Dodaj do ulubionych

czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatnie?

05.08.05, 22:19
Jestem z Poznania dzisiaj na kontroli chirurg powiedział mi że we wtorek mam
przyjść na ściągnięcie części szwów (w niedziele miałam szytą rękę) i tu jest
problem bo w poniedziałek wyjeżdżamy do Kołobrzegu. Czy tam w szpitalu albo
jakiejś przychodni ściągną mi szwy bezpłatnie? Oczywiście wezmę ze sobą
książeczkę ubezpieczeniową.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni 05.08.05, 22:24
      w moim miescie zrobiliby to w ambulatorium chirurgicznym ( czynne od 18).nie
      wiem jakie sa zwyczaje i mozliwosci innych miast....
    • coitusik sciagnij sobie sama............ 05.08.05, 22:26
      cazkmi do paznokci,
      i wirwij sobie kupon,
      z ksiazeczki RUM-owskiej:)
      • pimpek_sadelko Re: sciagnij sobie sama............ 05.08.05, 22:28
        coitusik napisał:

> cazkmi do paznokci,
        > i wirwij sobie kupon,
        > z ksiazeczki RUM-owskiej:)

u Ciebie sa jeszcze RUM-y? u mnie od roku juz nie:)
        • coitusik Re: sciagnij sobie sama............ 05.08.05, 22:31
          som,
          tylko sam zglupialem,
          czym mam rwac jeszcze kupon bialy,
          czy zolty papierek:)
        • Gość: NFZ-fan Re: RUMy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:02
          A u nas do 5 lat już nie ma książeczek RUMowych, a kupony RUMopodobne drukujemy
          sobie sami na własny koszt.
          Od 5 lat mamy też recepty z kodem kreskowym, które ostatnio zostały wprowadzone
          w kilku innych województwach co podobno spowodowało protesty Porozumienia
          Zielonogórskiego. ;)
          Mamy też od kilku lat karty cipowe zamiast legitymacji ubezpieczeniowych. ;)
          Niektórzy mówią, że już wkrótce mają nas zaobrączkować lub zakolczykować. ;)))
          • pimpek_sadelko Re: RUMy ... 06.08.05, 08:36
            odnosnie tych katr czipowych... to ilekroc przychodzi do ambulatorium pacjent
            ze slaska i sie tym legitymuje tylekroc wywoluje usmiech na ustach lekarza a
            potem pada sakramenckie pytanie: i co ja z tym chipem mam zrobic?:). zadnej
            maszynki do odczytania... po prostu nic....:)
            • Gość: NFZ-fan Re: RUMy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 01:05
              Żeby było śmieszniej, to po włożeniu karty chipowej do czytnika, komputer
              wyświetla tylko dane personalne pacjenta z adresem i peselem. Czyli dokładnie
              to co jest napisane na karcie. Karta nie zawiera żadnych innych informacji o
              pacjencie i jego chorobach lub leczeniu, które byłyby przydatne dla lekarza.
              W razie braku czytnika elektronicznego i komputera wystarczy więc przeczytać
              dane personalne z karty ... własnymi oczami. ;)))
      • malaguena1 Re: sciagnij sobie sama............ 05.08.05, 22:36
        Baaaaardzo dowcipnie!! A z jką kulturą, no!

• coitusik za coolturem..... 05.08.05, 23:07
          nfz-ety biorom kasem,
          i lapiduchom zabraklo:(
    • aniadawid1 Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni 05.08.05, 23:06
      chodzi o to że mam podpisane z wielkopolską kasą chorych i nie wiem czy w
      kołobrzegu zrobią mi to "na kasę chorych" czy będę musiała płacić. Sama bym
      sobie ściągnęła gdyby miały być wszystkie ale jak pisałam mam mieć ściągnięte
      część i skąd mam wiedzieć które???
      • Gość: NFZ-fan Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:14
        A czy ty uważasz, że chirurg w Kołobrzegu przyjmie cię w poradni
        chirurgicznej "na kasę chorych" bez skierowania ?
        • coitusik NFZ wszytsko to idealnie zorganizowal... 05.08.05, 23:19
          to nie moj do w ci..
        • aniadawid1 Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni 05.08.05, 23:32
          a po co mu skierowanie?mam ksero kartoteki.
          jakby to mi się stało w Kołobrzegu to wysłaliby mnie na szycie do Poznania?
          • Gość: ww Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 05.08.05, 23:39
            Teoretycznie zalozeniem NFZ bylo stworzenie rownego dostepu do placowek
            medycznych w kraju bez rejonizacji, jak to bylo w przypadku chorych kas. Ale
            czy nie bedzie Cie mniej nerwow i zachodu kosztowala odplatna wizyta w
            ambulatorium, jesli sie okaze, ze rejonizacja jednak obowiazuje?Nie dajcie sie
            zwariowac, toz to bedzie pewnie koszt 2 piw wypitych w ogrodku piwnym na
            wczasach...
          • Gość: NFZ-fan Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:55
            Pytałaś o zdjęcie szwów, a nie o szycie rany.
            Gdybyś miała wypadek, to udzielonoby ci pomocy w najbliższym ambulatorium
            pogotowia lub oddziału chirurgicznego.
            Zdjęcie szwów nie jest nagłym zachorowaniem ani wypadkiem i nie załatwia tego
            pogotowie ani szpital w ramach ostrego dyżuru bo jest to kontynuacja leczenia,
            które prowadzone jest w poradni. Do poradni chirurgicznej wymagane jest
            skierowanie.
      • Gość: Profesor Nie wiesz które? Polecam moją metodę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:56
        ene - due - like - fake. Torba - borba - kosme - smake. Deus - deus - kosmateus
        i morele BAX. Przecinasz - wyjmujesz. I zaczynamy od początku....
    • Gość: stefcia Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:28
      musisz miećskierownie do poradni chirurgicznej od lekarza opieki podstawowej na
      kontynuację leczenia
      • Gość: honden Re: czy w innym mieście ściągną mi szwy bezpłatn IP: 81.243.182.* 06.08.05, 18:48
      • Gość: honden chipy IP: 81.243.182.* 06.08.05, 18:50
        Hm...to jak mam taka karte chipowa to mnie nie przyjma w przychodni w innym
        wojewodztwie np podczas wakacji????
        • Gość: NFZ-fan Re: chipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 19:03
          Lepiej weź też ze sobą uaktualnioną legitymację ubezpieczeniową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka