Dodaj do ulubionych

zarobki lekarzy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:23
Proszę o informacje, ile zarabia sie w prywatnych przychodniach? Czy warto
szukać tam dodatkowego zatrudnienia? Co pokrywa pracodawca, co samemu się
zabezpiecza? Jakie macie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: młody lekarz Re: zarobki lekarzy IP: *.chello.pl 02.05.05, 10:35
      Ile wynegocjujesz, tyle zarobisz.

Od stawek w wysokości jak w publicznej służbie zdrowia do wielkokrotnie
      wyższych. Ale te wielo...wielokrotnie wyższe raczej w przypadku wybitnych
      specjalistów.

Większość prywatnych przychodni kieruje się prawami rynku - jak generujesz duże
      zyski, to masz szansę zarobić więcej. A jak pod Twoim gabinetem pusto, to good bye.

Zabezpieczenia socjalne - różne. Generalnie raczej mniejsze na korzyść większej
      gotówki. Nie spotkałem się osobiście ani nikt znajomy z tym, żeby prywatna
      przychodnia miała system motywacyjny z prawdziwego zdarzenia. Zamiast karnetu na
      siłownię dostaniesz raczej kilkadziesiąt złotych więcej w gotówce. Warto
      powalczyć o karnet na parking, jeśli pozostałe miejsca pracy są w pobliżu -
      można sporo zaoszczędzić :-)

Może sprecyzuj pytanie, podając swoje kwalifikacje, doświadczenie, miejsce?
      • Gość: "konowalski" Re: zarobki lekarzy IP: *.stnet.pl 02.05.05, 12:39
        troche niezupełnie tak jak piszesz nie zawsze zarobisz tyle ile uda sie Ci
        wynegocjowac. Prawa rynku sa tutaj chyba na pierwszym miejscu. jestem lekarzem
        dermatologiem z II stopniem specjalizacji. w porywatnym ZOZie otzymuję 20% od
        ceny wizyty, która to wynosi 60 zł (Warszawa). Mam tez kolege chirga /dobrego
        wg mojej wiedzy/ który za operacje otrzumuje 10 % od ceny zabiegu jaka pobiera
        ZOZ w którym dorabia (tam pacjent opłaca w zaleznosci od skomplikowania
        zabiegu 1500 zł - 4000 zł). Ubezpieczenie opłacamy sami, bo to umowy zlecenia.
        Obaj odpowiadamy tez naszym ubezpieczeniem OC za prawidłowosc wykonania
        zabiegów i zlecenia.
        • Gość: młody lekarz Re: zarobki lekarzy IP: *.chello.pl 02.05.05, 13:10
          > troche niezupełnie tak jak piszesz nie zawsze zarobisz tyle ile uda sie Ci
          > wynegocjowac.

Dlatego napisałem: "ile wynegocjujesz", a nie "ile byś chciał zarabiać".
    • draconessa Re: zarobki lekarzy 02.05.05, 13:14
      Probowac mozesz, bo zawsze to dodatkowe pieniadze. jesli dodatkowo, to zalezy
      od wynikow Twojej pracy, od tego co sobie wywojujesz, ale czasy kokosow sie
      skonczyly. Jesli masz duzo chorych, pracujesz na pelny etat i obstawiasz wizyty
      domowe, to jesli bedziesz miec duzo szczescia dojdziesz do okolo 4 tysiecy, ale
      to juz naprawde musisz byc dobry.Oczywiscie , bardzo dobrzy specjalisci o
      rzadkich specjalnosciach moga wyciagnac wiecej, ale to pojedyncze przypadki.
      • Gość: "konowalski" Re: zarobki lekarzy IP: *.stnet.pl 03.05.05, 11:32
        czulem sie zle z tymi moimi zarobkami. Takie poczucie krzywdy i wyzysku przez
        włąsciela kliniki. Ale widze ze nie jest chyba tak tragicznie..
    • Gość: iwona Re: zarobki lekarzy IP: 62.233.138.* 05.05.05, 14:09
      pytanie do młodego lekarza . jaką masz specjalizację?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka