialoby sie utrzymac noworodka przy zyciu. I co wtedy? Albo wez pan takie 'zawezenie ciesni aorty'. Wie pan, niektorzy sie z tym rodza. Samo przejdzie, panie Rutkowski??? Wolne zarty. Jeszcze niedawno ZCA to wyrok przedwczesnej smierci dla malucha. Od ilus tam lat, panie Rutkowski, ten zgnily swiat medycyny jest w stanie pomoc maluchom urodzonym z tym mankamentem. I co pan na to???:D))) Wiecej rozwagi w mysleniu i w tym co pan tutaj wypisuje, panie Rutkowski, no i oczywiscie dobrej passy na przyszlosc. Jak sie panu kiedys noga posliznie to nie omieszkam panu przypomniec tego i owego. Mam nadzieje, ze czajnik bedzie u pana jeszcze funkcjonowal to sobie podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Rutkowski odpowiedz IP: *.adsl.green.ch 25.01.05, 07:05 Nie moralizuj i nie strasz mnie tu gniewem boskim. Boj sie raczej Swiatowida za porzucenie wiary przodkow! Takie jak ty palono pare lat temu na stosie a i obecnie niektorzy stosuja drewniany kolek. Myslac o tobie zastanawiam sie ze Wielka Inkwizycja skonczyla robote troche za wczesnie. Dlaczego Johnny Carson walnal w kalendarz? Bo mial 80 lat? Nie, bo idiota palil nalogowo prze cale zycie, pluca zalewalo mu i jeszcze go szprycowano cortisonem tak jakby lekarze nie wiedzieli co wyrabia kortizon ze skora i jakie sa szanse trafienia w staw- 30% ale nie w poniedzialek... Facet milioner, wygladal jak ostatni menel. Zal patrzec ze tak potrafil sie czlowiek stoczyc. Czyli dochodzimy do odpowiedzialnosci czlowieka za swoje zdrowie. Nie wiem jak ty, milosierna siostra, ale ja mam gleboko w d. caly swiat ktory polega na dokonywaniu wyborow. W odroznieniu od ciebie ja moge drzec morde na kazdy temat jaki mi sie podoba a ty mozesz najwyzej nie czytac. Mam dosyc potulnego kiwania glowa w zrozumieniu dla slabosci czlowieka- Odpowiedz Link Zgłoś
znajomykrulika Re: Pielęgniarki 25.01.05, 17:14 Zmień psychiatrę, bo czas ku temu najwyższy, w przeciwnym razie zaleje cię własna żółć, którą tu na forum tak obficie wylewasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Pielęgniarki IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 25.01.05, 19:10 polepszy sie jesli przestana byc sluzba zdrowia. Ale ta sluzba wcale nie upomina sie aby nia prze- stac byc, wiec jest, jak jest. Za jakies 2-4 pokolenia komunistyczna mentalnosc zemrze,a z nia te sluzby i pielegniarki zaczna byc szanowane i odpowiednio wynagradzane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki chirurg Re: Pielęgniarki IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:27 juz idzie nowe. Mlode pielegniarki sa uczone wedlug nowych zasad poszanowania zawodu i zeby nie lataly jak wsciekle polujac an lekarzy na drugi dzien w pracy. To sie zmieni jak ustawodawstwo zacznie solic wyroki lekarzom za naduzycie stosunku w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny chirurg Re: Pielęgniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:32 twoje stosunki trwaja za krótko i gubisz litery czy ty możesz sie spokojnie odlać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chirurg Impotent [...] IP: 217.52.247.* 25.01.05, 21:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:06 ta dyskusja jest poniżej wszelkiego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocny Piotrus Re: Pielęgniarki IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 18:54 Zgadzam sie. I do tego poniza godnosc ciezko pracujacych pielegniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anestetyczka Re: Pielęgniarki IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 26.01.05, 23:10 Pracuję juz 23lata w zawodzie, ciągle podoba mi się to co robię, nadal lubię swoich pacjentów,uważam że takie bylejakie czasami dyskusje są płonne.Nie można porównywać niczyich zarobków, bo wszyscy wiemy,ze w Polsce zarabiamy wszyscy za mało.Kazdy powinien zarobić odpowiednio dużo, żeby mógł sie sam utrzymaćbez problemu.Zarobki powinny odpowiadać wykonywanej pracy zgodnie z kompetencjami i profesjonalizmem i już.Nasze grupy społecznepielegniarek i lekarzy zawsze wzbudzały mnóstwo kontrowersji.Cała służba zdrowia nie istniałaby gdyby nie było pielegniarek,lekarzy, pań salowych i wszystkich innych którzy uczestniczą dzielnie w tejtrudnej pracy.A ludzie wszedzie są rózni,są głupie i mądre pielęgniarki, śą lekarze burasy, ale są także normalni,którzy oprócz tego ,że wykonują dobrze swojapracę to nie patrzą jakby wszystkie rozumy pozjadali, śą też panie salowe leniwe, ale i takie z którymi praca wre i sympatycznie można wykonywaś swoje obowiązki, oczywiście sa leniwi i głupi itd,itpI jutro też jest dzień i trzeba wstac rano i porozmawiać tuż przed narkozą z pacjentem i go pocieszyć, bo może pan doktor zapomniał uspokoic swojego chorego np.Więc miłej pracy wspaniali forumowicze, chorzy na nas czekają, bądźmy zawsze tam gdzie nasze miejsce pracy solidni na ile nam nasze trudne warunki pozwolą i pamiętajmy,że zawsze możemy znależć się po drugiej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś